Shopify versus WooCommerce – Wat is het beste eCommerce-platform (2020)

Shopify versus WooCommerce


Op zoek naar een e-commerceplatform voor uw online winkel? Vraagt ​​u zich af welk platform u kunt kiezen uit Shopify en WooCommerce? Beiden zijn populaire eCommerce-platforms om een ​​online winkel te creëren.

Het kiezen van de juiste eCommerce-oplossing voor uw behoeften is van vitaal belang voor uw bedrijf, omdat het moeilijk is om afstand te doen van uw oorspronkelijke beslissing als het een slechte match blijkt te zijn.

In dit artikel vergelijken we Shopify met WooCommerce, zodat u kunt beslissen welk platform het beste voor u is.

Aangezien dit een zeer gedetailleerde vergelijking is van Shopify versus WooCommerce, volgt hier een korte inhoudsopgave om u te helpen bij wat we zullen behandelen:

 1. Overzicht
 2. Makkelijk te gebruiken
 3. Kosten
 4. Betaling Gateways
 5. Add-ons
 6. Schaalbaarheid
 7. Conclusie

1. Overzicht: Shopify vs. WooCommerce als Top eCommerce-platforms

Wat is Shopify?

Shopify is een populair eCommerce-platform waarmee u een online winkel kunt creëren, betalingen van uw klanten kunt ontvangen, uw producten kunt beheren en een marktplaats in één kunt bouwen. Shopify beheert webhosting, SSL-certificaat, webbeveiliging en elk ander aspect van uw eCommerce-ervaring. De functies die bij uw online winkel worden geleverd, zijn afhankelijk van het abonnement dat u bij Shopify koopt.

Lees onze volledige Shopify-recensie.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce daarentegen is een eCommerce-platform dat zij aan zij werkt met WordPress als plug-in. Omdat het is gebouwd voor WordPress, kunt u profiteren van de voordelen van het maken van een complete website voor uw online winkel met behulp van het beste contentmanagementsysteem (CMS) ter wereld. WooCommerce is een open source plug-in, dus u kunt uw online winkel zo veel aanpassen als nodig is en er zijn geen grenzen aan het toevoegen van functies aan uw eCommerce-site.

Mis de kans niet om het populaire CMS-marktaandeel te bekijken.

U kunt ook de beste WordPress-thema’s gebruiken om uw online winkel te stylen. Voor functies kunt u altijd de beste WordPress-plug-ins bekijken om onbeperkte opties voor uw eCommerce-site te verkennen.

Laten we, om u verder te helpen bij het nemen van uw beslissing, de functies van de platforms volledig blijven inspecteren …

2. Gebruiksgemak

Wanneer u een online winkel maakt, wilt u een eenvoudige en gemakkelijke oplossing. Een ideaal platform is een platform waarmee u uw online winkel zelf kunt maken zonder een ontwikkelaar in te huren.

Gebruiksgemak – Shopify

Shopify is een platform met één venster dat alles voor u regelt, zoals hosting, installatie, updates en beheer van uw online winkel. Shopify doet er alles aan om ervoor te zorgen dat uw eCommerce-site veilig is, compatibel is met alle browsers en mobielvriendelijk is. Shopify beheert ook siteprestaties, back-ups en de laadsnelheid van uw online winkel.

Shopify-dashboard

U kunt zich eenvoudig aanmelden en een sjabloonontwerp voor uw online winkel selecteren en u kunt aan de slag. Een online gids helpt u bij het aanpassen, het toevoegen van producten en het beheren van uw verkopen.

Het heeft een drag-and-drop-builder die u helpt bij het toevoegen van producten, het beheren van rapporten en het aanpassen van uw winkel. U kunt ook de verkoop en voorraad voor uw website beheren.

Shopify wordt geleverd met zijn eigen ontwerp- en ontwikkelingstools die uw controle op het aanpassingsniveau beperken. U kunt echter de beschikbare add-ons van de Shopify-marktplaats gebruiken om functies aan uw winkel toe te voegen.

Mis dit artikel niet over de beste e-commerceplatforms voor marktplaatsen van meerdere leveranciers.

Ze hebben een enorme verzameling add-ons en ontwerpsjablonen waarmee u een prachtige online winkel kunt creëren. Shopify is een geweldig platform voor beginners om mee te beginnen en het is gemakkelijk te gebruiken.

