Dvadeset šesnaest

Dvadeset šesnaest je zadana tema za WordPress koji je kreirao Automattic. Kad god se WordPress instalira prvi put, dvadeset šesnaest se instalira i aktivira zajedno s njom, što ga čini jednom od najčešće korištenih WordPress tema u imeniku. Saznajte o njegovim značajkama u našoj recenziji Dvadeset šesnaest.


Dvadeset šesnaesti pregled

Oko dvadeset šesnaest

Tema dvadeset šesnaest pripada Automatticinom nizu zadanih tema za WordPress, a svaka je imenovana nakon godinu dana. Poput dvadeset četrnaest i dvadeset petnaest, dvadeset šesnaest je dizajnirao Takashi Irie.

Dvadeset šesnaest prvi je put objavljeno u kolovozu 2015. da se podudara s izdanjem WordPressa 4.4.

Dizajniran je tako da bude moderno, minimalistički poprimiti tradicionalni izgled bloga WordPress, s naglaskom na dobro tipografija i načela dizajna.

„Dvadeset šesnaest je modernizirani pristup sve popularnijeg izgleda – vodoravnog jarbola i izborne desne bočne trake, koji dobro funkcionira s blogovima i na web stranicama. Ima mogućnosti boja koje vam omogućuju da napravite vlastiti Dvadeset šesnaest. Tema je bila dizajnirana na skladnoj mrežici s tekućinom s mobilnim prvim pristupom. To znači da izgleda izvrsno na bilo kojem uređaju. “

Takashi Irie

Značajke dvadeset šesnaest

Kao zadana WordPress tema, dvadeset šesnaest nema napredne značajke vrhunskih WordPress tema. Umjesto toga, ona se usredotočuje na osnove: minimalistički dizajn s dobrom tipografijom u temi namijenjenoj posebno blogerima.

Potpuno odzivan

Dvadeset šesnaest u potpunosti je reagiran i dizajniran da izgleda dobro na bilo kojem zaslonu veličine. Na manjim ekranima bočna se traka pomiče na dno stranice, a vaš je izbornik skriven iza izbornik gumb na vrhu stranice.

Slike se također automatski proširuju i ugovaraju kako bi odgovarale veličini zaslona.

Veliki prekrivajući slike

S dvadeset šesnaest možete pokazati svoje velike slike u postu, a da oni ne ometaju vaš ostali sadržaj. Na velikim se ekranima slike veće od 840px (širina glavnog stupca) automatski prelijevaju na lijevu stranu stranice:

Dvadeset šesnaesti pregled - preljev slike

A ako upotrebljavate izgled bočne trake pune širine, nema istaknute slike, vaša se istaknuta slika može proširiti do 1200 px.

Jedinstvena tipografija

Dvadeset šesnaest ima neke jedinstvene tipografske karakteristike koje minimalističkom dizajnu daju zanimanje.

Jedna je povučena citata koja zasigurno privlači interes čitalaca. Ako bilo kojem blokatu dodate klasu poravnavanja ili poravnavanje ispravno, ona će se automatski stilizirati kao povučena citata koja nadvisuje stupac.

Dvadeset šesnaest pregled - potez

Tu je i uredna značajka posta. Samo dodajte izvadak svom postu (dostupan u području Više opcija na bočnoj traci uređivača postova).

Dvadeset šesnaesti pregled - unesite izvadak iz posta

Sada će se odlomak pojaviti kao podnaslov pod naslovom posta, točno iznad istaknute slike.

Dvadeset šesnaest recenzija - post uvod

Opcije prilagodbe dizajna

Možete odabrati između četiri različite mogućnosti boje pozadine ili odabrati vlastite boje, navigacijom do Izgled »Prilagodi i kliknete na boje u lijevom izborniku.

Dvadeset šesnaest pregled - boje

Pomoću alata za prilagođavanje možete prenijeti i vlastitu sliku zaglavlja, pozadinsku sliku i logotip web lokacije.

Područja widgeta

Dvadeset šesnaest uključuje tri widgetized područja: jedno za desnu bočnu traku i dva koja se pojavljuju ispod vašeg sadržaja.

Twenty Sixteen Review - područja widgeta

Ako imate widgete na bočnoj traci, oni će se pojaviti na svakoj stranici i postu.

