Ulasan Shoptimizer – Tema WooCommerce yang Dioptimumkan # 1

Adakah anda mencari tema WordPress yang sempurna untuk kedai WooCommerce anda? Shoptimizer adalah salah satu tema WooCommerce yang dioptimumkan terbaik untuk kelajuan dan penukaran.


Dalam ulasan Shoptimizer kami, kami telah menguji janji mereka, jadi anda dapat menentukan apakah itu tema WordPress terbaik untuk kedai WooCommerce anda.

Mengenai Shoptimizer

desktop shoptimizer

Shoptimizer adalah produk CommerceGurus, sebuah syarikat tema WordPress terkemuka yang fokus pada pembuatan tema yang dioptimumkan WooCommerce. Mereka terkenal kerana membuat tema WordPress yang mudah dikendalikan dan intuitif untuk laman web eCommerce.

Dengan lebih daripada 10,000 pelanggan, CommerceGurus adalah salah satu vendor tema WooCommerce terbaik di pasar ThemeForest.

Setakat ini, CommerceGurus telah menyenaraikan 13 tema WordPress di ThemeForest. Walau bagaimanapun, tema Shoptimizer dijual secara eksklusif di laman web mereka.

Bermula dengan Shoptimizer

Tidak seperti kebanyakan tema WooCommerce premium, Shoptimizer tidak menggembirakan antara muka WordPress anda dengan terlalu banyak pilihan menu. Semua pilihan tema disertakan dalam Penyesuai WordPress, jadi Anda dapat melihat perubahan tanpa harus beralih antara editor dan layar pratonton.

Untuk pengalaman penyesuai terbaik, Shoptimizer mencadangkan anda memasang pemalam percuma, Kirki, setelah memasang temanya. Plugin Kirki memberikan pengalaman pengguna yang kaya kepada Penyesuai WordPress.

Selepas pemasangan, anda dapat menemui banyak menu yang berbeza di penyesuai anda seperti yang ditunjukkan dalam tangkapan skrin di bawah. Anda kemudian boleh mengubah palet warna, menyesuaikan tetapan kelajuan, menyesuaikan tajuk dan navigasi anda, dan banyak lagi dalam penyesuai anda.

tetapan tema shoptimizer

Sebaiknya pasang plugin percuma lain, Autoptimize, yang membantu meningkatkan kelajuan laman web anda. Setelah mengaktifkan pemalam, anda harus mengecualikan skrip berikut dari Autoptimize dengan menambahkan baris ini: kirki / modul / webfont-loader / vendor-typekit / webfontloader.js

mengoptimumkan secara automatik

Ciri-ciri Shoptimizer – Cara Peningkatannya

Mari kita lihat bagaimana Shoptimizer mengatasi tema WooCommerce yang popular.

1. Tema WooCommerce yang Paling Dioptimumkan

Sekiranya anda melancarkan kedai eCommerce untuk pertama kalinya menggunakan WooCommerce, maka tema Shoptimizer boleh menjadi pilihan terbaik untuk anda. Tema ini memudahkan anda mengendalikan data anda sendiri dengan WooCommerce.

Shoptimizer dibina berdasarkan amalan yang disarankan yang disarankan oleh Baymard, sebuah institusi penyelidikan eCommerce UX berskala besar.

2. Pasang Demo Satu Klik

Dengan Shoptimizer, mudah untuk memasang kandungan demo ke pemasangan WordPress anda. Anda boleh menambahkan halaman rumah yang cantik, tentang, kenalan, Soalan Lazim, dan halaman jualan dengan satu klik sahaja. Yang perlu anda lakukan ialah memasang dan mengaktifkan plugin Import Satu Klik Demo dengan menavigasi ke Rupa »Pasang Pemalam.

Setelah memasang kandungan demo, anda dapat menyesuaikan kandungan dan reka bentuk mengikut keperluan anda tanpa perlu membuat dari awal. Ini bermakna, walaupun anda seorang pemula mutlak untuk WordPress, anda dapat dengan mudah melancarkan kedai WooCommerce yang dioptimumkan untuk penukaran tanpa perlu menyentuh kod apa pun.

3. Dibina untuk Kelajuan dan Penukaran

Kelajuan laman web adalah salah satu aspek terpenting dari kedai eCommerce. Kelewatan sekejap pun boleh menelan belanja dan pendapatan yang banyak. Tidak ketinggalan, anda tidak boleh berkompromi dengan cepat ketika memilih tema WordPress untuk kedai WooCommerce anda.

Shoptimizer sangat dioptimumkan untuk prestasi web dan pelayan. Berikut adalah beberapa cara untuk meningkatkan prestasi dan kelajuan Shoptimizer.

Pembuatan CSS minimum:

penyesuai kelajuan

Dalam penyesuai tema anda, anda akan mendapat pilihan untuk pengurangan automatik fail CSS utama untuk pemuatan super cepat. Anda juga boleh mengaktifkan lembaran gaya CSS yang kritikal di penyesuai anda sehingga laman web anda memuatkan hampir seketika untuk pembeli anda ketika mereka tiba. Ini boleh menjadi tonggak penukaran besar untuk perniagaan eCommerce anda.

