13 Beste WordPress Analytics-plug-ins vergeleken (2020)

beste WordPress analyseoplossingen vergeleken


Op zoek naar de beste plug-ins voor WordPress-analyse? Wil je weten of er alternatieve oplossingen zijn voor Google Analytics?

Om een ​​succesvolle online bedrijfswebsite te runnen, hebt u een analyseoplossing nodig waarmee u websitegegevens kunt verzamelen en bruikbare inzichten kunt bieden. Dit elimineert het giswerk en u kunt beginnen met het nemen van gegevensgestuurde beslissingen om uw bedrijf te laten groeien.

U weet misschien al dat Google Analytics de meest populaire website-trackingoplossing is, maar er zijn veel andere producten die de website-tracking op een andere manier benaderen.

In dit artikel vergelijken we enkele van de beste analyseoplossingen voor uw WordPress-website.

1. MonsterInsights

monsterinsights

Met meer dan 1 miljoen actieve installaties is MonsterInsights de beste Google Analytics-plug-in voor WordPress. MonsterInsights maakt het super eenvoudig om Google Analytics met WordPress te verbinden en biedt uitgebreide trackingfuncties.

Hoewel Google Analytics is gebouwd om bijna elke gebruikersinteractie op uw website bij te houden, zoals formulierinzendingen, e-commercetransacties, bestandsdownloads, enz., Kunt u met de standaard Analytics-configuratie niet het volledige potentieel van Analytics-tracking benutten.

Als u bijvoorbeeld een evenement ter plaatse wilt bijhouden, zoals het bijhouden van formulierinzendingen, moet u de aangepaste code voor het bijhouden van gebeurtenissen toevoegen aan uw website of een Google Analytics-doel instellen voor elk formulier. Dit kan vervelend en tijdrovend zijn, vooral als u geen professionele ontwikkelaar of een Analytics-expert bent.

Met MonsterInsights kunt u met een paar klikken verschillende trackingfuncties inschakelen zonder dat u één regel code hoeft aan te raken. In één oogopslag kunt u de prestaties van uw site bekijken vanuit uw WordPress-dashboard zonder in te loggen op uw Analytics-profiel.

Een lite-versie van de plug-in is gratis te downloaden van de officiële WordPress-plug-in-repository.

De prijs begint bij $ 99,50 voor een enkele sitelicentie.

Ga vandaag nog aan de slag met MonsterInsights.

Wilt u in plaats daarvan beginnen met de gratis versie? Probeer de MonsterInsights Lite.

2. ExactMetrics

exactmetrics-analytics-oplossing

ExactMetrics was voorheen bekend als Google Analytics Dashboard voor WP en is een andere populaire Google Analytics WordPress-plug-in. Hiermee kunt u uw websitegegevens rechtstreeks vanuit uw WordPress-dashboard bekijken.

Afgezien van realtime statistieken en prachtige rapporten in uw WordPress-beheergebied, bevat deze Google Analytics-plug-in voor WordPress affiliate-link-tracking, demografische rapporten, file-tracking, event-tracking, verbeterde link-attributie en meer.

Een van de grootste voordelen? ExactMetrics is 100% gratis en wordt goed ondersteund

Ga vandaag nog aan de slag met ExactMetrics.

3. Google Analytics

google analytics

Google Analytics is zonder twijfel de meest populaire oplossing voor websiteanalyse. Het maken van een Google Analytics-account is helemaal gratis en u kunt één account gebruiken om meerdere websites bij te houden.

Google Analytics laat u het aantal bezoekers op uw website zien, waar die bezoekers vandaan komen, hoe lang ze op uw website blijven en meer. U kunt ook links bijhouden, gebruikersbetrokkenheid volgen en A / B-tests uitvoeren.

Zoals je misschien al hebt begrepen, is een Google Analytics-account essentieel als je een aantal plug-ins in deze lijst wilt gebruiken. Google Analytics kan echter een uitdaging zijn om te begrijpen, vooral voor beginners. Daarom raden we aan Google Analytics te verbinden met een plug-in zoals MonsterInsights om gemakkelijk te begrijpen rapporten te krijgen.