Gebruiksgemak – WooCommerce

WooCommerce is een WordPress-plug-in, wat betekent dat je een WordPress-site moet maken om WooCommerce erop te installeren. U moet uw online winkel handmatig bijwerken en uw WordPress-website beschermen tegen hackers. Omdat het werkt met WordPress, kunt u plug-ins gebruiken om deze taken voor u uit te voeren.

Welkomstbericht van WooCommerce

Met WooCommerce kunt u uw winkel aanpassen om onbeperkte functies toe te voegen. Bovendien kunt u ook meer dan 50.000 WordPress-plug-ins en een heleboel e-commerce-plug-ins gebruiken om alle functionaliteit toe te voegen die u zich maar kunt wensen op uw site.

Het nadeel van WooCommerce is dat er geen standaardfunctie voor slepen en neerzetten is om uw site te ontwerpen. U kunt echter WordPress-plug-ins zoals Beaver Builder of het Divi-thema gebruiken om een ​​website builder-functionaliteit toe te voegen aan uw online winkel. Deze plug-ins dragen bij aan de totale kosten van het maken van uw eCommerce-site.

Hoewel er een installatiewizard is voor alles wat u moet doen op WooCommerce, is het nog steeds enigszins overweldigend vanwege de onbeperkte opties en flexibiliteit die het u biedt. Dit maakt het onboarding-proces moeilijk wanneer je het vergelijkt met Shopify.

De winnaar: Shopify is hier een winnaar. Het richt zich op beginnende gebruikers die net begonnen zijn met hun online bedrijf. WooCommerce is zeer flexibel, maar heeft een beetje een leercurve om volledig onder de knie te krijgen.

3. Kosten

In de beginfase van het starten van een online bedrijf, moet u beginnen met een platform dat alle functies biedt die u nodig heeft tegen lage kosten. Er zijn vooraf kosten voor het belangrijkste software- of e-commerceplatform dat u kiest, en vervolgens de kosten voor de add-ons en services die nodig zijn om uw online winkel te maken.

Kosten – Shopify

Shopify wordt geleverd met meerdere abonnementen vanaf $ 29 per maand en tot $ 299 per maand. Voor elk van deze plannen zijn hun opties weergegeven op de Shopify-site. U kunt het Basic Shopify-abonnement kiezen om uw online winkel te starten en te upgraden naar andere premium-abonnementen naarmate uw bedrijf groeit.

Shopify-plannen

Alle abonnementen worden geleverd met een domeinnaam, een SSL-certificaat en webhosting voor uw eCommerce-site.

Wanneer u uw bedrijf start met het Basic Shopify-abonnement, krijgt u onbeperkte bestandsopslagruimte, 2 gebruikersaccounts om uw online winkel te beheren, opties om onbeperkte producten toe te voegen, 24/7 ondersteuning en meer.

Het basisabonnement brengt kosten in rekening voor het toevoegen van extensies en tools van derden aan uw site. U betaalt uiteindelijk meer geld voor het gebruik van add-ons die nodig zijn om uw online winkel te schalen.

Een andere factor die de kosten verhoogt, is de betalingsoplossing. Shopify wordt geleverd met een standaard betalingsgateway (Shopify Payments) die 2,9% + 30 cent in rekening brengt voor elke transactie in uw online winkel.

U kunt altijd een externe betalingsoplossing gebruiken. Shopify brengt echter een vast bedrag van 2,0% in rekening voor alle transacties van een oplossing van derden. Als u het Advanced Shopify-abonnement kiest, moet u 0,5% per transactie betalen, maar dit plan zelf kost $ 299 per maand.

In de beginfase kunt u Shopify Payments gebruiken, de standaardoplossing en relatief hetzelfde als andere platforms zoals Stripe en Braintree.

Kosten – WooCommerce

WooCommerce is een open source-platform en een van de beste WordPress eCommerce-plug-ins. Je kunt het gratis downloaden van de WordPress.org-repository.

Bekijk deze vergelijking tussen WordPress.com en WordPress.org als je informatie nodig hebt over de twee WordPress ‘flavours’.

Om aan de slag te gaan met WooCommerce, moet je een domeinnaam, een SSL-certificaat en een webhostingaccount kopen.

Normaal gesproken kost een domeinnaam, een SSL-certificaat en webhosting $ 13,99 / maand. Dat kan een hoop geld zijn als je net begint.

Gelukkig is de technologie geavanceerd en zijn er nu specifieke WooCommerce-hostingbedrijven die uw initiële kosten verlagen.

