8 Alternatif Blogger Terbaik untuk 2020 (Dibandingkan & Disemak)

Alternatif Blogger


Adakah anda mencari alternatif popular untuk Blogger? Blogger.com adalah platform blog oleh Google yang membolehkan anda memulakan blog anda sendiri secara percuma.

Banyak pengguna bermula dengan Blogger dan ketika mereka mengembangkan blog mereka, mereka akan mencari alternatif yang lebih baik yang menjadikan skala dan pengembangan blog mereka mudah. Dalam artikel ini, kami akan membandingkan beberapa alternatif Blogger terbaik dan membantu anda memutuskan mana yang terbaik untuk keperluan anda.

Mengapa Mencari Alternatif Blogger

Oleh kerana Blogger adalah platform percuma, ia dilengkapi dengan beberapa batasan. Berikut adalah beberapa kekurangan menggunakan Blogger yang mungkin membuat anda mencari pesaing Blogger.

 1. Anda tidak memiliki blog anda: Blogger adalah platform yang dimiliki oleh Google. Ini bermaksud Google boleh menutup blog mana-mana sahaja tanpa sebarang notis terlebih dahulu.
 2. Pilihan penyesuaian terhad: Anda boleh menambahkan alat bawaan seperti iklan, pautan langganan, borang kenalan, dan lain-lain ke laman Blogger anda. Tetapi alat ini menawarkan kemungkinan terhad untuk penyesuaian yang boleh sangat mengecewakan.
 3. Ciri terhad: Semasa mengembangkan blog anda, anda mungkin ingin menggabungkan ciri tambahan ke dalam blog anda, seperti keahlian atau kedai eCommerce. Dengan Blogger, anda tidak dapat mewujudkannya.
 4. Pilihan reka bentuk terhad: Berbanding dengan platform lain seperti WordPress, Blogger menawarkan pilihan reka bentuk terhad.

Mari kita teruskan untuk melihat beberapa alternatif Blogger terbaik yang anda cuba.

1. WordPress

wordpress.org

WordPress adalah platform sumber terbuka dan bebas yang membolehkan anda membuat blog tanpa bantuan profesional. WordPress sangat fleksibel sehingga anda dapat membina laman web apa pun dengan mudah.

Ia menawarkan beribu-ribu tema dan plugin percuma dan premium menggunakan yang mana anda dapat meningkatkan penampilan blog anda dan memperluas ciri-cirinya. Anda juga boleh menterjemahkan laman web anda ke beberapa bahasa lain, menambah ciri perkongsian sosial, dan melakukan banyak lagi dengan pemalam.

Untuk maklumat lebih lanjut, lihat Blogger vs WordPress. Selain itu, lihat ulasan WordPress lengkap kami

2. Pembina Hubungan Tetap

pembina laman web hubungan tetap

Constant Contact Builder mungkin pembina laman web yang paling mudah digunakan. Ini membolehkan anda membuat laman web yang dapat disesuaikan sepenuhnya yang kelihatan menakjubkan di pelbagai peranti. Ia juga dilengkapi dengan pembuat logo, jadi anda boleh memulakan laman web anda tanpa perlu menyewa pembangun.

Pembina laman web terkenal dengan kepantasannya. Anda juga boleh menyediakan kedai dalam talian anda secara percuma dalam beberapa minit. Ia menawarkan ciri-ciri luar biasa untuk menyenaraikan produk anda, menerima pembayaran melalui pelbagai pilihan pembayaran, menghantar pengesahan pesanan kepada pengguna anda, mengemas kini inventori produk secara automatik dengan setiap pesanan, menerima e-mel luar stok yang dihasilkan secara automatik dan banyak lagi.

3. Pembina Gator

Pembina laman web Gator

Gator Builder by Hostgator adalah pembangun drag and drop lain yang membolehkan anda menghidupkan dan menjalankan blog anda. Dengan blog anda, anda bahkan dapat mengintegrasikan platform eCommerce lengkap dengan cepat dan mudah

Perkara terbaik mengenai pembangun ini ialah ia menawarkan semua yang anda perlukan untuk bermula, mulai dari web hosting, nama domain percuma hingga SSL.

