7 Beste WordPress-lidmaatschapsplug-ins vergeleken (2020)

Beste plug-ins voor WordPress-lidmaatschap


Wilt u uw WordPress-site transformeren tot een volledig functionele lidmaatschapssite? Dan heb je een plug-in voor WordPress-lidmaatschap nodig. Met een plug-in voor lidmaatschapssites kunt u een bibliotheek met premium inhoud maken en deze alleen toegankelijk maken voor uw geregistreerde leden.

Het kiezen van de juiste plug-in voor lidmaatschap is cruciaal voor uw bedrijf, omdat het moeilijk is om u terug te trekken als uw beslissing niet klopt.

Of u nu geïnteresseerd bent in het genereren van terugkerende inkomsten, het verkopen van online cursussen of het opbouwen van een lijst met loyale geregistreerde leden, de volgende gids helpt u bij het kiezen van de beste WordPress-lidmaatschapsplug-in voor uw vereisten.

Een lidmaatschapssite bouwen met een WordPress-lidmaatschapsplug-in

Door een lidmaatschapssite te maken, kunt u de toegang tot downloads, online inhoud, forums en ondersteuning beperken tot alleen uw geregistreerde gebruikers.

Een paar redenen om een ​​lidmaatschapssite te maken zijn:

 • Maak een zeer boeiende e-maillijst: U kunt een inhoudsbibliotheek maken en deze alleen toegankelijk maken voor uw geregistreerde gebruikers. U kunt deze gebruikers ook aan uw e-maillijst toevoegen. Op deze manier kunt u de e-mailadressen van hyperactieve gebruikers verzamelen. Raadpleeg onze gids voor meer informatie over hoe u uw e-maillijst snel kunt uitbreiden.
 • Demonstreer uw autoriteit: Door een lidmaatschapssite te maken en geweldige inhoud achter uw betaalmuur te plaatsen, kunt u uzelf als autoriteit in uw niche vestigen. Het helpt je ook om een ​​goede relatie met je leden op te bouwen en zelfs een basis te leggen voor een loyaal klantenbestand.
 • Verdien terugkerende inkomsten: Gebruikers overtuigen om voor het abonnement te betalen en terugkerende inkomsten te genereren.

Lees verder: Hoe een WordPress-lidmaatschapssite te maken.

Hoe u een WordPress-lidmaatschapsplug-in voor uw site kiest

Het kiezen van de juiste plug-in voor WordPress-lidmaatschap kan een hele klus zijn. Voordat je erin duikt, zijn hieronder een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een WordPress-lidmaatschapsplug-in voor je site.

Makkelijk te gebruiken:

Als je geen ontwikkelaar wilt inhuren om je lidmaatschapssite op te zetten, dan heb je een plug-in nodig die gemakkelijk te gebruiken is. Sommige plug-ins worden standaard met een complete set functies geleverd. Hoewel dit in het begin misschien goed klinkt, is het nadeel dat de gebruikersinterface vol zit met te veel opties die je nooit nodig zult hebben.

Er zijn echter veel lichtgewicht plug-ins die uw interface niet zullen opzwellen door alleen de belangrijke functies uit de doos te bieden. En als u extra functies wilt, kunt u de respectievelijke add-ons eenvoudig installeren.

Compatibiliteit:

Voordat u de lidmaatschapsplug-in op uw productiesite installeert, moet u ervoor zorgen dat de plug-in compatibel is met uw bestaande WordPress-lidmaatschapsthema en plug-ins door deze te testen op een lokale WordPress-installatie. Gaat alles goed, dan kun je de plug-in op de productielocatie installeren.

Ontwerp en functies:

Lidmaatschapsplug-ins worden vaak geleverd met veel sjablonen voor prijspagina’s en andere functies om uw site er uniek uit te laten zien. Noteer de belangrijke functies die u op uw site nodig heeft en zoek uit of de lidmaatschapsplug-in die u overweegt aan uw behoeften kan voldoen.

Laten we enkele van de beste plug-ins voor WordPress-lidmaatschap vergelijken, zodat u kunt beslissen welke de juiste keuze is voor uw site.

1. MemberPress:: All-in-one lidmaatschapsplug-in

ledenpers

MemberPress is de meest complete plug-in voor WordPress-lidmaatschap en wordt geleverd met alle functies die u nodig hebt om eenvoudig een krachtige lidmaatschapssite te maken. In tegenstelling tot andere plug-ins, kunt u met MemberPress uw bestaande website probleemloos omzetten in een volledig uitgeruste lidmaatschapssite.

Het enige wat u hoeft te doen is de MemberPress-plug-in op uw bestaande site te installeren, uw betalingsgatewaygegevens in te voeren, uw producten in te stellen en uw bezoekers uit te nodigen om lid te worden van uw lidmaatschapssite..

