WPForms vs. Gravity Forms – The Good, the Bad, and the Ugly

WPForms vs Gravity Forms


WPForms vs. Gravity Forms: wie zou er winnen? Als je dat vraagt, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar de beste formulier-plug-in voor WordPress om een ​​contactformulier te maken zodat uw gebruikers contact met u kunnen opnemen.

WordPress biedt veel plug-ins voor contactformulieren met verschillende functionaliteiten, maar WPForms en Gravity Forms zijn de meest populaire plug-ins van allemaal. Maar wat is het beste?

In dit artikel vergelijken we WPForms versus Gravity Forms diepgaand, zodat u uw uiteindelijke beslissing kunt nemen.

Algemeen overzicht: WPForms vs. Gravity Forms

Voordat we beginnen met de functies, prijzen en andere interessegebieden, laten we u een basisinleiding van beide geven WPForms en Gravity Forms-plug-ins.

Wat is WPForms?

WPForms

WPForms is de beste plug-in voor contactformulieren voor WordPress-websites. Het biedt de meest beginnersvriendelijke formulierbouwer, die kan helpen bij het eenvoudig maken van WordPress-formulieren.

Alles is drag-and-drop met WPForms, zodat u snel uw contactformulier kunt instellen met de velden die u nodig heeft. Het heeft meerdere ingebouwde sjablonen in de formulierbouwer die kunnen worden gebruikt om WordPress-formulieren in 1 klik te starten. U kunt voorgebouwde formuliersjablonen eenvoudig aanpassen met behulp van slepen en neerzetten.

Het vermindert de tijd die wordt besteed aan het maken van formulieren van uren tot slechts enkele minuten. Of u nu een contactformulier of een gebruikersregistratieformulier wilt maken, het is vrij eenvoudig met WPForms-sjablonen.

Bovendien heeft WPForms meerdere premium add-ons die u direct toegang geven tot geweldige functies zoals het toevoegen van polls en enquêteformulieren in WordPress. WPForms streeft naar uitmuntendheid met de behoeften van hun gebruikers constant in gedachten.

Wat is Gravity Forms?

gravityforms-wp-plugin

Gravity Forms is een van de meest populaire plug-ins voor het maken van formulieren voor WordPress-websites. Het kan worden gebruikt om alle soorten formulieren in WordPress te maken. Het wordt geleverd met een formulierbouwer waarmee u eenvoudig eenvoudige tot complexe formulieren kunt maken.

Als we het hebben over functies, valt Gravity Forms op als de krachtigste plug-in, met superflexibele functionaliteiten. U kunt eenvoudig responsieve formulieren maken met spamfilters, betalingsgateways toevoegen, enquêtes lanceren, online boekingen ontvangen en meer.

Gravity Forms heeft alles wat je nodig hebt om WordPress-formulieren te maken. Het is een premium plug-in met uitzonderlijke add-ons om formulieren op uw website toe te voegen.

Makkelijk te gebruiken

WPForms biedt een eenvoudige vormfunctie voor slepen en neerzetten die kan worden gebruikt om binnen enkele minuten eenvoudig WordPress-formulieren te maken. U hoeft geen ontwikkelaar in te huren of code te schrijven om uw formulieren te maken.

Hiermee kunt u eenvoudig formuliervelden toevoegen of verwijderen. U kunt ook velden in uw WordPress-formulieren herschikken met de WPForms-functionaliteit voor slepen en neerzetten. Het toont een live voorbeeld van de wijzigingen die u heeft aangebracht, dus u hoeft uw browsertabbladen niet te verschuiven om uw formulier in actie te zien.

wpforms beoordeling

Het wordt geleverd met meerdere ingebouwde formuliersjablonen die zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van alle soorten WordPress-websites. Deze sjablonen bevatten een leeg canvas, een eenvoudig contactformulier, een offerte aanvragen, donatie, aanmelden voor een nieuwsbrief en andere handige formulieren die met één klik kunnen worden gestart.

WPForms biedt verschillende add-ons om meer functies toe te voegen aan uw plug-in voor WordPress-formulieren. Deze add-ons bevatten aanvullende formuliersjablonen, betalingsgateways, e-mailmarketingservices en meer.

U kunt eenvoudig een formulier insluiten in uw WordPress-pagina’s, berichten en widget-ready gebieden met behulp van WPForms. Het wordt geleverd met een WPForms-widget waarmee u al uw formulieren in de zijbalk, voettekst of andere widgetgebieden van uw website kunt weergeven.

wpforms embed formulier

Gravity Forms heeft een intuïtieve vormmaker voor slepen en neerzetten waarmee u eenvoudig formuliervelden kunt toevoegen en snel een WordPress-formulier kunt maken. U kunt er ook eenvoudig complexe vormen mee maken. Er is echter een beetje leercurve bij het gebruik van Gravity Forms.

