18 Jetpack-alternatieven om de functies zonder bloat te krijgen

Beste alternatieven voor de WordPress Jetpack-plug-in


Wil je weten wat de beste alternatieven zijn om de Jetpack-plug-in in WordPress te vervangen? U weet misschien dat Jetpack veel functies biedt en daarom is het zo populair bij gebruikers. Maar soms heb je meer flexibiliteit en functies nodig voor je website die niet beschikbaar zijn in Jetpack.

In dit artikel delen we de beste alternatieven voor de WordPress Jetpack-plug-in.

Waarom heb je Jetpack-alternatieven nodig??

Jetpack is de populairste WordPress-plug-in die verschillende functies en opties biedt in één installatie. U kunt de functies eenvoudig in- of uitschakelen volgens de vereisten van uw website.

Jetpack is echter niet altijd een complete oplossing voor uw website. Mogelijk moet u meer functionaliteiten toevoegen en daarom moet u kijken naar alternatieve WordPress-plug-ins.

Deze WordPress-plug-ins van derden bieden meer opties die niet beschikbaar zijn in Jetpack.

Voordat we beginnen, laten we eerst de voor- en nadelen van het gebruik van Jetpack bekijken om meer te begrijpen waarom u de alternatieve plug-ins nodig heeft.

Voordelen van Jetpack:

 • Krijg alle benodigde functies onder één plug-in en het is eenvoudig in te stellen.
 • Jetpack is van Automattic, hetzelfde bedrijf achter WordPress.com, daarom is de plug-in volledig geoptimaliseerd en levert hij prestaties vers uit de doos.
 • De interface is eenvoudig en gemakkelijk te beheren voor functies.

Nadelen van Jetpack:

 • Je hebt een WordPress.com-account nodig om Jetpack op je website te installeren.
 • Hoewel de Jetpack-plug-in gratis is, heeft deze betaalde extensies die erg duur kunnen zijn.
 • Het heeft beperkingen in e-mailfunctionaliteit, wat een basisbehoefte is voor alle website-eigenaren.
 • Met Jetpack bent u gebonden aan 1 plug-in en het zal moeilijk zijn om snel meer functies aan uw website toe te voegen.

Nu u de voor- en nadelen kent, gaan we kijken naar de beste alternatieven voor de WordPress Jetpack-plug-in.

1. WPForms

WPForms

WPForms is de beste plug-in voor WordPress-contactformulieren. Het kan de feedbackfunctie van het Jetpack gemakkelijk vervangen. WPForms heeft zowel gratis als premium versies.

De WPForms-plug-in heeft een formulierbouwer en meerdere ingebouwde sjablonen om snel elk formulier te maken dat u nodig heeft. U kunt functies in de WPForm-builder slepen en neerzetten om uw contactformulier te maken en toe te voegen aan uw WordPress-berichten / pagina’s met behulp van een shortcode of de knop Formulier toevoegen in de teksteditor.

De premium-versie biedt meer formuliersjablonen en geavanceerde functionaliteiten om de contactformulierervaring voor uw gebruikers te verbeteren.

2. MonsterInsights

MonsterInsights

MonsterInsights is de beste Google Analytics-oplossing voor uw WordPress-website. Het is een alternatief voor de statistiekenmodule van Jetpack. Het lastige is dat de statistiekenmodule van Jetpack niet in de buurt komt van de functies die worden aangeboden door Google Analytics.

MonsterInsights, aan de andere kant kunt u gebruikmaken van de krachtige mogelijkheden van Google Analytics, de meest uitgebreide Analytics-oplossing die er bestaat. Het biedt geweldige rapportagetools om websiteverkeer en andere nuttige statistieken over uw gebruikers te volgen.

Het is een populaire plug-in met meer dan 1 miljoen actieve installaties in WordPress. MonsterInsights heeft premium-plannen om meer tools en opties toe te voegen aan uw Google Analytics-dashboard.

Leer hoe u Google Analytics toevoegt aan uw WordPress-dashboard.

3. Envira-galerij

Envira Gallery

Envira Gallery is een van de beste plug-ins voor WordPress-galerijen. Het vervangt de responsieve galeriefunctie van Jetpack. Envira kan worden gebruikt om aangepaste, prachtige afbeeldingsgalerijen toe te voegen met lightbox-pop-ups op uw WordPress-website.

Standaard heeft WordPress ook een fotogalerijfunctie in de mediabibliotheekopties. Dit is een zeer eenvoudige galerij met beperkte tot geen functionaliteiten. Envira Gallery laat je complex gedetailleerde afbeeldingsgalerijen toevoegen in WordPress.

4. UpdraftPlus

UpdraftPlus

UpdraftPlus is een van de beste WordPress-back-upplug-ins in de branche. Het is een alternatief voor de back-upfunctionaliteit van Jetpack. Jetpack heeft een betaalde extensie om een ​​geautomatiseerde back-upfunctie toe te voegen in WordPress. Met UpdraftPlus kunt u echter eenvoudig back-ups van uw WordPress-website maken.

