WPForms vs. Google Forms – Welke is het beste? (Vergeleken)

wpforms vs. google formulieren


Wilt u een online formulier bouwen op uw WordPress-site? Ik weet niet zeker of u WPForms of Google Forms moet gebruiken?

Zowel WPForms als Google Forms zijn twee geweldige opties voor kleine en middelgrote bedrijven. Maar als je dieper graaft, zul je een paar belangrijke verschillen vinden tussen deze 2 formulierbouwers.

Om u te helpen bij het vinden van de juiste formulierbouwer voor uw behoeften, hebben we besloten om een ​​onderlinge vergelijking te maken tussen WPForms en Google Forms. We hebben voornamelijk gekeken naar 6 verschillende aspecten:

 1. Populariteit
 2. Kenmerken
 3. Makkelijk te gebruiken
 4. Documentatie & Ondersteuning
 5. Prijzen

Tegen het einde zullen we u vertellen welke de beste optie voor u is.

WPForms vs. Google Forms – Overzicht

WPForms, plugin voor loodmagneet

WPForms is een alles-in-één plug-in voor het maken van formulieren waarmee u allerlei formulieren voor uw website kunt maken, inclusief contactformulieren, aanmeldingsformulieren, enquêteformulieren en meer. U kunt de formuliersjablonen gebruiken om een ​​voorsprong te krijgen of uw formulier helemaal opnieuw te bouwen, afhankelijk van uw behoeften.

Het ondersteunt bestandsuploads, laat u lange formulieren opsplitsen in meerdere formulieren, accepteert betalingen, integreert uw formulier met een e-mailmarketingservice en doet nog veel meer.

Google Formulieren

In tegenstelling tot WPForms is Google Forms meer een enquêteformulier. Het kan echter ook worden gebruikt om andere formulieren in te stellen, zoals een contactformulier.

Aangezien het geen op WordPress gerichte formulierenbouwer is, moet u de code handmatig insluiten op uw website; er is geen plug-in beschikbaar voor WordPress-integratie. Hoewel het het beste kan worden gebruikt als een formulier voor het maken van enquêtes, kunt u enquêtes, vragenlijsten, formulieren voor gegevensverzameling of andere vormen maken die u maar kunt bedenken. Je kunt er ook verschillende bestandsindelingen mee uploaden, zoals afbeeldingen, video’s, links, enz.

De formuliervermeldingen worden opgeslagen in Google Drive en kunnen ook naar uw e-mails worden verzonden.

1. WPForms vs. Google Forms – Welke is populairder?

Volgens Datanyze, een webdatabedrijf, wordt WPForms gebruikt op minstens 161k + websites en Google Forms op 101k + sites.

Dat betekent dat WPForms een marktaandeel van 22,49% heeft, terwijl Google Forms 14,05% heeft.

WPForms versus Google Forms

Deze gegevens betekenen niet noodzakelijkerwijs dat er meer WPForms-formulieren zijn gemaakt dan Google Forms. Houd er rekening mee dat Google Formulieren vaak worden gepubliceerd / gehost op de website van Google Formulieren zelf.

Deze gegevens betekenen alleen dat meer websites WPForms hosten dan Google Forms. Dit hoeft geen verrassing te zijn, vooral omdat meer dan 30% van het web wordt gehost op WordPress en WPForms momenteel de snelst groeiende gratis contactformulier-plug-in is in de WordPress-repository.

2. WPForms vs. Google Forms – Functies

WPForms-functies

WPForms biedt geweldige functies om een ​​prettige vormbouwervaring te creëren. Het beste van deze plug-in is dat u zelfs formulierspecifieke bestemmingspagina’s kunt maken, die lijken op Google Forms en ook bijna dezelfde functies bieden.

Hier is een lijst met enkele van de functies die het biedt.

 • Drag and drop builder: Dit maakt het gemakkelijk voor u om uw formulieren te maken zonder codering.
 • Formuliersjablonen: WPForms biedt verschillende verbluffende formuliersjablonen om u een voorsprong te geven.
 • Spam beveiliging: Bescherm uw formulieren tegen spam-inzendingen.
 • Slimme voorwaardelijke logica: Toon en verberg bestanden en doe meer op basis van gebruikersinvoer.
 • Betalingsondersteuning: Verzamel eenvoudig betalingen, donaties, etc. met PayPal en Stripe via uw formulieren.
 • Toegangsbeheer: Bekijk al uw leads op één plek en houd alles overzichtelijk.
 • Email reclame: Maak verbinding met verschillende e-mailmarketingservices en laat uw lijst groeien.
 • Zapier-ondersteuning: Maak verbinding met honderden apps om uw website te voorzien van geavanceerde functies.
 • Geolocatie toevoegen: Personaliseer uw formulieren door geolocatie te detecteren.
 • Verschillende add-ons: Hiermee kunt u uw formulierfuncties uitbreiden met verschillende krachtige add-ons.
 • Mobiel responsief: Laat uw formulier er goed uitzien op mobiele apparaten.

Hier is de gedetailleerde recensie over WPForms.

Google Forms biedt ook geweldige functies waarmee u aan de slag kunt. Hier is een lijst met functies die u misschien wilt bekijken.