Gravity Forms - Formulierenbouwer met slepen en neerzetten

U begint met het toevoegen van een naam voor uw formulier en klikt vervolgens op naar het volgende scherm om formuliervelden toe te voegen. Er is geen voorbeeld van de formuliervelden op dezelfde pagina, dus u moet elke keer op de knop ‘Voorbeeld’ klikken in de formulierbouwer om uw wijzigingen te bekijken.

Met Gravity Forms moet u de formuliervelden elke keer handmatig toevoegen, omdat er geen formuliersjablonen beschikbaar zijn.

Winnaar: WPForms

Prijs

WPForms heeft meerdere tariefplannen van budget tot zakelijke websites. Hun basisplan begint vanaf $ 49 / jaar, wat geschikt is voor de meeste persoonlijke websites en blogs.

wpforms prijzen

Ze hebben plannen voor kleine bedrijven, non-profitorganisaties, eCommerce-winkels of andere soorten websites. WPForms biedt de beste prijzen voor alle formaten en budgetten.

Als u de WPForms-plug-in wilt testen voordat u deze aanschaft, downloadt u eenvoudig de Lite-versie, die gemakkelijk beschikbaar is in de WordPress-plug-insrepository. U kunt later upgraden naar een premium abonnement en genieten van de superflexibele functies binnen uw budget.

Gravity Forms biedt basis- tot elite-licenties voor WordPress-gebruikers. Hun prijzen beginnen vanaf $ 59 / jaar voor een licentie voor één site, wat een beetje duur is in vergelijking met WPForms. Je moet upgraden naar hun Pro-abonnement om functies toe te voegen die nog duurder zijn.

zwaartekracht vormt prijsstelling

Met alle licenties kunt u onbeperkte formulieren maken. Je krijgt ook 1 jaar ondersteuning en updates. Hun Elite-licentie is de duurste en meest complete oplossing voor WordPress-formulieren. Het omvat prioriteitsondersteuning, alle add-ons voor Gravity Forms en levenslange updates.

Winnaar: WPForms

Kenmerken

WPForms is een veelzijdige contactformulier plug-in. Hiermee kunt u eenvoudig eenvoudige tot geavanceerde formulieren maken. Laten we eens kijken naar enkele van de meest opvallende functies die WPFomrs tot de beste beschikbare contactformulier-plug-in maken.

1. Poll / enquêteformulier

Met de Poll / Survey Form-add-on van WPForms kunt u eenvoudig online polls en enquêtes toevoegen in WordPress. Het ondersteunt alle functies die u nodig heeft voor uw enquête / enquêteformulier.

wpforms enquête stemmen

De enquête / enquête-add-on kan worden gecombineerd met de voorwaardelijke logica van WPForms om de enquêtevragen op de antwoorden van gebruikers te personaliseren. U kunt eenvoudig feedback van gebruikers krijgen en interactieve onderzoeksrapporten op uw website weergeven.

2. Gebruikersregistratieformulier

Met de gebruikersregistratie-add-on van WPForms kunt u snel aanmeldings- / registratieformulieren voor gebruikers maken in WordPress. Het geeft uw gebruikers direct toegang om in te loggen of zich overal op uw website aan te melden. Uw gebruikers hoeven niet elke keer dat ze zich willen aanmelden de standaard WordPress-inlogpagina te bezoeken.

Registratieformulier voor gebruikers

U kunt het gebruikersregistratieformulier insluiten in uw WordPress-pagina’s, berichten of widget-ready gebieden. Het gebruikersregistratieformulier is handig voor lidmaatschapssites, eCommerce-winkels, forums, enz.

3. Plaats het aanmeldingsformulier

Als u wilt dat uw gebruikers gastposts voor uw website kunnen schrijven, kunt u een interactief postinzendingsformulier maken met de Post Submission-addon van WPForms. U kunt ook het formulier voor het indienen van berichten instellen om feedback van gebruikers, getuigenissen, recensies en andere door gebruikers gegenereerde inhoud te verzamelen.

Deze add-on is superflexibel bij het automatisch toevoegen van nieuw ingediende gastposts aan de WordPress posteditor zodat u deze kunt bekijken en publiceren op uw website.

4. Betaaloplossingen

WPForms integreert met PayPal Standard en Stripe voor uw online betalingen. Het is het beste voor het verzamelen van donaties, het online verkopen van producten en elke andere situatie waarvoor een online betalingsoplossing nodig is.

betalingstabblad wpforms

WPForms toont uw productfoto’s in het bestelformulier, zodat uw gebruikers vrij kunnen betalen en zien wat ze kopen.

