Wufoo Alternative – WPForms vs Wufoo (welke is beter?)

wpforms vs wufoo bouwers van contactformulier


Bent u op zoek naar een Wufoo-alternatief? Als u een contactformulier aan uw WordPress-website wilt toevoegen, is het belangrijk dat u de contactformulier-plug-in kiest die voor u de beste keuze is. Dus, als je nieuwsgierig bent naar wat de betere contactformulierbouwer is, WPForms vs Wufoo, dan ben je op de juiste plek.

In dit artikel vergelijken we WPForms met Wufoo, zodat u kunt bepalen welke plug-in het beste is voor uw website.

We zullen elke plug-in voor contactformulieren opsplitsen en kijken hoe ze zich meten in elk van de volgende categorieën:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Kenmerken
 • Ondersteuning
 • Prijs

Klaar om te duiken in de vergelijking tussen WPForms en Wufoo? Ok, laten we beginnen!

Gebruiksgemak: WPForms vs Wufoo

Het is belangrijk om gemakkelijk formulieren te kunnen maken met uw contactformulier-plug-in naar keuze, vooral voor beginners. Als u problemen ondervindt bij het maken van een formulier, verspilt u kostbare tijd en loopt u geen verbinding met klanten en zet u websitebezoekers om in leads en verkopen. Wat heb je aan een plug-in voor contactformulieren als je niet eens weet hoe je deze moet gebruiken?.

Wufoo: gebruiksgemak

Wufoo is een online contactformulierbouwer van SurveyMonkey die beweert dat gebruikers binnen enkele minuten een prachtig contactformulier kunnen maken met hun drag and drop builder.

Om een ​​formulierveld aan uw contactformulier toe te voegen, sleept u het formulierveld uit de keuzelijst aan de linkerkant naar uw contactformulier aan de rechterkant. U kunt ook een van hun vooraf gemaakte sjablonen gebruiken om u op weg te helpen.

wufoo-vergelijking

Hoewel het toevoegen van formuliervelden aan uw contactformulier eenvoudig genoeg lijkt, ziet de rest van de Wufoo-interface er verouderd uit en is deze niet erg gebruiksvriendelijk. De veldinstellingen en formulierinstellingen zijn beperkt in wat u ook kunt aanpassen.

Wufoo biedt u de mogelijkheid om ook een thema te kiezen in de formulierbouwer. Maar u kunt geen voorbeeld bekijken van hoe elk thema eruit zal zien. Je moet blindelings een thema kiezen en vervolgens op de knop Formulier weergeven klikken, waardoor een nieuw tabblad wordt geopend.

wufoo-vs-wpforms-thema's

Wanneer je hun Theme Designer gebruikt, sleept de interface niet zoals ze suggereerden. Er zijn ook een heleboel opties voor aanpassing die overweldigend kunnen zijn. Indien gekozen, kunnen sommige van deze stijlen uw merk echt meer pijn doen dan helpen.

wufoo-vs-wpforms-slepen-en-neerzetten

Bovendien is er nog een ander probleem wanneer u een formulier op uw site insluit. De achtergrond-, koptekst- en randstijl verdwijnen allemaal om ervoor te zorgen dat het formulier perfect op uw website wordt geïntegreerd. Dit betekent dat als je alles wat je net hebt ontworpen wilt behouden, je terug moet gaan en die elementen moet toepassen met HTML of CSS. Dat kan een ingewikkelde taak zijn voor beginners.

Dus terwijl Wufoo beweert dat je in een mum van tijd een formulier kunt maken, zijn er eigenlijk veel A / B-tests, experimenten en klikken nodig om een ​​formulier te maken.

WPForms: gebruiksgemak

Aan de andere kant, WPForms is de meest gebruiksvriendelijke contactformulierbouwer die er is. WPForms richt zich op bruikbaarheid en eenvoud en het is echt een drag-and-drop contactformulierbouwer die helemaal geen codering vereist.

