9 Beste SEO-tools om uw websiteverkeer snel te laten groeien!

beste SEO-tools vergeleken


Wilt u meer gericht verkeer naar uw website halen via zoekmachines? Met de juiste SEO-tools kunt u stoppen met gissen en uw tijd en middelen besteden aan wat echt werkt om meer organisch verkeer te genereren.

In dit artikel delen we enkele van de beste SEO-monitoringtools die elke marketeer in zijn toolbox zou moeten hebben.

SEO-tools gebruiken om uw siteverkeer te laten groeien

Optimalisatie van zoekmachines kan lastig zijn, vooral vanwege de steeds wisselende algoritmen voor zoekmachines.

Met de juiste set SEO-monitoringtools kunt u uw siteverkeer laten groeien ondanks de constante algoritmeveranderingen.

Met de juiste SEO-analysetools kunt u:

 • ontdek kansen voor organische verkeersgroei
 • los kwetsbaarheden op uw site op die uw zoekrangschikking kunnen schaden
 • analyseer en optimaliseer uw campagnes
 • uw algehele SEO-proces versnellen

Laten we eens kijken naar enkele van de beste SEO-analysetools waarmee u uw siteverkeer kunt laten groeien.

1. SEMrush

semrush

SEMrush is een alles-in-één SEO-controletool waarmee u uw SEO-kansen kunt controleren en inzichten van uw concurrenten kunt verzamelen om uw siteverkeer te laten groeien.

Met SEMrush kunt u belangrijke organische zoekwoorden voor uw site identificeren die gemakkelijk te rangschikken zijn, websites waar u backlinks van kunt bouwen, merkvermeldingen verzamelen voor het benutten van promotiemogelijkheden en nog veel meer.

Enkele van de beste SEMrush-functies die u enorm nuttig zult vinden, zijn:

 • Op pagina SEO-checker
 • Backlink-controletools
 • PPC-hulpprogramma voor zoekwoorden
 • Content analyzer
 • En meer…

Ga vandaag nog aan de slag met SEMrush.

2. Ahrefs

ahrefs

Ahrefs is een andere SEO-suite die wordt geleverd met verschillende SEO-analysetools om uw zoekrangschikking te verbeteren en uw organische verkeer te laten groeien. Met Ahrefs krijgt u een gedetailleerd organisch zoekrapport dat u de exacte zoekwoorden laat zien waarnaar uw concurrenten rangschikken in zoekresultaten. Het geeft u ook zoekwoordideeën die u kunt targeten om uw zoekdekking en merkbekendheid te vergroten.

De backlink checker tool is een juweel voor elke SEO-expert. Plaats gewoon een URL in hun Site Explorer-tool en u zult waardevolle SEO-statistieken over de link vinden.

Andere handige functies van Ahrefs zijn hun tool voor het verkennen van inhoud en de tool voor het bijhouden van ranglijsten, die u helpen om respectievelijk goed presterende inhoud en locatiespecifieke classificatierapporten te vinden.

Ga vandaag nog aan de slag met Ahrefs.

3. Google Analytics

google analytics

Google Analytics kan worden gebruikt als SEO-monitoringtool, maar het is essentieel als u het meeste uit uw SEO-inspanningen wilt halen. Google Analytics geeft u inzicht in belangrijke gegevens zoals organisch verkeer, verkeersbronnen, bouncepercentage, tijd op site, paginasnelheid en meer.

Met al deze informatie kunt u gemakkelijk zien wat op uw website werkt en wat niet, en krijgt u inzicht in hoe u uw SEO kunt verbeteren, meer verkeer naar uw site kunt halen en meer conversies kunt genereren.

Google Analytics is volledig gratis en eenvoudig te koppelen aan uw website. Bovendien, wanneer u uw Google Analytics-account koppelt aan Google Search Console (nummer 7 in deze lijst), krijgt u nog waardevollere informatie in uw Google Analytics-rapporten, zoals de zoekwoorden die mensen gebruiken om uw site te vinden, de aanwezigheid van uw site in Google’s zoekresultaten en meer.

