7 Perkhidmatan Hosting Podcast Terbaik 2020 | Berbanding & diulas

hosting podcast terbaik berbanding


Adakah anda merancang untuk membuat saluran podcast anda sendiri?

Memulakan podcast boleh menjadi cara yang baik untuk menjangkau ribuan orang setiap hari dan berkongsi kandungan audio anda dengan mereka. Tetapi masalahnya ialah walaupun podcasting terdengar semudah merakam fail anda dan menyiarkannya, sebenarnya sedikit lebih daripada itu.

Dari memilih hosting podcast yang kuat hingga memilih peralatan terbaik dan kemudian merakam fail anda, prosesnya boleh menakutkan jika anda seorang pemula. Anda mungkin juga ingin mempertimbangkan artikel kami mengenai cara memulakan podcast.

Dalam artikel hari ini, kami akan menerangkan cara memilih hosting podcast terbaik.

Jadi mari kita mulakan.

Cara Memilih Hosting Podcast yang Baik untuk Saluran Anda

Sekiranya anda seorang pemula, mungkin agak menakutkan untuk memutuskan saluran hosting mana yang akan dipilih. Terdapat beberapa faktor yang perlu anda pertimbangkan semasa memilihnya.

 • Pilihan masa dan lebar jalur yang baik.
 • menawarkan muat naik FTP
 • membenarkan penandaan ID3 sehingga anda dapat menambahkan maklumat podcast anda seperti nama artis, genre, nombor trek dll.
 • menawarkan masa muat naik tanpa had

Perkara terakhir, bagaimanapun, mungkin berbeza-beza bergantung pada berapa banyak rakaman yang ingin Anda muat naik dalam sebulan. Sekiranya anda hanya mahu satu atau dua rakaman pendek, anda tidak memerlukan masa muat naik tanpa had.

Setelah itu, mari kita lihat perkhidmatan hosting podcast terbaik yang tidak hanya boleh dipercayai tetapi juga sangat hebat.

1. PodBean

Podbean, hosting podcast

PodBean adalah salah satu penyedia perkhidmatan hosting podcast yang paling disyorkan dan hebat yang boleh menjadi pilihan terbaik untuk anda. Ini adalah penyelesaian lengkap untuk membuat, mengurus dan mempromosikan podcast anda tanpa masalah.

Dengan PodBean, anda boleh membuat podcast tanpa had dengan storan dan lebar jalur tanpa had. Perkhidmatan hosting media menawarkan platform yang lancar untuk audio dan video anda. Anda juga boleh menggunakan aplikasinya untuk berhubung dengan pengikut anda, mendapatkan maklum balas dan melakukan banyak lagi. Alat perkongsian sosial PodBean memudahkan anda berkongsi podcast dengan dunia sejurus selepas anda menerbitkannya.

Ini juga memungkinkan anda menyesuaikan saluran anda dengan memuat naik logo anda sendiri, mengubah susun atur anda, dan bahkan menggunakan nama domain anda sendiri jika sudah memilikinya. Untuk mengetahui prestasi podcast anda, anda dapat melihat statistiknya dengan mudah dan mengetahui sama ada orang menyukai perkara yang anda terbitkan.

2. BuzzSprout

buzzsprout, hosting podcast

BuzzSprout adalah perkhidmatan hosting podcast yang hebat yang membolehkan anda menjadi tuan rumah, mempromosikan dan menjejaki podcast anda dengan mudah. Muat naik podcast anda dan serahkan selebihnya ke BuzzSprout. Ini akan secara automatik mengoptimumkan episod anda dengan menambahkan tag ID3 anda, jenis fail, dll. Anda kemudian dapat menerbitkannya segera atau menjadwalkannya bila-bila masa.

Untuk mendapat lebih banyak pendedahan, buat kerja anda mudah dijumpai dengan mentranskripsikan episod anda di BuzzSprout. Anda juga dapat menggunakan penanda bab dengan berkesan, yang memudahkan pengguna anda melayari podcast anda. supaya pengguna dapat menavigasi ke segmen kegemaran mereka, melihat apa yang akan terjadi, atau melangkau spoiler yang tidak mahu mereka dengar. Ia mempunyai rancangan percuma untuk 90 hari pertama.

