Istaknut

Salient je jedna od najpopularnijih premium tema koja je dostupna na Themeforest. Ova vrlo prilagodljiva višenamjenska tema uključuje mnoge ugrađene značajke poput animacija stranica, klizača i prilagođene vrste posta. Sve detalje potražite u našem preglednom pregledu Salient.


Istaknuta recenzija

O Salientu

Salient je jedna od najpopularnijih i visoko ocijenjenih tema na Themeforest, s preko 50 000 prodaje. Razvio ga je ThemeNectar.

Salient zahtijeva dodatak Salient Visual Composer za rad. Nakon instaliranja i aktiviranja dodatka, dobit ćete obavijest poput ove:

Izgledan pregled - potrebni dodaci

Možete kliknuti Započnite instaliranje dodataka odlučiti koji instalirati i aktivirati.

Iako preporučuje dodatke Kontakt obrazac 7 i WooCommerce, ne morate ih koristiti. Otkrili smo da je plug-in Contact Form 7 ograničen u značajkama i ne baš jednostavan za upotrebu, te ih preporučujemo WPForms umjesto toga. Možete pročitati naš kontakt obrazac 7 za više detalja o tom dodatku.

WooCommerce je potrebna samo ako ćete prodavati proizvode ili usluge sa svoje web lokacije.

Značajke Salient

Salient ima puno mogućnosti za potpuno prilagoditi izgled vaše web stranice. Evo nekoliko značajki koje ovu temu izdvajaju od gomile:

Ogromna ploča opcija

Nakon što instalirate i aktivirate Salient, na nadzornoj ploči vidjet ćete novu stavku izbornika. Pod, ispod Vidljivo »Opće postavke, možete vidjeti sve novo dostupne opcije.

Izgledna recenzija - opcije

Možeš odabrati:

 • stilovi ikona i gumba
 • boje pozadine i fonta
 • tipografija
 • boje zaglavlja, obloge i neprozirnost
 • stupovi podnožja i kreditni tekst
 • …i više

Prijelazi stranice i animacije

Salient uključuje određeni broj prijelaza stranice i efekti animacije za vašu web lokaciju.

Prema zadanim postavkama trenutna stranica će izblijediti kad se klikne na vezu. Zatim će se animirana ikona za učitavanje prikazivati ​​dok se ne učita sljedeća stranica.

Možete promijeniti efekt izblijedjenja u efekt “otkrivanje središnje maske”, otkrivajući novu stranicu koja se širi iz središta.

Ako se držite ikone za učitavanje, možete promijeniti boju ikone ili odabrati prijenos vlastite ikone (poput vašeg logotipa). Animaciju ikona možete prilagoditi od zadanog centrifuge do efekta “glatkog spinovanja”.

Salient review - prijelazi stranice

Gumb za globalni poziv na akciju

U Vidljivo »Poziv na akciju izbornika, možete omogućiti odjeljak “poziv na akciju” koji će se pojaviti iznad vašeg podnožja na svakoj stranici vaše web stranice. Možete prilagoditi tekst, boju gumba, vezu i isključiti ga iz pojavljivanja na određenim stranicama.

Salient review - poziv na postavke gumba za akciju

Istaknuti vizualni skladatelj

Kao što je već spomenuto, Salient zahtijeva upotrebu dodatka Salient Visual Composer.

Visual Composer je dodatak za izgradnju i povlačenje stranica za WordPress. Verzija Salient omogućuje vam korištenje vizualnog uređivača i za postove i za stranice, a uključuje neke jedinstvene mogućnosti.

Istaknuta recenzija - vizualni skladatelj

Naš pregled standardnog dodatka Visual Composer možete pročitati ovdje.

Ugrađeni klizač

Nakon instaliranja teme, vidjet ćete nekoliko novih opcija izbornika, uključujući Kućni klizač i Klizač nektara.

Da biste aktivirali kućni klizač, morat ćete stvoriti stranicu pomoću jednog od predložaka stranice “Početna”.

Salient review - predloške stranica

Tada morate ići Postavke »Čitanje i postavite tu stranicu kao svoju statičku naslovnicu.

Na slajd na početnu stranicu možete dodati slajdove navigacijom do Kućni klizač »Dodaj novo. Ovdje možete odabrati slike ili videozapise za dodavanje i unos teksta teksta i gumba ako želite.

Slike bi trebale biti širine između 1600-2000px i visine od 700px. Ako su veće od 700 px, obrezivat će ih u većoj veličini zaslona. Bez obzira na širinu, slika će se istegnuti kako bi odgovarala cijelom zaslonu, tako da će manje slike izgledati vrlo pikselirano na većim ekranima.

