9 Beste WordPress-back-upplug-ins vergeleken (2020)

beste WordPress back-up plug-ins vergeleken


Ben je overweldigd door alle verschillende WordPress-back-upplug-ins die op de markt zijn? Vraagt ​​u zich af welke de beste oplossing is voor uw behoeften?

In dit artikel helpen we u bij het kiezen van de beste WordPress-back-upplug-in voor uw behoeften door de populairste WordPress-back-upplug-ins op de markt te vergelijken.

Een WordPress Backup-plug-in kiezen

Ongeacht de grootte van uw bedrijf, investeren in de juiste WordPress-back-upplug-in is absoluut de moeite waard, omdat de duurste back-up degene is die u nooit hebt gedaan!

Aangezien er tientallen plug-ins voor WordPress-back-up beschikbaar zijn, kan het lastig zijn om de juiste te kiezen die bij uw behoeften past. Hieronder staan ​​een paar dingen waar u op moet letten in een WordPress back-upplug-in:

Back-upmethoden:

 • Database back-up: Met sommige plug-ins kunt u alleen een back-up maken van uw WordPress-database.
 • Volledige back-up: Met sommige plug-ins kunt u een back-up maken van uw volledige website, inclusief uw database en alle WordPress-bestanden.
 • Geplande back-up: Met deze optie kunt u plannen dat een back-up automatisch wordt uitgevoerd, zodat u zich gerust kunt voelen.

Back-uplocatie:

Vroeger lieten de meeste WordPress back-upplug-ins je back-upbestanden alleen op je eigen server opslaan. Om de beveiliging te verbeteren, ondersteunen alle goede WordPress-back-upplug-ins het verzenden van uw back-upbestanden naar externe locaties zoals Dropbox, Google Drive of Amazon S3. Op die manier kunt u uw bestanden gemakkelijk herstellen, zelfs als uw hele website wordt gehackt.

Nu is het tijd om de beste WordPress-back-upplug-ins op de markt te bekijken!

1. UpdraftPlus

updraft plus

UpdraftPlus is een van de beste WordPress-back-upplug-ins op de markt. Het is beoordeeld als de populairste back-upoplossing voor WordPress, met meer dan een miljoen actieve installaties.

Zelfs met de gratis versie van de plug-in kunt u eenvoudig volledige, handmatige of geplande back-ups maken van al uw websitebestanden, inclusief uw database, plug-ins en thema’s. Het herstellen van uw bestanden is eenvoudig en u kunt dit doen met minimale technische kennis.

Het beste van alles is dat het meerdere cloudopslagopties ondersteunt, waaronder Google Drive, Dropbox en Amazon S3.

Hoewel de gratis versie vol zit met alle essentiële functies, kunt u de kernfunctionaliteiten eenvoudig verbeteren met hun premium-versie.

Ga vandaag nog aan de slag met UpdraftPlus.

2. BackupBuddy

backupbuddy

BackupBuddy bestaat sinds begin 2010 en beschermt een half miljoen WordPress-websites.

Met slechts een paar klikken kunt u een back-up van uw hele website maken vanaf uw WordPress-dashboard. U kunt automatische back-ups plannen, uw back-upbestanden naar een veilige externe locatie verzenden en uw bestanden snel herstellen.

De mogelijkheid om uw database te repareren en te optimaliseren is een van de unieke functies die BackupBuddy biedt. Bij elke aankoop van een plug-in krijg je 1 GB gratis Stash Live-opslag. Stash Live maakt continu een back-up van uw databasewijzigingen, zoals nieuwe of gewijzigde berichten, zodat u gerust kunt zijn. Het beste van alles is dat Stash Live perfect werkt, zelfs als je site wordt gehost op goedkope shared hosting.

Ga vandaag nog aan de slag met BackupBuddy.

3. VaultPress (met Jetpack)

kluis

VaultPress is een van de krachtige back-up- en beveiligingsplug-ins voor WordPress door Automattic, het team achter WordPress.com.

Met VaultPress kunt u een up-to-date back-up van uw site bijhouden met dagelijkse of realtime synchronisatie. Bovendien voert het regelmatig beveiligingsscans uit, zodat u het gemakkelijk kunt doen identificeer potentiële bedreigingen en los ze op. Als malware of virussen worden gedetecteerd, kunt u ze met slechts één klik verwijderen.

VaultPress maakt nu deel uit van Jetpack, dus u moet Jetpack op uw site installeren, uw website verbinden met WordPress.com en (in ieder geval) het persoonlijke plan selecteren om te beginnen.

Ga vandaag nog aan de slag met VaultPress by Jetpack.

4. BackWPUp

backwpup

BackWPUp is nog een andere back-upplug-in die een back-up maakt van uw volledige WordPress-installatie en deze opslaat op een externe locatie van uw voorkeur, zoals Dropbox of Amazon S3.

Met de premium-versie kunt u back-upbestanden opslaan op Google Drive en Amazon Glacier.

Enkele van de unieke kenmerken van de premium-versie zijn:

 • Maak een back-up naar meerdere bestemmingen per taak.
 • Synchroniseer bestanden op een externe back-uplocatie zoals Google Drive, Dropbox.
 • Maak een back-up van het specifieke bestandspad van uw site volgens uw behoeften.

Ga vandaag nog aan de slag met BackWPUp.