Bovendien moet u bij Google Analytics inloggen op een apart account om toegang te krijgen tot uw gegevens. Maar door Google Analytics te verbinden met MonsterInsights, kunt u al uw gegevens rechtstreeks vanaf uw WordPress-dashboard zien – zonder heen en weer te schakelen tussen 2 verschillende accounts.

Ga vandaag nog aan de slag met Google Analytics.

4. Hoop

hoop

Heap is een Google Analytics-alternatief waarmee u elk evenement op uw website of mobiele app automatisch kunt volgen. Op internet houdt Heap bijvoorbeeld klikken, formulierinzendingen en meer bij zonder dat u daar iets voor hoeft te doen. Op mobiel houdt Heap elke aanraking, veeg, tik en elk ander door bewegingen gegenereerd evenement bij zonder enige configuratie.

Het belangrijkste verschil tussen Heap en Google Analytics is dat Heap is gericht op het automatisch volgen van gebeurtenissen, terwijl Google Analytics alleen paginaweergaven automatisch kan volgen. Heap maakt het volgen van individuele gebruikers ook gemakkelijk, zelfs als het op afzonderlijke apparaten en cookies is.

Met Heap’s Event Visualizer kunt u eenvoudig conversietrechters instellen of binnen enkele seconden segmentatie-analyse uitvoeren zonder code te kennen.

Als u uw website of iOS-app wilt volgen waarvoor conversietrechters of segmentatie-analyse nodig zijn, maakt Heap uw werk snel en gemakkelijk.

Met de gratis versie van Heap kunt u slechts 5000 sessies per maand volgen. De volledige versie is beschikbaar voor bedrijven via aangepaste prijzen.

Ga vandaag nog aan de slag met Heap.

5. WordPress.com-statistieken

jetpack

Jetpack’s WordPress.com Stats is een gratis WordPress Analytics-plug-in die u in een oogopslag in uw WordPress-dashboard snel statistieken over uw websiteverkeer geeft. Het is lang niet zo uitgebreid als Google Analytics, maar het geeft u een basisoverzicht van uw verkeersnummers op uw WordPress-dashboard.

WordPress.com Stats wordt als module geleverd met de Jetpack-plug-in. Om uw verkeer met Jetpack Stats te kunnen volgen, moet u Jetpack installeren, de Stats-module activeren en uw website verbinden met WordPress.com.

Het is misschien niet de juiste oplossing als u nog geen andere Jetpack-functies op uw site gebruikt.

Ga vandaag nog aan de slag met de WordPress.com-statistieken van Jetpack.

6. Matomo

matomo

Matomo, voorheen bekend als Piwik, is een toonaangevend open source Google Analytics-alternatief waarmee u gemakkelijk gebruikersinteractie op uw website kunt volgen. Het wordt geleverd met alle functies die u maar kunt bedenken, waaronder evenementen, doelen, e-commerce, ingelogde gebruikers, heatmaps, a / b-tests en nog veel meer.

Net als WordPress wordt Matomo geleverd met zowel zelf-gehoste als cloud-gehoste versies.

Met zelf-gehoste Matomo kunt u gebruikersinteracties op uw site volgen door deze op uw server te installeren. Als u probleemloos website-tracking nodig heeft, wilt u misschien de cloud-gehoste versie van Matomo gebruiken, zodat u de technische stappen kunt overslaan en website-tracking snel kunt inschakelen.

De zelf gehoste Matomo is gratis. De prijzen voor Matomo in de cloud zijn gebaseerd op paginaweergaven die worden bijgehouden op al uw websites en mobiele apps.

Voor de in de cloud gehoste versie beginnen de prijzen vanaf $ 7,50 per maand voor 5 websites tot 50.000 paginaweergaven.

Ga vandaag nog aan de slag met Matomo.

7. Parse.ly

zuinig

Parse.ly is een analyseplatform met een eenvoudig te gebruiken interface die u duidelijke publieksinzichten geeft. Parse.ly is nuttig voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers.

Parse.ly biedt 3 producten: inhoudsdashboard, API en datapijplijn die afzonderlijk of als een bundel kan worden gekocht.

Met zijn gestroomlijnde inhoudsdashboard geeft Parse.ly u in realtime een duidelijk beeld van de bezoekers van uw website. U kunt gemakkelijk historische trends verkennen en gegevensgestuurde beslissingen nemen om uw inkomsten te verhogen.

