Huszonhat

A Twenty Sixteen az alapértelmezett téma a WordPress számára, amelyet az Automattic készített. Amikor a WordPress elõször telepítik, a Huszonhat tizenöt telepítik és aktiválják együtt, és ez a könyvtár egyik leggyakrabban használt WordPress témája. Tudjon meg többet a funkcióiról a Huszonhat tizenhat felülvizsgálatban.


Tizenhat tizennégy ismertető

Körülbelül huszonhat

A Huszonhat téma az Automattic alapértelmezett témájú sorozatához tartozik a WordPress számára, mindegyik egy év után elnevezve. Mint a Huszonnégy és Huszon Tizenöt, a Huszon Tizenhatot Takashi Irie tervezte.

A Huszonhat tizenöt jelent meg először 2015 augusztusában, hogy egybeesjen a WordPress 4.4 kiadásával.

Úgy tervezték, hogy modern, minimalista módon átvegye a hagyományos WordPress blog-elrendezést, a jóra összpontosítva tipográfia és a tervezési alapelvek.

„A Twenty Sixteen az egyre népszerűbb elrendezés modernizált megközelítése – egy vízszintes fejléc és egy opcionális jobb oldalsáv, amely jól működik mind a blogokkal, mind a webhelyekkel. Személyre szabott színválasztékkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy elkészítse saját 22-et. A témát egy harmonikus folyadékrácsra tervezték, mobil első megközelítéssel. Ez azt jelenti, hogy bármilyen eszközön jól néz ki. ”

Takashi Irie

A huszonhat funkciók

Alapértelmezett WordPress témaként a Huszonhatnak nincs a prémium WordPress témák fejlett funkciói. Ehelyett az alapokra összpontosít: minimalista formatervezés, jó tipográfiával, egy olyan témában, amelyet kifejezetten a bloggerek számára terveztek.

Teljesen érzékeny

A Twenty Sixteen teljes mértékben reagál, és bármilyen méretű képernyőn jól néz ki. Kisebb képernyőkön az oldalsáv az oldal aljára kerül, és a menü el van rejtve a Menü gombot az oldal tetején.

A képek automatikusan kibontódnak és összehúzódnak, hogy illeszkedjenek a képernyő méretéhez.

Nagy, túlnyúló képek

A Twenty Sixteen segítségével megmutathatja a nagy képeit a bejegyzésében, anélkül, hogy akadályozná a többi tartalmat. Nagy képernyőkön a 840 képpontnál nagyobb képek (a fő oszlop szélessége) automatikusan túlfolynak az oldal bal oldalára:

Tizenhat tizennégy áttekintés - a kép túlcsordulása

És ha teljes szélességet használ, és nincs oldalsáv-elrendezése, akkor a kiemelt kép 1200 képpontosra bővíthető.

Egyedi tipográfia

A Tizenhat Tizennégynek van néhány egyedi tipográfiai jellemzője, amelyek érdeklődést mutatnak a minimalista formatervezés iránt.

Az egyik olyan pull quote szolgáltatás, amely biztosan megragadja az olvasók érdeklődését. Ha az alignleft vagy az alignright osztályokat hozzáadja bármelyik blokkjegyhez, akkor automatikusan pullquote-ként formázódik, amely az oszlopot áthaladja..

Tizenhat tizennégy áttekintés - pullquote

Van még egy ügyes bevezető funkció. Csak adjon hozzá egy kivonatot a bejegyzéséhez (elérhető a Bejegyzés szerkesztő oldalsávja További lehetőségek területén).

Huszonhat tizennégy áttekintés - írja be a kivonatot

Most a kivonat alcímként jelenik meg a bejegyzés címe alatt, közvetlenül a kiemelt kép fölött.

Huszonhat tizennégy beszámoló - bevezetés

Design testreszabási lehetőségek

Választhat négy különböző háttér színbeállítás közül, vagy kiválaszthatja a saját színét, ha navigál a Megjelenés »Testreszabás és rákattint a Színek a bal oldali menüben.

Tizenhat tizennégy áttekintés - színek

A Customizer használatával feltöltheti saját fejléc-képét, háttérképét és a webhely logóját.

Widget területek

A Huszonhat tag három, kütyüvel ellátott területet tartalmaz: egyet a jobb oldali oldalsávhoz, és a kettőt, amely a tartalma alatt jelenik meg.

Huszonhat tézis - widget-területek

Ha az oldalsávban kütyü található, akkor az minden oldalon megjelenik és a hozzászóláson megjelenik.

