45 Jenama Terbesar di Dunia Menggunakan WordPress Secara Aktif

paling popular-besar-nama-jenama-menggunakan-wordpress


Tertanya-tanya jenama besar mana yang menggunakan WordPress? Terdapat mitos umum bahawa WordPress tidak bagus untuk projek komersial besar kerana ia adalah platform sumber terbuka percuma. Tetapi mitos telah dibongkar – banyak jenama BIG menggunakan WordPress dan hebat.

Dalam artikel ini, kami telah membuat senarai 46 jenama nama besar yang paling popular yang menggunakan WordPress di laman web mereka.

Mengapa WordPress?

Sebelum kami memberitahu anda apa-apa, mari biarkan statistik bercakap. WordPress adalah sistem pengurusan kandungan yang paling popular dan ada digunakan oleh lebih daripada 31% daripada semua laman web dalam talian.

Bermula sebagai alat blogging sederhana pada tahun 2003, kini digunakan untuk pelbagai tujuan termasuk blog, majalah, laman eCommerce, perniagaan, portfolio, laman fotografi, dan banyak lagi. Bagaimana WordPress menjadi popular hanya dalam 15 tahun benar-benar hebat.

Kemudian, ada soalan ini: mengapa orang menyukai WordPress? Kami akan memberikan hanya beberapa sebab mengapa…

 • Ia mudah dan senang digunakan: Untuk membuat laman web di WordPress, anda tidak perlu mempunyai pengetahuan pengekodan lanjutan. Mana-mana orang awam boleh belajar bagaimana menggunakannya dan membina laman web yang berfungsi sepenuhnya.
 • Ia fleksibel: WordPress menawarkan sebilangan besar tema dan plugin yang dapat anda bayangkan. Anda boleh memilih reka bentuk laman web anda dari ribuan tema yang indah dan menambah fungsi yang anda mahukan melalui ribuan pemalam yang ada.
 • Anda memiliki data anda: Anda akan memiliki pemilikan dan kawalan penuh terhadap data laman web anda kerana anda akan menghoskan laman web anda di akaun hosting WordPress anda sendiri.
 • Ia hebat: Platform WordPress sangat berskala dan kuat. Anda boleh menjalankan laman web dengan trafik tinggi, laman eCommerce, dan jenis laman web lain dengan WordPress dengan cekap.
 • Ia percuma.: Perisian WordPress adalah perisian sumber terbuka sepenuhnya yang boleh anda muat turun, gunakan, ubah suai dan sebarkan seberapa banyak yang anda mahukan tanpa sebarang bayaran. Ini hanya domain dan hosting yang perlu anda beli semasa membuat laman WordPress sederhana.
 • Anda tidak bersendirian,: Di WordPress, terdapat banyak sumber dan berjuta-juta orang untuk membantu anda menyelesaikan masalah yang anda hadapi. Anda akan menemui banyak artikel, tutorial, dokumentasi, video, dan juga orang-orang yang sebenarnya untuk membantu anda dalam forum sokongan, e-mel, sembang, dan perkhidmatan telefon perniagaan.

Terdapat banyak sebab tambahan mengapa orang menyukai platform ini. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut, anda perlu mencubanya sendiri; anda tidak akan kecewa Juga, lihat artikel lengkap kami mengenai mengapa menggunakan WordPress.

Cara Memulakan Laman WordPress

3 komponen utama laman WordPress adalah perisian WordPress, nama domain, dan pelayan hosting. Anda boleh memuat turun perisian WordPress secara percuma sedangkan anda perlu membeli nama domain dan hosting.

Nama domain biasanya berharga sekitar $ 14 per tahun dan perkhidmatan hosting berharga sekitar $ 7 sebulan. Semasa anda baru bermula, kos ini dapat bertambah dan terasa terlalu mahal. Oleh itu, untuk mengurangkan masalah kewangan anda, kami telah membuat perjanjian dengan Bluehost, salah satu penyedia hosting web terbesar di dunia.

buat blog di bluehost

Sekarang, anda boleh mendapatkan domain percuma bersama dengan hosting WordPress dengan harga hanya $ 2,75 sebulan menggunakan kupon Bluehost eksklusif kami. Oleh itu, cepatlah dan mulakan dengan laman WordPress baru anda sebelum kupon tamat.

Sekiranya anda baru menggunakan WordPress, inilah panduan lengkap kami mengenai cara membuat laman WordPress selangkah demi selangkah.

Cara Memeriksa Adakah Laman Web Menggunakan WordPress

Tertanya-tanya bagaimana untuk memeriksa sama ada laman web menggunakan WordPress? Di situlah alat pencarian teknologi WordPress IsItWP sangat berguna. Di laman web ini anda membaca blog ini. Hanya pergi ke laman utama dan di sana anda dapat melihatnya Menganalisis Laman Web butang dan medan untuk memasukkan URL laman web.

wordpress-technology-lookup-tool-isitwp

Yang perlu anda lakukan untuk menguji teknologi WordPress ialah memasukkan URL laman web di lapangan dan klik Menganalisis Laman Web butang.

