14 Beste WordPress Gutenberg-plug-ins om uw editor te verbeteren (2020)

beste WordPress gutenberg-plug-ins


Het is altijd mogelijk geweest om blogposts en mediarijke pagina’s op WordPress te maken, maar het had eenvoudiger kunnen zijn. Nu is het dankzij de WordPress Gutenberg-editor.

Gutenberg transformeert zonder twijfel uw bewerkingservaring in WordPress. Zelfs als je een absolute beginner bent in WordPress, kun je gemakkelijk artikelen schrijven en media-rijke pagina’s maken.

In dit artikel laten we u enkele van de beste WordPress Gutenberg-plug-ins zien die uw bewerkingservaring verbeteren.

Waarom u WordPress Gutenberg-plug-ins nodig heeft

WordPress wordt geleverd met veel Gutenberg-blokken, zoals alinea, afbeelding, opsommingstekens, enz. Waarmee u eenvoudig een pagina kunt bouwen zoals u dat wilt, zonder dat u de shortcode hoeft te onthouden. Het enige wat u hoeft te doen is het juiste blok te kiezen en dit aan uw pagina toe te voegen. Als u uw bewerkingservaring nog verder wilt verbeteren, kunt u een Gutenberg-blokken-plug-in installeren.

Als u bijvoorbeeld een contactformulier aan uw pagina wilt toevoegen, hoeft u alleen WPForms te installeren en het WPForms-blok uit uw Blocks-lijst aan uw pagina toe te voegen. Het beste van alles is dat u in plaats van een shortcode de formuliervelden in de editor ziet, wat betekent dat u niet hoeft over te schakelen naar de voorbeeldpagina om te zien hoe uw formulier eruit zou zien.

1. WPForms

WPForms, gebruikersregistratie, plug-in, plug-in voor gebruikersaanmelding

WPForms is een van de meest populaire plug-ins voor het maken van formulieren waarmee u verschillende soorten formulieren kunt maken met een blok. Of u nu een contactformulier, enquêteformulier, betalingsformulier of andere formulieren wilt toevoegen, WPForms maakt het gemakkelijk om het op uw pagina in te bedden.

U kunt eenvoudig kiezen uit de bibliotheek met vooraf gebouwde sjablonen en deze desgewenst aanpassen. Alle formulieren die u met WPForms maakt, zijn responsief, wat betekent dat ze er geweldig uitzien op telefoon, tablet en computer.

2. Envira-galerij

envira galerijbeoordeling

Met Envira Gallery kunt u afbeeldings- en videogalerijen maken op uw WordPress-website. U kunt de native blokken gebruiken om uw galerijen op uw site in te sluiten.

Met de plug-in kunt u een aantal echt coole functies in uw galerijen gebruiken, zoals bescherming van watermerken, beeldproeven enz. U kunt uw afbeeldingen ook verkopen met Easy Digital Downloads of WooCommerce-integratie.

3. Atoomblokken

Aomic blocks, gutenberg block plugins

Atomic Blocks is een andere geweldige WordPress Gutenberg-plug-in die wordt geleverd met geweldige opties om prachtige aangepaste blokken aan je website toe te voegen. Het is een verzameling blokken voor de Gutenberg-editor waarmee je eenvoudig een pagina kunt bouwen zoals jij dat wilt.

Het wordt geleverd met een grote verscheidenheid aan blokken, zoals geavanceerd kolomblok, nieuwsbriefblok, prijstabellen, containers, knoppen en meer. Het beste van alles is dat je deze plug-in kunt gebruiken met elk thema dat je maar wilt.

4. Kadence

Kadence is een geweldige WordPress Gutenberg-blokplug-in die wordt geleverd met prachtige aangepaste blokken die meteen klaar zijn voor gebruik. De blokopties lopen uiteen van pictogrammen, knoppen tot rij en raster / carrousel.

Al deze blokken zijn super flexibel en ondersteunen 800+ Google-lettertypen. Je kunt ook uit meer dan 1500 pictogrammen kiezen.

5. KingBlocks

Kingblocks

KingBlocks is een WordPress Gutenberg-plug-in die wordt geleverd met 20 opvallende blokken voor uw website. Alle blokken reageren volledig, dus uw inhoud ziet er geweldig uit, ongeacht het apparaat dat u gebruikt om door uw site te bladeren.

KingBlocks maakt gebruik van de Leaflet JavaScript-bibliotheek om een ​​mobielvriendelijke kaart op uw pagina’s in te sluiten. Deze plug-in is compatibel met de meeste thema’s en plug-ins.

6. CPElementia

CPElementia

CPElementia is nog een andere WordPress Gutenberg-plug-in die een enorme verzameling Gutenberg-blokken en uitgebreide componentfuncties biedt. Deze plug-in is te koop op de Codecanyon-markt.