(Ha inkább a teljes szélességű elrendezést részesíti előnyben oldalsávok nélkül, akkor csak távolítsa el az összes kütyüt az oldalsáv területről, és ehelyett a tartalom automatikusan kitölti a teljes szélességet.)

A „Tartalom 1. alsó része” és a „Tartalom alsó rész” widget területek nem jelennek meg a webhely kezdőlapján. Csak az egyes bejegyzéseken és az oldalakon jelennek meg.

Az oldalakon a kütyü közvetlenül az oldal tartalma után jelenik meg, ugyanabban az oszlopban – nem teljes szélességű lábléc.

Huszonhat tizennégy áttekintés - az oldal alsó részén található widget

Az egyéni hozzászólásokon a kütyü megjelenik az előző / következő üzenet navigációja után:

Huszonhat tizennégy áttekintés - közzéteszi az alsó modult

Pagination lehetőségek

Blogja alján a felhasználók navigálhatnak mind numerikus oldal, mind nyilak segítségével.

Tizenhat tizennégy áttekintés - lapozás

Két menüpont

A huszonhat tartalmaz két beépített menüpontot: az elsődleges menüt (a fejlécben található) és a „Közösségi linkek menüt”.

Tizenhat tizennégy áttekintés - menük

A közösségi linkek menü célja a közösségi média linkeinek automatikusan ikonra váltása. Új menüt kell létrehoznia a közösségi médiaprofilokra mutató egyéni hivatkozások használatával, majd beállítania azt Közösségi linkek menüként.

Ha egyszer megteszi, akkor ezeket a linkeket automatikusan ikonokká alakítja, amelyek a lábléc jobb oldalán vannak elhelyezve.

Dokumentáció és támogatás

A Twenty Tizenöt az alapértelmezett WordPress téma, amelyet minden telepítés tartalmaz, és ingyenesen elérhető a WordPress.org webhelyen. Itt található alapvető dokumentáció annak jellemzőiről és az indulás módjáról.

Mivel ez az alapértelmezett téma, a legtöbb bővítményt ezzel a témával tesztelik, és valószínűleg kompatibilisek.

Ha bármilyen probléma merül fel a témával kapcsolatban, vagy segítségre van szüksége annak beállításához, küldhet üzenetet a WordPress.org támogatási fórumokon, és a közösség segíthet.

A pontszámunk

Alaptémaként a Huszonhat tizenhat jó választás lehet az egyszerű személyes blogokhoz. Ez egy szép megjelenésű téma néhány alapvető testreszabási lehetőséggel, amelyek segítenek abban, hogy ez még inkább a sajátja legyen.

A Huszonhat tizenöt egy szép alaptéma, ám néhány tervezési döntést kissé furcsanak találtunk. Például egyes bloggerek számára kényelmetlen lehet, ha a „Tartalom alsó része” kütyü csak egyetlen üzenetben vagy oldalon jelenik meg, de nem elérhető lábléc-kütyü. A Közösségi Linkek menü egy kicsit kínos használni, és widgetként könnyebben elérhető lett volna. Ezenkívül a linkek aláhúzásához használt CSS nem szabványos (a „box-shadow” helyett a „szöveg aláhúzás” helyet használ), és zavarhatja a beépülő modulok CSS-jét..

Ha fejlettebb funkciókat és testreszabási lehetőségeket keres, vagy csak más megjelenést keres, mint a több millió ember által használt WordPress-szabvány, akkor be kell fektetnie egy másik témába. Nézze meg a WordPress téma legnépszerűbb véleményeit további lehetőségekért.

5 csillagból huszonhat tizenhat adunk. Itt van a véleményünk pontszámainak bontása:

Átfogó
Értékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag üresÉrtékelés Csillag üres 3.0 / 5.0

Jellemzők
Értékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag üresÉrtékelés Csillag üresÉrtékelés Csillag üres 2.0 / 5.0

Teljesítmény
Értékelés Csillag üresÉrtékelés Csillag üresÉrtékelés Csillag üresÉrtékelés Csillag üresÉrtékelés Csillag üres 0,0 / 5,0

Támogatás
Értékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag üresÉrtékelés Csillag üres 3.0 / 5.0

Egyszerű használat
Értékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag üresÉrtékelés Csillag üres 3.0 / 5.0

Árazás
Értékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljesÉrtékelés Csillag teljes 5,0 / 5,0

Most már tizenhat tizenhat »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map