Een multimediaschuifregelaar toevoegen in WordPress

Schuifregelaars zijn mooi en een gemakkelijke manier om de aandacht van de gebruiker te trekken. U kunt video’s, tekst en knoppen toevoegen aan alles wat u maar wilt in een schuifregelaar. Maar het probleem is dat u niet wilt dat de schuifregelaar uw site vertraagt. In dit artikel laat ik je zien hoe je prachtige multimediadia’s in WordPress kunt maken met mijn favoriete WordPress slider-plug-in, Monoloog.


Waarom Soliloquy de beste plug-in voor WordPress-schuifregelaars is?

Als ik schuifregelaars op een webpagina ga gebruiken, wil ik niet dat dit mijn site vertraagt. Soliloquy is sterk geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat dia’s sneller worden geladen zonder de laadtijden van pagina’s te beïnvloeden. Alleen al deze reden is sterk genoeg voor iedereen om Soliloquy te gebruiken, maar er is meer.

Soliloquy maakt volledig responsieve schuifregelaars die er even goed uitzien op desktop, mobiel en tablets. Het verkleint prachtig zonder kwaliteitsverlies en werkt als een charme op aanraakapparaten.

SEO is een groot probleem voor de meeste online bedrijven. Soliloquy is de meest SEO-vriendelijke WordPress slider. Het maakt het toevoegen van alt-tags en titels aan uw dia’s supergemakkelijk, wat de zoekrangschikking verbetert.

Ten slotte, als ik een site maak voor iemand anders. Ik wil iets gebruiken dat gemakkelijk te gebruiken is. Soliloquy is zeer beginnersvriendelijk en iedereen met weinig kennis van het gebruik van WordPress kan dia’s maken met Soliloquy.

Hoe u prachtige multimedia-rijke dia’s kunt maken met Soliloquy

Het eerste dat u hoeft te doen, is kopen Monoloog. De licentie voor één site is slechts $ 19 USD, maar ik zal de ontwikkelaarslicentie aanbevelen, die $ 99 USD is en u toegang geeft tot alle basis add-ons.

Zodra u de plug-in heeft, installeert en activeert u deze zoals u elke andere WordPress-plug-in zou installeren. Na activering ziet u het nieuwe Soliloquy-menu-item in uw WordPress-beheerderszijbalk. Om een ​​nieuwe slider aan te maken moet je op klikken Soliloquy »Nieuw toevoegen.

Een nieuwe slider maken met Soliloquy

Eerst moet u uw schuifregelaar een titel geven, klik daarna op de knop Afbeeldingen selecteren om afbeeldingen naar uw schuifregelaar te uploaden. Als u afbeeldingen uit uw mediabibliotheek wilt kiezen, een videodia wilt toevoegen of een HTML-dia wilt invoegen, moet u klikken op de knop ‘Klik hier om dia’s uit andere bronnen in te voegen’.

Laat een paar afbeeldingen uploaden naar uw dia en klik vervolgens op de knop andere bronnen. Dit brengt een nieuwe pop-up met drie tabbladen naar voren. Je kunt afbeeldingen uit je mediabibliotheek kiezen, video’s toevoegen of een HTML-dia invoegen. Klik op het tabblad video’s en je zult merken dat je video’s van YouTube, Vimeo en Wistia en Vimeo kunt toevoegen. Plak eenvoudig uw video-URL en geef indien nodig een titel en bijschrift voor de video op. Klik daarna op de knop ‘Dia’s invoegen in schuifregelaar’.

Een videodia toevoegen

Met Soliloquy kunt u niet alleen afbeeldingen en video’s toevoegen, maar ook HTML-dia’s. Dit betekent dat u een dia kunt maken met HTML en CSS en deze in uw schuifregelaar kunt invoegen. Deze functie is vooral handig voor ontwikkelaars en ontwerpers, het stelt hen in staat om dia’s te maken met tekst, knoppen, afbeeldingen en al het andere dat ze in één dia willen toevoegen. Wanneer u op het tabblad HTML-dia klikt, ziet u een eenvoudige HTML-editor waarin u uw HTML-code kunt plakken.

HTML-dia's toevoegen in Soliloquy

Nadat u uw dia’s heeft toegevoegd, zien ze er als volgt uit:

Dia's bewerken in een schuifregelaar

Elk van uw dia’s heeft twee knoppen, de rode knop verwijdert een dia a uit de schuif. Met de blauwe knop met info-icoon kunt u de dia bewerken. Hier kunt u metagegevens aan uw dia’s toevoegen, er koppelingen naar toevoegen en bijschriften leveren.

Schuif metagegevens

Met Soliloquy kunt u geavanceerde opties beheren voor elke schuifregelaar die u maakt. Klik gewoon op het tabblad Configureren om die opties te bekijken. U kunt hier instellingen voor animatie, thema, pijlen, navigatie en besturing kiezen.

Configureer geavanceerde opties voor de schuifregelaar

Als u tevreden bent met de schuifregelaar, klikt u eenvoudig op de publicatieknop. Zodra uw schuifregelaar is gepubliceerd, kan deze overal op uw WordPress-site worden toegevoegd met behulp van shortcodes en sjabloontags. Om die shortcodes te bekijken, klik je op het pictogram Delen en Soliloquy laat je die tags zien. Kopieer de shortcode en voeg deze toe aan uw berichten of pagina’s. Of kopieer de sjabloontag en plak deze in uw WordPress-themabestanden.

Kopieer de shortcode van de schuifregelaar en de sjabloontag

Makkelijk toch? Ik zal je aanmoedigen om te spelen met de geavanceerde opties op het configuratietabblad van je schuifregelaar en te experimenteren met verschillende schuifgroottes, animaties en vervagingseffecten.

Als je dit artikel leuk vond, doe dan mee met ThemeLab op Twitter en Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map