WPForms heeft vele andere nuttige add-ons, waaronder e-mailmarketingservices, captcha, geolocatie, handtekening, offline formulieren en meer. Deze add-ons maken WPForms tot een krachtige plug-in voor WordPress-formulieren.

Kenmerken: Gravity Forms

Gravity Forms is een fantastische plug-in voor WordPress-formulieren om eenvoudig complexe formulieren te maken. Ze bieden verschillende handige functies die uw ervaring met WordPress-formulieren naar een hoger niveau kunnen tillen, en de lijst wordt steeds groter. Laten we eens kijken naar de belangrijkste functies van Gravity Forms.

1. 30+ formuliervelden

Gravity Forms heeft meer dan 30 formuliervelden die kunnen worden gebruikt om elke gewenste vorm in WordPress te creëren. U kunt de functionaliteit voor slepen en neerzetten gebruiken om de velden eenvoudig toe te voegen aan uw WordPress-formulier.

2. Voorwaardelijke logica

Het is de slimste functie waarmee u op gebruikers gebaseerde velden kunt toevoegen aan uw WordPress-formulieren. U kunt eenvoudig velden weergeven of verbergen op basis van de selecties van gebruikers. Het is ook handig wanneer u een slim enquêteformulier wilt maken en vragen wilt wijzigen op basis van antwoorden van uw gebruikers.

3. Spamfilter

Gravity Forms kan eenvoudig worden geïntegreerd met alle handige plug-ins voor spamfiltratie zoals Google reCaptcha, Really Simple Captcha en Akismet om het verzenden van spam in WordPress te blokkeren.

4. Uploads van bestanden

Het is een van de handigste functies wanneer u wilt dat uw gebruikers bestanden in uw formulier uploaden. Veel Human Resource-bedrijven voegen deze functie toe aan hun websites om cv’s van hun bezoekers te verzamelen. U kunt het in uw WordPress-formulier gebruiken om gemakkelijk bestanden van uw gebruikers op te halen.

5. Berekeningen

U kunt geavanceerde berekeningen uitvoeren op basis van veldwaarden die door uw gebruikers zijn ingediend. Het kan handig zijn voor forex-websites en andere geldwisselbedrijven.

6. Front-end formulieren

Met Gravity Forms kunt u front-end formulieren toevoegen aan uw WordPress-website om eenvoudig blogpost-inzendingen te verzamelen. U kunt gebruikers toestaan ​​hun artikelen in te dienen zonder toegang te hebben tot uw WordPress-dashboard.

7. Integratie met apps

Gravity Forms kan worden geïntegreerd met bijna alle online apps, waaronder e-mailmarketingservices, betalingen, CRM-software, enz. Het werkt geweldig met alle populaire betalingsoplossingen uit de doos.

Gravity Forms heeft nog vele andere indrukwekkende functies voor uw WordPress-formulieren. Het werkt ook geweldig met de beste WordPress-plug-ins om meer functies en flexibiliteit aan uw formulieren toe te voegen.

Winnaar: Gravity Forms

Documentatie en ondersteuning

WPForms staat bekend om hun documentatie en ondersteuning. Hun functies en add-ons worden goed uitgelegd in de uitgebreide documentatie, die alle factoren behandelt die u moet weten om uw formulieren in WordPress te maken. U kunt ook naar hun blog verwijzen voor meer gedetailleerde artikelen over elke functie.

Ondersteuning wordt geboden door een op tickets gebaseerd e-mailondersteuningssysteem. Hun ondersteuning is snel en wordt hoog gewaardeerd in hun gebruikersrecensies.

Aan de andere kant heeft Gravity Forms uitgebreide documentatie die u helpt bij het eenvoudig maken van WordPress-formulieren. Hun ondersteuning wordt verdeeld volgens de licentie die u koopt. De Elite-licentie heeft prioriteitsondersteuning, terwijl andere licenties 1 jaar op tickets gebaseerde ondersteuning hebben.

Winnaar: Binden

Conclusie

WPForms is de beste keuze voor iedereen, ongeacht hun budget. Het bevat alle benodigde functies en flexibiliteit die u nodig heeft om een ​​WordPress-formulier te maken.

Gravity Forms is het beste voor gebruikers die geavanceerde of zeer complexe formulieren willen bouwen. Het heeft een verscheidenheid aan functies zonder match. Het is echter een beetje duurder dan WPForms, vooral bij het vergelijken van het basisaanbod voor starters.

Je wilt ook deze vergelijkingen bekijken tussen,

  • WPForms versus FormStack
  • WPForms versus TypeForm

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het kiezen tussen WPForms vs. Gravity Forms. Als je dit bericht leuk vond, kun je ook genieten van onze diepgaande evaluatie van de WPForms-plug-in.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map