WPForms wordt geleverd met een aantal vooraf ontworpen sjablonen voor elk type formulier dat u wilt maken. Hoewel Wufoo meer sjablonen biedt, zijn ze erg moeilijk te vinden in je account. Maar u hebt toegang tot alle WPForm-sjablonen rechtstreeks in de WPForms Form Editor.

wpforms vs wufoo-sjablonen

Het toevoegen van nieuwe formuliervelden aan uw contactformulier is supereenvoudig met WPForms. Sleep het gewenste formulierveld naar uw contactformulier. U kunt op de formuliervelden klikken om wijzigingen aan te brengen en u kunt uw wijzigingen in realtime op uw formulier zien met het voorbeeldvenster.

wpforms-drag-and-drop-vs-wufoo

Bovendien biedt WPForms direct uit de doos een verscheidenheid aan formuliervelden voor uw contactformulier. Enkele van hun unieke formuliervelden zijn bijvoorbeeld:

 • Bestand upload
 • Sterrenclassificatie
 • Selectievakjes
 • GDPR-overeenkomst
 • CAPTCHA
 • Wachtwoord
 • Net Promoter Score

Met WPForms kunt u ook gemakkelijk online geld verdienen met hun ingebouwde velden voor betalingsformulieren zoals enkele en meerdere items, dropdown-items, creditcard, totaal en meer, zodat u online betalingen kunt accepteren rechtstreeks vanaf uw WordPress-website.

Naast alle geweldige elementen die u aan uw contactformulier kunt toevoegen, kunt u, zodra u klaar bent met ontwerpen, uw contactformulier op uw website insluiten met 1 klik.

Dus, als u een plug-in voor contactformulieren wilt die het gemakkelijk maakt om meteen een contactformulier te maken en wordt geleverd met een heleboel extra ingebouwde functies, dan is WPForms de juiste keuze.

Winnaar: WPForms

Kenmerken: WPForms vs Wufoo

Een plug-in voor contactformulieren moet niet alleen gebruiksvriendelijk zijn, maar moet ook alle functies bevatten die u nodig hebt om een ​​krachtig contactformulier voor uw website te maken. Als u een plug-in voor contactformulieren kiest en erachter komt dat u er alleen de basis mee kunt bereiken, of als u meer geld moet betalen voor de extra functies die u nodig heeft, dan is dit geen goede keuze. Daarom is het zo belangrijk om verschillende functies te hebben.

Wufoo: functies

In vergelijking met WPForms is de functieset van Wufoo zeer beperkt. Hoewel Wufoo een aantal basisformuliervelden heeft, zoals naam, adres, beoordeling en bestandsupload, bieden ze niet zoveel unieke formuliervelden als WPForms.

Hier is zelfs een lijst met enkele van de functies die Wufoo mist in vergelijking met WPForms:

 • Geen speciale formuliervelden zoals WPForms GDPR-overeenkomst, Net Promoter Score en andere
 • Elk Wufoo-abonnement beperkt het aantal formulieren dat u kunt ontvangen, zelfs met de duurste
 • Omdat Wufoo uw formulieren voor u host, zijn er opslagbeperkingen voor uploaden
 • U kunt uw analyses alleen volgen met de 2 duurste abonnementen
 • U kunt alleen online betalingen accepteren met de 2 hoogste plannen
 • Er zijn voorwaardelijke logische beperkingen, zelfs voor betaalde accounts

Het is dus niet alleen moeilijker om een ​​formulier op Wufoo te maken, maar ze bieden niet veel van de functies die u nodig heeft voor uw contactformulier naarmate uw bedrijf groeit. En wanneer de beperkingen zwaarder wegen dan de functies, is het tijd om een ​​andere contactformulierbouwer te overwegen.

WPForms: functies

In vergelijking met de beperkte mogelijkheden van Wufoo, WPForms barst uit zijn voegen met ingebouwde functies. U heeft toegang tot elk element dat u nodig heeft om uw contactformulier zo krachtig en uniek te maken als u nodig heeft.

Hieronder volgt een lijst met slechts enkele van de opvallende kenmerken die WPForms biedt:

