Divi vs Avada: Tema mana yang TERBAIK untuk Anda? (Berbanding)

divi vs avada


Adakah anda mencari tema WordPress terbaik untuk laman web anda? Sekiranya anda membaca ini, anda mungkin sudah membuat sebahagian besar kerja. Anda telah menyempitkan carian anda kepada 2 pilihan: Divi atau Avada. Tetapi yang mana yang benar-benar terbaik?

Secara luaran, 2 tema popular ini mungkin kelihatan serupa dari segi ciri dan fleksibiliti. Itulah sebabnya, untuk perbandingan mendalam ini, kita akan menggali lebih dalam! Kami akan memeriksa kemudahan penggunaan, ciri, dokumentasi dan harga setiap tema untuk menentukan tema mana yang memenangi pertempuran: Divi vs. Avada.

Mari kita rock!

Gambaran Keseluruhan: Divi vs Avada

Divi

Divi

Divi adalah tema WordPress yang sangat fleksibel dan kuat. Ia dibina oleh Elegant Themes, pasar tema WordPress yang sangat popular. Anda boleh menggunakannya sebagai tema induk untuk banyak tema WordPress termasuk semua tema yang dibina oleh Tema Elegant. Divi dijual bersama dengan keahlian kelab Elegant Themes.

Tema ini terkenal dengan drag and drop Divi Builder yang maju, yang berfungsi hebat dengan banyak tema WordPress yang popular. Pembina Divi membantu anda membuat halaman dengan serta-merta, tanpa menulis satu baris kod. Anda hanya boleh menggerakkan elemen pada pembangun menggunakan tetikus untuk merancang halaman anda.

Divi mudah digunakan dan sangat popular dengan pemula yang ingin membina blog atau laman web.

Avada

Avada

Avada telah menjadi tema WordPress terlaris secara konsisten selama beberapa tahun ketika ini. Ini dapat digunakan untuk membuat semua jenis laman web, blog, halaman arahan, atau kedai dalam talian. Ia dihantar dengan banyak plugin WordPress berguna yang boleh anda gunakan untuk menjadikan laman web anda menonjol dari orang ramai.

Mudah disediakan dalam WordPress. Anda boleh menggunakan pemalam pembangun halaman yang popular untuk merancang halaman dengan Avada. Ia juga dilengkapi dengan pelbagai reka bentuk pra-binaan yang dapat anda sesuaikan, sehingga anda dapat memiliki laman web yang anda inginkan tanpa harus merancang sepenuhnya dari awal. Ia penuh dengan warna dan gaya tanpa had.

Avada dipercayai oleh ribuan pengguna dan ini adalah tema paling laris dari banyak pasar.

Ciri-ciri: Divi vs Avada

Divi

Sebagai salah satu tema WordPress yang paling popular yang ada, tidak hairanlah Divi mempunyai banyak ciri yang luar biasa. Semuanya bermula dengan Divi Builder eksklusif mereka, pembangun drag and drop yang kuat untuk memindahkan elemen pada halaman tema anda. Pembangun Divi memudahkan anda merancang halaman anda sendiri. Anda boleh melukis lajur dan baris untuk menambahkan modul melalui drag and drop.

Pembina Divi

Ciri-ciri terkenal lain termasuk pelbagai susun atur dan reka bentuk Divi siap pakai yang digabungkan dengan tema Divi. Susun atur ini dengan serta-merta memberikan laman web anda penampilan profesional. Tema Divi mempunyai susun atur untuk hampir semua jenis laman web yang dapat dibayangkan. Anda hanya boleh memilih susun atur dan membuat beberapa perubahan untuk memperibadikannya untuk jenama anda. Susun atur yang telah dibina ini akan menjimatkan banyak masa kerana anda tidak perlu mengedit tema secara manual dari awal.

Juga, lihat tema kanak-kanak Divi yang sangat disesuaikan ini.

Selain itu, tema Divi mempunyai pelbagai jenis dan modul kandungan. Modul kandungan ini membolehkan anda memasukkan pelbagai jenis kandungan dan media di laman web anda. Anda boleh menggunakan Pembangun Divi untuk menyesuaikan modul ini dalam bahagian mana pun. Dengan penyesuai WordPress langsung, anda juga dapat melihat hasil akhir sebelum menerbitkan.