U kunt er ook geautomatiseerde back-ups mee plannen om tijd te besparen. UpdraftPlus heeft meerdere opslaglocaties zoals Google Drive, Dropbox, etc. om uw website-back-ups op te slaan. U kunt beheren waar u de back-up wilt opslaan en er worden automatisch back-ups van uw hele website gemaakt.

U kunt ook eenvoudig back-ups in WordPress herstellen met UpdraftPlus.

5. Sucuri-scanner

Sucuri

Sucuri Scanner is een krachtige WordPress-beveiligingsplug-in. Het kan de Jetpack-scanner gemakkelijk vervangen. U moet de premiumplannen gebruiken om te scannen op malware in Jetpack. Sucuri Scanner biedt echter gratis malwarescanning, monitoring op zwarte lijsten, beveiliging na hacking, versterkte beveiliging, controles op bestandsuploads en controles op bestandsintegriteit.

Bovendien heeft Sucuri Scanner een WordPress-firewall om alle verdachte activiteiten te blokkeren en lagen te creëren om uw website te beschermen tegen hackers. Het is de krachtigste WordPress-beveiligingsoplossing die beschikbaar is.

6. AdSanity

AdSanity

Met AdSanity kunt u uw website-advertenties rechtstreeks vanuit uw WordPress-dashboard beheren. Hiermee kunt u uw eigen advertenties maken en deze in WordPress weergeven. AdSanity is een alternatief voor Jetpack Ads door WordAds.

Jetpack Ads heeft een beperkte aanpak wanneer het andere services van derden integreert. Adsanity werkt echter geweldig met alle advertentieservices, zoals Google Adsense, om uw advertenties in WordPress te maken en te beheren.

Het is een gebruiksvriendelijke advertentie-oplossing die eenvoudig is in te stellen op uw WordPress-website.

7. Yoast SEO

Yoast SEO

Yoast SEO is een populaire WordPress SEO-plug-in. Het is een geweldig alternatief voor de SEO-functies van Jetpack. Als je de SEO van Jetpack in WordPress gebruikt, dan heb je hun professionele plan nodig om toegang te krijgen tot alle functies, wat duur is.

De basis-SEO van Jetpack is beperkt in termen van opties en functies. U kunt de gratis Yoast SEO-plug-in echter gebruiken voor uitgebreide tools zoals XML-sitemaps, sociale integraties voor afbeeldingen, meta-informatie, SEO-waarschuwingen en meer.

Bekijk deze gids op hoe je Yoast SEO correct instelt in WordPress als je geïnteresseerd bent om aan de slag te gaan met deze plug-in.

8. Akismet

Akismet

Akismet wordt gratis geleverd bij elke WordPress-installatie en het is de beste plug-in voor spamfilters voor uw website. U moet echter een premium-abonnement kopen in Jetpack voor eenvoudige spamfiltering. Akismet kan worden gebruikt als vervanging voor de spamblokkeringsfunctionaliteit van Jetpack.

Andere opvallende kenmerken van Akismet zijn onder meer het automatisch filteren van alle opmerkingen, spamvermindering en meer. Het bespaart u tijd met zijn krachtige en geavanceerde spamfilterfuncties, zodat u minder opmerkingen hoeft te beoordelen en publiceren in WordPress.

9. Nog een plug-in voor gerelateerde berichten

Nog een andere plug-in voor gerelateerde berichten

WordPress wordt vaak gebruikt voor bloggen en daarom is het belangrijk om een ​​functie voor gerelateerde berichten te hebben. Nog een andere gerelateerde berichten is een WordPress-plug-in die uw gerelateerde berichten prachtig laat zien. Het kan de gerelateerde berichtenfunctionaliteit van Jetpack gemakkelijk vervangen.

De plug-in is zeer aanpasbaar en ondersteunt standaard aangepaste berichttypen. Het geeft u volledige controle over waar u de gerelateerde berichten wilt toevoegen. Hiermee kunt u ook gerelateerde berichten toevoegen aan de RSS-feed van uw WordPress-blog.

10. WP naar buffer

WP naar buffer

WP to Buffer is de beste plug-in voor het plannen van WordPress-berichten, omdat het je blog eenvoudig verbindt met de Buffer-app. Met de buffer-app kun je automatisch je berichten op sociale mediakanalen plannen en delen. Jetpack biedt een publicatiefunctie met vergelijkbare functionaliteit, maar WP to Buffer is flexibeler met sociale mediaplatforms.

U kunt uw tijd besparen door automatisch blogs op uw socialemediaprofielen te plaatsen. WP to Buffer is eenvoudig in te stellen en geeft u volledige controle over welke berichten u wilt delen op uw sociale profielen.

11. De: opmerkingen

Opmerkingen

De: Comments is een krachtige WordPress-plug-in die wordt gebruikt om uw bezoekers te betrekken bij opmerkingen. Het voegt functies toe in uw WordPress-commentaargebied en maakt het een sociaal platform voor uw gebruikers. U kunt commentaarbeoordeling toevoegen, opmerkingen delen op sociale profielen, inloggen met behulp van sociale media-profielen, badges geven aan gebruikers en nog veel meer.