Kemudian, ia akan menunjukkan sama ada laman web yang diuji menggunakan WordPress atau tidak bersama dengan maklumat mengenai penyedia hostingnya, perincian tema WordPress, dan perincian pemalam.

laman web-ujian-hasil-isitwp

Sekiranya anda ingin mengetahui sama ada laman web menggunakan WordPress, uji dengan IsItWP hari ini!

Sekarang, mari kita lihat senarai jenama besar yang paling popular menggunakan WordPress.

1. BBC Amerika

bbc-amerika

BBC America adalah rangkaian televisyen popular yang membawa pelbagai program termasuk gaya hidup, komedi, drama dan siri fiksyen ilmiah, filem, dan lain-lain. Laman web BBC America mempunyai reka bentuk seperti blog dengan gambar besar dan kulit gelap di halaman utama.

2. Bloomberg Profesional

bloomberg-profesional

Laman web Bloomberg Professional dibuat menggunakan WordPress. Ia mempunyai kulit gelap, tajuk besar, bahagian penting, dan blog untuk menunjukkan pandangan.

3. Muzik Sony

muzik sony

Sony Music Entertainment Inc. adalah syarikat muzik global dan laman webnya juga terdapat di WordPress. Laman web ini mempunyai slaid header untuk menampilkan penyanyi, artis, band, video unggulan, berita, dan garis masa twitter mereka.

4. Berita Microsoft

microsoft-news

Laman web Microsoft dibuat dengan WordPress. Ini menampilkan tata letak gaya majalah untuk memaparkan kisah, berita, dan kemas kini mereka.

5. TechCrunch

laman web techcrunch

TechCrunch adalah penerbit dalam talian yang popular yang menampilkan berita mengenai permulaan dan teknologi. Laman web TechCrunch mempunyai reka bentuk yang berfokus pada isi penuh.

6. Syarikat Walt Disney

syarikat-walt-disney

Syarikat Walt Disney yang terkenal menjalankan laman webnya di WordPress. Laman web ini mempunyai gambar besar, berita terkini, dan pelbagai bahagian termasuk mengenai, kerjaya, dermawan, dll.

7. Bilik Berita Facebook

bilik berita facebook

Platform media sosial yang paling popular, Facebook, menggunakan WordPress untuk menerbitkan berita dan pengumuman mereka. Laman web ini minimum dengan bahagian yang diketengahkan untuk berita utama dan susun atur senarai blog untuk berita dan pengumuman.

8. Chicago Sun Times

chicago-sun-times

Chicago Sun Times adalah surat kabar harian yang berpusat di Chicago, Amerika Syarikat yang memuat berita mengenai politik, sukan, hiburan, dll. Laman web surat khabar mempunyai artikel yang disusun dalam gaya grid dan senarai, cerita unggulan, video unggulan, dan widget di bar sisi.

9. Vogue

laman web vogue

Majalah fesyen dan gaya hidup Vogue yang popular juga berdasarkan perisian WordPress. Laman web kelihatan bersih, minimum, dan mempunyai banyak susun atur pos.

10. Batu Bergolek

batu-batu

Laman web rasmi kumpulan rock Inggeris popular The Rolling Stones ada di WordPress. Ia memaparkan lagu, video, berita, dll. Dengan cara yang berani dan indah.

11. Toyota Motors Brasil

toyota-motor-brasil

Laman web rasmi untuk Toyota Motors Brasil dibuat menggunakan WordPress. Ia mempunyai laman web sederhana dengan kandungan minimum di slaid header dan pameran produk.

12. Warta Havard

pewartaan-havard

The Havard Gazette membawa berita rasmi dari Havard University yang merangkumi inovasi, pengajaran, penyelidikan, acara, dan lain-lain. Laman web ini kelihatan bersih dan elegan dengan campuran jawatan, senarai, tulisan gaya batu, dan banyak ruang kosong.

13. Blog Mozilla

blog-mozilla

Blog Mozilla membawa berita, cerita, dan kemas kini terkini mengenai Mozilla Firefox, komuniti, dan apa sahaja di seluruh web. Blog mempunyai tajuk gambar dan susun atur grid untuk mempamerkan artikel blog mereka.

14. Baut Usain

laman web usain-bolt

Dikenali sebagai orang terpantas di dunia, laman web rasmi Usain Bolt dibuat dengan WordPress. Ia mempunyai slider beranda lebar yang memaparkan foto dan pencapaian Bolt dan kemas kini terkini mengenai dirinya di blog gaya batu.

