Pandangan

Vantage adalah tema WordPress percuma yang sangat tinggi yang direka untuk disatukan dengan WooCommerce dan Page Builder oleh SiteOrigin. Ini adalah tema pelbagai guna yang dapat digunakan untuk blog, laman web eCommerce, portfolio dan banyak lagi. Baca ulasan Vantage kami untuk mengetahui semua mengenai ciri tema popular ini.


Kajian Vantage

Mengenai Vantage

Vantage adalah tema percuma yang dikembangkan oleh SiteOrigin, pembuat tema dan plugin WordPress percuma dan premium.

SiteOrigin juga merupakan syarikat di belakang Page Builder oleh SiteOrigin, plugin editor visual drag and drop percuma untuk WordPress.

Walaupun Vantage percuma, SiteOrigin juga menawarkan keahlian premium yang merangkumi akses ke tambahan premium dan sokongan e-mel untuk semua tema dan plugin mereka. Plugin addon premium menambah lebih banyak ciri ke Pembina Halaman, termasuk:

 • jenis pos tersuai
 • bidang borang hubungan
 • slaid paralaks
 • widget sosial
 • … dan banyak lagi

Ciri-ciri Vantage

Vantage adalah tema asas dengan banyak pilihan untuk menyesuaikan perincian tampilan laman web anda, seperti fon dan warna. Berikut adalah ciri utama Vantage.

Responsif

Vantage responsif sepenuhnya dan direka bentuk untuk kelihatan baik pada skrin saiz apa pun.

Pilihan Susunatur

Di dalam Rupa »Sesuaikan» Susun atur menu, anda boleh menyesuaikan pilihan susun atur laman web anda, termasuk:

 • penampilan berkotak atau lebar penuh
 • menu masthead besar atau tajuk kecil
 • sama ada footer harus berbaris dalam lajur, atau susun secara menegak
 • dan banyak lagi

Reka bentuk yang disesuaikan

Sekiranya anda menavigasi ke Rupa »Sesuaikan» Reka Bentuk Tema, anda boleh memilih fon dan warna laman anda untuk setiap aspek laman web anda: tajuk halaman, tajuk laman web, warna kandungan, warna menu, kesan hover, pautan, widget, dan banyak lagi.

Integrasi Meta Slider

Dengan menggunakan tema Vantage dan plugin Meta Slider SiteOrigin, anda boleh menyediakan slaid halaman utama dari Rupa »Sesuaikan» Tetapan Tema »Laman Utama menu. Sekiranya anda mahu menggunakan yang lain pemalam slaid, anda boleh memilih untuk melumpuhkannya di sini juga.

Dari Penampilan »Sesuaikan» Tetapan Tema »Blog, anda boleh memilih untuk memaparkan arkib blog anda sebagai lalai, dengan ikon bulatan kecil yang dibuat dari gambar pilihan anda, atau sebagai grid dengan gambar kecil. Anda juga boleh memilih untuk menampilkan catatan penuh, atau petikan hingga panjang tertentu, dan anda dapat menentukan meta pos apa yang ingin anda tampilkan (pengarang, tarikh, kategori, tag, dll.).

Editor Kredit Footer

Terdapat pilihan untuk menambahkan kredit footer anda sendiri di bawah Rupa »Sesuaikan» Tetapan Tema »Umum menu, tetapi anda tidak dapat menghapus kredit “Tema SiteOrigin” dari menu tersebut tanpa mendapatkan keahlian SiteOrigin Premium. (Namun, mungkin untuk membuang atau menyembunyikannya melalui PHP atau CSS.)

Integrasi WooCommerce

Vantage juga direka untuk berfungsi dengan baik dengan plugin WooCommerce, supaya anda dapat dengan cepat dan mudah mengatur kedai dalam talian anda. Tema ini mempunyai gaya bawaan untuk menjadikan produk anda kelihatan bagus dan berpadu dengan gaya tema yang lain.

Ulasan Vantage - penyatuan WooCommerce

Pemalam yang Disyorkan

Setelah memasang dan mengaktifkan Vantage, anda akan diminta untuk memasang beberapa plugin yang disyorkan dari SiteOrigin: SiteOrigin CSS, SiteOrigin Page Builder dan SiteOrigin Widgets Bundle. Ketiga-tiga pemalam adalah percuma dan tersedia untuk dimuat turun dari direktori WordPress.org, dan berfungsi dengan tema apa pun.

SiteOrigin CSS adalah editor visual untuk CSS tema anda, yang membolehkan anda mengawal setiap aspek penampilan laman web anda tanpa perlu mempelajari kod apa pun.

Pembina Halaman oleh SiteOrigin adalah editor visual seret dan lepas untuk siaran dan halaman anda. Ini membolehkan anda membuat susun atur halaman yang kompleks dengan lajur, widget, dan banyak lagi dengan cepat dan mudah. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai plugin ini di Pembangun Halaman kami melalui Kajian SiteOrigin.

Bundle SiteOrigin Widgets hanya memperluas pilihan untuk Pembangun Halaman, yang membolehkan anda menambahkan lebih banyak jenis kandungan ke halaman dan catatan anda menggunakan editor visual.

Dokumentasi dan Sokongan

SiteOrigin mempunyai dokumentasi berkualiti di laman web mereka yang merangkumi setiap aspek menggunakan tema dan plugin mereka. Ini akan memandu anda dalam mengatur laman web anda, dengan banyak tangkapan skrin, dan memberitahu anda cara menggunakan setiap ciri.

Bagi pengguna tema Vantage percuma, sokongan tersedia di forum sokongan SiteOrigin, walaupun mungkin memerlukan beberapa hari untuk mendapatkan respons.

Untuk ahli SiteOrigin Premium, sokongan e-mel peribadi juga tersedia – bukan sahaja untuk tema Vantage tetapi untuk semua tema dan plugin SiteOrigin.

Skor Kami

Vantage adalah salah satu tema percuma yang paling popular di direktori WordPress. Oleh kerana ia dirancang untuk berintegrasi dengan mudah dengan Pembangun Halaman dan WooCommerce, memudahkan pemula tanpa pengetahuan pengekodan untuk mengawal perincian laman web mereka.

Walau bagaimanapun, pilihan penyesuaian mungkin terlalu terperinci untuk sesetengah pengguna. Sebagai contoh, jika anda ingin menukar warna aksen utama laman web anda, anda harus melalui menu dan memilih warna setiap tajuk, pautan, dan butang yang ingin anda ubah – tidak ada cara yang cepat dan mudah untuk dilakukan semuanya sekaligus.

Bagi pemula yang mahukan lebih banyak kawalan ke atas laman web mereka tanpa perlu membuat kod, mempunyai masa untuk menyesuaikan setiap perincian, dan seperti rupa reka bentuk tema Vantage, ini mungkin merupakan pilihan yang baik.

Kami memberikan Vantage 4 daripada 5 bintang. Berikut adalah pecahan skor ulasan kami:

Secara keseluruhan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

ciri-ciri
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang KosongNilai Bintang Kosong 3.0 / 5.0

Persembahan
Nilai Bintang KosongNilai Bintang KosongNilai Bintang KosongNilai Bintang KosongNilai Bintang Kosong 0.0 / 5.0

Sokongan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Kemudahan penggunaan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang KosongNilai Bintang Kosong 3.0 / 5.0

Harga
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Dapatkan Vantage Sekarang »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map