Envira Gallery vs. FooGallery – Welke is beter? (Vergelijking)

envira gallery vs. foo gallery


Op zoek naar een galerij-plug-in voor uw website? De WordPress-markt wordt overspoeld met tonnen geweldige plug-ins waarmee u uw mediabestanden op een visueel verbluffende manier kunt weergeven. Twee van de meest populaire zijn Envira Gallery en FooGallery – elk met zijn eigen krachtige functies.

Maar het kan voor beginners verwarrend zijn om de juiste galerie-plug-in te kiezen voor hun behoeften, vooral met zoveel galerij-plug-in-opties die er zijn. Maak je geen zorgen als dat klinkt als een bekende situatie. We hebben je gedekt.

Om u te helpen bij het kiezen van de beste galerij-plug-in, hebben we met deze vergelijkingspost een gedetailleerde beoordeling van de plug-ins bedacht. We zullen hun functies naast elkaar bekijken en kijken welke een betere optie is voor uw website.

Voordat we dieper duiken, laten we een snel overzicht krijgen van de plug-ins.

Overzicht: Envira Gallery vs. FooGallery

Envira Gallery

envira-gallery-plugin

Envira Gallery is een van de meest populaire galerie-plug-ins op de markt met meer dan 100.000 actieve installaties en meer dan 1 miljoen downloads. Envira Gallery is een slepen-en-neerzetten-plug-in voor fotogalerijen die gemakkelijk te gebruiken is voor beginners. Binnen 5 minuten of minder kunt u uw foto’s uploaden, ze opnieuw rangschikken en een prachtige fotogalerij creëren.

Afgezien van het slepen en neerzetten van de fotogalerijbouwer, omvatten andere functies galerijsjablonen, albums, sociaal delen, videogalerijen, watermerken, diavoorstellingen en meer.

FooGallery

foogallery-plugin

FooGallery heeft ook meer dan 100.000 actieve installaties in de WordPress Official Plugin Repository en een score van 4,7 op WordPress.org. Net als Envira Gallery biedt FooGallery ook prachtige galerijlay-outs die responsief, bliksemsnel en geoptimaliseerd zijn voor Gutenberg.

Enkele van de opvallende kenmerken van FooGallery zijn verbluffende galerij-sjablonen, eenvoudig opnieuw ordenen met slepen en neerzetten of sorteren van galerijen, aanpassing zoals zweefeffecten, video-ondersteuning en meer. Bovendien hebben ze ook Galerijvoorbeeld, waarmee u kunt zien hoe uw galerij eruitziet terwijl u deze aan het bouwen bent.

Configuratie: Envira Gallery vs. FooGallery

Envira Gallery

Envira Gallery is super eenvoudig te configureren. U vindt de configuratieoptie onder de Configuratie tabblad op uw Envira Gallery-dashboard. Zo ziet het eruit:

Envira Gallery-configuratie, Envira Gallery vs Foogallery

Je hebt hier veel opties. U kunt maximaal 6 galeriekolommen toevoegen, de lazy load-optie inschakelen en zelfs de vertragingstijd voor uw afbeeldingen instellen. Het heeft ook opties om de afmetingen van uw lay-outs te selecteren.

Als je de afbeeldingsgrootte wilt configureren, heb je daar ook geweldige opties voor. Het bevat veel stijlen. Het kan in de vorm zijn van miniaturen, portretten, vierkante vormen, landschappen en meer. Op basis van het aantal lay-outkolommen kunt u ook de afmetingen van uw afbeeldingen selecteren.

FooGallery

FooGallery heeft ook fantastische configuratie-opties. Je vindt het onder de Instellingen optie in het FooGallery-dashboard.

FooGallery-configuratie, Envira Gallery vs Foogallery,

Hier heb je 4 verschillende tabbladen met instellingen, waaronder Algemeen, Afbeelding, Taal en Geavanceerde instellingen.

Onder het tabblad Algemeen kunt u werken aan de luie belasting, cachegalerie-opties en uw galerijbijschriften.

Er zijn 6 opties om de galerij te stylen. Het tabblad Afbeelding biedt opties voor het instellen van de afbeeldingsafmetingen, het wijzigen van het formaat van geanimeerde GIF’s, het tonen van geanimeerde miniaturen, enzovoort.

Met Envira Gallery en FooGallery is het eenvoudig om uw fotogalerij precies naar uw wensen te configureren.

Gebruiksgemak: Envira Gallery vs. FooGallery

Envira Gallery

Het maken van uw galerij met Envira Gallery is uiterst eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen, is naar uw Envira-dashboard te gaan en op te klikken Nieuw toevoegen knop. Nu kunt u uw afbeeldingen uploaden in de Native Envira Gallery sectie.

Geef uw galerij een naam in het titelgedeelte en selecteer vervolgens de afbeeldingen op uw computer. U kunt ook reeds bestaande afbeeldingen uit uw mediabibliotheek toevoegen door op te klikken Selecteer bestanden uit andere bronnen keuze. Zodra de afbeeldingen zijn toegevoegd, ziet u een live voorbeeld rechtsonder waar u uw afbeeldingen zojuist hebt toegevoegd.

Envira Gallery vs Foogallery,

Aan de rechterkant heb je de shortcode. U kunt dit gebruiken of op de publicatieknop drukken om uw galerij op elke gewenste pagina of post weer te geven. Zo eenvoudig is dat niet?

FooGallery

Een galerij toevoegen met FooGallery is ook eenvoudig, maar het verschilt een beetje van Envira Gallery. Om je afbeeldingen toe te voegen met FooGallery, ga je naar het FooGallery-dashboard en klik je op Galerij toevoegen knop. Voeg vervolgens uw galerietitel en afbeeldingen toe.