Met zijn inhoudgestuurde API’s kunt u geweldige gebruikerservaringen creëren op basis van uw doelgroepanalyses. Met behulp van hun krachtige aanbevelingsengine kunt u uw paginaweergaven verdubbelen en meer tijd op de site doorbrengen.

Met hun datapijplijn kunt u 100% van uw gegevens ontgrendelen in een gemakkelijk te doorzoeken en te transporteren dataformaat.

Ze bieden aangepaste offertes voor hun producten op basis van de behoeften van uw website.

Ga vandaag nog aan de slag met Parse.ly.

8. Mixpanel

mixpanel

Mixpanel vertelt u hoe gebruikers omgaan met uw producten, via uw website of via mobiele apps. Het vertelt u wie uw gebruikers zijn en meet de acties die mensen op uw producten ondernemen en helpt u snel en gemakkelijk datagedreven beslissingen te nemen.

Mixpanel biedt twee soorten tariefplannen: engagement en mensenplannen. Je kunt er een kiezen die bij je past terwijl je groeit.

Met hun mensenplan kun je gratis de gegevens van 1000 gebruikersprofielen verzamelen. Met het engagementplan kunt u tot 20 miljoen datapunten per maand verzamelen.

Het nadeel van MixPanel is dat het niet zo eenvoudig in te stellen is in vergelijking met MonsterInsights of Jetpack Stats.

Ga vandaag nog aan de slag met Mixpanel.

9. Adobe Analytics

adobe analyse

Adobe Analytics is een geavanceerde analysetool voor websites op ondernemingsniveau door Adobe Systems. Het geeft u inzicht in uw klanten en hoe ze met uw merk omgaan door middel van visualisaties, cross-channelmarketingmogelijkheden en geavanceerde analyses.

Het laat u ook uw meest waardevolle klantsegmenten bepalen en stelt u in staat om uw klanten beter van dienst te zijn door middel van customer intelligence.

Bovendien kunt u hiermee de gebruikersinteractie op uw mobiele apps meten om betere digitale ervaringen op alle apparaten te bieden.

Ga vandaag nog aan de slag met Adobe Analytics.

10. Clicky Analytics

clicky-analyse

Clicky Analytics is een populair Google Analytics-alternatief waarvan meer dan 1 miljoen websites afhankelijk zijn voor realtime statistieken. In feite is elk afzonderlijk rapport in Clicky in realtime up-to-date.

Met Clicky kunt u gedetailleerde gegevens bijhouden, zoals individuele bezoekers en hun acties, gemiddelde tijd op de site, gemiddelde acties, bouncepercentage, campagnes en nog veel meer.

Een van de meest interessante functies van Clicky is de mogelijkheid om gebruikers op uw site in realtime op een kaart te bespioneren. Dus in plaats van alleen rapporten te lezen, kunt u zien wat uw sitebezoekers doen terwijl ze dit doen.

Clicky biedt zowel gratis als betaalde abonnementen. Met het gratis abonnement kunt u 1 website volgen, maar alleen voor een totaal van 3000 dagelijkse paginaweergaven en geen premiumfuncties, heatmaps of uptime-monitoring. Om toegang te krijgen tot premiumfuncties, moet u voor $ 9,99 / maand upgraden naar het Pro-account. Voor heatmaps en uptime-monitoring moet u het Pro Plus-abonnement kiezen dat $ 14,99 / maand kost.

Ga vandaag nog aan de slag met Clicky.

11. Crazy Egg

gek ei

Crazy Egg is een website-analyseoplossing waarmee u kunt zien wat wel en niet werkt op uw website om uw website beter te maken. Deze analysetool helpt u te begrijpen hoe bezoekers omgaan met uw site met behulp van een technologie die heatmapping wordt genoemd.

Crazy Egg biedt visuele rapporten en individuele sessie-opnames, zodat u kunt leren waar uw klanten vandaan komen, waar ze naartoe navigeren op uw site en waar ze vast komen te zitten, zodat u ontwerpwijzigingen kunt aanbrengen voor verbetering.