Hier zijn een paar blokken die beschikbaar zijn op CPElementia:

 • countdown timer
 • voorzien van dozen
 • sociale pictogrammen
 • prijslijsten
 • en meer…

7. Solo-blokken

Solo

SoloBlocks is een leuke plug-in waarmee u uitgebreide berichtlay-outs voor uw website kunt maken. Met deze plug-in kunt u zonder problemen extra blokken aan uw website toevoegen. Het biedt de gemakkelijkste manier om meer blokken toe te voegen en je zult het geweldig vinden.

Deze plug-in is compatibel met bijna alle moderne thema’s en u kunt ook elke andere geavanceerde plug-in gebruiken als u dat wilt.

8. Inster Instagram-blok

Gutenberg blokkeert plug-ins

De populariteit van Instagram neemt elke dag toe. Als je graag Instagram gebruikt en je profiel op je WordPress-website wilt laten zien, is Inster Instagram-blok een plug-in die je moet uitchecken. Met deze plug-in kunt u uw profiel in een rastervorm weergeven met behulp van de Gutenberg-blokken.

Met Inster kun je Instagram-feed weergeven met je gebruikersnaam, locatie-ID of tag. Je foto’s worden geweldig weergegeven op alle apparaten. Het laat je ook initiële animatie-effecten toevoegen om je feed een aparte look te geven.

9. Otterblokken

Otter is een gratis Gutenberg-blokplug-in waarmee je een aantal echt coole blokken aan je website kunt toevoegen. U kunt deze blokken gebruiken om elk soort ontwerp te maken, inclusief complexe eCommerce-pagina’s.

Met Otter Blocks kun je een aantal geavanceerde kopblokken, sectieblokken, knopgroepen, testimonials, Google maps en meer toevoegen. Het kost je maar een paar seconden om het klaar te maken.

10. Ultieme blokken

Ultieme blokplug-in

Ultieme blokken is een andere populaire WordPress Gutenberg-plug-in die al 2k actieve installaties heeft verpakt. Deze plug-in biedt u een verzameling van 18 blokken om uw site een aparte uitstraling te geven.

Of je nu een portfoliosite, een eCommerce-winkel of iets anders wilt bouwen, je hebt alle blokken die je nodig hebt. Ultimate Blocks werkt prachtig samen met andere geavanceerde plug-ins en ziet er prachtig uit op alle schermformaten. Het is ook compatibel met alle browsers.

11. Geavanceerde Gutenberg

Geavanceerde Gutenberg, blokkeer plug-ins

Geavanceerde Gutenberg is een uitstekende plug-in die wordt geleverd met alle essentiële blokken die je nodig hebt om je bewerkingservaring te verbeteren. Het wordt geleverd met meer dan 20 briljante blokken die volledig aanpasbaar zijn.

Dit is een gratis plug-in die u kunt downloaden van WordPress.org. Het is op meer dan 10.000 websites over de hele wereld geïnstalleerd.

12. Stapelbaar

Gebruik de kant-en-klare aangepaste blokken door Stapelbaar om uw ontwerp te laten opvallen. Alle blokken van Stackable zijn super robuust en extreem flexibel.

In totaal biedt het 23 blokstijlen. U kunt deze blokken gebruiken om uw inhoud prachtig weer te geven.

13. Coblocks

Coblocks is nog een andere Gutenberg-blokplug-in die u moet uitchecken. Hoewel het een gratis plug-in is, wordt het geleverd met de meest verbazingwekkende verzameling blokken die je graag gebruikt. Als je een echte paginabuilderervaring wilt met de blokken, dan is dit een plug-in die je zeker nodig hebt.

Je zult meer dan 23 blokken kunnen gebruiken om aan je vereisten te voldoen. Van voedselblok, gif-blokken, klik om blok te tweeten en meer, deze plug-in biedt alles wat ontbreekt in de Gutenberg-editor.

14. TinyMCE

TinyMCE Advanced

TinyMCE is een beetje anders dan de plug-ins die we tot nu toe hebben besproken. Deze plug-in helpt je bij je klassieke editor te blijven als je nog niet klaar bent om over te schakelen naar Gutenberg. Bovendien heb je toegang tot alle geweldige functies van de blokeditor.

De plug-in wordt geleverd met een verbeterde knop ‘Opmaak wissen’ en verschillende geavanceerde instellingen voor uw tabellen. Je hebt ook een optie om paragraaftags altijd in de blokeditor te bewaren.

Dit zijn enkele van de WordPress Gutenberg-plug-ins die uw WordPress-bewerkingservaring verbeteren. Als je wilt maak prachtige websites die converteren, hier zijn enkele ontwerpprincipes je moet uitchecken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map