Een XML-sitemap maken in WordPress

Met sitemaps kunnen website-eigenaren zoekmachines informeren waar al hun inhoud zich bevindt. Dit helpt zoekmachines om uw website effectiever te crawlen. In deze tutorial laat ik je zien hoe je een XML-sitemap in WordPress maakt met behulp van twee populaire plug-ins: WordPress SEO en Google XML Sitemaps. Beide plug-ins kunnen standaard een XML-sitemap maken. Ik zal u echter alle configuratie-opties laten zien om u een beter begrip te geven van hoe u uw sitemap kunt aanpassen.


Merk op dat er een verschil is tussen XML-sitemaps en HTML-sitemaps. XML-sitemaps zijn ontworpen voor zoekmachines en zijn niet bedoeld om door mensen te worden gezien. Een HTML-sitemap biedt een A tot Z-lijst van alle inhoud op een website. Daarom wordt het ook wel een site-index genoemd.

Een XML-sitemap maken in WordPress met WordPress SEO

WordPress SEO is de complete plug-in voor website-optimalisatie. Het wordt geleverd met veel goodies en een daarvan is de mogelijkheid om sitemaps te maken. Om een ​​XML-sitemap te maken met WordPress SEO, is het eerste dat u hoeft te doen de te installeren en te activeren WordPress SEO door Yoast plug-in (Hier leest u hoe u een WordPress-plug-in installeert).

Om de sitemapfunctie in WordPress SEO in te schakelen, moet je naar gaan SEO »XML-sitemaps en vink het vakje naast XML-sitemaps aan om deze functie in te schakelen.

XML-sitemaps-functie inschakelen in de WordPress SEO-plug-in

Naast automatisch Google en Bing wanneer er nieuwe inhoud aan uw website wordt toegevoegd, kunt u ook Yahoo en Ask updaten.

Geavanceerde instellingen voor WordPress SEO

Specifieke berichttypes en taxonomieën kunnen uit je sitemap worden verwijderd. Je kunt ook het aantal pagina’s wijzigen dat op een sitemappagina wordt vermeld.

Je sitemap wordt gemaakt nadat je je sitemapinstellingen voor het eerst hebt opgeslagen.

WordPress SEO verdeelt uw inhoud in verschillende sitemaps zoals berichten, pagina’s en categorieën

Voorbeeld van WordPress SEO Sitemap

Op elke bijbehorende sitemappagina staan ​​al uw links. Er wordt informatie weergegeven, zoals hoe vaak de sitemap door zoekmachines moet worden gecontroleerd en de laatste keer dat de post of pagina is bijgewerkt.

Voorbeeld van WordPress SEO Sitemap

Als u WordPress SEO al gebruikt, is het de moeite waard om de plug-in te gebruiken om uw sitemap te maken. Merk op dat het niet een enorm aantal opties biedt. Dit maakt het een geweldige keuze voor mensen die gewoon willen dat een sitemap perfect werkt na activering. Als u meer controle nodig heeft over hoe uw sitemap wordt gemaakt, kunt u in plaats daarvan Google XML Sitemaps overwegen.

Een XML-sitemap maken in WordPress met Google XML Sitemaps

Het eerste dat u hoeft te doen, is de Google XML Sitemaps-plug-in installeren en activeren. Ga na activering naar Instellingen »XML-sitemap om de plug-in te configureren.

Een ding dat je meteen zou opvallen, is dat de Google XML Sitemaps-plug-in veel meer opties heeft om je sitemaps te verfijnen dan WordPress SEO. Deze opties zien er misschien ingewikkeld en eng uit voor nieuwe gebruikers, maar dat zijn ze echt niet. De plug-in werkt zelfs uit de doos, zelfs als u geen instellingen wijzigt en gewoon op de knop Update-opties onderaan klikt, dan werkt het prima.

We zullen u echter nog steeds door de opties op het instellingenscherm leiden.

Eerst moet u het vakje aanvinken om zoekmachines op de hoogte te stellen wanneer u uw WordPress-site bijwerkt. Onder de basisinstellingen> sectie vink de vakjes aan naast de zoekmachines van Google en Bing.

Basisinstellingen voor Google XML Sitemaps-plug-in

Met Google XML Sitemaps kunt u extra niet-WordPress-pagina’s toevoegen aan uw sitemaps. Klik eenvoudig op de link Nieuwe pagina toevoegen onder de sectie Extra pagina’s om de URL van uw niet-WordPress statische pagina’s in te voeren.

Voeg niet-WordPress-pagina's toe aan uw XML-sitemaps

Een andere geweldige functie van de Google XML Sitemaps-plug-in is dat u hiermee de prioriteit van berichten kunt instellen op basis van het aantal reacties of het gemiddelde aantal reacties. Standaard is het aantal opmerkingen ingesteld, u kunt de automatische prioriteitsberekening desgewenst uitschakelen.

Berekening van postprioriteit in XML-sitemap

U bepaalt zelf welke inhoud u in uw sitemaps wilt opnemen. Standaard bevat de plug-in uw WordPress-berichten, pagina’s, startpagina, met de laatste wijzigingstijden. U kunt ook uw categorie, tags en archiefpagina’s toevoegen als u dat wilt.

Inhoud opnemen of uitsluiten van uw XML-sitemaps

U kunt er ook voor kiezen om inhoud uit te sluiten die u niet aan uw sitemaps wilt toevoegen. Dit omvat uw categorieën en individuele berichten, pagina’s of aangepaste berichttypen.

Sluit inhoud uit van uw sitemaps

Als u klaar bent met het doorlopen van uw XML Sitemaps-instellingen, klikt u gewoon op de knop Update-opties om uw instellingen op te slaan.

Google XML Sitemaps bouwt uw XML-sitemaps automatisch opnieuw op wanneer er nieuwe inhoud op uw website wordt gepubliceerd. Standaard wordt uw sitemap opgeslagen op het hoogste niveau van uw WordPress-installatie met de bestandsnaam “sitemap.xml”. Nadat u alle instellingen heeft geconfigureerd, kunt u controleren of uw sitemap correct is gemaakt door naar de url http://www.example.com/sitemap.xml te gaan (vervang example.com door uw eigen domeinnaam).

Voorbeeld van Google XML-sitemap

Het uiteindelijke sitemapbestand dat WordPress SEO en Google XML Sitemap genereren, is bijna identiek. Het heeft geen echt voordeel om de ene boven de andere te gebruiken. Google XML Sitemap is de betere optie als u uw sitemap wilt aanpassen, hoewel beide plug-ins direct uit de doos werken voor zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen bij het maken van een XML-sitemap in WordPress.

Als je dit artikel leuk vond, doe dan mee met ThemeLab Twitter en Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map