Beste thema-ontwikkelaars, Stop met het plakken van willekeurige codefragmenten in functions.php

Stel je dit scenario voor, je vindt een heel cool codefragment op een van de vele WordPress-tutorial-sites die er zijn en plak het in het functies.php-bestand van je thema.


Het codefragment werkt zoals geadverteerd en u geeft uw thema vervolgens te koop af op een bekende themamarkt. Laten we een willekeurige uit een hoed kiezen en gaan met … ThemeForest.

Plots wordt je thema erg populair, mogelijk vanwege de enorme lijst met schijnbaar nuttige ‘functies’ die je hebt vermeld op de verkooppagina van je thema. Met het succes van uw thema, komt er ook een aantal ondersteuningsvragen, meestal te maken met het verbreken van plug-ins tijdens het gebruik van uw thema.

Hoe is dit gebeurd, vraag je je af? Misschien komt het omdat je blindelings willekeurige klodders WordPress-code in je functies.php-bestand hebt geplakt zonder echt na te denken over of te anticiperen op mogelijke compatibiliteitsproblemen.

Een real life voorbeeld

Dus ik probeerde een codefragment te vinden dat alle bijgevoegde afbeeldingen uit een bericht zou halen en ze vervolgens automatisch op dat bericht zou weergeven. Ik heb uiteindelijk een stukje code gevonden op Stack Overflow, heb het in mijn functiebestand geplakt en het leek het probleem op te lossen.

De eerste regel code was de volgende:

add_filter (‘the_content’, ‘strip_shortcodes’);

Nou ja, het werkte, ik dacht er niets van. Ik heb later geprobeerd een contactformulier in te sluiten met een shortcode. Verrassing, het werkte niet en ik heb ongeveer een uur geprobeerd uit te zoeken waarom. Als ik echt de code had gelezen die ik aan het plakken was, had ik het geweten.

Dit was voor een klantsite, geen uitgebracht thema, dus gelukkig had ik niet te maken met een stortvloed aan ondersteuningsvragen vanwege mijn stomme fout.

Wat ontwikkelaars van commerciële plug-ins denken

Hier is een citaat van Carl Hancock (ontwikkelaar van Gravity Forms) over dit onderwerp:

Door de populaire Gravity Forms-plug-in te ondersteunen, zien we meer dan ons redelijk aantal slecht gecodeerde thema’s. Een van de belangrijkste ondersteuningsgerelateerde problemen die we tegenkomen zijn thema’s die niet zijn ontwikkeld met behulp van best practices, wat resulteert in Gravity Forms-stylingproblemen en in sommige gevallen conflicten die ertoe leiden dat Gravity Forms niet goed werken.

De grootste boosdoener in deze situaties zijn thema’s die codefragmenten bevatten die zijn gekopieerd en geplakt van zelfstudiesites. Thema-ontwikkelaars lijken te denken dat het goed moet zijn omdat het codefragment op een zelfstudiesite stond. Helaas is dat niet altijd het geval en deze slechte beslissingen resulteren in hoofdpijn en ondersteuningsproblemen voor gebruikers.

Wilt u de kans verkleinen dat u problemen ondervindt met plug-ins veroorzaakt door een slecht ontwikkeld thema? Blijf bij gerenommeerde thema-ontwikkelaars zoals Press75, iThemes, Headway Themes, Organic Themes, WooThemes en StudioPress om er maar een paar te noemen. Wees moe van themamarktplaatsen waar de ervaring en vaardigheden van de auteur mogelijk ontbreken. In de meeste gevallen krijg je waar je voor betaalt.

Praktische tips voor codering

Veel van deze problemen kunnen waarschijnlijk worden vermeden door te volgen WordPress coderingsstandaarden. Je zou bijvoorbeeld moeten zijn voorafgaan aan uw functienamen om mogelijke conflicten te vermijden.

In het geval van stylingproblemen met Gravity Forms, wilt u misschien bepaalde algemene stijlen voor formulier- en invoerelementen vermijden en in plaats daarvan de standaard ID-selectors van WordPress gebruiken voor het grootste deel van uw formulierstijlen.

Deze omvatten #searchform, #s, #searchsubmit in het zoekvak. Ook #commentform #author, #url, #email, #comment, #submit voor het commentaarformulier.

Conclusie

Als je een thema-ontwikkelaar bent en niet zo goed thuis bent in PHP, wees dan voorzichtig bij het kopiëren en plakken van deze codefragmenten in je thema. Zelfs als je niet zo goed bent in PHP, kun je op zijn minst de code lezen en proberen er een idee van te krijgen voordat je hem gebruikt.

Als je bijvoorbeeld merkt dat je shortcodes niet goed werken, kan een regel code die “strip_shortcodes” vermeldt daar misschien iets mee te maken hebben.

Soms heb ik het gevoel dat WordPress-thema-ontwikkelaars willekeurige fragmenten in hun functies.php-bestand plakken, zodat ze een andere ‘functie’ kunnen vermelden op de verkooppagina’s van hun thema.

Hoewel ik geen grote fan ben van dit soort ideeën, krijgt het een heel ander argument over de rol van thema’s en plug-ins op WordPress-sites, die ik zal opslaan voor een toekomstige post.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map