7 Penyedia Nombor Telefon Maya Terbaik untuk Perniagaan Anda (2020)

Penyedia Nombor Telefon Maya Terbaik


Adakah anda mencari penyedia nombor telefon maya terbaik?

Nombor telefon maya menggunakan sistem telefon maya dan bukannya sistem PBX (Private Branch Exchange) tradisional untuk membuat dan menerima panggilan melalui internet. Anda boleh membeli nombor telefon maya, menambahkan beberapa pengguna pada nombor yang sama dan mula membuat dan menerima panggilan perniagaan anda.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda beberapa penyedia nombor telefon maya terbaik untuk perniagaan anda.

Memilih Penyedia Nombor Telefon Maya Terbaik

Nombor telefon maya adalah cara pintar untuk berhubung dengan pelawat laman web anda. Anda dapat mengintegrasikannya dengan peranti anda seperti telefon bimbit, aplikasi desktop, tablet, dll. Ia membolehkan anda membuat dan menerima panggilan telefon dari mana sahaja menggunakan peranti atau aplikasi web apa pun. Pengguna akan melihat nombor yang sama sepanjang masa sama ada anda menelefon dari rumah atau pejabat anda.

Terdapat beberapa penyedia telefon perniagaan di pasaran. Perkhidmatan nombor telefon maya yang baik harus merangkumi:

 • Persediaan yang berpatutan dan mudah
 • Penerusan panggilan, rakaman panggilan, dan antrian panggilan
 • Penapis spam untuk menyekat panggilan yang tidak diingini
 • Fleksibiliti untuk menambahkan lebih banyak pengguna
 • Nombor bebas tol dan tempatan
 • Dan banyak lagi

Mari kita lihat beberapa penyedia nombor telefon maya yang popular untuk perniagaan anda.

1. Nextiva

Nextiva

Nextiva adalah salah satu penyedia nombor telefon maya yang popular di pasaran. Ia menawarkan nombor bebas tol yang dapat anda kendalikan dari telefon pintar, desktop, telefon meja, tablet, atau peranti lain. Nextiva membolehkan anda menukar nombor tempatan anda menjadi nombor telefon perniagaan maya dan menggunakannya dari mana sahaja dengan internet.

Bahagian terbaik mengenai Nextiva adalah mereka global, dan anda juga boleh mendapatkan nombor tempatan dari lokasi yang berlainan di dunia. Mereka juga menawarkan aplikasi untuk menguruskan pemajuan panggilan, pemindahan panggilan, mel suara ke e-mel, dan banyak lagi.

Harga: Bermula dari $ 19.95 sebulan setiap pengguna. Lihat diskaun Nextiva kami untuk tawaran terbaik.

2. RingCentral

RingCentral

RingCentral adalah penyedia nombor telefon maya yang lain. Ia mempunyai banyak ciri, termasuk nombor bebas tol, nombor tempatan, penerusan panggilan, barisan panggilan, pemindahan, mel suara, faks, dan lain-lain. Ia membolehkan anda berkongsi nombor maya dengan ahli pasukan anda supaya sesiapa sahaja dapat menerima atau membuat panggilan menggunakan internet.

Perkhidmatan ini merangkumi penghalaan panggilan automatik, persidangan video, dan minit panggilan percuma (untuk wilayah AS dan Kanada). Lebih mudah mengintegrasikan RingCentral dengan perkhidmatan CRM yang popular, perisian pemasaran e-mel dan perkhidmatan awan yang lain.

Harga: Bermula dari $ 19.99 sebulan untuk setiap pengguna.

Lihat artikel kami mengenai pesaing dan alternatif RingCentral.

3. Belalang

belalang

Grasshopper adalah penyedia nombor telefon maya yang sangat baik. Ia menawarkan nombor bebas tol, nombor rias, 800 nombor benar, 833 nombor, dan nombor tempatan.

Ini membolehkan anda menguruskan panggilan peribadi dan perniagaan anda pada peranti yang sama. Beberapa ciri terkenal lain termasuk ucapan automatik, pemajuan panggilan, pemindahan, giliran panggilan, dan banyak lagi.

Harga: Bermula dari $ 29 sebulan setiap nombor. Pelan ini dilengkapi dengan 3 peluasan.

4. Telefon.com

Telefon.com

Phone.com adalah penyedia nombor telefon maya berasaskan cloud premium. Ia dilengkapi dengan beberapa ciri telefon perniagaan yang berguna untuk menguruskan panggilan anda dari mana-mana peranti. Perkhidmatan ini menawarkan nombor tempatan dan bebas tol untuk perniagaan kecil.

Dengan rancangan gaji per minit mereka, anda hanya perlu membayar untuk penggunaan anda, yang menjadikannya perkhidmatan nombor telefon perniagaan yang berpatutan. Ini juga membolehkan anda menambahkan ahli pasukan tanpa had untuk membuat dan menerima panggilan dari peranti mereka.

Harga: Bermula dari $ 9.99 / bulan (ditagih setiap tahun).

5. Google Voice

Suara Google

Google Voice adalah penyedia nombor telefon maya profesional. Ia berfungsi dengan baik pada peranti pintar dan aplikasi web anda untuk membuat panggilan perniagaan dari nombor maya anda. Anda perlu log masuk ke akaun G Suite untuk menggunakan perkhidmatan ini.

Mereka menawarkan dua rancangan: Peribadi dan Perniagaan. Pelan peribadi percuma, dan anda boleh menggunakannya dengan semua Google Apps lain. Dalam rancangan Perniagaan, anda juga mendapat ciri-ciri penting seperti pemajuan panggilan, penyambut tetamu langsung, dll.

Harga: Pelan peribadi adalah percuma. Rancangan perniagaan bermula dari $ 10 sebulan setiap pengguna.

6. Jive

Jive

Jive adalah penyedia nombor telefon maya yang berpatutan. Ini adalah perkhidmatan berasaskan awan dengan ciri VOIP yang hebat seperti penjaga kenderaan, kotak mel suara, penghalaan panggilan, jadual panggilan dan banyak lagi. Ia menyediakan nombor tempatan dan bebas tol untuk membuat panggilan tempatan atau antarabangsa dengan mudah.

Perkhidmatan ini berfungsi dengan sempurna pada semua peranti anda yang mempunyai akses internet. Ia juga membolehkan rakaman panggilan, pemantauan panggilan, persidangan 3 arah, panggilan pantas, dan banyak lagi.

Harga: Bermula dari $ 29.95 sebulan setiap pengguna.

7. FreshCaller

Panggilan Segar

FreshCaller adalah penyedia nombor telefon maya moden di pasaran. Ia mempunyai sistem telefon yang kuat yang membolehkan anda mendapatkan nombor telefon tempatan, nombor bebas tol, nombor antarabangsa, dan nombor rias. Anda juga boleh menggunakan nombor telefon semasa anda sebagai nombor perniagaan maya dari mana-mana peranti.

Anda boleh mengatur waktu perniagaan, mel suara tersuai, perkongsian nombor maya (akses berbilang pengguna), perutean percutian, ucapan khas, kalendar percutian, dan banyak lagi dengan mudah. Perkhidmatan ini menawarkan beberapa alat pemantauan seperti papan pemuka masa nyata untuk melihat barisan panggilan, ejen yang ada, panggilan berterusan, dll.

Harga: Bermula dari $ 19 sebulan setiap pengguna.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari penyedia nombor telefon maya terbaik untuk perniagaan anda. Anda mungkin juga ingin melihat pilihan pakar perisian reka bentuk web terbaik yang ada.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map