Audit Rumah Api Google:

audit kelajuan shoptimizer

Lighthouse adalah alat sumber terbuka dari Google yang membolehkan anda mengaudit aplikasi web untuk aksesibilitas, aplikasi web progresif, dan banyak lagi. Audit shoptimizer menghasilkan skor prestasi keseluruhan yang baik.

4. Tingkatkan SEO Kategori Produk Anda

Tanpa ragu, halaman kategori yang dioptimumkan dengan betul dapat memberi anda peringkat tinggi untuk kata kunci yang anda targetkan. Sebenarnya, halaman kategori memudahkan pengguna dan enjin carian anda menavigasi ke laman web anda. Ini membantu pengguna anda mempersempit pilihan mereka dengan cepat dan mencari produk yang tepat.

kategori produk shoptimizer seo

Untuk meningkatkan SEO kategori produk anda, Shoptimizer telah memasukkan bidang tambahan untuk kategori produk. Ini bermaksud, selain menambahkan teks kategori unggulan dan gambar di bahagian atas, anda juga dapat menambahkan salinan kaya kata kunci tambahan di bawah halaman kategori anda untuk penempatan hasil carian yang lebih baik.

Tema ini juga dilengkapi dengan markup Schema.org yang diperlukan yang anda perlukan. Ini membantu enjin carian memahami kandungan laman web anda dengan lebih baik.

Berkaitan: Plugin potongan kaya terbaik untuk meletup lalu lintas organik.

5. Pengalaman Membeli-Belah Terbaik

Untuk memberikan pengalaman membeli-belah terbaik kepada pelanggan, Shoptimizer menyertakan ciri eCommerce terpilih yang terbukti dapat mengembangkan perniagaan eCommerce anda ke tahap seterusnya.

Inilah cara Shoptimizer memberikan pengalaman membeli-belah terbaik kepada pengguna anda.

Penemuan Produk Mudah:

penemuan produk shoptimizer

Semasa mencari produk anda, pelanggan anda tidak semestinya harus meninggalkan halaman untuk melihat hasil teratas. The carian automatik ciri dengan serta-merta menunjukkan hasil di bawah bar carian. Ini bermaksud pelanggan anda dapat memilih produk yang tepat dalam beberapa saat.

Sokongan Menu Mega:

sokongan menu mega shoptimizer

Menambah menu mega adalah cara terbaik untuk mempamerkan produk unggulan anda di bar navigasi teratas anda. Dengan cara itu, apabila pengguna mengarahkan item menu, anda dapat menunjukkan menu lungsur yang memaparkan produk dan subkategori terlaris anda.

6. Bekerja dengan Pembina Halaman Utama

Salah satu perkara terbaik mengenai Shoptimizer ialah ia berfungsi dengan semua pembangun halaman utama. Sekiranya anda mencari tema WooCommerce yang paling sesuai dengan pembangun halaman WordPress kegemaran anda, maka Shoptimizer boleh menjadi pilihan terbaik.

Dokumentasi dan Sokongan

Tidak seperti tema lain, tema Shoptimizer tersedia secara eksklusif di laman web CommerceGurus.

Anda boleh membeli tema Shoptimizer dengan harga hanya $ 99. Lesen GPLv2 (atau lebih baru) membolehkan anda menggunakan tema di seberapa banyak laman web yang anda mahukan. Walau bagaimanapun, pembelian tunggal anda membolehkan anda menyokong di satu laman web. Shoptimizer dikirimkan dengan sistem pemberitahuan yang meminta Anda di panel pentadbir untuk mendapatkan kemas kini baru.

Dokumentasi mereka memandu anda dalam setiap aspek membina laman web dengan Shoptimizer. Mereka menawarkan sokongan melalui e-mel.

Keputusan kami di Shoptimizer untuk Kedai WooCommerce

Sekiranya anda mencari tema WordPress all-in-one untuk menjalankan kedai eCommerce yang dikuasakan oleh WooCommerce, maka kami sangat mengesyorkan anda memasang Shoptimizer.

Tidak seperti kebanyakan tema WooCommerce premium yang lain, Shoptimizer tidak menggembirakan pentadbir WordPress anda dengan banyak pilihan menu. Semua pilihan tema disertakan dalam penyesuai WordPress anda, yang bermaksud anda dapat menyesuaikan laman web anda dengan mudah dengan melihat pratonton langsung, tanpa perlu beralih antara editor dan pratonton anda.

Pengimport kandungan palsu memudahkan anda membina laman web yang indah dalam beberapa minit, bukan beberapa jam. Oleh kerana ia menyokong kebanyakan pembangun halaman WordPress, membina laman web sangat mudah dengan Shoptimizer.

Sekiranya anda menyukai artikel ini, anda mungkin juga ingin membaca artikel kami mengenai pembina halaman terbaik untuk WordPress.

Secara keseluruhan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhPeringkat Bintang Separuh 4.6 / 5.0

ciri-ciri
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Persembahan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Sokongan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Kemudahan penggunaan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Harga
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Dapatkan Shoptimizer Sekarang »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map