Tema Divi mempunyai integrasi praktikal yang kuat. Ia berfungsi dengan sempurna dengan WooCommerce untuk membuat kedai dalam talian. Seperti modul lain yang bertema, anda boleh menggunakan Pembangun Divi untuk merancang kedai eCommerce anda. Divi menyokong WPML dan berbilang bahasa RTL untuk membuat laman web berbilang bahasa.

Avada

Avada mempunyai pelbagai ciri berguna. Ini benar-benar tema WordPress serbaguna dan boleh digunakan untuk membuat sebarang jenis laman web. Ini termasuk reka bentuk dan templat tanpa had yang membantu anda membina laman web yang memenuhi syarat perniagaan khusus anda dalam masa yang singkat. Semua reka bentuk ini dapat disesuaikan sepenuhnya sehingga anda dapat mengubah warna dan gaya dengan cepat. Anda boleh mengedit templat menggunakan panel pilihan tema sederhana.

Reka bentuk dan susun atur Avada

Ia dihantar dengan plugin Fusion Core yang direka khas untuk tema Avada. Plugin menambah pembina halaman Fusion untuk penyesuaian yang lebih mudah. Anda boleh menggunakan pembangun halaman untuk membuat halaman arahan anda dengan semua ciri lain dari tema Avada. Selain pembina halaman, anda juga akan mendapat slaid gambar, menu mega, dan penjana kod pendek.

Untuk integrasi, tema Avada dapat digabungkan dengan sempurna dengan plugin WooCommerce WordPress untuk menjadikan laman web anda menjadi kedai eCommerce. Anda boleh menyelaraskan ciri lain dari tema Avada dengan kedai dalam talian anda untuk menjadikannya menarik dan bergaya. Avada juga menyokong forum bbPress untuk melancarkan forum di laman web anda. Integrasi lain termasuk ikon Font Awesome untuk menambahkan ikon yang indah ke menu navigasi anda, menu media sosial, dll.

Avada hadir dengan beberapa plugin WordPress, termasuk Revolution Slider, Layer Slider, Elastic Slider, dan banyak lagi. Tema ini sangat responsif, dan berfungsi dengan hebat pada semua saiz dan peranti skrin.

Kemudahan Penggunaan: Divi vs. Avada

Divi

Divi mudah disediakan dan mesra pemula dari proses pemasangan hingga akhirnya melancarkan laman web anda. Ia mempunyai reka bentuk dan susun atur profesional untuk digunakan sebagai titik tolak. Anda hanya perlu menambahkan kandungan anda sendiri dan laman web anda akan siap untuk dilancarkan.

Ciri-ciri tema Divi menjadikannya sangat mudah walaupun untuk pemula mutlak merancang laman web yang kelihatan profesional. Dengan pilihan penyesuaian yang mudah, anda boleh menambah atau membuang modul dari laman web anda. Ia mempunyai panel kawalan yang mudah difahami untuk menguruskan ciri laman web anda.

Avada

Avada mempunyai begitu banyak ciri sehingga banyak yang menganggap anda memerlukan kemahiran pengembangan profesional untuk menggunakan temanya. Walau bagaimanapun, ia direka sedemikian rupa sehingga pengguna yang mempunyai pengetahuan pengekodan sedikit pun dapat memasang Avada dan meraih faedahnya.

Ciri Avada

Untuk menjadikannya seperti laman web demo, anda perlu menambahkan kandungan anda dalam tema. Avada fleksibel untuk membuat halaman arahan, slaid gambar, portfolio, tayangan slaid, dll. Pembina halaman Fusion memberi anda kawalan penuh terhadap reka bentuk dan susun atur laman web anda. Ini juga membolehkan anda membuat reka bentuk laman web anda sendiri menggunakan fungsi drag and drop yang mudah.

Avada mempunyai pemasang demo yang sangat membantu semasa anda memulakan. Ia akan memaparkan laman web yang serupa dengan demo yang dipilih dan anda boleh mengganti kandungan dummy dengan cepat untuk menambahkannya sendiri.

Sokongan dan Dokumentasi: Divi vs. Avada

Divi

Tema Divi dilengkapi dengan keahlian kelab Tema Elegant yang seterusnya memberi anda akses lengkap ke dokumentasi yang luas, forum sokongan, dan pasukan sokongan pelanggan mereka.

