Kajian Kerangka Tema Kejadian: Kebaikan & Keburukan (2020)

Tertanya-tanya apakah Kerangka Tema Kejadian adalah sesuatu yang sepatutnya anda miliki?


Genesis adalah kerangka tema utama oleh StudioPress, salah satu hab tema WordPress yang paling terkemuka di dunia. Genesis berfungsi dengan baik sendiri, tetapi jika anda ingin membuat keajaiban dengan Genesis, anda harus menggunakannya dengan tema kanak-kanak di laman web anda.

Keliru? Jangan risau.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda semua yang perlu anda ketahui mengenai Genesis Framework dan jika itu adalah tema WordPress terbaik untuk laman web anda.

Mengenai Kerangka Tema Kejadian

Kerangka Kejadian

Genesis adalah salah satu kerangka tema WordPress terbaik. Ia mula-mula dikeluarkan oleh tema StudioPress, pusat tema yang dikendalikan oleh CopyBlogger Media.

Pada tahun 2018, StudioPress diambil alih oleh WP Engine, penyedia perkhidmatan hosting WordPress yang terkenal.

Kerangka tema WordPress adalah lokasi terpusat di mana semua fungsi tema utama dihoskan. Di atas kerangka kerja, anda boleh memasang tema kanak-kanak untuk menambahkan gaya tersuai ke laman web anda sementara semua fungsi teras kerangka anda tetap tidak tersentuh.

Walaupun kerangka kerja berfungsi dengan baik sendiri di luar kotak, ia berfungsi paling baik apabila digunakan bersama tema kanak-kanak.

Oleh kerana fungsi teras dihoskan dalam kerangka kerja, setiap kali fungsi tidak digunakan lagi atau bug diperbaiki dalam kerangka anda, anda dapat dengan mudah mengeluarkan kemas kini dengan kerangka anda tanpa perlu risau kehilangan penyesuaian anda dalam tema kanak-kanak.

Siapa yang Perlu Menggunakan Kerangka Tema Kejadian dan Mengapa?

Sebaik-baiknya, kerangka tema Kejadian adalah pilihan terbaik bagi sesiapa sahaja yang ingin menjalankan laman web.

Pemula WordPress: Salah satu ciri umum pemula WordPress ialah mereka sering mengubah penampilan laman web mereka dengan terus beralih ke tema yang berbeza. Ini juga bermaksud bahawa apabila anda beralih ke tema baru, ciri laman web anda juga mungkin hilang atau berubah.

Dengan kerangka Kejadian, anda boleh yakin bahawa fungsi teras anda tetap utuh walaupun anda mengemas kini tema anak anda yang ada atau beralih ke yang baru.

Pemaju: Anda boleh membina laman web pelanggan anda di atas Genesis. Ini dapat mengurangkan masa pengembangan anda secara drastik dan membuat perkara lebih mudah dalam jangka masa panjang.

StudioPress juga menawarkan sekitar 35 tema kanak-kanak Genesis. Oleh kerana Genesis adalah kerangka yang terkenal, beberapa pembangun pihak ketiga juga melepaskan tema anak Genesis.

Apa yang ditawarkannya? Ciri-ciri Built-In Genesis

Mari kita lihat beberapa ciri bawaan yang dihantar bersama Genesis.

 • Persediaan Tema sekali klik: Pasang kandungan dan reka bentuk demo hanya dengan satu klik.
 • Penyesuai Tema: Semua ciri tema ditambahkan melalui penyesuai tema WordPress, sehingga anda dapat melihatnya secara real-time.
 • Templat Halaman Tersuai: Anda akan mendapat pelbagai templat pra-binaan untuk halaman yang berbeza, seperti halaman blog, halaman utama, arkib dll.
 • Header yang boleh disesuaikan: Header yang dapat disesuaikan menyokong logo perniagaan anda yang boleh berdasarkan gambar atau teks.
 • Widget siap: Tema anak Genesis sering kali dilengkapi dengan banyak kawasan siap widget. Ini bermakna anda boleh menambahkan kandungan yang disesuaikan khusus ke laman utama dan kawasan lain di laman web anda melalui widget WordPress.
 • Hingga 3 Pilihan Tata Letak Lajur: Ia menyokong pelbagai susun atur hingga 3 lajur.

dan banyak lagi.

Kajian Kerangka Tema Kejadian: Kelebihan dan Kekurangan

Mari kita lihat beberapa faedah menggunakan kerangka tema Kejadian.

1. Mesra SEO

Genesis SEO mesra

Genesis dilengkapi dengan sekumpulan pilihan SEO bawaan yang membolehkan anda menambahkan tajuk, keterangan meta pada catatan, halaman, dan lain-lain. Ini bermakna anda boleh mengurus SEO asas walaupun tanpa plugin SEO khusus. Tetapi jika anda masih mahu menggunakan plugin SEO seperti plugin Yoast untuk menambahkan markup Schema, Genesis akan mematikan pilihan SEOnya secara automatik dan membiarkan plugin mengambil alih.