15. Blog Reuters

reuters-blog

Reuters Blogs membawa berita terkini mengenai perniagaan, pasaran, dunia, politik, teknologi, kehidupan dan pelbagai kategori. Blog ini dibuat dengan WordPress yang mempunyai halaman utama gaya grid.

16. Blog Undang-undang Jurnal Wall Street

blog-dinding-jalan-jurnal-undang-undang

Blog Undang-Undang Jurnal Wall Street juga berdasarkan WordPress. Reka bentuk laman web ini ringkas dengan susun atur gaya senarai dan banyak widget, termasuk catatan paling popular dan video paling popular.

17. Burung Marah

marah-burung

Angry Birds adalah permainan video yang terkenal dan dimainkan. Laman web rasminya dibuat menggunakan WordPress. Laman web kelihatan berwarna-warni dan mempunyai ciri Main sekarang butang dari atas ke bawah yang menjadikannya lebih mirip halaman pendaratan.

18. Katy Perry

katy-perry-laman web

Laman web rasmi Katy Perry menampilkan pelbagai perkara termasuk muzik, video, lawatan, foto, dan juga sebuah kedai. Ia mempunyai penampilan yang berani dan elegan dengan slaid tajuk, bahagian video, bahagian kedai dan bahagian berita terkini di hujungnya.

19. Kuarza

laman web kuarza

Quartz memberi tumpuan kepada berita, pandangan, idea, video, dan obsesi dari ekonomi global yang baru. Ia memiliki beranda gaya unik dengan tiang-tiang yang disusun dalam bentuk setengah bulatan, grid batu, dan bahagian yang ditampilkan.

20. Laman Web Rasmi Sweden

laman web rasmi-sweden

Sekiranya anda mencari fakta dan cerita mengenai Sweden, anda boleh menyemak laman web rasmi mereka. Laman web menggunakan WordPress. Anda boleh menemui blog gaya grid dengan artikel mengenai perniagaan, budaya, tradisi, alam, masyarakat, dan banyak lagi.

21. Blog PlayStation

playstation-blog

PlayStation kegemaran pemain video mempunyai blognya di WordPress. Anda boleh menemui bahagian yang diketengahkan di bahagian atas dan blog gaya batu sederhana di bahagian bawah laman utama laman web ini.

22. Kepelbagaian

pelbagai laman web

Varieti membawa berita hiburan, ulasan filem, cerita mengenai anugerah, festival filem, dll. Ia dibuat dengan WordPress dan mempunyai reka bentuk gaya majalah yang hebat dan beberapa widget untuk mempamerkan cerita, kategori, dll..

23. Berita Star Wars

bintang-perang-blog

Star Wars News adalah tempat anda dapat mencari berita dan blog terkini mengenai buku, komik, filem, acara, dan lain-lain Star Wars. Ia mempunyai artikel senarai yang ringkas dan indah dengan gambar yang dipaparkan.

24. Bata

laman web bata

Laman web jenama kasut dan beg terkenal Bata dibina dengan WordPress. Ia mempunyai tajuk skrin penuh dengan pilihan untuk memilih kedai Bata di negara anda.

25. AMC

laman web amc

Saluran televisyen Amerika AMC mempunyai laman web rasminya di WordPress. Laman web ini menampilkan gambar-gambar dengan lebar penuh untuk menunjukkan rancangan dan episodnya.

26. Groupe Renault

kumpulan-renault

Salah satu syarikat pengeluar kereta yang paling popular, kumpulan Renault, mempunyai laman rasmi yang dibina di WordPress. Halaman utama laman web mempunyai tajuk gambar lebar penuh, artikel unggulan, kandungan unggulan, dan catatan video.

27. Blog TED

ted-blog

TED adalah program ceramah popular yang membawa ceramah hebat dari seluruh dunia mengenai pelbagai isu. Blog TED menampilkan pembacaan lebih lanjut mengenai idea yang patut dikongsi. Ia mempunyai bahagian pos yang ditampilkan di bahagian atas, senarai artikel dalam 2 lajur, dan bar sisi sederhana di sebelah kanan.

28. Blog cPanel

cpanel-blog

Blog cPanel membentangkan artikel mengenai produk, petua, dan triknya. Blog ini dibuat menggunakan WordPress dan mempamerkan artikel dengan gambar besar.

29. Blog Rackspace Rasmi

blog rackspace

Rackspace adalah syarikat pengkomputeran awan terurus yang popular. Blog rasminya dijalankan di WordPress CMS dan mempunyai susun atur seperti majalah dengan artikel dalam grid, senarai, widget, dll..

30. Di dalam BlackBerry

dalam-blackberry

Di dalam BlackBerry adalah blog BlackBerry rasmi yang dibuat dengan WordPress. Ini dilengkapi slaid header, dan memiliki daftar artikel dengan gambar unggulan, dan widget bar sisi untuk menunjukkan video, iklan, dll..