Anda mungkin juga ingin menyemak ulasan Pembangun Laman Web Gator kami.

4. Joomla

Joomla

Joomla adalah platform pengurusan kandungan sumber terbuka dan percuma yang membolehkan anda membuat blog seperti pro. Banyak penyedia hosting menawarkan pilihan pemasangan Joomla cepat sehingga anda dapat menyediakan laman Joomla anda tanpa usaha tambahan. Sama seperti WordPress, Joomla juga dibuat dengan mempertimbangkan pemaju bukan web, jadi dihantar dengan pilihan penyesuaian yang sangat anda sukai.

Anda boleh memilih dari banyak templat dan peluasan. Sama seperti Blogger, templat Joomla juga membolehkan anda mengubah penampilan blog anda.

Dengan sambungan Joomla, anda boleh menambahkan ciri tambahan ke laman web anda. Selain itu, anda boleh menterjemahkan laman web anda ke beberapa bahasa lain tanpa bantuan peluasan pihak ketiga.

5. Drupal

Drupal, alternatif blogger

Drupal merupakan satu lagi alternatif Blogger, yang juga merupakan platform sumber terbuka dan bebas yang memudahkan untuk memulakan blog dan pelbagai jenis laman web. Untuk menukar penampilan, anda boleh memasang tema Drupal yang memenuhi keperluan anda. Untuk memperluas ciri anda, anda boleh memasang modul di laman Drupal anda.

Tidak seperti alternatif Blogger yang lain, Drupal tetap berada di depan pada tahap keselamatan. Mereka telus mengenai keselamatan mereka dan menerbitkan laporan keselamatan terperinci.

Sekiranya anda keliru mengenai tiga platform di atas yang mana boleh menjadi pilihan terbaik anda, anda boleh membaca catatan perbandingan kami di WordPress vs Joomla vs Drupal di sini.

6. Tumblr

Tumblr, alternatif Blogger

Tumblr adalah alternatif lain Blogger yang mungkin anda ingin cuba. Ini adalah blogging, microblogging, dan alat jaringan sosial yang membolehkan anda berkongsi apa sahaja di web dengan mudah, termasuk foto, petikan, dll..

Tumblr nampaknya mempunyai demografi pengguna yang lebih muda dibandingkan dengan rangkaian sosial lain.

7. Weebly

Weebly

Weebly adalah pembangun laman web yang popular yang membolehkan anda membina laman web apa pun, termasuk blog. Sama seperti Blogger.com, Weebly juga merupakan platform yang dihoskan yang membolehkan anda membina blog dengan mudah dari awal.

Sebaik sahaja anda mendaftar ke laman web Weebly, anda boleh memilih salah satu tema untuk memberikan tarikan visual yang diperlukan oleh laman web anda.

Untuk memperluas fungsi anda, Weebly menawarkan beratus-ratus aplikasi.

Ketahui lebih lanjut mengenai Weebly di sini.

8. Sederhana

Sedang

Sedang adalah platform penerbitan dalam talian yang sesuai untuk penulis baru. Di Medium, anda boleh menerbitkan karya anda dan membagikannya kepada orang lain dalam komuniti. Sekiranya karya anda disukai oleh pembaca di Medium, mereka dapat menghargainya dengan bertepuk tangan untuk anda, dengan mengklik butang bertepuk tangan.

Medium membolehkan penggunanya membaca 3 artikel sehari. Sekiranya anda melebihi had dan masih mahu membaca lebih banyak catatan, anda boleh menjadi ahli dengan membayar $ 5. Sekiranya artikel anda ditepuk oleh pengguna lain, Medium akan mula membayar anda.

Itu sahaja! Kami harap anda dapati artikel kami mengenai alternatif blogger terbaik berguna. Anda mungkin juga ingin melihat platform blog terbaik untuk pemula.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map