(Ako preferirate izgled pune širine bez bočnih traka, samo uklonite sve widgete iz područja bočne trake, a sadržaj će umjesto toga automatski popuniti cijelu širinu.)

Područja widgeta “Sadržaj dno 1” i “Dno sadržaja 2” neće se prikazati na naslovnoj stranici vaše web lokacije. Pojavljuju se samo na pojedinačnim postovima i stranicama.

Na stranicama će se widgeti pojavljivati ​​odmah nakon sadržaja vaše stranice u istom stupcu – nije podnožje pune širine.

Twenty Sixteen Review - dodatak na dnu stranice

Na vašim pojedinačnim postovima widgeti će se prikazati nakon navigacije po prethodnoj / sljedećoj objavi:

Dvadeset šesnaest pregled - dodatak na dno

Opcije stranice

Na dnu bloga korisnici mogu kretati pomoću numeričke stranice i strelice.

Dvadeset šesnaesti pregled - paginacija

Dva mjesta izbornika

Dvadeset šesnaest sadrži dva ugrađena mjesta izbornika: primarni izbornik (smješten u zaglavlju) i “Izbornik društvenih veza”.

Dvadeset šesnaest pregled - izbornici

Izbornik društvenih veza dizajniran je za automatsko mijenjanje veza na društvenim mrežama u ikone. Trebat ćete stvoriti novi izbornik pomoću prilagođenih veza na vaše profile društvenih medija, a zatim ga postaviti kao izbornik društvenih veza.

Jednom kada to učinite, one će automatski pretvoriti veze u ikone smještene na desnoj strani podnožja.

Dokumentacija i podrška

Dvadeset petnaest je zadana tema programa WordPress uključena u svaku instalaciju, a dostupna je i besplatno na WordPress.org. Tamo možete pronaći osnovnu dokumentaciju o njezinim značajkama i kako započeti.

Budući da je zadana tema, većina dodataka testira se pomoću te teme i vjerojatno je kompatibilna.

Ako naiđete na probleme s temom ili vam je potrebna pomoć oko njenog postavljanja, možete objavljivati ​​na forumima za podršku WordPress.org i zajednica će vam možda pomoći.

Naš rezultat

Kao osnovna tema, dvadeset šesnaest može biti dobar izbor za jednostavne osobne blogove. Lijepa je tema s nekim osnovnim opcijama prilagodbe pomoću kojih možete učiniti svoje više.

Dvadeset šesnaest je dobra osnovna tema, ali mi smo neke dizajnerske odluke smatrali pomalo čudnim. Na primjer, nekim blogerima može biti nezgodno što se widgeti “Sadržaj s dna” prikazuju samo na pojedinačnim postovima ili stranicama, ali nisu dostupni widgeti podnožja Izbornik društvenih veza malo je neugodan za upotrebu pa ga je bilo lakše postići kao widget. Isto tako, CSS koji se koristi za podcrtavanje veza nestandardan je (pomoću “box-sjene” umjesto “podvlačenje teksta”) i može ometati CSS vaših dodataka.

Ako tražite naprednije značajke i mogućnosti prilagodbe ili samo drugačiji izgled od onog koji je WordPress standard koji koriste milijuni drugih, morat ćete uložiti u drugu temu. Pogledajte naše najbolje WordPress teme za dodatne mogućnosti.

Dajemo dvadeset šesnaest 3 od 5 zvjezdica. Ovdje je prikaz naših rezultata pregleda:

Sve u svemu
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Prazna zvijezdaOcjena Prazna zvijezda 3,0 / 5,0

Značajke
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Prazna zvijezdaOcjena Prazna zvijezdaOcjena Prazna zvijezda 2,0 / 5,0

Izvođenje
Ocjena Prazna zvijezdaOcjena Prazna zvijezdaOcjena Prazna zvijezdaOcjena Prazna zvijezdaOcjena Prazna zvijezda 0,0 / 5,0

podrška
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Prazna zvijezdaOcjena Prazna zvijezda 3,0 / 5,0

Jednostavnost korištenja
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Prazna zvijezdaOcjena Prazna zvijezda 3,0 / 5,0

cijena
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda puna 5,0 / 5,0

Nabavite sada dvadeset šesnaest »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map