Ulasan Tema Astra: Adakah Tema WordPress Percuma Ini Bagus?

Mencari tema WordPress ringan percuma dan tertanya-tanya apakah tema Astra WordPress boleh menjadi pertaruhan terbaik?


Astra adalah salah satu tema WordPress serbaguna yang berkembang pesat di repositori WordPress. Ini membolehkan anda membuat laman web yang indah dalam beberapa minit berkat perpustakaan besar laman web pra-binaannya. Sama ada anda ingin membina portfolio, gerai WooCommerce, atau laman web perniagaan, Astra boleh menjadi pilihan anda.

Di sini kita akan membincangkan tema Astra secara terperinci, sehingga anda dapat mengetahui apakah itu adalah pilihan terbaik untuk laman web anda.

Tema Astra: Gambaran Keseluruhan

Tema Astra

Astra adalah tema WordPress percuma yang direka dengan pemikiran pemula. Antaramuka yang mesra pengguna menjadikan laman web anda kelihatan terbaik tanpa mengekod satu baris.

Astra dikembangkan oleh Brainstorm Force, sebuah syarikat yang telah berada di pasaran WordPress selama lebih dari 10 tahun sekarang. Perkara terbaik mengenai Astra ialah ringan dan dibina untuk penghasilan halaman yang pantas. Ia memerlukan ruang kurang dari 50 KB dan memuatkan hanya dalam masa 0.5 saat dengan data WordPress lalai.

Ia juga berfungsi dengan lancar dengan pelbagai pembangun halaman seperti Elementor dan Beaver Builder dan beberapa plugin popular lain yang menjadikannya pilihan yang ideal untuk pemula dan juga pembangun laman web.

Mari lihat apa ciri lain yang ditawarkan Astra.

Ulasan Tema Astra: Ciri-ciri

Dengan senarai ciri yang hebat, tidak hairanlah Astra telah digunakan secara aktif oleh 700,000 pengguna. Inilah ringkasan ringkas mengenai apa yang ditawarkannya.

1. Perpustakaan Laman Web Pra Binaan

Laman web demo Astra

Astra menawarkan perpustakaan besar laman web pra-binaan. Ini bukan sahaja membantu anda menjimatkan masa tetapi juga memberi anda permulaan untuk membina dan menyesuaikan laman web.

Di perpustakaan templat, anda akan mendapat 2 pilihan templat berbeza: templat percuma dan templat premium. Templat percuma boleh digunakan bersama dengan mana-mana plugin pembina halaman popular percuma, seperti Beaver Builder, Elementor, dll. Sekiranya anda tidak berminat memasang pembina halaman, anda masih boleh mengimport laman web siap pakai yang berfungsi dengan editor Gutenberg, yang dibina -dalam penyunting WordPress.

Templat premium ditandai sebagai Agensi, yang hanya dapat diakses dengan lesen Mini Agency Bundle atau Agency Bundle tema Astra. Untuk mengimport pustaka templat demo, anda diharuskan menggunakan plugin percuma, yang dikenali sebagai Templat Permulaan.

2. Integrasi yang lancar dengan pemalam Popular

Keserasian Astra

Oleh kerana Astra dibina sebagai tema ringan, ia tidak dihantar dengan beberapa ciri kembung dan tidak diingini. Sebagai gantinya, anda boleh menggunakan sebarang plugin WordPress di laman web anda untuk melakukan apa sahaja yang anda mahukan. Bahagian terbaiknya ialah Astra serasi dengan hampir setiap plugin WordPress yang popular.

Mari kita lihat beberapa plugin popular yang sesuai dengan Astra:

 • WooCommerce: Membangun kedai dalam talian dengan mudah
 • Pembina halaman: Astra menyokong Beaver Builder, Elementor, dan banyak lagi
 • Dan banyak lagi: Plugin popular lain termasuk, tetapi tidak terhad kepada LearnDash, Toolset, Yoast, dan banyak lagi

3. Cepat, Ringan, Mesra SEO

Astra adalah cahaya bulu dan memerlukan sumber daya kurang dari 50 kb, yang menjadikannya salah satu tema WordPress terpantas yang ada. Tema ini juga dilengkapi dengan markup Schema.org yang diperlukan yang anda perlukan untuk enjin carian mengembalikan hasil yang lebih bermaklumat dari laman web anda.

4. Terjemahan & RTL Sedia

Sekiranya laman web anda menyajikan penutur bahasa Inggeris bukan asli, Astra boleh menjadi pilihan terbaik anda kerana mudah melokalkan laman web dengan Astra. Anda juga boleh menerjemahkannya ke bahasa RTL seperti bahasa Arab.

