Contactformulier 7 versus WPForms – Welke is het beste? (VERGELEKEN)


Probeert u te kiezen tussen WPForms en Contactformulier 7 voor uw website? Nou, je bent goed begonnen. Als de twee meest populaire plug-ins voor contactformulieren aller tijden, heb je je selectie al beperkt tot het beste van het beste.

Maar welke is perfect voor JOUW behoeften? In dit artikel hebben we WPForms vs Contact Form 7 in de ring gezet voor de strijd van de eeuw.

De 6 elementen die we op de proef hebben gesteld waren:

 1. Basisformulier maken
 2. Kenmerken
 3. Geavanceerde formuliercreatie
 4. Integratie
 5. Ondersteuning
 6. Prijs

Bent u klaar voor het echte werk? Dan is het tijd om te zien wie er wint: WPForms vs Contactformulier 7!

1. Basisformulier maken

Contactformulier 7 is een van de oudste gratis contactformulier-plug-ins voor WordPress die er bestaat. Hoewel het zijn populariteit behoudt, staat leeftijd niet gelijk aan wijsheid. In de loop der jaren is er niet veel veranderd om deze plug-in gebruiksvriendelijker te maken. Het heeft in al die tijd geen nieuwe ontwikkelingen laten zien.

Om contactformulier 7 op te maken of extra velden toe te voegen, moet u goed kennis hebben van HTML.

Live previews zijn ook geen optie bij Contact Form 7. Je hebt een goede fantasie nodig om te visualiseren hoe je formulieren eruit zullen zien.

Aan de andere kant, WPForms heeft een nieuwere, moderne benadering van contactformulieren gekozen, waarbij de nadruk ligt op bruikbaarheid.

Met de intuïtieve builder voor slepen en neerzetten heeft u absoluut geen HTML-kennis nodig om uw formulieren op te maken of te bewerken.

WPForms wordt ook geleverd met verschillende vooraf gebouwde sjablonen, dus u hoeft uw formulieren niet helemaal opnieuw te maken. (Hoewel je absoluut kunt, als je wilt).

Bovendien bevat de Form Editor een live preview, zodat u uw fantasie niet hoeft te gebruiken om te visualiseren hoe het eruit zal zien als het klaar is. U kunt het op elk moment controleren en zelfs uw formulieren testen voordat u ze publiceert.

WPForms biedt ook verschillende aanvullende formuliervelden die Contactformulier 7 niet heeft:

 • Pagina-einden
 • GDPR-overeenkomst
 • Likert-schaal
 • Selectievakjes
 • Waarderingen
 • Bestandsuploads

Betalingen zijn ook een fluitje van een cent, met formuliervelden zoals enkele en meerdere items, creditcard en dropdown-items. Online geld verdienen is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Winnaar: WPForms. Deze plug-in is super beginnersvriendelijk, maar heeft alles waar ervaren gebruikers ooit van kunnen dromen. Met NUL-codeervaardigheden vereist, wordt het niet eenvoudiger.

2. Functies

Contactformulier 7 heeft een beperkt aantal functies. Tekst, nummer, datum, vervolgkeuzemenu’s, selectievakjes, keuzerondjes, reCAPTCHA en bestandsuploads zijn allemaal beschikbaar; maar dat is het.

Om de functies van Contactformulier 7 uit te breiden, moet u extra plug-ins installeren die niet officieel worden ondersteund door het Contactformulier 7-team. Op zijn best riskant.

Ter vergelijking: WPForms blaast Contact Form 7 met zijn eigenschappen uit het water. Het is veel meer dan alleen een eenvoudig contactformulier.

WPForms Lite (de gratis versie) is qua functionaliteit vergelijkbaar met Contactformulier 7; echter, WPForms Pro wordt geleverd met een groot aantal officieel ondersteunde add-ons en functies:

 • Betere bescherming tegen spam
 • MailChimp, AWeber, Drip, Campaign Monitor, GetResponse en Constant Contact integratie van e-maillijsten
 • Slimme voorwaardelijke logica
 • Toegangsbeheer vanuit uw WordPress-dashboard
 • Directe meldingen en bevestigingen bij het indienen van formulieren
 • Mogelijkheden voor het maken van enquêtes en peilingen
 • Gedeeltelijke vormbesparing
 • Creatie van meerdelige formulieren
 • Inzending Ajax-formulier
 • En zoveel meer!

Bekijk WPForms lite vs. Pro

Verwant: Hoe maak je een Typeform-stijlformulier in WordPress (Stap voor stap handleiding)

Winnaar: WPForms. Met zijn extreme flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden, trekt WPForms mijlenver voor op Contactformulier 7.

3. Geavanceerd maken van formulieren

Het spreekt voor zich dat de plug-in voor contactformulieren met de meeste functies ook degene is die in staat is om de meest geavanceerde formulieren te produceren, maar we gaan de details toch delen.