Bluehost voor WordPress en WooCommerce

We raden Bluehost aan voor hosting voor uw online winkel. Het wordt ook aanbevolen door de WordPress-kern en WooCommerce-functionarissen. Bluehost ging ermee akkoord om onze gebruikers een gratis domeinnaam, een gratis SSL-certificaat en een enorme korting op webhosting aan te bieden.

Nadat u deze aanbieding heeft geaccepteerd, hoeft u slechts $ 6,95 / maand te betalen, wat veel goedkoper is voor nieuwe eigenaren van online winkels.

Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding te claimen »

Als u meer hostingoplossingen wilt, bekijk dan de selectie van onze experts van de beste eCommerce-hostingbedrijven.

Als je de initiële kosten van Shopify versus WooCommerce vergelijkt, dan is WooCommerce een koopje. Er zijn geen transactiekosten bij WooCommerce, wat betekent dat u uw winst aan verkopen niet hoeft te delen en u goed geld kunt verdienen met uw winkel.

Aan de negatieve kant zijn WooCommerce premium-extensies duur en moet u een flink bedrag betalen om speciale functies aan uw online winkel toe te voegen.

Het goede nieuws is dat je voor elke betaalde oplossing een gratis alternatief kunt vinden in de repository van de plug-ins van WordPress. Een andere kostenbesparende factor is dat u de mogelijkheid heeft om alleen de tools en add-ons te kopen die nodig zijn voor uw online winkel. Met WooCommerce kunt u uw functies kiezen en kiezen op basis van uw specifieke behoeften.

De winnaar: WooCommerce is de duidelijke winnaar omdat het u geld bespaart tot het maximale niveau. Met de ondersteuning van WordPress verslaat het Shopify gemakkelijk in termen van gratis add-ons en tools van derden. Geen transactiekosten is ook een enorme ‘win’-factor voor WooCommerce.

4. Betalingsgateways

Zowel Shopify als WooCommerce hebben tonnen betalingsoplossingen waarmee u gemakkelijk betalingen van uw klanten kunt ontvangen. We raden u aan meerdere betalingsmethoden toe te voegen die geschikt zijn om betalingen te innen en die ook beschikbaar zijn voor uw klanten om betalingen te doen in uw winkel.

Betaaloplossingen – Shopify

Op Shopify is er een standaardbetalingsoptie die bekend staat als Shopify Payments (mogelijk gemaakt door Stripe) die u kunt gebruiken om betalingen van uw klanten te accepteren. Hiermee kunt u veel andere betalingsoplossingen eenvoudig integreren.

Shopify-betalingen

Het grote nadeel van Shopify is dat je ze voor elke transactie een extra transactiekosten van 2,0% moet betalen. Deze kosten komen bovenop de standaardkosten die worden afgetrokken van de service van derden die u op uw site gebruikt. Als u echter het Advanced Shopify-abonnement gebruikt, moet u 0,5% per transactie betalen; maar dit plan kost $ 299 per maand, wat erg duur is.

Hun standaard betalingsgateway, Shopify Payments, heeft geen transactiekosten. Hoewel er bij elke transactie een basistarief voor de creditcard in rekening wordt gebracht. Shopify heeft zijn eigen creditcardtarieven die beginnen bij 2,9% + 30 cent per transactie. Wanneer u upgradet naar een groter plan, worden de transactiekosten automatisch verlaagd.

Betaaloplossingen – WooCommerce

Standaard integreert WooCommerce Paypal en Stripe betalingsgateways. U kunt echter eenvoudig elke betalingsoplossing aan uw WooCommerce-winkel toevoegen met behulp van add-ons en WordPress-plug-ins.

WooCommerce-betalingen

WordPress-plug-ins maken het ook gemakkelijk om duizenden regionale betalingsoplossingen op uw site te gebruiken, wat betekent dat u om een ​​betalingsservice kunt vragen en dat de kans groot is dat deze als plug-in beschikbaar zal zijn. U kunt ook uw eigen aangepaste betalingsoplossingen maken en deze toevoegen aan uw online winkel.

WooCommerce brengt voor geen enkele transactie een cent in rekening. U hoeft alleen de standaardkosten te betalen voor de oplossingen van derden die u gebruikt om online betalingen te accepteren. Op die manier kunt u behouden wat u verdient.

Grote online winkels die een externe betalingsdienst gebruiken, kunnen WooCommerce gebruiken en veel geld besparen omdat ze geen transactiekosten hebben. Als u echter een startup bent en Shopify wilt gebruiken om uw online winkel te maken, heeft hun standaard betalingsgateway de laagste initiële kosten.