Het is een premium plug-in, maar elke cent waard. Uw gebruikers kunnen met elkaar communiceren in opmerkingen en meer tijd op uw website doorbrengen, wat uw SEO-ranglijst verbetert.

12. Pingdom

Pingdom

Jetpack biedt een tool voor sitebewaking die u waarschuwt wanneer uw website weer offline is. Pingdom is echter een meer geavanceerde tool met vergelijkbare functionaliteit.

U kunt een account aanmaken en 1 website integreren in Pingdom. Het stuurt u e-mailmeldingen over de status van uw website. Het geeft ook de uptime-geschiedenis weer in het dashboard van uw Pingdom-account.

13. WordPress Oneindige Scroll

WordPress Infinite Scroll

WordPress Infinite Scroll is een geweldige optie om alleen inhoud te laden wanneer uw gebruikers op uw website scrollen. Het kan worden gebruikt als alternatief voor de scrolfunctionaliteit van Jetpack.

Er moet een codefragment worden toegevoegd aan uw thema en u bent klaar met de oneindige scroll. U kunt WordPress-berichten automatisch laden terwijl de gebruikers naar beneden scrollen op de pagina of een knop ‘meer berichten laden’ toevoegen tijdens het scrollen.

14. Gedeelde tellingen

Gedeelde tellingen

Shared Counts is een plug-in voor het delen van sociale media voor uw WordPress-website. Het berekent het totale aantal aandelen voor uw berichten op sociale mediakanalen zoals Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, LinkedIn en Stumbleupon.

Het beschikt over knopstijlen, tellerindelingen voor delen, totale deeltellers en meer. Met de aangepaste instellingen kunt u een weergavevolgorde instellen voor knoppen voor sociaal delen. Zodra je je instellingen hebt opgeslagen, worden automatisch de sociale knoppen toegevoegd aan al je WordPress-pagina’s en berichten.

15. MailChimp

MailChimp

MailChimp is een van de beste e-mailmarketingservices in de branche. Het kan worden gebruikt om de maximale mensen in uw niche te bereiken. Het kan gemakkelijk de e-mailabonnementsfunctie van Jetpack vervangen. Jetpack heeft een zeer beperkte functionaliteit voor e-mailmarketing.

MailChimp geeft u echter volledige toegang tot uw abonnementslijst en stelt u in staat dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse e-mails naar uw abonnees te sturen. U kunt uw abonnees in lijsten filteren en aangepaste e-mails verzenden met MailChimp. U wilt ook de alternatieven van MailChimp bekijken.

Het is een eersteklas service met een onbeperkt aantal e-mails die u naar al uw abonnees kunt sturen. Met hun gratis versie kunt u tot 2000 abonnees beheren en 12.000 e-mails / maand verzenden.

Bekijk ook onze gids over effectieve tips om meer e-mailabonnees te krijgen.

16. Cloudflare

Cloudflare

Een CDN-service kan de snelheid van uw website verbeteren en ervoor zorgen dat deze opvalt. Cloudflare is de populairste CDN-service ter wereld met premiumfuncties en bescherming tegen DDoS-aanvallen.

Het kan worden gebruikt als alternatief voor 2 belangrijke kenmerken van Jetpack, waaronder hun bescherming tegen CDN en brute force-aanvallen. Jetpack heeft beperkte functies in hun CDN-functionaliteit. Cloudflare heeft echter de beste service en serveert statische inhoud via hun wereldwijde CDN.

17. Luie lading

Luie lading

Lazy Load is een geweldige functie om je website te versnellen. U kunt de BJ Lazy Load-plug-in in WordPress gebruiken om lui laden toe te passen op uw inhoud, afbeeldingen, miniaturen, gravatars en meer. Het kan gemakkelijk de luie afbeeldingenmodule van Jetpack vervangen, die u beperkt tot alleen de afbeeldingen.

U kunt ook miniatuurafbeeldingen van tijdelijke aanduidingen toevoegen voor originele afbeeldingen. Met BJ Lazy Load kunt u uw miniaturen opnieuw genereren en de bestandsgrootte verkleinen om afbeeldingen sneller dan ooit te laden.

18. Easy Updates Manager

Easy Updates Manager

Jetpack heeft een automatische update-functionaliteit voor plug-ins waarmee u uw WordPress-plug-ins kunt bijwerken. Easy Updates Manager is een alternatief voor deze functie en stelt u in staat de kern, het thema en de plug-ins van uw WordPress bij te werken.

Het is een zeer aanpasbare plug-in en biedt een grote flexibiliteit om uw WordPress-updates te beheren. U kunt ook handmatige en automatische updates instellen voor uw WordPress-thema en plug-ins.

Mis dit artikel over Grammarly vs Hemingway vs Jetpack niet.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om de beste alternatieven voor de WordPress Jetpack-plug-in te vinden. Misschien wilt u ook onze gids over de beste WordPress-enquêteplug-ins bekijken om feedback van gebruikers te verzamelen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map