Ulasan Pembina Laman Web Gator: Sekiranya Anda Menggunakannya untuk Laman Web Anda?


Adakah anda berfikir untuk membina laman web anda dengan pembina laman web HostGator? Memilih pembangun laman web yang betul adalah penting, terutamanya jika anda seorang pemula yang belum pernah membuat laman web sebelumnya.

Pembina laman web yang anda pilih mestilah mudah digunakan dan membolehkan anda membuat laman web profesional dalam masa yang singkat. Tetapi, dengan banyak pembangun laman web yang berbeza di pasaran, sukar untuk mengetahui mana yang akan digunakan.

Dalam tinjauan Pembuat Laman Web Gator ini, kami akan membahas ciri, kemudahan penggunaan, harga, dan banyak lagi untuk membantu anda memutuskan sama ada pembangun laman web HostGator sesuai untuk anda.

Mengenai Pembangun Laman Web Gator

mengenai-gator-laman web-pembina-tinjauan

Pembangun Laman Web Gator adalah pembangun laman web yang agak baru oleh HostGator. Sekiranya anda tidak biasa, HostGator adalah salah satu perkhidmatan hosting web terbaik untuk laman web perniagaan kecil. Pembangun Laman Web Gator direka untuk menjadi mudah, seret dan lepas untuk membuat laman web anda sendiri dalam sekelip mata.

Pembangun laman web ini juga dilengkapi dengan semua yang anda perlukan untuk memulakan laman web anda termasuk hosting percuma dan nama domain percuma semasa penggal pertama anda. Mereka juga menawarkan rancangan eCommerce yang membolehkan anda membuat kedai dalam talian dengan fungsi keranjang belanja terbina dalam.

Plus, Gator dibangunkan secara dalaman untuk memberikan pengalaman web yang sangat pantas kepada pengunjung.

Pembina Laman Web Gator: Gambaran Keseluruhan Ciri

Pembangun Laman Web Gator dilengkapi dengan ciri-ciri langsung. Sebenarnya, Gator menawarkan kebanyakan ciri dengan pembangun laman web mereka daripada syarikat hosting web lain.

Oleh itu, mari kita lihat dengan cepat ciri-ciri tersebut, iaitu:

 • Drag and Drop Editor – Buat laman web dalam beberapa minit dengan menyeret, menjatuhkan, dan menerbitkan.
 • Templat Mesra Mudah Alih – Berikan paparan profesional kepada laman web anda dengan templat untuk semua jenis laman web termasuk eCommerce, blog, portfolio, dan banyak lagi.
 • Alat Media Sosial – Tambahkan suapan langsung dari Twitter, Instagram, dan Facebook.
 • Alat Produktiviti – Tambahkan alat produktiviti G Suite ke domain anda seperti Gmail, Dokumen, Slaid, dan banyak lagi.
 • Ciri eCommerce – Buat kedai dalam talian dengan pengurusan inventori, kalkulator penghantaran dan cukai, kupon, dan banyak lagi.
 • Analisis Laman Web – Jejaki statistik laman web penting seperti jumlah pelawat ke laman web anda.
 • Nama Domain Percuma – Dapatkan nama domain percuma dengan rancangan anda, yang menjimatkan wang anda dengan tidak perlu membelinya di tempat lain.
 • Sijil SSL percuma – Jadikan laman web anda lebih selamat untuk pelawat laman web.
 • Storan dan Jalur Lebar Tanpa Had – Tiada had pada jumlah kandungan yang dapat anda tambahkan ke laman web anda atau jumlah pengunjung yang dapat diterima oleh laman web anda.

Seperti yang anda lihat, Gator dilengkapi dengan banyak ciri pembangun laman web yang hebat. Sekarang, mari kita lihat bagaimana membina laman web dengan Gator Website Builder.

Bermula Dengan Pembangun Laman Web Gator

Membuat laman web dengan Gator Website Builder sangat mudah.

Setelah membuat akaun anda dengan HostGator, anda dapat dengan cepat membina laman web dengan memilih salah satu daripada banyak templat mereka yang menakjubkan. Pembangun Laman Web Gator menawarkan pelbagai templat yang direka khas untuk semua jenis laman web yang ingin anda buat seperti eCommerce, blog, perniagaan, portfolio, teknologi, dan banyak lagi.

Di bawah ini adalah contoh beberapa templat perniagaan Gator.

templat gator-laman web-pembina laman web

Semua templat juga boleh disesuaikan sepenuhnya. Gator menawarkan banyak elemen yang boleh anda tambahkan ke templat anda hanya dengan menyeret dan melepaskan. Elemen merangkumi butang, borang kenalan, gambar, peta, suapan langsung, muzik, video, dan banyak lagi.

hostgator-drag-and-drop-editor

Setelah anda mengklik elemen web yang ada, anda juga berpeluang untuk menyesuaikannya. Sebagai contoh, anda boleh menukar fon, warna, dan bahkan menambahkan elemen reka bentuk baru.

Membuat catatan blog adalah mudah dengan Gator juga. Cukup klik butang “Tambah Baru” dan kemudian mulailah menulis kandungan anda.

gator-laman web-pembina-tambah-blog

Anda boleh menambahkan gambar sampul, menambah elemen yang berbeza pada catatan anda, menetapkan tarikh, menambahkan tag, dan menetapkan pilihan lanjutan seperti URL halaman yang mesra.

