9 Beste WordPress LMS-plug-ins vergeleken (2020)

beste WordPress LMS-plug-ins vergeleken


Bent u op zoek naar een Learning Management System (LMS) -plug-in voor uw WordPress-site? Met LMS-plug-ins kunt u gemakkelijk online cursussen maken, beheren en verkopen. In dit artikel hebben we de beste WordPress LMS-plug-ins vergeleken die op de markt verkrijgbaar zijn.

Wat is LMS?

LMS staat voor leerbeheersysteem. LMS is een softwareprogramma waarmee u eLearning-cursussen kunt maken, beheren en aanbieden, ook wel online cursussen genoemd. Met een WordPress LMS kunt u eenvoudig de administratie, documentatie, tracking, rapportage en levering van uw online cursussen rechtstreeks vanuit uw WordPress-dashboard afhandelen.

WordPress LMS is een win-win situatie voor jou en je online studenten. U kunt inloggen op uw LBS om informatie te verspreiden, de inhoud van uw online cursus bij te werken en alle aspecten ervan te beheren. En uw online studenten kunnen inloggen op het LMS om deel te nemen aan uw online cursussen.

WordPress LMS versus lidmaatschapsplug-in

Als u online cursussen op uw site wilt aanbieden, moet u een LMS-plug-in installeren.

Nu vraag je je misschien af, waarom heb je een LMS-plug-in nodig als je online cursussen kunt maken en verkopen met een WordPress-lidmaatschap-plug-in?

Een WordPress LMS-platform doet meer dan alleen een typische lidmaatschapssite. Met een WordPress LMS-plug-in kun je een meeslepende leerervaring creëren voor je studenten door middel van verschillende gamification-methoden in plaats van ze gewoon te overtuigen om een ​​lidmaatschap aan te gaan en te beginnen met leren.

Gamification maakt leren leuk en gemakkelijk. Bovendien verleidt het studenten om nieuwe lessen te nemen en uiteindelijk, vergroot de betrokkenheid. Het vergroot ook de kans dat studenten langer op het platform blijven.

Enkele basisfuncties van een WordPress LMS-plug-in zijn:

 • Directe feedback: Een goed platform biedt directe feedback zodat leerlingen kunnen identificeren wat ze weten.
 • Beoordelings systeem: Een van de beste manieren om leren leuk te maken, is door een beoordelingssysteem te implementeren dat de voortgang van je leerlingen laat zien.
 • Certificatie: Als beloning kunt u ook certificering aanbieden aan degenen die hun cursussen met succes hebben afgerond.
 • En veel meer…

Nu u het belang kent van het gebruik van een WordPress LMS-plug-in op uw online cursuswebsite, gaan we enkele van de beste WordPress LMS-plug-ins vergelijken.

1. LearnDash

learndash

LearnDash is de beste WordPress LMS-plug-in die er bestaat. Met LearnDash is het supereenvoudig om cursussen te maken en te verkopen, quizzen te geven, certificaten toe te kennen en meer.

Het stelt u in staat uw leden een robuuste leerervaring te bieden en ondersteunt de nieuwste trends op het gebied van gamification, sociaal leren en microcontent.

Enkele manieren waarop u uw online cursussen van LearnDash kunt verkopen zijn:

 • Lidmaatschappen: Verkoop traditionele lidmaatschapstoegang tot uw volledige online cursussen.
 • Eenmalige prijs: Sta gebruikers toe individuele online cursusaankopen te doen.
 • Abonnement: Maximaliseer inkomsten door terugkerende betalingen en abonnementen voor uw online cursus.
 • Cursuslicenties: Sta organisatoren toe de licentie in bulk aan te schaffen en toegang te verlenen aan hun personeelsleden.

Met LearnDash kunt u uw studenten nieuwe cursussen laten ontgrendelen op basis van de punten die ze verdienen bij het voltooien van cursussen. Dit vergroot de betrokkenheid van gebruikers bij uw online cursussen. U kunt ook front-end gebruikersprofielen aanbieden waar leden hun leervoortgang kunnen volgen.

De prijzen beginnen bij $ 199 per jaar voor een enkele sitelicentie.

Ga vandaag nog aan de slag met LearnDash.

2. Leerzaam

leerzaam

Teachable is een op zichzelf staande tool voor het maken van online cursussen waarmee u eenvoudig prachtige online cursussen kunt bouwen. U kunt uw online cursussen integreren in uw bestaande site of ze hosten op een leerbaar subdomein.

Lesgeven wordt geleverd met krachtige tools zoals quiz- en discussieforums om u te helpen een meeslepende leerervaring voor uw studenten te creëren. De prijzen beginnen bij $ 39 per maand, inclusief alle basisfuncties zoals aangepaste domeinondersteuning, integratie van druppelcursussen, ondersteuning van couponcodes, geïntegreerde e-mail en affiliate marketing, enz. Bovendien moet u transactiekosten van 5% betalen voor elke verkoop van betaalde cursussen.