 • Slimme voorwaardelijke logica – U kunt zoveel voorwaardelijke regels maken als u wilt
 • Onbeperkte formulieren – U kunt een onbeperkt aantal formulieren maken en een onbeperkt aantal inzendingen ontvangen, op elk plan
 • Onbeperkte bestandsopslag – Upload een onbeperkt aantal bestanden en sla ze gemakkelijk op in uw mediabibliotheek
 • Toegangsbeheer – Beheer al uw inzendingen rechtstreeks vanuit het WPForms-dashboard op een georganiseerde manier
 • Spam beveiliging – Bescherm uw formulieren tegen spam met ingebouwde honeypot-spambeveiliging, CAPTCHA, pas uw eigen CAPTCHA aan of gebruik Google reCAPTCHA
 • Automatische formulierbevestigingen – Laat gebruikers weten dat u hun inzending heeft ontvangen met drie verschillende soorten formulierbevestigingen: bericht, pagina weergeven en omleiding
 • Enquête en peilingen – Maak enquêtes en polls voor uw site en ontvang rapporten die uw resultaten weergeven voor eenvoudige analyse van gegevens
 • Gedeeltelijke vormbesparing – Loop geen leads mis met de mogelijkheid om informatie gedeeltelijk in te vullen
 • Geolocatie volgen – Ontdek waar uw klanten zich bevinden met geolocatie-tracking, zodat u hen berichten kunt sturen die relevant zijn voor hen en hun locatie
 • Inzendingen plaatsen – Accepteer gastinzendingen voor uw WordPress-blog via de voorkant van uw website met postinzendingen voor formulieren
 • Online handtekeningcapaciteit – Verzamel handtekeningen rechtstreeks op uw formulieren voor overeenkomsten en contracten
 • Formuliermachtigingen en toegangscontrole – U kunt uw formulieren beschermen met wachtwoorden, start- en einddatums voor uw formulieren plannen en het aantal inzendingen dat u accepteert accepteren
 • E-mailmarketingintegratie – Koppel uw formulier aan e-mailmarketingservices zoals SendinBlue, Constant Contact, een geweldig alternatief voor MailChimp en anderen.

Met het uitstekende aantal WPForms-functies dat u krijgt voor bijna al hun plannen, zijn uw opties voor het maken van formulieren met hoge conversie onbeperkt.

Winnaar: WPForms

Ondersteuning: WPForms vs Wufoo

Zelfs als u ervaring heeft met formulierbouwers of websites, kan het soms misgaan en wilt u weten dat u altijd hulp heeft wanneer er zich een probleem voordoet. Wanneer u een nieuwe contactformulierbouwer kiest, heeft u voldoende ondersteuning nodig voor het geval u problemen ondervindt bij het maken van uw formulieren of het beheren van uw account.

Wufoo: ondersteuning

Met Wufoo heb je maar 2 manieren om toegang te krijgen tot ondersteuning: je kunt ze een bericht sturen via hun algemene contactformulier of je kunt artikelen doorzoeken in het Helpcentrum.

wufoo vs wpforms ondersteuning

Wufoo geeft geen garanties of garanties wanneer ze je bericht zullen beantwoorden als je hun contactformulier gebruikt voor ondersteuning. Het kan een paar uur duren om te antwoorden of een paar dagen, je weet het gewoon niet.

Het Helpcentrum is ook niet altijd nuttig. Toen we bijvoorbeeld ‘geen e-mailmeldingen ontvangen’ in de zoekbalk voor zoekwoorden hebben getypt, zijn er geen artikelen verschenen om dit probleem op te lossen. In een vergelijkbare omstandigheid zouden klanten gedwongen worden contact op te nemen met Wufoo via hun contactformulier en hopen op een snel antwoord.

WPForms: ondersteuning

Aan de andere kant biedt WPForms verschillende ondersteuningskanalen voor hun klanten. WPForms biedt niet alleen meer ondersteuning, maar u kunt er zeker van zijn dat uw vragen zo snel mogelijk worden beantwoord.

wpforms-ondersteuning

U kunt toegang krijgen tot het supportticketsysteem om uw vragen beantwoord te krijgen. Het WPForms-team laat klanten weten dat ze op weekdagen supporttickets beantwoorden. U hoeft zich dus niet af te vragen wanneer u een oplossing voor uw probleem krijgt.

Ze bieden u ook een documentatie sectie met documentatie, referentiemateriaal en tutorials in categorieën zoals:

 • Ermee beginnen
 • Functionaliteit
 • Styling
 • Uitbreiden
 • Addons
 • Accountbeheer

WPForms biedt ook een andere geweldige bron voor ondersteuning, hun blog. U kunt een heleboel artikelen en tutorials vinden, inclusief schermafbeeldingen, die u laten zien hoe u vrijwel alles kunt doen met WPForms. Bovendien geeft hun blog je tips en trucs voor het maken van mooie, goed converterende vormen.