Da biste promijenili stil i funkcije klizača, morate ići Vidljivo »Kućni klizač. Evo gdje možete prilagoditi animacije, postavke automatske reprodukcije, brzinu itd.

Klizač nektara

Klizač Nektara može se koristiti i na drugim lokacijama osim početne stranice. Sadrži mnogo više mogućnosti od kućnog klizača.

Vaši dijapozitivi prikazuju se po lokaciji (lokacije djeluju kao kategorije). Dakle, da biste stvorili klizač, sve slajdove morate dodati na određeno mjesto.

Da biste koristili klizač Nectar, morate ga staviti sa kratkim kodom.

Prilikom uređivanja bilo kojeg posta ili stranice vidjet ćete plavu boju Kratki kôd nektara dugme.

Salient review - kratki kodovi nektara

Možete kliknuti ovo, a zatim odaberite svoje mogućnosti za prikaz klizača Nectar koji ste stvorili. Odaberite “Nectar Slider” u odjeljku “Elementi”, a zatim pod “Location” odaberite mjesto u koje ste dodali sve svoje slajdove..

Izgledna recenzija - klizač nektara

(Ako tražite lakši način za izradu klizača koji možete koristiti s bilo kojom temom, preporučujemo vam Soliloquy dodatak.)

Vrsta pošte prilagođenog portfelja

Salient dolazi s prilagođenom vrstom posta namijenjenom vašem portfelju. Možete prilagoditi stil i izgled svojih portfeljskih stavki pod Istaknuto »Portfelj, i dodajte stavke svog portfelja navigacijom do Portfelj »Dodaj novo. Stavcima portfelja mogu se dodijeliti kategorije i oznake, baš kao i postovi.

Važno je imati na umu da će, budući da je ova vrsta prilagođenog portfelja posta prilagođena temi, izgubiti sve podatke o portfelju ako ikad promijenite teme.

Podrška i dokumentacija

Uz kupnju Salienta uključeno je šest mjeseci podrške od razvojnog programera. Podrška je dostupna putem sustava ulaznica.

Salient dolazi s PDF-dokumentom na 16 stranica koji pruža osnovni pregled glavnih značajki i postavki teme.

Ali ako želite detaljnije informacije i upute, morate pogledati njihove video zapise. Nažalost, za one koji ne mogu upotrijebiti videozapise ili ih ne žele, ne postoje transkripti ili pisani udžbenici.

Mnoge ključne upute za upotrebu teme dostupne su samo u obliku videozapisa, a mnogi su videozapisi dugi više od 10 minuta. Dakle, ne postoji način da tražite određeni dio informacija koje su vam potrebne – morate pogledati cijeli videozapis (i nadam se da ima ono što vam je potrebno, da ne gubite više vremena).

Ako više volite pisane udžbenike pred video, ovo vjerojatno nije tema za vas.

Naš rezultat

Salient je jedna od najpopularnijih tema na Themeforest i visoko je ocijenjen.

Ako ne želite naučiti nijedan kôd, ali želite temu koja je u svakom aspektu vrlo prilagodljiva, Salient je možda dobar izbor. Ima neke jedinstvene i zanimljive značajke, poput animacija prijelaza stranice, zbog kojih će se vaša web lokacija istaknuti.

Jedno od mogućih problema s istaknutom temom (osim nedostatka napisanih vodiča) je da će se, ako se ikad odlučite za promjenu tema, izgubiti sve informacije koje ste unijeli u značajke specifične za temu. To uključuje vaš portfelj, klizače, stranice izgrađene s vizualnim kompozitorom i sve druge značajke Salient. Prema WordPress smjernicama, dodatna funkcionalnost trebala bi se stvoriti pomoću dodataka, a ne tema, zbog ovog problema.

Salientu dajemo 4 od 5 zvjezdica. Ovdje je prikaz naših rezultata pregleda:

Sve u svemu
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Prazna zvijezda 4,0 / 5,0

Značajke
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Prazna zvijezda 4,0 / 5,0

Izvođenje
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda puna 5,0 / 5,0

podrška
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda puna 5,0 / 5,0

Jednostavnost korištenja
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Prazna zvijezdaOcjena Prazna zvijezda 3,0 / 5,0

cijena
Ocjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Zvijezda punaOcjena Prazna zvijezda 4,0 / 5,0

Pripazi sada »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map