Di samping itu, antara muka pengguna Gator sangat mudah dinavigasi. Dari papan pemuka anda boleh mengurus / membuat laman web anda, melihat statistik mengenai laman web anda seperti jumlah pengunjung dan paparan halaman, dan menambahkan aplikasi baru dari App Market.

antara muka papan pemuka gator

Tanpa pengalaman teknikal, anda boleh membuat laman web profesional dengan Gator dengan mudah.

Harga untuk Pembangun Laman Web Gator

Terdapat 3 rancangan harga yang berbeza untuk Pembangun Laman Web Gator, iaitu: Starter, Premium, dan eCommerce.

harga gator-laman web-pembina laman web

Semua rancangan dilengkapi dengan hosting percuma, termasuk nama domain, seret dan lepas pembangun laman web, templat yang dapat disesuaikan, analisis laman web, sijil SSL percuma, dan sokongan 24/7.

Pelan Permulaan berharga hanya $ 3.84 / bulan dan ia dilengkapi dengan semua yang anda perlukan untuk membina laman web. Pelan Premium bermula dari $ 5,99 / bulan dilengkapi dengan sokongan keutamaan dan rancangan eCommerce yang dilengkapi dengan fungsi eCommerce bermula pada $ 9.22 / bulan.

Malangnya, Gator pada masa ini tidak menawarkan rancangan percuma atau percubaan percuma pembangun laman web mereka.

Tetapi, untuk pembaca IsItWP anda boleh mendapatkan tawaran istimewa di Gator Website Builder. Pengguna kami hanya membayar $ 3.46 / bulan untuk pelan Starter, $ 5.39 / bulan untuk rancangan Premium, dan $ 8.30 / bulan untuk rancangan eCommerce!

Mulakan dengan Pembangun Laman Web Gator hari ini.

Sokongan untuk Pembangun Laman Web Gator

Semasa memilih pembangun laman web, penting untuk memilih yang menawarkan banyak sokongan dan dapat membantu anda menyelesaikan masalah anda dengan cepat.

Pembangun Laman Web Gator menawarkan sokongan 24/7/365 melalui telefon, sembang langsung, atau e-mel untuk membantu anda dengan apa sahaja yang anda perlukan.

Tetapi, jika anda memilih pelan Permulaan, anda mungkin perlu menunggu sebentar untuk mendapatkan respons daripada pasukan sokongan pelanggan. Sekiranya anda ingin mengelakkan ini dan melangkau barisan sokongan pelanggan, anda harus memilih salah satu rancangan mereka yang lebih mahal, sama ada Premium atau eCommerce, untuk mendapatkan akses ke sokongan keutamaan.

Gator juga menyediakan sumber berguna lain seperti sejumlah tutorial video dan blog syarikat dengan banyak panduan yang boleh anda ikuti.

hostgator-sokongan-blog

Pembina Laman Web Gator: Kelebihan dan Kekurangan

Seperti mana-mana pembangun laman web, ada kebaikan dan keburukan. Mari kita lihat kelebihan dan kekurangan penggunaan Gator Website Builder untuk laman web anda.

Kelebihan Pembina Laman Web Gator:

 • Harga Permulaan yang berpatutan – Anda boleh memulakan laman web anda dengan harga hanya $ 3,84 / bulan, yang sangat sesuai jika anda seorang pemula dengan anggaran yang ketat.
 • Seret dan Lepas, Templat Plus – Membina laman web mudah dengan Gator. Selain itu, mereka menawarkan sebilangan templat yang menakjubkan untuk membuat laman web yang kelihatan hebat menjadi lebih mudah.
 • Analisis Laman Web – Analisis laman web disertakan dengan semua rancangan sehingga anda dapat memantau kegiatan laman web anda.
 • Integrasi Media Sosial – Menjaga penonton anda terlibat di media sosial mudah dengan integrasi media sosial Gator.

Kekurangan Pembangun Laman Web Gator:

 • Tanpa Pelan Percuma – Gator tidak menawarkan rancangan atau percubaan percuma yang membolehkan anda mencuba pembangunnya tanpa risiko.
 • Sokongan Keutamaan Terhad – Anda hanya boleh mendapatkan sokongan keutamaan dengan memilih 2 rancangan termahal mereka.
 • Tanpa Pemasaran E-mel – Gator tidak menawarkan ciri pemasaran e-mel terbina dalam.
 • Fungsi eCommerce terhad – Anda hanya boleh membuat kedai dalam talian dengan rancangan eCommerce mereka.

Ulasan Pembangun Laman Web Gator: Sekiranya Anda Menggunakan Pembangun Laman Web HostGator untuk Laman Web Anda?

Pembangun Laman Web Gator adalah pilihan tepat untuk pemula yang ingin memulakan laman web kecil dengan mudah. Editor seret dan lepas mereka mesra pengguna, mereka menyediakan templat yang menarik untuk membantu anda memulakan, dan menawarkan pelbagai ciri untuk membantu anda mengembangkan laman web anda seperti analisis laman web dan integrasi media sosial. Plus, HostGator adalah syarikat hosting web yang boleh dipercayai dan mereka sangat berpatutan.

Mulakan dengan Pembangun Laman Web Gator hari ini.

Sekiranya anda ingin membina laman web yang lebih besar dan lebih kompleks, kami mengesyorkan anda memilih pembangun laman web yang berbeza kerana Gator lebih sesuai dengan laman web yang lebih kecil dan lebih sederhana.

Kami harap anda menikmati ulasan Pembina Laman Web Gator ini. Sekiranya anda berminat untuk belajar mengenai beberapa lagi pembangun laman web, lihat siaran kami mengenai pembangun laman web terbaik untuk pemula.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map