3. Kekaburan

Hosting Blubrry, hosting podcast

Blubrry adalah satu lagi perkhidmatan hosting podcast yang popular dan sangat disyorkan yang dilengkapi dengan ciri-ciri yang luar biasa. Sekiranya anda telah menghoskan podcast anda di perkhidmatan hosting yang lain, anda boleh memindahkan saluran anda ke Blubrry tanpa perlu membayar satu sen pun. CDN bertaraf dunia mempunyai pusat datanya di 35 negara yang berlainan di seluruh dunia.

Dan bukan hanya ini, dengan Blubrry, anda juga boleh mempunyai pilihan hebat untuk SEO, penandaan MP3, FTP dan muat naik web di antara banyak ciri lain. Dan jika anda ingin menerbitkan podcast anda melalui WordPress, anda boleh menggunakan plugin PowerPress.

plugin blubrry-powerpress-podcast-wordpress-plugin

Plugin ini menyokong podcast Apple dan Google dan dilengkapi pemain media HTML5 bersepadu dengan sokongan penyematan dari laman web seperti YouTube.

Anda mungkin juga ingin melihat pemalam WordPress Podcast.

4. Transistor

Transistor adalah satu lagi hosting podcasting hebat untuk semua podcasters. Dengan Transistor, anda boleh memiliki hampir semua yang anda perlukan untuk saluran podcast anda di bawah satu bumbung. Ini membolehkan anda membuat seberapa banyak rancangan yang anda mahukan. Anda tidak perlu membayar apa-apa tambahan untuk itu.

Anda juga boleh membenarkan ahli pasukan anda mengedit episod anda dan mempromosikannya juga. Untuk menjangkau lebih banyak penonton, anda boleh menggunakan ciri bahagian sosialnya dan berkongsi episod anda di pelbagai platform sosial. Anda juga boleh mengimport rancangan anda dengan cepat dan mudah. Cukup masukkan suapan RSS anda sekarang dan Transistor akan mengambilnya dari sana.

5. Pemain Podcast Pintar

pemain-podcast pintar

Smart Podcast Player adalah pemain yang dihoskan sendiri untuk podcast anda. Ini adalah pilihan yang bagus jika anda ingin menjadi tuan rumah podcast di laman web anda dan menggunakan pemain untuk memainkan podcast anda.

Dengan produk ini, lebih mudah untuk menyerlahkan satu episod podcast tertentu, lagu, atau klip suara. Anda juga dapat menonjolkan trek terbaru anda dengan melekatkan pemain di mana sahaja di laman web anda menggunakan pemain melekitnya. Ini juga membolehkan anda mengembangkan senarai e-mel anda dari dalam pemain anda.

6. Libsyn

hosting podcast, libsyn

Libsyn adalah penyelesaian terbaik untuk semua podcast seperti anda. Ini membolehkan anda mengawal semua yang berkaitan dengan podcast anda seperti hosting, promosi dan pengewangan juga. Ini juga membolehkan anda memeriksa statistik anda supaya anda tahu bagaimana podcast anda.

Dengan aplikasi mudah alih tersuai, anda juga dapat menyesuaikan rancangan anda dengan mudah. Dengan Libsyn, anda dapat menikmati masa operasi yang hebat dan menghubungi beberapa podcast yang berpengalaman sekiranya anda menghadapi masalah.

7. SoundCloud

SoundCloud adalah salah satu platform hosting podcast terkemuka dan sangat popular. Dengan SoundCloud, anda boleh memuat naik episod anda dengan mudah, berhubung dengan podcast seperti anda. Anda juga boleh menyematkan pemain, kad Twitter, dan komen masa.

SoundCloud tersedia di Web, iOS, Android, Sonos, Chromecast, dan Xbox One. Ia dilengkapi dengan rancangan percuma yang membolehkan anda memuat naik episod yang berdurasi hingga 3 jam. Anda juga boleh melihat statistik anda dan mendapatkan pelaporan asas dengan rancangan ini. Sekiranya anda mahukan lebih banyak ciri, anda boleh menaik taraf rancangan anda dengan mudah.

Ini adalah beberapa pilihan hosting podcast yang boleh anda periksa. Kami harap artikel ini dapat membantu anda. Sekiranya anda sudah memutuskan untuk memilih mana, anda mungkin juga ingin melihat artikel kami mengenai Tema WordPress Terbaik untuk Podcasting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map