Registratieformulier voor gebruikers

JEP. WPForms is volledig in staat om geavanceerde formulieren te maken. Of u nu een betalingsformulier, een aangepast gebruikersregistratieformulier, een enquêteformulier, een bestandsuploadformulier of iets daartussenin nodig heeft: WPForms heeft het voor u.

Helaas kunt u met Contactformulier 7 alleen de meest elementaire formulieren maken. Er zijn absoluut geen geavanceerde formuliermogelijkheden beschikbaar.

Winnaar: WPForms. Of u nu kiest tussen de vele kant-en-klare sjablonen of de flexibiliteit van de drag-and-drop-builder gebruikt om een ​​meesterwerk helemaal opnieuw te maken, WPForms heeft precies wat u nodig heeft om te slagen.

4. Integratie

Wilt u de mogelijkheden van uw contactformulier-plug-in verbeteren? Add-on-plug-ins zijn perfect voor de klus.

Hoewel Contactformulier 7 geen officiële add-on-plug-ins heeft, kunt u Google ‘Contactformulier 7-integratie’ googelen en verschillende opties vinden die zijn gemaakt door externe ontwikkelaars. Dingen zoals MailChimp-integratie, aangepaste skins en tools voor bescherming tegen spam zijn allemaal direct beschikbaar als u bereid bent ernaar te graven.

Helaas zijn er slechts beperkte integraties beschikbaar voor Contactformulier 7 en veel daarvan zijn onbetrouwbaar omdat de meeste add-ons niet langer worden onderhouden of ondersteund door de externe ontwikkelaars die ze hebben gemaakt. Helaas betekent dit dat veel add-ons die perfect lijken, mogelijk niet compatibel zijn met de meest recente versies van WordPress.

Aan de andere kant, WPForms heeft bijna onbeperkte officiële integraties die voortdurend worden bijgewerkt en onderhouden. U kunt add-ons rechtstreeks vanaf uw WordPress-dashboard installeren en u kunt er zeker van zijn dat ze uw WordPress-website niet zullen breken.

U kunt uw formulier ook verbinden met elke online applicatie met behulp van de Zapier-integratie.

Winnaar: WPForms. Het WPForms-team voegt voortdurend nieuwe add-on-functies toe en houdt eerdere add-ons up-to-date met de nieuwste technologie. Elke integratie die u nodig zou kunnen hebben, is klaar om te installeren en zal naar behoren werken.

5. Ondersteuning

Als gratis WordPress-plug-in biedt Contact Form 7 alleen ondersteuning in de vorm van het WordPress Plugins Support Forum. Helaas is de WordPress Plugin Directory niet vereist om ondersteuning of gegarandeerde reacties te bieden voor hun gratis plug-ins.

Als u online kijkt, kunt u wat documentatie vinden voor het oplossen van veelvoorkomende problemen. En Contactformulier 7 heeft een FAQ-pagina op hun officiële website.

WPForms biedt daarentegen een ondersteuning ticketsysteem, evenals gemakkelijk verkrijgbaar uitgebreide documentatie en tutorials om u bij elke stap te helpen.

Winnaar: WPForms. Uitgebreid, vriendelijk en snel; de ondersteuning van WPForms kan niet beter zijn.

6. Prijs

Contactformulier 7 en WPForms Lite zijn beide GRATIS om mee te beginnen. Beter dan dat wordt het niet!

En dat kan natuurlijk upgrade naar een betaalde versie van WPForms als je nog meer geweldige functies wilt.

Winnaar: gelijkspel. Gratis is een prijs die iedereen zich kan veroorloven.

Eind resultaat

Contactformulier 7 werd bijna tien jaar geleden gelanceerd en is nog steeds een van de beste plug-ins voor WordPress-formulieren op de markt. Maar als het gaat om contactformulier 7 versus WPForms; Contactformulier 7 heeft eindelijk zijn match bereikt.

WPForms is geëvolueerd en gegroeid met zijn gebruikers, waarbij ze de nieuwste technologie bijhoudt en voortdurend nieuwe functies toevoegt. Contactformulier 7 niet.

Met WPForms, u kunt binnen enkele minuten een contactformulier opbouwen, ongeacht uw vaardigheidsniveau. Hulp nodig? Neem contact op met het ondersteuningsteam van WPForms. Wilt u meer functies? Stuur een suggestie! WPForms verbetert voortdurend.

Dus in deze strijd van Contact Form 7 versus WPForms … WPForms is de duidelijke WINNAAR.

Je wilt ook de vergelijkingen tussen bekijken,

 • WPForms versus TypeForm
 • WPForms versus FormStack

Mis ook onze stapsgewijze handleiding over het maken van een AMP-formulier in WordPress niet.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het nemen van uw beslissing. Klaar om aan de slag te gaan met WPForms? Lees ons artikel over het toevoegen van een contactformulier aan uw WordPress-website.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map