De winnaar: Het is een gelijkspel. Zowel Shopify als WooCommerce hebben tonnen opties voor betalingsoplossingen en ze kunnen worden gewijzigd afhankelijk van de vereisten van uw online winkel.

5. Addons

U kunt elk e-commerceplatform gebruiken om uw online winkel te maken, maar het zal geen complete oplossing zijn zonder de hulp van add-ons en extensies. Vroeg of laat moet u meer functies aan uw site toevoegen, en daar komen de add-ons in het spel.

Sommige van deze add-ons omvatten e-mailmarketingservices, tools voor het genereren van leads, SEO-tools, analyseoplossingen, software voor klantenondersteuning en meer.

Of je nu Shopify of WooCommerce gebruikt, je kunt tonnen add-ons en tools van derden aan je online winkel toevoegen om je site naar een hoger niveau te tillen.

Addons – Shopify

Shopify heeft een App Store die vergelijkbaar is met Google Play voor Android-telefoons. Je kunt elke app downloaden en installeren vanuit de Shopify App Store om deze toe te voegen als een functie aan je online winkel. Er zijn honderdduizenden apps beschikbaar in de Shopify App Store. Hiermee kunt u ook de API-sleutel van elke add-on gebruiken om deze met Shopify te integreren.

Shopify App Store

Een geweldig voorbeeld van een tool voor het genereren van leads is OptinMonster. Het is de meest populaire tool voor e-mailmarketing waarmee u een e-maillijst kunt samenstellen en het verlaten van uw winkelwagentje kunt verminderen. Hun apps zijn krachtig om u te helpen bij het beheren van SEO, recensies, couponcodes, aftellingen en meer.

U kunt gratis en premium add-ons uit de Shopify-winkel gebruiken om functies en functionaliteiten op uw site toe te voegen. De gratis apps integreren met uw winkel via API-sleutels en de premium-apps worden geleverd met maandelijkse en jaarlijkse abonnementen.

Addons – WooCommerce

WooCommerce is een WordPress-plug-in die het flexibel maakt. Het werkt gemakkelijk met de andere 50.000 gratis plug-ins van WordPress. Het integreert ook gemakkelijk met premium WordPress-plug-ins.

WooCommerce-extensies

Het is gemakkelijk om deze plug-ins te gebruiken om geweldige functies aan uw online winkel toe te voegen, zoals betalingsoplossingen, SEO- en analyseoplossingen, tools voor snelheidsoptimalisatie, inhoudstools, add-ons voor productrecensies en nog veel meer.

Naarmate uw bedrijf groeit, kunt u een intern ontwikkelteam inhuren om aangepaste plug-ins en extensies te maken om te integreren met WooCommerce. Op die manier kunt u eenvoudig en zonder enige moeite functionaliteit toevoegen aan uw eCommerce-site.

De winnaar: WooCommerce is de winnaar. We hebben geprobeerd aangepaste apps toe te voegen op Shopify en het is buitengewoon moeilijk. WooCommerce kan echter eenvoudig worden geïntegreerd met alle aangepaste plug-ins en u kunt ook uw eigen aangepaste add-ons uploaden via WordPress. Als open source software is de flexibiliteit die het biedt onvergelijkbaar.

6. Schaalbaarheid

Elk bedrijf, of het nu online is of niet, groeit met de tijd. Groei brengt nieuwe uitdagingen met zich mee en u heeft meer middelen nodig om u te helpen bij het managen van het bedrijf.

Zowel Shopify als WooCommerce zijn gebouwd om sites met veel verkeer en onbeperkte bestellingen van klanten te verwerken. Er zijn echter altijd verschillen om te overwegen in het platform dat u kiest om uw online winkel te creëren. U heeft een platform nodig waarmee u uw bedrijf soepel kunt schalen.

Schaalbaarheid – Shopify

Shopify is een eenvoudig platform dat u helpt uw ​​online bedrijf te starten met hun basisplan. Wanneer uw bedrijf groeit, kunt u upgraden naar een abonnement met meer opties en functies. Het beste van Shopify is dat u geen updates, beveiliging of de prestaties van uw online winkel hoeft te beheren.

Schaalbaarheid van Shopify

U kunt voor uw groeiende bedrijf op Shopify vertrouwen, want zij zorgen voor uw uptime, back-ups van websites, snelheidsoptimalisatie en meer. Als u extra voorzichtig wilt zijn met uw online winkel, kunt u hun bedrijfsservice gebruiken die bij het Plus-abonnement van Shopify wordt geleverd.

