Hubungan Tetap vs Mailchimp – Mana Yang Lebih Baik? (Dikemas kini)

hubungan berterusan vs mailchimp


Constant Contact dan Mailchimp adalah 2 perkhidmatan pemasaran e-mel terbaik di pasaran. Tetapi yang benar-benar merupakan penyelesaian pemasaran e-mel: Hubungan Tetap atau Mailchimp?

Berita baiknya adalah bahawa kedua-dua penyedia perkhidmatan ini adalah dua nama yang popular dan masing-masing mempunyai kelebihan masing-masing.

Dengan memutuskan untuk memilih antara Mailchimp dan Constant Contact, anda sudah memulakannya dengan baik. Dengan perbandingan kami yang tidak berat sebelah, kami akan membantu anda menentukan pilihan yang terbaik untuk anda.

Hubungan Tetap vs Mailchimp – Jadual Kandungan

Dalam perbandingan Mailchimp vs Constant Contact ini, kita akan melihat 6 aspek.

 1. Gambaran keseluruhan
 2. Kemudahan penggunaan
 3. Fleksibiliti dan reka bentuk
 4. Pengurusan Senarai dan Pembahagian
 5. Kebolehhantaran
 6. Sokongan
 7. Harga

1. Gambaran keseluruhan

Mailchimp dan Constant Contact adalah 2 perkhidmatan pemasaran e-mel yang sangat baik yang membolehkan anda membina dan mengembangkan senarai e-mel anda.

Walaupun Mailchimp pada mulanya dibina sebagai penyedia perkhidmatan pemasaran e-mel, kini menyediakan banyak rangkaian pemasaran yang berbeza dalam satu platform. Selain pemasaran e-mel, ini membolehkan anda membuat halaman arahan, iklan, dan banyak lagi.

Sebaliknya, Constant Contact adalah perkhidmatan pemasaran e-mel yang mudah digunakan yang dilengkapi dengan semua ciri penting untuk memulakan pemasaran e-mel anda. Ia dilengkapi dengan banyak templat e-mel yang dapat disesuaikan untuk membantu anda memulakannya.

2. Kemudahan Penggunaan

Perhubungan Tetap memudahkan anda membuat kempen membina senarai anda. Ia dilengkapi dengan drag and drop editor yang memudahkan anda menyesuaikan templat e-mel anda seperti pro.

Dengan pembentuk borang optin, anda dapat membina borang optin dengan cepat dan mudah dan memasukkannya ke mana sahaja di laman web anda.

Editor seret dan lepas berguna untuk membuat buletin e-mel tetapi anda tidak semestinya memulakannya dari awal. Cukup pilih dari templat mereka, sesuaikan dan mulailah membina kempen anda.

Tetap Hubungi Vs Mailchimp

Mailchimp juga membolehkan anda membuat kempen e-mel yang berbeza untuk perniagaan anda. Anda mempunyai pilihan untuk membuat kempen anda yang berkaitan dengan e-mel, e-mel automatik, iklan, kad pos, catatan sosial, borang pendaftaran dan halaman arahan.

Berbanding dengan Constant Contact, Mailchimp mempunyai kurva pembelajaran yang curam untuk ditangani. Ini lebih merupakan alat pemasaran all-in-one daripada penyedia perkhidmatan e-mel yang mesra pemula. Semakin banyak ciri yang tersedia di luar kotak, kelengkungan pembelajaran akan semakin curam. MailChimp tidak berbeza.

Mailchimp vs Constant Contact

Pemenang: Hubungan Tetap

3. Fleksibiliti dalam Reka Bentuk

Constant Contact menawarkan fleksibiliti yang besar dari segi gaya dan merancang templat kempen anda. Anda boleh membina kempen anda dari awal atau menggunakan templat yang telah dibina dengan segera. Anda boleh menambahkan gambar, butang, teks, blok tindakan dan lain-lain dengan hanya satu klik tetikus.

Ini juga menawarkan fleksibiliti yang besar untuk memilih fon anda, mengubah warna dan bahkan tata letak. Sekiranya anda mahu, anda juga boleh menukar warna pautan. Sebelum menerbitkan reka bentuk anda, anda juga boleh melihat pratonton cepat. Untuk mengelakkan kesilapan konyol, ia juga menawarkan pilihan untuk memeriksa kesalahan. Dengan mengklik pilihan ini, anda akan melihat semua perkataan atau elemen dengan pautan yang hilang.