Ga vandaag nog aan de slag met Google Analytics.

4. Yoast SEO

yoast seo

Yoast SEO is een van de beste SEO-plug-ins waarmee u eenvoudig uw WordPress-website kunt optimaliseren voor een betere ranking in zoekmachines.

In tegenstelling tot andere WordPress SEO-plug-ins, dwingt Yoast SEO u om een ​​focuszoekwoord voor uw blog te kiezen en zorgt u ervoor dat u het op de juiste manier op de pagina gebruikt. Yoast SEO toont SEO-fragmenten in je pagina-editor. Op die manier kunt u eenvoudig uw metabeschrijving bewerken om uw klikfrequenties in zoekresultaten te verbeteren.

In een notendop, Yoast SEO zorgt voor alle technische SEO-optimalisatie voor uw site.

Ga vandaag nog aan de slag met Yoast SEO.

5. BuzzSumo

buzzsumo

Met BuzzSumo kun je analyseren welk type inhoud het beste presteert voor elk onderwerp en de prestaties opsplitsen naar verschillende statistieken over websites, trefwoorden, enz. Je begint met het invoeren van je zoekwoord in het zoekvak en ontdekt vervolgens welke inhoud het het beste presteert.

Met BuzzSumo kun je ook belangrijke beïnvloeders vinden om je inhoud te promoten, zodat je ze via e-mail kunt pitchen.

Om een ​​goed presterende kop te vinden, hoeft u alleen maar het onderwerp in te voeren waaraan u werkt. Het geeft je een lijst met alle meest populaire titels voor het onderwerp, gerangschikt op het aantal sociale shares.

U kunt meldingen maken voor elk zoekwoord dat betrekking heeft op uw merk, waardoor u op de hoogte blijft van nieuwe en trending content.

Ga vandaag nog aan de slag met BuzzSumo.

6. Moz Pro

moz

Moz Pro is een complete SEO-suite die wordt geleverd met verschillende SEO-controletools om u te helpen uw zoekrangschikking te verbeteren.

Elk Moz Pro-abonnement bevat MozBar premium, een SEO-auditwerkbalk voor de Chrome-browser. De werkbalk geeft u directe statistieken tijdens het bekijken van elke pagina of SERP (pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines).

Met behulp van de Open Site Explorer kunt u mogelijkheden voor backlinks ontdekken en potentieel kwetsbare backlinks naar uw site identificeren, zodat u ze kunt verwijderen.

Het crawlt en controleert ook uw sites op kwetsbaarheidsproblemen die ervoor zorgen dat bezoekers uw site niet crawlen, wat u gemoedsrust geeft.

Ga vandaag nog aan de slag met Moz Pro.

7. Google Search Console

google zoekconsole

Google Search Console is een van de beste gratis SEO-tools die u gedetailleerde inzichten geeft in de prestaties van uw website in de zoekresultaten van Google. Met Google Search Console kunt u bepalen hoe Google uw site bekijkt en de prestaties in zoekresultaten optimaliseren. U kunt bijvoorbeeld identificeren:

 • de zoekopdrachten die vertoningen en klikken op Google veroorzaakten
 • het apparaat dat uw klanten op Google gebruiken om uw site te ontdekken
 • de geografische locatie van uw klant
 • de bestemmingspagina’s waarmee bezoekers uw website hebben bezocht

Voor verdere analyse kunt u uw Search Console koppelen aan uw Google Analytics-account. Op die manier kunt u uw Google Search Console-gegevens importeren in Google Analytics en uw SEO-campagnes voorgoed analyseren en verfijnen.

Ga vandaag nog aan de slag met Google Search Console.