2. Sokongan terkemuka

Genesis Theme Framework menawarkan sokongan terbaik kepada semua penggunanya. Oleh itu, jika anda memerlukan pertolongan, mudah untuk mencari jalan keluar dengan menghubungi pasukan sokongan pakar mereka.

3. Sentiasa Dikemas kini

Pasukan StudioPress sentiasa berusaha untuk mematuhi standard WordPress terkini, jadi anda boleh yakin bahawa tema anda adalah yang terbaik. Anda juga boleh mengaktifkan kemas kini automatik jika anda mahu.

4. Tetapan Susun atur

susun atur genesis

Dengan tetapan susun aturnya yang kuat, mudah untuk menambahkan penyesuaian menggunakan penyesuai WordPress walaupun dengan CSS asas.

Batasan Kerangka Kejadian

Tanpa keraguan, Genesis adalah kerangka tema terbaik untuk WordPress. Tetapi itu tidak bermakna ia adalah pilihan terbaik untuk semua orang di luar sana.

Sebagai contoh, seperti kerangka apa pun, Genesis juga dilengkapi dengan beberapa pilihan bawaan kembung, yang mungkin tidak anda perlukan, seperti ciri SEO WordPress. Sekiranya anda lebih suka menggunakan pemalam SEO, maka anda tidak memerlukan fungsi SEO bawaan.

Dalam soal kebolehgunaan, Genesis mengikuti standard WordPress. Namun, sebagai pengguna WordPress, masih ada sedikit keluk pembelajaran yang perlu ditangani untuk menambahkan fungsi. Selain itu, seperti kerangka kerja apa pun, untuk menggunakan kerangka kerja sepenuhnya, anda mesti membiasakan diri dengan istilah khusus kerangka.

Harga Kerangka Tema Kejadian

Harga Kejadian

StudioPress menawarkan 3 rancangan harga berbeza untuk membeli Genesis dan tema kanak-kanak lain.

Pakej Kerangka Kejadian: Ini tersedia dengan bayaran sekali sebanyak $ 59.95. Anda boleh menggunakan tema di laman web tanpa had, anda akan mendapat kemas kini tanpa had dan sokongan premium selama setahun.

Keahlian Pro Plus: Pelan ini boleh didapati pada harga $ 499.95. Pelan ini memberi anda pakej Genesis Framework dan semua tema StudioPress.

PERCUMA: Ya, anda boleh mendapatkan Genesis Framework dan keseluruhan tema StudioPress secara percuma. Ketahui cara memanfaatkannya di bawah.

Cara Memperoleh Kerangka Tema Kejadian + SEMUA 35+ Tema Kanak-kanak secara Percuma

StudioPress, pencipta Genesis Theme Framework diperoleh oleh WP Engine salah satu syarikat hosting WordPress yang diuruskan dengan popular pada tahun 2018. Sejak pemerolehan, WP Engine menawarkan akses percuma ke semua tema StudioPress dan Genesis Framework kepada semua penggunanya yang mendaftar rancangan hostingnya.

Ini bermaksud bahawa dengan mendaftar ke mana-mana rancangan hosting WP Engine, anda dapat memiliki Genesis Framework secara percuma.

Ketahui lebih lanjut mengenai WP Engine di sini.

Dapatkan Semua 35+ Tema secara percuma dengan WP Engine »

Kajian Kerangka Tema Kejadian: Keputusan Kami untuk Menggunakannya untuk Laman Web Anda

Setelah kajian tema Genesis kami, kami yakin ia adalah kerangka tema terbaik yang terdapat di pasaran. Sama ada anda seorang pemula atau profesional berpengalaman, anda akan menganggapnya berguna.

Sebagai pemula, anda boleh menggunakannya dan yakinlah bahawa fungsi tema anda tetap utuh tanpa mengira tema kanak-kanak yang anda gunakan … dengan syarat tema anak anda tidak mengatasi fungsi teras.

Sekiranya anda seorang pembangun, anda boleh dengan mudah membina laman web lanjutan di atas Genesis berkat penyambungan dan penapis yang ada.

Walau bagaimanapun Kerangka Kejadian mungkin bukan pilihan terbaik untuk anda jika anda mencari penyelesaian pantas untuk membina laman web seperti drag and drop builder. Maka anda mungkin ingin mempertimbangkan Pembangun Divi. Anda boleh menyemak ulasan Divi kami di sini.

Kami harap ulasan tema Kejadian ini dapat membantu anda mengenal pasti apakah itu pilihan terbaik untuk keperluan anda. Anda mungkin juga ingin melihat artikel kami tentang cara memanfaatkan Genesis Framework & semua tema StudioPress secara PERCUMA.

Secara keseluruhan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

ciri-ciri
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Persembahan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Sokongan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Kemudahan penggunaan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Harga
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Dapatkan Kejadian StudioPress Sekarang »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map