Astra: Kemudahan Penggunaan

Astra adalah tema mesra pemula yang membolehkan anda menyesuaikan laman web anda tanpa pengekodan. Sebaik sahaja anda memasang tema di laman web anda, anda boleh pergi ke Rupa »Pilihan Astra di sebelah kiri skrin anda.

Di sini anda akan melihat beberapa pilihan. Yang pertama menawarkan pautan pantas kepada penyesuai. Anda boleh mengekliknya dengan mudah dan menggunakan logo, fon, tajuk, dan bahagian bawah laman web anda.

Pilihan Astra

Katakan anda mahu menyesuaikan footer anda. Anda hanya boleh klik pada Pilihan Tetapan Kaki di bawah Pautan ke Tetapan Penyesuai. Ini akan membawa anda ke penyesuai di mana anda boleh mula mengerjakan footer anda.

Cukup klik pada ikon pensel di bahagian bawah dan anda akan melihat pelbagai pilihan di sebelah kiri skrin anda.

Penyesuai Astra

Anda kini boleh memilih susun atur dan menambahkan kandungan anda sendiri menggunakan pilihan di sebelah kiri anda. Anda juga mempunyai pilihan untuk menyesuaikan lebar kaki anda, menambahkan sempadan, gambar dan warna padanya. Sekiranya anda ingin menambahkan widget, teks atau menu footer ke footer anda, pilih saja menggunakan panah dropdown di bawah Bahagian 2.

Untuk menjadikan footer anda menonjol, anda boleh menambahkan warna yang berbeza pada teks dan pautan anda. Berikut adalah pandangan kaki yang diubah dengan menggunakan Astra.

Footer disesuaikan

Ini hanyalah contoh. Anda boleh menggunakan imaginasi anda dan memberikan apa sahaja rupa yang anda mahukan. Anda boleh mengikuti proses yang sama untuk setiap bahagian laman web anda dan menunjukkan penampilan terbaik yang sepatutnya.

Pilihan seterusnya memaparkan pilihan yang tersedia dengan tema versi Pro. Untuk menggunakan pilihan ini, anda harus meningkatkan tema anda ke versi premium. Sehingga pilihan ini tidak dapat diakses.

Ciri-ciri Astra pro

Menggulir lebih jauh ke bawah skrin, anda akan melihat pemalam percuma yang dicadangkan oleh tema tersebut. Sekiranya anda ingin menggunakannya, klik pada Aktifkan butang di sebelah pemalam yang anda mahukan dan anda boleh pergi.

Pemalam percuma Astra

Astra: Dokumentasi & Sokongan

Sebaik-baiknya, Astra senang digunakan. Tetapi walaupun anda mempunyai masalah menggunakannya, anda selalu dapat melihat dokumentasinya untuk mencari jalan keluar. Mereka memiliki sekumpulan pertanyaan umum yang menjawab hampir setiap pertanyaan yang mungkin Anda miliki.

Anda juga boleh menyertai kumpulan Facebook mereka dan lihat forum perbincangan penggunanya untuk mengetahui apakah masalah anda ada jawapannya. Sekiranya anda masih tidak menemui jawapan, anda boleh menghubungi pasukan sokongan mereka dengan menaikkan tiket.

Harga Tema Astra

Tema Astra boleh dimuat turun secara percuma. Tetapi jika anda ingin memperluas ciri-cirinya, anda boleh meningkatkan rancangan anda ke versi Pro yang harganya hanya $ 59.

Berita baiknya ialah jika anda tidak menyukai versi Pro mereka, anda dapat mengembalikan wang anda dalam 14 hari ke depan.

Apa yang Kami Fikirkan Tentang Tema Astra – Keputusan Kami

Astra adalah pilihan yang bagus untuk sesiapa sahaja yang mencari tema mesra pemula untuk menjadikan laman web mereka menakjubkan. Ia sama sekali tidak mempunyai keluk pembelajaran.

Anda boleh menggunakan salah satu laman demo dengan plugin laman web pemula percuma mereka dan mengubahnya sedikit sebelum akhirnya melancarkannya atau membuat reka bentuk baru dari awal.

Walau apa pun, anda akan mempunyai masa yang tepat untuk merancang laman web anda dengan Astra, terutamanya dengan kelajuan dan prestasinya yang luar biasa.

Sementara itu, jika anda ingin memperkasakan laman web anda dengan lebih banyak ciri, berikut adalah senarai beberapa pemalam yang mesti ada.

Secara keseluruhan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 4.8 / 5.0

ciri-ciri
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Persembahan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Sokongan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Kemudahan penggunaan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Harga
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 5.0 / 5.0

Dapatkan Astra Sekarang »
Dapatkan DISKAUN 10% di Astra »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map