Tema Elegant mempunyai kakitangan profesional yang terlatih yang sedia membantu dengan soalan tema anda. Keahlian anda memberi anda akses sokongan selama setahun, selepas itu anda boleh memperbaharui langganan anda sekiranya anda memerlukan sokongan tambahan.

Lesen sokongan ini juga membolehkan anda memasang Divi pada seberapa banyak laman web yang anda mahukan. Anda bahkan boleh menggunakannya untuk membina laman web pelanggan. Lesen anda juga memberi anda percuma kemas kini tema.

Avada

Tema Avada membanggakan pasukan sokongannya di laman web mereka, dan dengan alasan yang baik. Pasukan mereka memberikan sokongan nyata dari orang-orang sebenar yang mencipta tema.

Avada didokumentasikan dengan sangat baik. Setiap ciri tema dijelaskan secara terperinci dan mempunyai petunjuk langkah demi langkah yang termasuk dalam dokumentasi tema. Dokumentasi juga tersedia untuk plugin tambahan yang dihantar bersama Avada.

Harga: Divi vs Avada

Divi

Untuk mendapatkan tema Divi, anda perlu mendaftar untuk menjadi ahli Tema Elegant. Ia mempunyai 2 rancangan: Akses Tahunan dan Akses Sepanjang Hayat.

Harga Divi

Pelan akses tahunan merangkumi semua tema dan plugin yang tersedia dari Tema Elegant, termasuk Divi. Ia mempunyai penggunaan laman web tanpa had dan pembaharuan tahunan dengan harga $ 89 / tahun. Pelan ini merangkumi kemas kini tema dan sokongan pelanggan premium dari pasukan profesional di sebalik Tema Elegant.

Walau bagaimanapun, rancangan akses seumur hidup berharga $ 249. Ia menawarkan semua yang termasuk dalam rancangan akses tahunan dengan bayaran sekali sahaja. Setelah dibayar, anda akan mendapat akses ke tema dan pemalam dari Tema Elegant untuk sepanjang hayat syarikat. Pelan ini juga merangkumi kemas kini tema seumur hidup dan sokongan pelanggan profesional.

Anda mempunyai fleksibiliti untuk membatalkan keahlian anda atau menaik taraf / menurunkan taraf rancangan apa pun pada bila-bila masa.

Avada

Tema Avada mempunyai lesen biasa yang berharga $ 60 / tahun. Ia merangkumi 6 bulan sokongan pelanggan, kemas kini tema, dan semua ciri Avada. Anda boleh melanjutkan sokongan pelanggan hingga 1 tahun dengan membayar tambahan $ 18 dengan lesen biasa.

Harga sangat berpatutan jika dibandingkan dengan tema WordPress lain dengan ciri yang serupa dengan Avada.

Keputusan kami: Divi vs. Avada – Tema Mana Yang Perlu Anda Pilih?

Tanpa keraguan, Divi adalah salah satu tema WordPress yang paling popular di pasaran. Dengan pembangun drag and drop, anda boleh membina laman web dengan cara yang anda mahukan. Sama ada anda seorang pemula mutlak atau pemaju berpengalaman, Divi akan menjadi pilihan terbaik untuk keperluan anda.

Seorang pemula dapat membuat laman web dengan mudah tanpa mengambil profesional. Pembangun boleh membina beratus laman web dengan mudah untuk pelanggan mereka berkat pek laman web penuh. Lihat ulasan tema Divi ini.

Sekiranya anda menginginkan tema all-in-one yang disertakan dengan banyak plugin berguna dan ciri terpasang, maka anda mungkin mempertimbangkan untuk membeli Avada. Manfaat utama ialah anda tidak terhad kepada satu laman web; anda boleh menggunakan Avada untuk membuat seberapa banyak laman web yang anda mahukan. Avada mempunyai semua ciri yang anda harapkan dari yang dianggap sebagai tema WordPress paling berkuasa dan dipercayai di dunia.

Kami harap anda menikmati artikel ini membandingkan Divi vs Avada dan kini anda mempunyai idea yang lebih baik mengenai tema terbaik untuk laman web anda. Sekiranya anda menyukai artikel ini, anda mungkin juga menyukai catatan kami mengenai tema blog WordPress PERCUMA terbaik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map