Deze Shopify-abonnementen zijn duur, maar ze verminderen het werk van uw kant en u kunt zich uitsluitend concentreren op de groei van uw bedrijf. U hoeft ook geen team in te huren om uw site te beheren, wat betekent dat er geen extra kosten zijn om een ​​goede set-up voor websitebeheer op te bouwen. U moet echter groei op lange termijn plannen om de kosten te dekken die u elke maand aan Shopify betaalt.

Schaalbaarheid – WooCommerce

WooCommerce is totaal anders in termen van sitebeheer. Het is een door uzelf gehost platform en u moet alles zelf beheren, inclusief website-updates, back-ups, beveiliging en meer.

WooCommerce schaalbaarheid

WooCommerce is echter uiterst flexibel, dus u kunt eenvoudig de groei van uw online winkel beheren. U heeft ook de volledige controle over het beheer van uw bronnen door alleen de betaalde extensies toe te voegen die u daadwerkelijk nodig heeft en op uw site gebruikt.

Naarmate uw verkeer groeit, moet u ook uw hostingplan upgraden om de opwaartse schaalbaarheid te overleven. Soms stijgen de hostingkosten veel en moet je op zoek naar andere WordPress-hostingproviders zoals WP Engine of LiquidWeb om managed hosting voor je WooCommerce-site te krijgen.

De winnaar: Shopify is hier de winnaar omdat het eenvoudig is om uw online winkel met hen te schalen. Als u echter flexibiliteit nodig heeft en bereid bent te betalen voor managed webhosting, dan kunt u overwegen om WooCommerce te gebruiken.

7. Conclusie – Shopify versus WooCommerce

We hebben de kosten, het gebruiksgemak, betalingsoplossingen en meer voor deze twee e-commerceplatforms vergeleken. Over het algemeen hangt het volledig af van uw gebruik en vereisten. Shopify en WooCommerce vallen beide op verschillende gebieden op.

Hier zijn de belangrijkste punten uit de bovenstaande vergelijking om u te helpen beslissen welk platform u moet kiezen tussen Shopify en WooCommerce.

Voordelen – Shopify

 1. Het is gemakkelijk te starten en gebruiksvriendelijk.
 2. U hoeft uw online winkel helemaal niet te beheren.
 3. U kunt een standaard betalingsoplossing gebruiken of een oplossing van derden toevoegen.
 4. Eenvoudig uw website schalen wanneer dat nodig is.

Nadelen – Shopify

 1. U heeft niet de volledige controle over uw online winkel.
 2. Transactiekosten kunnen uw winst op verkopen verminderen.
 3. Je moet een plan selecteren om te upgraden in Shopify.
 4. Er is geen flexibiliteit om alleen functies te kiezen die u nodig heeft.

Als u op zoek bent naar een oplossing die geen beheer aan uw kant nodig heeft en die u gemakkelijk kunt schalen wanneer uw bedrijf groeit, dan moet u Shopify selecteren om uw online winkel te creëren.

Voordelen – WooCommerce

 1. Het is een open source-software en integreert alle gewenste aangepaste add-ons.
 2. U heeft de volledige controle over uw site.
 3. De initiële kosten zijn goedkoop om uw online winkel op te zetten.
 4. Er zijn WooCommerce-specifieke hostingbedrijven die uw kosten voor webhosting verlagen.

Nadelen – WooCommerce

 1. U moet uw site zelf beheren en dat omvat updates, back-ups, beveiliging en meer.
 2. U moet de software volledig leren omdat deze onbeperkte functies heeft en dat kan overweldigend zijn als u niet precies weet waarnaar u op zoek bent.
 3. De schaalbaarheidskosten kunnen uw budget aantasten.

Als u met lagere kosten wilt beginnen en volledige controle nodig heeft om uw eCommerce-site te beheren, dan is WooCommerce een geweldig platform voor u.

Je zou dit artikel over BigCommerce vs WooCommerce willen lezen. Misschien wilt u ook onze volledige lijst met Shopify-alternatieven en concurrenten lezen.

We hopen dat deze gids u heeft geholpen Shopify versus WooCommerce te vergelijken en dat u het beste platform voor uw behoeften kunt selecteren.

Misschien wilt u ook onze stapsgewijze zelfstudie bekijken over het maken van een website.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map