31. Rotary Means Business Fellowship

putar-cara-perniagaan-fello

Rotary Means for Business mendorong orang Rotari untuk berniaga dengan sesama Rotarian untuk kejayaan bersama. Laman web mereka dibuat dengan WordPress yang mempunyai susun atur perniagaan yang sederhana.

32. Blog Staples Canada

staples-kanada-blog

Staples Canada adalah sebahagian daripada syarikat bekalan pejabat yang berpusat di Amerika Syarikat, Staples. Blog Staples Canada dibina dengan WordPress yang mempunyai susun atur yang bersih dengan slaid pilihan, catatan blog, dan umpan Instagram.

33. Laman web rasmi James Bond 007

james-bond-rasmi-laman web

Laman web rasmi James Bond 007 memberi tumpuan kepada kisah-kisah dari dalam dunia James Bond. Laman web menunjukkan artikel unggulan dalam slaid di bahagian atas, blog gaya batu dengan tatal tak terhingga, dan suapan media sosial di bar sisi kiri.

34. WGN-TV

laman web wgn-tv

WGN-TV adalah saluran Televisi yang berpusat di Chicago yang menyajikan berita terkini, cuaca, sukan, dan hiburan. Laman webnya menggabungkan catatan teks dan video dalam susun atur grid dan menyajikan lebih banyak kandungan menggunakan widget.

35. Pemerhati

laman web pemerhati

Pemerhati mempamerkan kisah orang dan tren dalam berbagai topik termasuk politik, hiburan, seni, gaya hidup, dll. Laman web rasminya dibuat dengan WordPress dan mempunyai susun atur kotak dengan slaid catatan unggulan, dan susun atur blog grid.

36. Blog Pekerjaan IBM

ibm-jobs-blog

IBM Jobs Blog mempunyai reka bentuk yang bersih dan minimalis dengan senarai artikel dan bar sisi sederhana di sebelah kanan.

37. Blog Flickr

flickr-blog

Flickr adalah perkhidmatan hosting gambar dan video yang popular di web. Blog rasminya dibina dengan WordPress dan mempunyai penampilan yang sederhana dan elegan yang mempunyai bahagian pos di bahagian atas dan catatan dalam susun atur 2 lajur.

38. Herald Sun

laman web herald-sun

Herald Sun adalah surat khabar pagi yang berpusat di Melbourne, Australia. Versi dalam talian surat khabar tertumpu pada kandungan dan dibuat dengan susun atur kotak.

39. New York Post

new-york-post

Akhbar harian New York Post yang berpusat di New York mempunyai laman web rasminya di WordPress. Ia memiliki susun atur kotak dengan banyak isi perniagaan, hiburan, teknologi, media, dll.

40. Justin Bieber

laman web justin-bieber

Laman web muzik rasmi Justin Bieber menggunakan WordPress sebagai perisian CMSnya. Laman web mempunyai bahagian slaid dengan gambar besar dan bahagian karusel untuk muzik unggulan dan video unggulan.

41. Universiti Bandaraya New York

bandar-universiti-of-new-york

Laman web City University of New York dibuat menggunakan WordPress. Ia mempunyai laman web sederhana dengan kandungan minimum. Terdapat slaid, berita, menu dan pautan lebar penuh di laman utama.

42. Yayasan Obama

laman web asas-obama

Laman web Obama Foundation juga dibina dengan WordPress. Ia mempunyai penampilan yang elegan dengan gambar tajuk lebar penuh, menu di bar sisi kiri, ditambah artikel dan umpan media sosial dalam 2 lajur.

43. Ogilvy & Mather Afrika Selatan

laman web ogilvy

Ogilvy adalah agensi pengiklanan yang popular. Bahagiannya di Afrika Selatan mempunyai laman web korporatnya di WordPress. Ia mempunyai slaid lebar penuh dengan catatan unggulan, mengenai bahagian, berita, dan portfolio di laman utama.

44. Rumah Putih

laman web rumah putih

Laman web Rumah Putih juga menggunakan WordPress. Laman web ini mempunyai penampilan formal yang elegan dengan bahagian pos lengkap yang disertakan, beberapa artikel, suapan Twitter, dan borang pendaftaran.

45. Universiti Negeri Georgia

georgia-negeri-universiti

Laman web Universiti Negeri Georgia juga dibuat menggunakan WordPress. Ia mempunyai tajuk video lebar penuh, testimoni kuliah, serta cerita dan acara teratas yang disusun dengan baik dalam kulit biru.

Kami harap artikel ini dapat membantu anda mengetahui tentang jenama nama besar yang paling popular menggunakan WordPress. Anda juga mungkin ingin melihat senarai 30 cara sah kami menjana wang melalui blog dalam talian.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map