Als u op zoek bent naar meer uitgebreide ondersteuning voor een formulierbouwer, hoeft u niet verder te zoeken dan WPForms.

Winnaar: WPForms

Prijs: WPForms vs Wufoo

De kosten van de online formulierbouwer u kiest is meestal een van de belangrijkste factoren, vooral als u net begint en het budget een probleem is. U wilt nooit te veel betalen en er te weinig voor terugkrijgen, dus vergeet niet uw onderzoek te doen om de prijs te vergelijken met wat u krijgt.

Wufoo: prijs

Wufoo heeft 5 verschillende plannen om uit te kiezen. Ze bieden een gratis abonnement, maar zoals we eerder vermeldden, kunt u slechts 5 formulieren maken en 100 inzendingen ontvangen. Het is duidelijk dat het gratis abonnement voor geen enkel bedrijf geschikt is.

Ze bieden 4 dure premium-abonnementen, variërend van $ 14,08 / maand tot $ 183,25 / maand. Wanneer het jaarlijks wordt gefactureerd, is het Professional-abonnement maar liefst $ 349, 00 (meer als u maandelijks betaalt), en u mag nog steeds slechts 5000 inzendingen ontvangen. Het geavanceerde plan kost maar liefst $ 889 / jaar voor 25.000 inzendingen en toegang tot alle functies die ze bieden. En om 200.000 inzendingen te krijgen, moet je een verbazingwekkende $ 2199 / jaar betalen.

wufoo-prijzen

Wufoo brengt ook kosten in rekening als je het aantal toegestane inzendingen voor de maand overschrijdt. U krijgt $ 0,05 in rekening voor elk item dat u ontvangt dat de limiet overschrijdt, wat u echt in het rood kan brengen.

Dus met Wufoo betaal je een hoop geld en krijg je er niet veel voor.

WPForms: prijs

WPForms Aan de andere kant is het veel goedkoper en krijg je veel meer waar voor je geld. Ze bieden een gratis versie en 4 verschillende premium-abonnementen, variërend van $ 39,50 / jaar voor het basisplan tot $ 299,50 / jaar voor het Elite-abonnement.

Zoals u kunt zien, zijn alle premiumplannen van WPForm veel goedkoper dan zelfs het basisplan van Wufoo met een heleboel beperkingen.

Alle premium-abonnementen van WPForms zijn onbeperkt. U kunt zoveel verschillende formulieren maken als u wilt en een onbeperkt aantal formuliervermeldingen ontvangen.

wpforms-prijzen

Met het populairste plan van WPForms, Pro, betaal je slechts $ 199,50 / jaar en krijg je toegang tot bijna elke functie die ze aanbieden, inclusief integratie van e-mailmarketingservices. Maar met het gelijkwaardige Wufoo-abonnement betaalt u $ 349,00 / jaar.

Over het algemeen betaalt u met WPForms veel minder voor een geweldige, gebruiksvriendelijke tool die boordevol functies zit. En met Wufoo betaal je een arm en een been voor minder dan de helft van de functies die WPForms biedt.

Winnaar: WPForms

Conclusie: WPForms vs Wufoo: wat beter is?

Hoewel Wufoo een gebruiksvriendelijke maker van contactformulieren lijkt te zijn, is het bij nader inzien veel moeilijker te gebruiken. Er zijn niet alleen problemen met de interface, maar Wufoo heeft gewoon geen functieset om over naar huis te schrijven. Je moet ook elke maand een groot handvol uit je portemonnee halen om het te gebruiken en je ontvangt niet eens zoveel formulierinvoer als je wilt. En wie een limiet wil stellen aan de leads en verkopen die u zou kunnen krijgen?

WPForms is de duidelijke winnaar. U wilt een bouwer voor contactformulieren die gemakkelijk te gebruiken is en wordt geleverd met een heleboel functies die uw contactformulier nog machtiger maken. U kunt dat allemaal krijgen met WPForms, en ook voor een redelijke prijs. Ga vandaag nog aan de slag met WPForms!

We hopen dat we je hebben geholpen bij het vinden van een geweldig alternatief voor Wufoo in WPForms. Als je dit artikel leuk vond en meer van onze vergelijkingen van contactformulier-plug-ins wilt bekijken, bekijk dan ons artikel over de 7 beste contactformulier-plug-ins vergeleken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map