Met MemberPress kunt u de toegang tot specifieke pagina’s, berichten, aangepaste berichttypen of bestaande bestanden van uw vaste bezoekers beperken. De plug-in integreert naadloos met populaire e-mailmarketingservices, zoals AWeber, MailChimp, GetResponse, enz.

MemberPress biedt ingebouwde ondersteuning voor betalingsgateways zoals PayPal, Stripe en Authorize.net. U kunt ook snel en eenvoudig dynamische prijspagina’s maken. Deze populaire WordPress-plug-in wordt ook geleverd met verschillende prijspaginasjablonen om een ​​unieke look te creëren.

De prijzen beginnen bij $ 129 per jaar voor een enkele sitelicentie.

Ga vandaag nog aan de slag met MemberPress.

2. LearnDash: plug-in voor online cursuslidmaatschap

learndash

LearnDash is gebouwd voor het maken en verkopen van online cursussen op uw WordPress-sites.

Het stelt u in staat uw leden een robuuste leerervaring te bieden en ondersteunt de nieuwste trends op het gebied van gamification, sociaal leren en microcontent.

Cursussen verkopen was nog nooit zo eenvoudig dankzij LearnDash. Een paar verschillende manieren om uw online cursussen te verkopen zijn:

 • Lidmaatschappen: Bied traditionele toegang tot al uw online cursussen
 • Eenmalige prijs: Implementeer een winkelwagentje waar bezoekers individuele cursussen kunnen kopen.
 • Abonnement: Verdien terugkerende betalingen door middel van verkoop op abonnementsbasis.

Met LearnDash kunnen studenten nieuwe cursussen ontgrendelen op basis van de punten die ze verdienen tijdens het voltooien van hun cursussen. Hierdoor kunt u de retentie vergroten en gebruikers meer betrekken bij uw online cursussen. U kunt sterk op maat gemaakte certificaten en badges toekennen op basis van de prestaties van een leerling. U kunt ook front-end gebruikersprofielen aanbieden waar leden hun activiteiten kunnen volgen.

De prijzen beginnen bij $ 199 per jaar voor een enkele sitelicentie.

Ga vandaag nog aan de slag met LearnDash.

3. Betaalde abonnementen voor leden: # 1 abonnementsplug-in

betaalde ledenabonnementen

Betaalde ledenabonnementen zijn een van de beste plug-ins om het bekijken en kopen van producten te beperken en speciale productprijzen aan te bieden aan bepaalde leden. Beschouw deze plug-in als het aanbieden van Amazon-Prime-stijl eCommerce-ervaring aan uw gebruikers.

Met deze plug-in kunt u abonnementen op leden beheren, toegang tot berichten, pagina’s, categorieën en aangepaste berichttypen verlenen en intrekken op basis van het abonnement van uw gebruikers.

Het beste is dat betaalde abonnementen je niet dwingen tot een vooraf gedefinieerde structuur omdat de plug-in naadloos integreert in je WordPress-site en inhoud.

De plug-in instellen is zo eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is uw PayPal-adres opgeven om betaling te accepteren, abonnementsplannen op te stellen en uw inhoud te beschermen via een metabox die in elk afzonderlijk bericht, elke pagina of elk aangepast berichttype wordt weergegeven.

De prijs begint bij $ 69 voor een enkele sitelicentie.

Ga vandaag nog aan de slag met betaalde ledenabonnementen.

4. Leerbaar: Standalone Online Cursustool

leerzaam

Teachable is een alles-in-één platform voor het maken en publiceren van prachtige online cursussen. Het is een op zichzelf staand platform, dus u kunt uw online cursussen integreren in uw bestaande website of ze hosten op leerbaar subdomein.

Lesgeven wordt geleverd met een krachtige editor waarmee u een prachtige verkooppagina kunt maken en starten om uw bezoekers om te zetten in betalende gebruikers.

Hieronder staan ​​enkele kenmerken die Teachable onderscheiden van zijn concurrenten.

 • Leermiddelen: Maak eenvoudig quizzen en discussieforums op uw leerzame site. U kunt ook voltooiingscertificaten afgeven om uw studenten te belonen.
 • Integraties: Importeer uw inhoud vanuit Google Drive, Dropbox of One Drive. U kunt uw website verbinden met alle online tools die Zapier ondersteunen.
 • Marketing tools: Om uw verkoop te verbeteren, kunt u couponcodes, partnerprogramma, geavanceerde prijsopties en meer maken.

5. Beperk Content Pro: Freemium Club-lidmaatschapsplug-in

inhoud pro beperken

Restrict Content Pro is een lichtgewicht plug-in voor WordPress-lidmaatschap waarmee u eenvoudig een volledig uitgeruste lidmaatschapssite kunt maken. Zonder bloat bundelt het de set functies die u nodig heeft voor uw lidmaatschapssite als add-ons.

Het is gebouwd door hetzelfde team achter de populaire Easy Digital Downloads-plug-in.