8. Beantwoord het publiek

beantwoord het publiek

Answer the Public is een gratis tool waarmee u de vragen kunt identificeren die uw doelgroepen op Google zoeken. Bij het maken van inhoud kunt u antwoorden op deze relevante vragen schrijven, zodat uw inhoud in de resultaten wordt weergegeven wanneer iemand op internet zoekt.

Answer the Public genereert tonnen verschillende inhoudsideeën op basis van het trefwoord dat u hebt ingevoerd. Nadat u een aantal relevante onderwerpideeën heeft gekregen, kunt u minder concurrerende ideeën op de shortlist zetten.

Answer the Public is een geweldige brainstormtool waarmee u inhoud kunt maken die waarschijnlijk wordt gelezen, gedeeld en, belangrijker nog, gericht organisch verkeer naar uw site brengt.

Ga vandaag nog aan de slag met Answer the Public.

9. MonsterInsights

monsterinsights

MonsterInsights is de beste Google Analytics-plug-in voor WordPress waarmee u eenvoudig de prestaties van uw SEO-campagnes kunt volgen. Met MonsterInsights is het subliem eenvoudig om uw website aan Google Analytics te koppelen. Naar Google Analytics opzetten met WordPress, het enige wat u hoeft te doen is de plug-in activeren en een paar klikken maken zonder een enkele regel code aan te raken.

Hieronder staan ​​een paar manieren waarop u kunt MonsterInsights gebruiken om de SEO-prestaties van uw website bij te houden.

 • Houd veranderingen in uw organische verkeer in de gaten, zodat u strategieën kunt bedenken om deze te vergroten.
 • Houd paginaspecifieke SEO-prestaties bij en identificeer wat wel en wat niet werkt.
 • Houd zoekopdrachten bij om de relevantie van die zoekwoorden voor uw pagina’s te begrijpen.
 • Meet de betrokkenheid van uw pagina’s en zoek uit of uw inhoud het probleem van bezoekers helpt oplossen.
 • Meet de mobiele vriendelijkheid van uw site
 • Meet de snelheid van de site

Naast het bijhouden van SEO-prestaties, maakt MonsterInsights het u gemakkelijk om verschillende trackingfuncties van Google Analytics in te schakelen, zoals eCommerce-tracking, formulieren volgen, advertenties volgen, etc. Bovendien kunt u de algehele prestaties van uw site bekijken in uw WordPress-dashboard zonder in te loggen op uw Analytics-profiel.

Ga vandaag nog aan de slag met MonsterInsights.

Wilt u in plaats daarvan beginnen met de gratis versie? Proberen MonsterInsights Lite.

Hoe u de beste SEO-tools gebruikt om uw siteverkeer te laten groeien

Nu we verschillende SEO-analysetools hebben bekeken, is het tijd om te beslissen welke u moet gebruiken om uw verkeer te laten groeien.

SEMrush is de beste alles-in-één SEO-rapportagetool die u helpt bij het vinden van mogelijkheden voor het bouwen van links, het uitvoeren van site-audits, het volgen van posities en meer.

Als het aankomt op SEO-optimalisatie ter plaatse, Yoast SEO is de beste oplossing voor uw site. Met Yoast SEO hoeft u zich geen zorgen meer te maken over SEO-technische aspecten en kunt u gemakkelijk beginnen met het optimaliseren van uw pagina’s.

Als u op zoek bent naar een Google Analytics-plug-in analyseer uw SEO-prestaties, kijk niet verder dan MonsterInsights. MonsterInsights maakt het instellen van Google Analytics eenvoudig voor uw WordPress-websites.

Bekijk ook ons ​​artikel over WordPress-prestaties en -snelheid en controleer de websitesnelheid voor betere resultaten.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het vinden van de beste SEO-tools om uw websiteverkeer te laten groeien.

Met de beste WordPress-plug-ins voor leadgeneratie kunt u uw e-maillijst exponentieel uitbreiden en het meeste uit e-mailmarketing halen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map