 • Multi-form formaat: Maak eenvoudig meerdere vraagtypen.
 • Ondersteunt verschillende bestandsindelingen: Maak enquêteformulieren met ondersteuning voor verschillende bestandsindelingen zoals afbeeldingen, video’s, links, enz.
 • Verschillende formuliersjablonen: Het biedt verschillende formuliersjablonen, dus u hoeft niet altijd helemaal opnieuw te beginnen
 • E-mailherinneringen: Stuur e-mailherinneringen naar uw gebruikers over uw formulieren.
 • Slimme suggestie: Het stelt antwoorden op vragen in uw formulieren voor gebruiksvriendelijke formulieren.
 • Aanpasbare branding: Pas uw formulieren aan zodat ze opgaan in uw merk.
 • Coditionele logica:Maak geavanceerde formulieren met zijn voorwaardelijke logische functie.
 • Realtime reactietabel: Geef realtime resultaten weer voor peilingen, quizzen, enz.

De belangrijkste verschillen tussen beide zijn dat WPForms een alles-in-één plug-in voor het maken van formulieren is, terwijl Google Forms meer een enquêteformulier is.

Met WPForms kunt u bijvoorbeeld alle formulieren maken, zoals aanmeldingsformulieren voor e-mail, registratieformulieren, enquêteformulieren, bestelformulier, donatieformulier enz. Aan de andere kant kunt u met Google Formulieren alleen contactformulieren en enquêteformulieren bouwen.

Winnaar

Na beide opties te hebben bekeken, is WPForms duidelijk de winnaar met al zijn geavanceerde functies.

3. Google Forms vs. WPForms – Gebruiksgemak

WPForms is speciaal ontworpen met beginners en niet-techneuten in gedachten. Dit maakt de interface supergemakkelijk en flexibel voor iedereen. Het enige wat u hoeft te doen is uw sjabloon te selecteren, uw velden toe te voegen met de drag-and-drop-builder en uw formulier in uw WordPress-site in te sluiten. U kunt honderden sjablonen vinden die het meest geschikt zijn voor elke niche.

Het aanpassen van de velden is ook buitengewoon eenvoudig en de plug-in biedt volledige flexibiliteit om elke sjabloon aan uw wensen aan te passen. Klik er gewoon op en begin met het bewerken van uw velden aan uw linkerkant.

WPForms Builder

Hoewel de plug-in veel functies biedt, is de kernversie helemaal niet opgeblazen. Om de functies van kernplug-ins uit te breiden, moet u de add-ons installeren.

Google Forms biedt ook een eenvoudige interface om uw formulieren te maken. Ga gewoon naar Google Formulieren, klik op de + knop en begin met het maken van uw formulier. Je hebt alle opties aan je rechterkant en je ziet de realtime weergave direct op je scherm.

Google Formulieren

Google Forms biedt slechts 17 vooraf gemaakte sjablonen, in tegenstelling tot meer dan 150 sjablonen van WPForms.

Winnaar

Zowel WPForms als Google Forms zijn gemakkelijk te gebruiken. Wat het aantal sjablonen betreft, blaast WPForms Google Forms echter uit het water.

4. WPForms vs. Google Forms – Documentatie & Ondersteuning

Beide WPForms en Google Formulieren zijn zeer goed gedocumenteerd. Als je vast kwam te zitten, zou je gemakkelijk een oplossing kunnen vinden uit hun uitgebreide kennisbanken.

WPForms biedt uitstekende ondersteuning aan haar klanten. U kunt contact opnemen met hun vriendelijke ondersteuningsteam door een ticket op te halen en iemand van het team zal op zijn vroegst contact met u opnemen met een oplossing voor uw probleem.

Google Forms heeft een helpcentrum met een reeks vragen en antwoorden, die werkt als een forum, ondersteund door een wereldwijde community. Antwoorden zijn echter niet gegarandeerd.

Winnaar

WPForms

5. Google Formulieren versus WPForms – prijzen

WPForms heeft een gratis versie waarmee u prachtige en professioneel ogende formulieren kunt maken zonder code. Voor meer formulierfuncties kunt u het upgraden naar een van de functies premium plannen.

wpforms-prijzen

Omgekeerd is Google Forms een 100% gratis app.

Winnaar

Het is een gelijkspel.

Welke is beter – WPForms of Google Forms?

Na onze vergelijking is het duidelijk dat WPForms is ver voor op Google Formulieren. Wat we denken dat het belangrijkste verschil tussen deze 2 plug-ins is dat het gemak van toegang / beheer.

Omdat WPForms een WordPress-plug-in is, kunt u eenvoudig uw formulieren en vermeldingen rechtstreeks vanuit uw WordPress-dashboard beheren. U moet echter telkens inloggen op uw Google-account als u de formulieren wilt bewerken en uw enquêtereacties wilt bekijken.

Dat gezegd hebbende, als u op zoek bent naar een alles-in-één-formulieroplossing die u alle mogelijke functies biedt, dan WPForms is de beste keuze.

Google Formulieren zou de beste keuze kunnen zijn voor u als u hetzelfde formulier wilt publiceren op meerdere websites die op meerdere platforms draaien (zoals WordPress, Joomla, enz.), zoals een enquêteformulier of sollicitatieformulier, enz. en alle formuliervermeldingen op één locatie wilt organiseren.

Dat is het. We hopen dat je ons artikel over WPForms vs. Google Forms leuk vond en je hebt geholpen bij het vinden van de juiste keuze voor jouw behoeften. U kunt ook kijken hoe u een contactformulier in WordPress kunt bouwen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map