Om af te zien van de transactiekosten, moet u zich aanmelden voor een Professional- of Business-abonnement, dat respectievelijk $ 99 of $ 499 per maand kost.

3. LifterLMS

lifterlms

LifterLMS is een andere krachtige LMS-plug-in voor WordPress waarmee u eenvoudig online cursussen op uw site kunt maken en verkopen.

U kunt de kernfunctionaliteiten eenvoudig uitbreiden door het te integreren met krachtige extensies, waaronder Stripe, PayPal, Authorize.net, MailChimp en meer.

Net als LearnDash heeft LifterLMS ook een sterke focus op betrokkenheid door krachtige functies te bieden, zoals prestatiebadges, certificaten, sociaal leren, 1: 1 privécoaching en meer.

U kunt op verschillende manieren inkomsten genereren met uw LMS-platforms:

 • Lidmaatschap: Verkoop lidmaatschap voor de hele site dat toegang biedt tot elke cursus.
 • Bundel: Verkoop cursusbundels om uw inkomsten te verhogen.
 • Alleen voor leden: Hiermee kunnen gebruikers individuele cursusaankopen doen. U kunt ook prijzen voor alleen leden instellen om betaalde lidmaatschappen zo waardevol te maken.

Add-ons kunnen afzonderlijk worden gekocht voor $ 99 per stuk, of bespaar veel met een bundelset voor $ 299.

Ga vandaag nog aan de slag met LifterLMS.

4. LearnPress

learnpress

LearnPress is een gratis LMS-plug-in voor WordPress die wordt geleverd met alle belangrijke functies die u ooit nodig zult hebben. In tegenstelling tot de meeste andere LMS-plug-ins in deze lijst, wordt LearnPress geleverd met een installatiewizard die onboarding eenvoudig maakt voor alle gebruikersniveaus.

Met zijn prachtige interface kun je gemakkelijk cursussen maken en cursussen exporteren of importeren van verschillende websites die ook LearnPress gebruiken. De kernplug-in is bedoeld om lichtgewicht te zijn, maar u kunt deze uitbreiden met krachtige extensies. Het ondersteunt inhoudsdruppels, quizzen, beoordelingen en nog veel meer.

Met deze plug-in kunt u naadloos integreren met bbPress-forums, BuddyPress sociale netwerken en krachtige storefront-functies toevoegen met behulp van, WooCommerce.

Er zijn ook een heleboel gratis add-ons beschikbaar met LearnPress:

 • Verlanglijst: Studenten kunnen cursussen toevoegen aan een verlanglijst.
 • Cursusoverzicht: Voeg sociaal bewijs toe door door gebruikers gegenereerde beoordelingen voor uw cursussen op uw site te publiceren.
 • Vereiste cursussen: Vereisen dat gebruikers slagen voor bepaalde cursussen om andere cursussen in te schrijven.

Ga vandaag nog aan de slag met LearnPress.

Wil je de volledige add-onsbundel? Klik hier om de volledige add-ons-bundel van LearnPress te downloaden.

5. WP Courseware

wp cursusmateriaal

WP Courseware is een eenvoudig te gebruiken oplossing voor het maken en verkopen van online cursussen op uw WordPress-site. Het wordt geleverd met een drag-and-drop-builder die het maken van cursussen probleemloos maakt. Zodra uw cursuseenheden zijn gemaakt, hoeft u ze alleen maar naar uw wensen te slepen en neer te zetten, en uw cursus is gebouwd.

Met zijn krachtige quizfunctie kun je geavanceerde quiztypen maken, timers instellen en limieten voor opnieuw nemen instellen.

WP Courseware wordt ook gebundeld met geavanceerde automatiseringstools die gepersonaliseerde e-mails sturen die worden geactiveerd door activiteiten van studenten. Om de vaardigheid van uw leerlingen te verbeteren, kunt u aangepaste feedbackberichten instellen die kunnen worden geconfigureerd om te worden verzonden op basis van de scores van leerlingen.

Net als elk ander WordPress LMS, wordt WP Courseware ook geleverd met een dripsysteem voor cursusinhoud waarmee u de vrijgave van uw inhoud vanaf de inschrijving op specifieke intervallen kunt plannen.

Ga vandaag nog aan de slag met WP Courseware.

6. Sensei

sensei

Sensei is een krachtige premium plug-in die uw WordPress-website verandert in een geavanceerd leerplatform. Sensei is gebouwd door hetzelfde team achter WooCommerce, de toonaangevende op WordPress gebaseerde eCommerce-plug-in.