Hubungan Tetap Vs MailChimp

Mailchimp mempunyai sebilangan besar templat pra-binaan dan masing-masing boleh disesuaikan sepenuhnya. Anda juga akan mudah memilih templat anda dengan Mailchimp kerana dikelompokkan menjadi beberapa kategori. Oleh itu, jika anda mahukan templat yang berkaitan dengan pemasaran, anda boleh langsung memasuki kategori tertentu dan mencari templat anda.

Fleksibiliti reka bentuk Mailchimp

Pemenang: Mailchimp

4. Senarai Pengurusan dan Segmentasi

Hubungan Tetap Vs MailChimp

Segmentasi membolehkan anda menghantar e-mel yang diperibadikan kepada petunjuk anda. Ini adalah proses menambahkan petunjuk anda ke dalam kumpulan yang berbeza berdasarkan kepentingan bersama. Apabila anda menghantar e-mel ke setiap kumpulan yang memenuhi kepentingan bersama, mereka cenderung dibuka, dibaca, dan terlibat.

Constant Contact dan Mailchimp membolehkan anda membahagikan dan mengurus senarai e-mel anda dengan cepat dan mudah. Dengan Hubungan Tetap, anda boleh menambahkan teg secara manual dan memuat naik senarai kenalan anda dari hamparan.

Mailchimp memberi anda lebih banyak cara untuk membahagikan petunjuk anda. Anda juga boleh membuat banyak pencetus automasi berdasarkan aktiviti pelanggan, seperti melanggan senarai, membeli produk, memuat turun ebook anda, dll..

Pemenang: Mailchimp

5. Kebolehhantaran

E-mel dihantar apabila berjaya dihantar di peti masuk penerima. Constant Contact mempunyai kadar penghantaran 97%. Ini adalah salah satu sebab mengapa banyak pengguna memilih Constant Contact.

Mailchimp, sebaliknya, mempunyai kadar penghantaran 96% – 99%.

Pemenang: Ini adalah tali leher.

6. Sokongan

Constant Contact menawarkan sokongan yang sangat baik dan membolehkan anda menghubungi mereka melalui sembang dan panggilan telefon. Sekiranya anda mencari sokongan pelanggan yang sangat baik, kami tidak akan mengesyorkan Mailchimp kerana sokongan mereka sukar untuk mendapatkan.

Pemenang: Mailchimp

7. Harga

Ketika datang ke harga, Mailchimp mengalahkan semua pertandingan mereka dengan rancangan percuma selamanya. Untuk Constant Contact, harga bermula pada $ 5 / bulan. Dengan rancangan itu, anda boleh menghantar 10,000 e-mel sebulan. Semua rancangan lain membolehkan anda menghantar e-mel tanpa had.

Pemenang: Mailchimp

Hubungan Tetap vs Mailchimp: Keputusan kami

Sekiranya anda baru menggunakan pemasaran e-mel dan mencari platform pemasaran e-mel yang mudah digunakan, kami mengesyorkan anda memilih Tetap Kontak. Bukan sahaja menyediakan anda semua ciri penting yang anda perlukan untuk mengembangkan senarai e-mel anda, tetapi juga menawarkan sokongan pelanggan yang sangat baik, yang sangat berguna semasa anda memulakannya. Pembangun e-mel drag and drop mereka dan pelbagai templat e-mel memudahkan untuk menjalankan kempen pemasaran e-mel. Oleh itu, Constant Contact telah membuat senarai perisian CRM terbaik untuk pemasaran e-mel kami.

Sebaliknya, Mailchimp adalah pilihan terbaik untuk pengguna yang memerlukan rangkaian pemasaran all-in-one. Dengan Mailchimp, anda boleh memulakan pemasaran e-mel secara percuma. Walau bagaimanapun, terdapat sedikit keluk pembelajaran yang perlu ditangani dan sokongan mereka sukar untuk dicapai. Anda akan mengalami kesukaran untuk mencari cara membina kempen buletin e-mel dengan Mailchimp.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map