Berkembang

Evolve adalah tema WordPress yang popular yang terdapat dalam versi percuma dan premium. Evolve sarat dengan banyak pilihan untuk menyesuaikan setiap perincian laman web anda dari papan pemuka, tanpa kod diperlukan. Baca ulasan Evolve kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai semua tetapan dan ciri tema ini.


Tinjauan Berkembang

Mengenai Evolve

Evolve adalah tema WordPress percuma yang popular oleh Theme4Press. Terdapat juga versi premium tema yang membuka banyak lagi ciri dan tetapan.

Untuk menggunakan tema Evolve, anda juga harus memasang dan mengaktifkan plugin Redux Framework. Redux adalah kerangka pilihan yang membantu pembangun mempercepat proses membuat tema dan pemalam WordPress.

Setelah mengaktifkan tema Evolve, anda akan melihat ralat PHP di bahagian atas halaman dan arahan untuk memasang plugin Redux Framework. Semasa anda memasang pemalam, ralat tersebut akan hilang.

Ciri-ciri Evolve

Evolve mempunyai banyak menu dan tetapan yang boleh anda sesuaikan. Sebilangan besar ciri boleh diakses melalui kedua-dua Rupa »Sesuaikan menu, dan Rupa »Pilihan Tema menu. Berikut adalah beberapa ciri utama:

Susun atur dan Pilihan Bar Sisi

Evolve dilengkapi dengan beberapa pilihan bar sisi untuk memberi anda fleksibiliti dalam susun atur halaman anda. Anda boleh memilih dari:

 • kelebaran penuh
 • bar sisi kiri sahaja
 • 2 bar sisi kiri
 • bar sisi kanan sahaja
 • 3 bar sisi kanan
 • bar sisi kiri dan kanan

Evolve Review - pilihan susun atur halaman

Susun atur blog anda juga dapat disesuaikan secara berasingan.

Evolve Review - pilihan susun atur blog

Pilihan Kandungan Halaman Depan

Untuk mengedit kandungan di halaman depan, anda harus menavigasi ke Rupa »Pilihan Tema» Kotak Kandungan Halaman Depan. Di sini anda boleh mengaktifkan atau mematikannya, dan mengedit kandungannya. Anda juga boleh menukar ikon menggunakan ikon Font Awesome.

Evolve Review - kandungan halaman depan

Pilihan Penyesuaian Reka Bentuk yang tidak terkira banyaknya

Setiap kawasan laman web anda boleh disesuaikan dari papan pemuka.

Sebagai contoh, pilihan tajuk laman web merangkumi:

 • ubah nilai padding (jarak di kiri, kanan, atas, dan bawah tajuk)
 • mengaktifkan kotak carian
 • laraskan kelegapan (supaya anda dapat melihat latar belakang anda melalui tajuk)
 • aktifkan header melekit
 • sembunyikan tajuk blog anda
 • gerakkan slogan di sebelah, di atas, atau di bawah tajuk; atau sembunyikannya
 • laraskan jarak antara item menu
 • ubah bilangan lajur widget di tajuk (0, 1, 2, 3, atau 4)

Evolve Review - pilihan pilihan

Anda juga boleh memilih fon dan warna yang terpisah untuk tajuk blog, tajuk pos, menu, widget, dan banyak lagi.

Gelangsar terbina dalam

Evolve merangkumi sokongan untuk beberapa pemalam slaid, dan juga mempunyai Bootstrap Slider bawaan yang boleh anda gunakan dalam versi percuma.

Navigasi ke Rupa »Pilihan Tema» Slaid Bootstrap »Slaid untuk membuat gelangsar anda. Dari sana anda boleh menambahkan gambar anda sendiri dan menyesuaikan tajuk, keterangan, dan kod butang slaid.

Ulasan Berkembang - slaid

Dalam versi percuma Evolve, anda hanya boleh menambahkan hingga 5 slaid.

Terdapat juga widget Carousel Slider. Ia memaparkan gelangsar yang sama dengan yang anda tetapkan dalam pilihan di atas – di widget, anda hanya akan melihat HTML mentah. Walau bagaimanapun, gelangsar tidak dipaparkan dengan baik di kawasan kecil seperti bar sisi anda.

Evolve Review - slaid widget apa

Evolve Review - slaid widget apa

Borang Perhubungan terbina dalam

Di bawah Rupa »Pilihan Tema» Kenalan menu, anda boleh menyediakan halaman kenalan termasuk peta Google tertanam dengan lokasi perniagaan anda.

Terdapat juga bawaan sederhana Borang hubungan yang membolehkan pelawat menghantar e-mel kepada anda.

Buka Lebih Banyak Ciri Dengan Berkembang+

Semasa anda menyiapkan tema Evolve, anda akan melihat bahawa banyak tetapan dan ciri terkunci dan mengatakan “Pilihan ini hanya tersedia dengan versi evolve + Premium.” Membeli lesen untuk tema versi premium, Evolve +, akan membuka semua ciri ini.

Evolve Review - ciri terkunci

Dokumentasi dan Sokongan

Semua pilihan yang tersedia dengan tema Evolve boleh menjadi sangat luar biasa. Theme4Press memang mempunyai dokumentasi mengenai fitur dan tetapan utama di laman web mereka, termasuk tutorial dengan tangkapan layar untuk memandu Anda mengatur tema.

Beberapa ciri nampaknya tidak ada dalam dokumentasi, dan agak sukar untuk menavigasi dan mencari maklumat yang anda cari kerana tidak ada cara untuk mencari melalui dokumentasi.

Sokongan tersedia di kedua-dua forum sokongan WordPress.org dan laman web Theme4Press. Kakitangan sokongan responsif dan kebanyakan utas dibalas dalam sehari atau lebih, dan diselesaikan dengan cepat.

Skor Kami

Berkembang mungkin merupakan tema yang baik bagi mereka yang mencari tema yang sangat disesuaikan, yang tidak mahu mempelajari kod apa pun. Namun, ada kurva pembelajaran yang curam untuk membiasakan diri dengan menavigasi semua ciri dan tetapan serta pilihan. Evolve tidak cepat atau mudah disiapkan – akan memakan masa.

Menu dibuat lebih sukar untuk dinavigasi dengan semua ciri premium terkunci yang disenaraikan dalam tema percuma. Akan lebih mesra pengguna untuk menyembunyikan ciri tersebut, atau sekurang-kurangnya melabel item menu dengan jelas, dalam tema percuma.

Beberapa ciri Evolve akan dilaksanakan dengan lebih baik dengan menggunakan plugin, seperti built-in slaid gambar dan Borang hubungan. Plugin khusus biasanya mempunyai lebih banyak pilihan dan lebih baik pada fungsinya yang spesifik daripada tema yang cuba melakukan semuanya. Dan jika anda memutuskan untuk menukar tema anda pada bila-bila masa di masa hadapan, semua kandungan dan tetapan khusus tema anda akan hilang.

Kami memberikan Evolve 3 daripada 5 bintang. Berikut adalah pecahan skor ulasan kami:

Secara keseluruhan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang KosongNilai Bintang Kosong 3.0 / 5.0

ciri-ciri
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang KosongNilai Bintang Kosong 3.0 / 5.0

Persembahan
Nilai Bintang KosongNilai Bintang KosongNilai Bintang KosongNilai Bintang KosongNilai Bintang Kosong 0.0 / 5.0

Sokongan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Kemudahan penggunaan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang KosongNilai Bintang KosongNilai Bintang Kosong 2.0 / 5.0

Harga
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Dapatkan Perkembangan Sekarang »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map