Een andere opvallende functie is hun A / B-test. Met Crazy Egg A / B-tests kunt u ervoor zorgen dat u de juiste kleuren, plaatsing van inhoud, kopieën en afbeeldingen hebt gekozen voor meer conversies. En als u wijzigingen moet aanbrengen, kunt u dat gemakkelijk doen met de editor van Crazy Egg.

Crazy Egg biedt een gratis proefperiode en hun prijsplannen variëren van $ 24 / maand – $ 249 / maand.

Ga vandaag nog aan de slag met Crazy Egg.

12. Statcounter

statcounter-analytics-oplossing

Statcounter maakt websiteanalyse eenvoudig en wordt vertrouwd door meer dan 2 miljoen websites. Met de Statcounter-plug-in kunt u uw website verbinden met Statcounter’s cloudgebaseerde website statistieken tellerservice. De service biedt u basiswebsitestatistieken zoals paginaweergaven, sessies, bezoekers, nieuwe bezoekers en meer.

Statcounter biedt een aantal andere coole functies, zoals de mogelijkheid om beschrijvende informatie over uw bezoekers toe te voegen om u te helpen ze beter te volgen en bezoekerswaarschuwingen die u informeren wanneer een individuele bezoeker terugkeert naar uw site.

Maar deze website-analyseoplossingen missen enkele van de geavanceerde functies die andere oplossingen op deze lijst hebben, zoals het volgen van affiliate-links, het volgen van evenementen en meer.

U kunt Statcounter gratis gebruiken als u minder dan 250.000 maandelijkse paginaweergaven heeft. Als uw maandelijkse paginaweergaven hoger zijn, moet u upgraden naar een betaald abonnement van $ 9 / maand tot $ 399 / maand.

Ga vandaag nog aan de slag met Statcounter.

13. Woopra

woopra-analytics

Woopra is een WordPress-analyseoplossing voor product-, marketing-, verkoop- en ondersteuningsteams om de end-to-end klantreis te volgen.

Deze webanalyseservice en WordPress-plug-in richten zich op het volgen van gebruikers naar het individuele niveau door gegevens te verstrekken voor klantreizen, klanttrends, retentie, segmentatie en meer. Met Woopra kunt u ook realtime actie ondernemen op basis van gebruikersgedrag met ingebouwde triggers.

Woopra biedt zowel gratis als betaalde abonnementen, met hun betaalde pro-abonnement vanaf $ 999 / maand.

Ga vandaag nog aan de slag met Woopra.

Dat is de beste analyse-oplossing voor WordPress?

Het antwoord op de beste plug-in voor WordPress-analyse hangt echt af van uw behoeften.

Als het gaat om het volgen van websites, heeft elke oplossing een andere aanpak. Voordat u zich gaat verdiepen in het kiezen van een product, is het de moeite waard even de tijd te nemen om te begrijpen welke analytische oplossing het meest geschikt is voor uw behoeften.

Voor de meeste websites is Google Analytics gecombineerd met MonsterInsights is de perfecte oplossing omdat het het volgen van gebeurtenissen, eCommerce-tracking, affiliate-link-tracking, formulier-tracking en meer biedt.

In vergelijking met andere plug-ins voor WordPress-analyse, waaronder WordPress.com-statistieken, blijft MonsterInsights in alle opzichten de concurrentie voor. Het is veel uitgebreider en geeft u prachtige rapporten binnen uw WordPress-dashboard, zodat u uw belangrijkste statistieken in één oogopslag kunt zien.

Lees onze: MonsterInsights recensie

In een notendop is MonsterInsights de beste oplossing voor u als u:

 • Ontvang belangrijke analytische statistieken in uw WordPress-dashboard.
 • Onthul meer mogelijkheden van Google Analytics, zoals eCommerce-tracking, zonder ingewikkelde installatieprocedures.
 • Ontgrendel geavanceerde gebruikersregistratie maar heb een beperkt budget.

Aan de andere kant, als u een analyseoplossing wilt waarmee u ter plaatse evenementen voor uw website en mobiele apps automatisch kunt volgen zonder plug-ins van derden, Hoop is misschien de juiste oplossing voor u.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het vinden van de beste Analytics-oplossing voor uw behoeften.

Als je dit artikel leuk vond, wil je misschien ook de beste e-mailmarketingservices lezen (vergeleken).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map