Gebruiksgemak van FooGallery, envira Gallery vs Foogallery

Onder het gebied waar u de afbeeldingen toevoegt, heeft u enkele instellingsopties. U kunt ze gebruiken om effecten aan uw afbeeldingen toe te voegen, een thema te selecteren, laadeffecten, randen toe te voegen en meer.

Klik op om te zien hoe uw galerij eruit ziet Galerijvoorbeeld knop bovenaan het scherm.

Onze gedachten

Als u voor het eerst een galerie-plug-in gebruikt, kan Envira om te beginnen een goede zijn. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface, dus er is geen kans dat mensen in de war raken, zelfs als je het voor het eerst gebruikt.

Foo, aan de andere kant, kan je overweldigen als je een beginner bent. Dit betekent niet dat het op enigerlei wijze achterblijft bij Envira. Als u ervaring heeft met het werken met galerie-plug-ins, vindt u het misschien gemakkelijker om de afbeeldingen te configureren. Het enige probleem met Foo is dat je van tab moet wisselen om je voorbeeld te bekijken nadat je je afbeeldingen hebt toegevoegd.

Weergavestijlen: Envira Gallery vs. FooGallery

Envira Gallery

Envira Gallery biedt veel mooie manieren om uw fotogalerijen weer te geven. U kunt het aantal gewenste kolommen kiezen, lazy load in- of uitschakelen, verschillende afbeeldingsgroottes toevoegen en nog veel meer doen.

Envira galeriestijl

De plug-in heeft veel opties voor grootte voor uw afbeeldingen. Van miniaturen, portretten, landschappen, willekeurig – noem maar op. Envira heeft ook opties om een ​​lightbox toe te voegen en ook een bijschriftpositie in te stellen. U kunt uw afbeeldingen ook dwingen om een ​​bepaald formaat aan te passen als u dat wilt.

FooGallery

FooGallery heeft ook een enorme lijst met opties voor je afbeeldingen. Om het er aantrekkelijk uit te laten zien, kunt u een thema kiezen dat in 3 soorten verkrijgbaar is: licht, donker en op maat.

FooGallery Gallery-stijlen

U kunt ook verschillende randen, slag- en binnenschaduw toevoegen, een laadpictogram kiezen en meer. het heeft ook veel zweefeffecten, optie om een ​​bijschrift toe te voegen en ook een paginatype toe te voegen. De afbeeldingen kunnen ook worden gekoppeld aan een specifiek paginapr-bericht met behulp van het URL-veld.

Onze gedachten

Envira biedt in zijn lite-versie de basisfuncties voor het weergeven van uw afbeeldingen. Foo heeft daarentegen iets meer geavanceerde opties. Dus afhankelijk van uw vereisten, kunt u degene selecteren met de opties die u nodig heeft.

Addons: EviraGallery versus FooGallery

Envira Gallery

U kunt de functies van Envira Gallery uitbreiden met zijn premium add-ons. Het heeft prachtige add-ons voor het toevoegen van opties voor sociale media, het ondersteunen van videobestanden, het toevoegen van mobiel-specifieke instellingen, het toevoegen van tags, het toevoegen van watermerk, wachtwoordbeveiliging, paginering en nog veel meer. In totaal biedt Envira Gallery meer dan 30 add-ons.

Envira-add-ons

FooGallery

FooGallery heeft ook opties om de functies te upgraden.

Foogallery-add-ons, Envira Gallery Vs Foogallery
U kunt die optie gebruiken om videobestanden, meerdere laadeffecten, verschillende fraaie galerijsjablonen, oneindig scrollen, voorinstellingen voor zweefeffecten en meer toe te voegen. Foo heeft in totaal 5 extensies.

Onze gedachten
Envira kan een betere keuze zijn als u uw functies wilt uitbreiden. Hoewel Foo premiumopties heeft, wordt Envira in dit opzicht gezien als de leider in de race.

Documentatie: Envira Gallery vs. FooGallery

Envira Gallery

Envira Gallery is prachtig gedocumenteerd en u vindt er elk antwoord op uw vraag (als die er is). Het biedt ook de mogelijkheid om u een ticket te laten indienen als u geen oplossing voor een probleem kunt vinden.

FooGallery

FooGallery is even goed gedocumenteerd. U zou geen probleem moeten hebben met het begrijpen van de plug-in of het vinden van een antwoord op een vraag bij het afhandelen ervan.

Onze gedachten
Beide plug-ins kunnen qua documentatie gelijke punten krijgen. Beiden zijn briljant gedocumenteerd en door deze documentatie te volgen, kan ook een beginner de plug-in als een professional behandelen.

Prijzen: Envira Gallery versus FooGallery

Envira Gallery

Envira Gallery biedt 4 verschillende prijzen plannen. De basis begint bij $ 29 en gaat tot $ 299.

Envira Gallery prijs

FooGallery

De prijsplannen van FooGallery worden geleverd in 3 verschillende opties. Het begint bij $ 29,99 en gaat tot $ 149,99.

FooGallery-prijzen

Ons oordeel: Envira Gallery versus FooGallery: welke Gallery-plug-in moet u kiezen?

Envira Gallery is een lichtgewicht plug-in die wordt geleverd met alle functies die u ooit nodig zult hebben van een WordPress galerie-plug-in.

De prijs van Envira Gallery is iets hoger dan die van Foo. Maar we denken dat de functies en de add-ons die deze plannen bieden de quote rechtvaardigen.

Dat gaat allemaal over de twee plug-ins. We hopen dat deze Envira Gallery Vs FooGallery-post nuttig voor je was. Als je meer alternatieven wilt bekijken, lees dan ons bericht over 8 beste WordPress Gallery-plug-ins vergeleken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map