De plug-in biedt veel ingebouwde betalingsintegraties zoals Stripe, Braintree, 2Checkout, Authorize.net en PayPal. Deze lidmaatschapsplug-in heeft een gratis versie in de WordPress-plug-inrepository die wordt geleverd met beperkte functies.

Een paar verschillende manieren om Restrict Content Pro te gebruiken zijn:

 • Lidmaatschappen van clubs: Maak een premium inhoudsbibliotheek en geef alleen toegang aan leden.
 • Tijdschriftabonnementen: Genereer terugkerende betalingen door abonnementen op onlinetijdschriften te verkopen aan premiumabonnees.
 • Privéforums: Maak privéforums en beperk de toegang tot privégemeenschappen.
 • Leden bloggen: Op een netwerk met meerdere sites kunt u betaalde abonnees toestaan ​​hun eigen blogs te maken.
 • En veel meer…

De plug-in biedt een lite-versie, die kan worden gedownload van de officiële WordPress-plug-insrepository. Het wordt geleverd met de mogelijkheid om aangepaste gebruikersregistratie- en aanmeldingsformulieren te maken en de toegang tot inhoud te beperken met een shortcode.

De premium prijzen beginnen bij $ 99 per jaar voor een enkele sitelicentie.

Ga vandaag nog aan de slag met Restrict Content Pro.

6. WooCommerce-lidmaatschappen: de beste WooCommerce-lidmaatschapsplug-in

woocommerce-lidmaatschappen

WooCommerce-lidmaatschappen is een add-on voor WooCommerce waarmee u uw inhoud alleen kunt beperken tot de geregistreerde leden van uw site. Als u al digitale producten op uw website verkoopt en ook lidmaatschappen wilt verkopen, moet u WooCommerce-lidmaatschappen proberen.

Houd er rekening mee dat het geen enkele plug-inoplossing is voor het maken van een lidmaatschapssite. U moet de gratis WooCommerce-plug-in gebruiken; maar om terugkerende betalingen te accepteren, moet je ook de plug-in WooCommerce Subscriptions installeren.

Het belangrijkste voordeel van de plug-in is dat u WooCommerce-producten kunt beperken, zodat ze alleen door leden kunnen worden gekocht. U kunt ook speciale sitebrede kortingen bieden voor premium leden.

Als u niet tevreden bent met uw aankoop, bieden ze een geld-terug-garantie van 30 dagen.

De prijzen beginnen bij $ 149 per jaar voor een enkele sitelicentie.

Ga vandaag nog aan de slag met WooCommerce-lidmaatschappen.

7. aMember Pro: Yet Another Membership Plugin

amember pro-logo

aMember is een andere uitgebreide lidmaatschapsplug-in die al meer dan een decennium bestaat. Voordat u instapt, moet u er rekening mee houden dat aMember Pro geen native WordPress-plug-in is. Het is een software voor lidmaatschapssites gebouwd met PHP waarmee u het ook kunt integreren met WordPress.

Aangezien deze plug-in niet speciaal voor WordPress-sites is gemaakt, kunt u compatibiliteitsproblemen met andere WordPress-plug-ins tegenkomen.

Out of the box, aMember wordt geleverd met alle functies die u van een lidmaatschapsplug-in zou verwachten. Het wordt geleverd met onbeperkte lidmaatschapsniveaus, volledig lidmaatschapsbeheer en meer dan 200 betalingssystemen (inclusief PayPal, Stripe en Authorize.net).

De kosten van de plug-in zijn $ 149,36. Na aankoop van de plug-in kunt u deze op een onbeperkt aantal sites installeren.

Ga vandaag nog aan de slag met aMember.

Welke plug-in voor WordPress-lidmaatschap is het beste voor uw behoeften?

Door onze vergelijking hebben we ontdekt dat MemberPress de beste plug-in voor WordPress-lidmaatschap is die u op uw WordPress-site kunt hebben. Het is de meest uitgebreide lidmaatschapsplug-in voor WordPress.

Als u een plug-in wilt die zich richt op het behouden van leden door een robuuste leerervaring, quizzen en certificering te bieden, dan is LearnDash de juiste keuze voor u.

Als u speciale prijzen moet aanbieden voor geselecteerde leden van uw WooCommerce-winkel (zoals Amazon Prime bijvoorbeeld) en bepaalde pagina’s en producten exclusief voor hen wilt weergeven, dan zijn betaalde abonnementen voor leden de beste keuze. Mis deze beste WooCommerce-hostingoplossingen niet.

Bonus: Bekijk onze WordPress giveaway-plug-in om succesvolle weggeefacties te maken.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen de beste plug-in voor WordPress-lidmaatschap te vinden voor jouw behoeften.

Als u op zoek bent naar een leerbeheersysteem, bekijk dan de
beste WordPress LMS-plug-ins.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map