Sensei is geen volledig uitgeruste lidmaatschapsplug-in. Het behandelt het maken en publiceren van online cursussen, maar om toegang te verkopen, moet je het gebruiken in combinatie met lidmaatschaps- of eCommerce-plug-ins.

Cursussen maken met Sensei is eenvoudig en duidelijk. Sensei biedt eenvoudige rapportagemogelijkheden die u een overzicht geven van uw inhoud, cijfers en studenten die zich bij de site hebben geregistreerd.

Sensei is niet zo rijk aan functies in vergelijking met andere LMS-plug-ins voor WordPress. Bovendien zijn er slechts beperkte uitbreidingen beschikbaar om de kernfunctionaliteiten te verbeteren.

Ga vandaag nog aan de slag met Sensei.

7. Namaste! LMS

namaste lms

Namaste! LMS is een gratis leerbeheer-plug-in voor WordPress. Hiermee kunt u verschillende regels maken voor toegang tot cursussen na het voltooien van de vereiste cursussen.

Enkele voordelen van het gebruik van Namaste! LMS zijn:

 • Certificaten: Studenten kunnen certificaten behalen na het voltooien van een cursus
 • Grade systeem: Analyseer de prestaties van leerlingen met behulp van het beoordelingssysteem.
 • Badges: Award-badges die op elke website kunnen worden getoond.
 • Voortgangsbalk: Met de premium-versie van de plug-in kunt u een voortgangsbalk inschakelen die studenten laat zien hoe ze het doen in elke cursus.

Vergeleken met andere WordPress LMS-oplossingen voor WordPress, zijn de add-ons en functies voor Namaste! zijn beperkt.

Ga aan de slag met Namaste! LMS vandaag.

8. MasterStudy LMS

master-study-lms

MasterStudy LMS is een van de nieuwere LMS-plug-ins in deze lijst, gemaakt door StylemixThemes. Met MasterStudy LMS kun je eenvoudig geweldige online lessen maken, aanpassen en beheren.

Enkele van de belangrijkste kenmerken die MasterStudy LMS biedt zijn:

 • Verschillende soorten lessen: 3 soorten lessen (tekst, video, diavoorstelling).
 • Aftellen: Real-time afteltimer in quiz.
 • Quizresultaten: Quizresultaten met juiste / onjuiste antwoorden.
 • Berichten: Bericht- en aankondigingssysteem.
 • Certificaten: Certificaatgeneratie.
 • Cursus verlanglijst: Gebruikers kunnen cursussen die ze willen volgen toevoegen aan hun verlanglijstje.

Hoewel MasterStudy LMS boordevol functies zit, missen ze gamification-functies die leren leuker maken voor je studenten.

De MasterStudy LMS-plug-in is gratis en kan worden gebruikt met elk WordPress-thema. MasterStudy LMS biedt ook MasterStudy Pro, een MasterStudy premium WordPress-thema dat de plug-in naar een hoger niveau tilt. Het biedt extra premium plug-ins, 24/7 ondersteuning, extra functies en gebruiksklare demo’s voor $ 69.

Ga vandaag nog aan de slag met MasterStudy LMS.

9. Goed LMS

good-lms-plugin

Good LMS is een premium LMS-plug-in op de CodeCanyon-marktplaats. Het maken van online cursussen is eenvoudig met Good LMS omdat het net zoiets is als het maken van een WordPress-blogpost, waarmee je quizzen, cursussen en certificaten kunt bouwen rechtstreeks vanuit het WordPress-dashboard.

Sommige functies omvatten procesregels, couponcodes, real-time countdowns, backend voor studenten waar studenten hun scores en voortgang kunnen zien, cursusbadges, herhaalbare quizzen en meer.

Een goed LMS kost $ 32 voor een reguliere licentie, die u toekomstige updates en 6 maanden ondersteuning van GoodLayers geeft. Als je je ondersteuning met 1 jaar wilt verlengen, moet je $ 10,13 extra betalen.

Ga vandaag nog aan de slag met Good LMS.

Dat is de beste WordPress LMS-plug-in?

Na het vergelijken van alle verschillende WordPress LMS-plug-ins, zijn we van mening dat LearnDash de beste WordPress LMS-plug-in is voor de meeste gebruikers omdat het de meest uitgebreide LMS-functies biedt. Het wordt geleverd met tal van handige extensies die de kernfunctionaliteiten van uw WordPress-site verbeteren. En het maakt ook deel uit van onze beste WordPress-plug-ins voor 2020.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de beste WordPress LMS-plug-ins voor jouw behoeften.

Wilt u een lidmaatschapssite maken? Bekijk de beste plug-ins voor WordPress-lidmaatschap.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map