5. BackUpWordPress

backup wordpress

BackUpWordPress is een eenvoudig te gebruiken back-upplug-in omdat u hiervoor geen configuratie hoeft te configureren. Bij activering maakt het direct uit de doos een back-up van uw bestanden.

Standaard worden back-upbestanden opgeslagen in / wp-content / back-uplocatie van uw website, maar u kunt het pad gemakkelijk wijzigen als u dat wilt. Aangezien van alle bestanden, inclusief uw niet-WordPress-bestanden, een back-up wordt gemaakt in de root van uw site, wordt het ten zeerste aanbevolen om het pad te wijzigen zodat het veilig is.

De plug-in kan zowel op Linux- als Windows-servers werken. Je kunt er ook bestanden mee uitsluiten waarvan je geen back-up wilt maken.

Ga vandaag nog aan de slag met BackUpWordPress.

6. Duplicator

duplicator

Duplicator maakt het gemakkelijk om een ​​back-up te maken van al uw WordPress-bestanden in zip-formaat, zodat u ze offline kunt downloaden en over dezelfde of verschillende servers kunt migreren.

Een van de unieke voordelen van het gebruik van Duplicator is de mogelijkheid om uw vooraf geconfigureerde sites te klonen. In plaats van uw favoriete thema’s of plug-ins handmatig te configureren, kunt u met Duplicator één site configureren en deze bundelen. Op deze manier kunt u uw vooraf geconfigureerde WordPress-sites naar verschillende locaties migreren, zonder dat u opnieuw hoeft te werken.

Net als veel andere populaire back-upoplossingen van WordPress, kunt u met Duplicator back-ups plannen, naar cloudopslag sturen en uzelf e-mailmeldingen sturen.

Ga vandaag nog aan de slag met Duplicator.

7. WP Time Capsule

wp tijdcapsule

WP Time Capsule is een perfecte oplossing voor u als u alleen een back-up wilt maken van uw recente bestanden en niet van uw hele WordPress-site. Met WP Time Capsule kunt u een back-up van uw website maken op uw favoriete cloudopslagsites zoals Google Drive, Dropbox of Amazon S3.

Het belangrijkste voordeel van WP Time Capsule is dat het aanzienlijk minder serverbronnen gebruikt, omdat het uw back-upbestanden niet comprimeert en zipt.

Om WP Time Capsule op uw site te gebruiken, registreert u zich voor een account op WP Time Capsule, installeert u de gratis plug-in en verbindt u vervolgens de cloud-app met uw plug-in, zodat u uw WordPress-back-upbestanden naar uw gewenste locatie kunt sturen. Na het voltooien van een volledige back-up, kunt u een tijd plannen voor het maken van een back-up van uw recentelijk gewijzigde bestanden.

Ga vandaag nog aan de slag met WP Time Capsule.

8. WP-DB-back-up

wp-db-backup

Met WP-DB-Backup kunt u een back-up maken van uw WordPress-database en deze e-mailen naar het adres dat u opgeeft. Zoals de naam al aangeeft, maakt het alleen een back-up van uw WordPress-database, wat betekent dat u handmatig een back-up van uw mediabestanden moet maken.

WP-DB-Backup kan de juiste oplossing voor u zijn als u uw WordPress-site niet te vaak bijwerkt of geen back-up van uw afbeeldingen wilt maken. Het verwacht ook dat je technisch geneigd bent, dus het is niet het beste voor beginners. U moet zelf een back-up maken van uw WordPress-database en deze herstellen.

Als u niet zelf het risico wilt nemen om databasebestanden te behandelen, dan is dit niet de juiste oplossing voor u.

Ga vandaag nog aan de slag met WP-DB-Backup.

9. WP-databaseback-up

wp databaseback-up

WP Database Backup is nog een andere gratis plug-in voor databaseback-ups.

Met WP Database Backup kunt u met één klik back-ups maken en herstellen. Het biedt iets meer functies dan WP-DB-Backup, maar is over het algemeen erg vergelijkbaar.

Enkele van de belangrijkste functies die u nuttig vindt, zijn:

 • Gemakkelijke configuratie.
 • Bewaar uw databaseback-up op een externe locatie.
 • Ondersteunt meerdere opslagbestemmingen.
 • Sorteer en zoek back-up in een lijst.
 • Biedt uitgebreide documentatie om u door het proces te helpen.

Ga vandaag nog aan de slag met WP Database Backup.

Wat is de beste WordPress Backup Plugin voor jou?

UpdraftPlus is zonder twijfel de beste WordPress-back-upplug-in voor uw website. UpdraftPlus is DE complete back-upoplossing die wordt geleverd met alle essentiële functies, direct uit de doos. Het beste van alles is dat zelfs de gratis versie een overvloed aan functies biedt, zelfs in vergelijking met andere premium plug-ins.

Als u echter besluit om een ​​premium back-upplug-in te kiezen die live back-up biedt wanneer uw bestanden worden gewijzigd, dan kunt u BackupBuddy gebruiken. Hiermee kunt u ook veelvoorkomende problemen scannen en repareren, wat een enorm pluspunt is. Met zijn Stash-functie bespaart de plug-in ook veel van uw serverbronnen.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de beste WordPress-back-upplug-ins voor jouw behoeften.

Om uw site verder te beveiligen, wilt u misschien ook de beste WordPress-beveiligingsplug-ins en de ultieme WordPress-beveiligingsgids bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map