Hoe Google Analytics Dashboard toe te voegen aan WordPress Admin

hoe u het dashboard met analytische statistieken aan WordPress kunt toevoegen


Wilt u uw Analytics-statistieken rechtstreeks vanuit uw WordPress-dashboard bekijken?

Met uw Google Analytics-dashboard in uw WordPress-beheerder kunt u eenvoudig uw verkeer volgen, zodat u niet altijd hoeft in te loggen op uw Google Analytics-account voor tracking. Op basis van deze rapporten. krijgt u inzicht in hoe u uw inhoud kunt optimaliseren om uw verkopen en conversies te stimuleren.

De meesten van u moeten Google Analytics al gebruiken om in de gaten te houden hoe uw site presteert. In dit artikel laten we u zien hoe u uw sitestatistieken rechtstreeks vanaf uw dashboard kunt controleren door een Google Analytics-dashboard toe te voegen.

Als jij een van hen bent, maak je dan nu geen zorgen meer. In het artikel van vandaag laten we u zien hoe u uw sitestatistieken rechtstreeks vanaf uw dashboard kunt controleren zonder in te loggen op een andere website of tool.

Controleer de websitestatistieken rechtstreeks vanuit uw WordPress-dashboard

monsterinsights, gebruikerslogin en registratieplugins

De eenvoudigste manier om statistieken aan uw dashboard toe te voegen, is door een plug-in toe te voegen, zoals MonsterInsights.

MonsterInsights is de beste Google Analytics-plug-in voor WordPress. Hiermee kunt u niet alleen statistieken aan uw site toevoegen, maar u kunt ook geavanceerde analyserapporten inschakelen, zoals eCommerce-tracking, downloads-tracking en meer zonder dat u een regel code hoeft aan te raken.

Bekijk onze gedetailleerde MonsterInsights-recensie voor meer informatie over deze plug-in.

Laten we eens kijken hoe we deze plug-in kunnen gebruiken om het stats-dashboard aan uw WordPress toe te voegen.

Stap 1: Google Analytics Dashboard toevoegen aan WordPress Admin

De eerste stap is het installeren van de MonsterInsights plug-in op uw WordPress-dashboard.

Bekijk voor meer informatie over het installeren van een WordPress-plug-in.

Zodra MonsterInsights is geïnstalleerd en geactiveerd, gaat u naar uw dashboard en klikt u op Insights »Instellingen. Hier kunt u uw MonsterInsights-licentiesleutel invoeren die beschikbaar is in uw MonsterInsights-account.

voeg statistieken dashboard verificatiesleutel toe

Klik nu op de Sleutel verifiëren knop. Als u klaar bent, moet u uw website koppelen aan uw Google Analytics-account. U kunt dat doen door naar te gaan Insights »Instellingen. Je ziet een optie genaamd Verifieer met uw Google-account. Klik gewoon op deze knop.

U wordt nu omgeleid naar een nieuwe pagina waar u wordt gevraagd om u aan te melden bij uw Google-account.

log in op google analytics

Als je al bent ingelogd op je Google-account, kun je gewoon de website selecteren waarvan je de statistieken wilt controleren. Zo niet, voer dan uw inloggegevens in en klik vervolgens op De volgende knop en ga verder.

Ga je gang en druk op de Toestaan knop. De laatste stap is het selecteren van het profiel dat u wilt volgen. U moet hier uw website selecteren en vervolgens op de klikken Voltooi authenticatie knop om door te gaan.

toestemming voor statistieken toevoegen

U wordt nu omgeleid naar uw WordPress-dashboard en ziet uw Google Analytics-rapporten.

Als u uw Google Analytics-account nog niet heeft ingesteld, duurt het even (tot 24 uur) voordat uw statistieken op uw dashboard worden weergegeven.

Stap 2: uw Google Analytics-dashboard bekijken in WordPress

Dat MonsterInsights is geïnstalleerd, geactiveerd en gekoppeld aan uw Google Analytics-dashboard, bent u klaar om de statistieken te bekijken vanuit uw dashboard.

Ga daarvoor naar Insights »Rapporten.

U heeft een overzicht van de algemene rapporten van uw site. Als u een beetje naar beneden scrolt, ziet u het aantal nieuwe versus terugkerende bezoekers op uw site. Het geeft u ook een uitsplitsing van het apparaat, zodat u precies weet hoeveel mensen hun mobiele apparaten, tabbladen en laptops gebruiken. enz. om uw site te bezoeken.

Je hebt ook een duidelijk idee van de hoeveelheid verkeer die binnenkomt vanuit verschillende landen, waar komt je verkeer vandaan en wat zijn de bovenste pagina’s en berichten op je site.

In principe kunt u precies zien wat Google Analytics u laat zien, maar meer.

Wat u nog meer kunt zien met MonsterInsights?

Naast het aanbieden van de algemene rapporten van uw website, biedt MonsterInsights u ook aangepaste rapporten aan, afhankelijk van uw instellingen. Sommige ervan zijn:

 • Klikken op een affiliate-link voor uitgevers
 • eCommerce-rapporten voor eCommerce-bedrijven,
 • Search Console-rapport om Google Search-verkeer te analyseren
 • Dimensierapport op basis van de aangepaste dimensies die u heeft toegevoegd
 • Formulier indienen volgen
 • Real-time sitestatistieken

U hoeft alleen de benodigde add-on te installeren en u kunt aan de slag. Ga naar om een ​​add-on te installeren Inzichten »Add-ons.

Je ziet dan verschillende opties op je scherm. Afhankelijk van welke add-on je wilt, klik je op de Installeren knop en je bent klaar. Zodra het is geïnstalleerd, verandert de status van de add-on in Actief.

Dus dat is het. Je hebt nu het stats-dashboard op je WordPress-site.

Misschien wilt u ook eens kijken hoe u het bijhouden van auteurs kunt instellen in WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map