Affiliate marketing eenvoudig gemaakt voor beginners: stap voor stap

hoe affiliate marketing te doen


Wilt u online geld verdienen met affiliate marketing? Affiliate marketing is een van de meest effectieve en gemakkelijkste manieren om online geld te verdienen.

Helaas zijn veel website-eigenaren nog steeds bang om het eens te proberen. Zo hoeft het niet te zijn.

In deze ultieme affiliate marketinggids leggen we alles uit wat je moet weten over affiliate marketing, best practices, aanbevolen tools en meer.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketingdiensten

Affiliate marketing is een vorm van verwijzingsprogramma waarbij u wordt betaald voor verwijzende producten. Als een gebruiker een product van uw verwijzing koopt, ontvangt u een commissie. Deze commissie is afhankelijk van het product of de service die u promoot.

In tegenstelling tot andere advertentietypen die betalen op basis van klikken of weergaven, werkt affiliate marketing op basis van CPA (kosten per acquisitie) of CPL (kosten per lead). Dit betekent dat u alleen commissie ontvangt wanneer iemand actie onderneemt, zoals het kopen van een product of het aanmelden voor een gratis proefperiode, enz..

Nadat u een product heeft geselecteerd, kunt u een affiliate / verwijzingslink krijgen en het product promoten via die link op uw site.

Voor wie is affiliate marketing het meest geschikt?

Of je nu een absolute beginner bent of een blogger van zes cijfers, affiliate marketing is voor jou de beste strategie voor het genereren van inkomsten.

In tegenstelling tot adverteren, is het beste aan affiliate marketing dat u vanaf dag 1 inkomsten kunt gaan genereren met uw site. Aangezien affiliate links van nature zijn geïntegreerd in uw inhoud, ziet uw site er niet amateuristisch uit.

Bovendien kunt u een behoorlijk inkomen verdienen, zelfs als u niet veel verkeer op uw site heeft. U moet er echter voor zorgen dat uw website het JUISTE verkeer trekt dat uw productaanbevelingen daadwerkelijk wil lezen.

Hoe werkt affiliate marketing?

Laten we stap voor stap gedetailleerd bekijken hoe affiliate marketing werkt.

Stap 1: Bouw een website voor affiliate marketing

Om online geld te verdienen met affiliate marketing, moet u eerst een website bouwen.

Om een ​​website te bouwen, moet je een domeinnaam en een webhostingaccount hebben.

Wanneer u begint, lijkt het kopen van een domeinnaam en hostingaccount veel geld. Daarom raden we Bluehost aan, de beste WordPress-hostingprovider.

Voor een gedetailleerde handleiding kunt u bekijken hoe u een website helemaal opnieuw kunt bouwen.

Stap 2: Vind het juiste product om te promoten

Ontdek vervolgens de beste producten en diensten die relevant en nuttig zijn voor uw bezoekers. Als u bijvoorbeeld een blog heeft waarin wordt gesproken over het ontwerpen van websites, het promoten van producten of services die daarmee verband houden, niet iets dat betrekking heeft op schoonheid of mode.

De eenvoudigste manier om het juiste product te vinden dat u op uw site kunt promoten, is door lid te worden van een aangesloten netwerk.

ShareASale, aangesloten netwerk

Een aangesloten netwerk is een dienst van een derde partij die optreedt als bemiddelaar tussen de marketeer (die de producten promoot) en de handelaar (wiens producten u promoot). Een affiliate netwerk is een win-win situatie voor zowel marketeers als handelaren.

Verkopers kunnen gekwalificeerde aangesloten marketeers vinden om hun producten te promoten. Als u een verkoper bent, kunt u al uw producten vermelden die marketeers op hun website kunnen promoten. U kunt ook uw gelieerde ondernemingen volgen en beheren en ook betalingen verzenden.

Als marketeer vind je gemakkelijk producten om te promoten op je website. U kunt uw campagnes ook volgen, zodat u uw prestaties als affiliate kent en ook uw inkomsten bijhoudt.

Hier is een lijst met populaire affiliate-netwerken die u misschien wilt bekijken.

Stap 3: Maak inhoud om gelieerde producten te promoten

Een van de beste manieren om een ​​inkomen voor partners op lange termijn te verdienen, is door een gedetailleerd stuk langetermijninhoud te schrijven en uw partner een integraal onderdeel van die inhoud te maken..

Als het echter uw doel is om uw WordPress-blog om te vormen tot een volledig functionele partnerwebsite, volgen hier enkele ideeën:

3.1 Maak een beoordelingswebsite

Een beoordelingswebsite is een inhoudswebsite die is gericht op het genereren van affiliate-inkomsten door productrecensies te publiceren in een specifieke, maar toch brede categorie (zoals bijvoorbeeld mobiele telefoons of videogames).

Om een ​​beoordelingswebsite te maken, moet u een specifieke niche kiezen, productrecensies publiceren en gelieerde producten in die niche doorverwijzen. U wordt betaald wanneer iemand iets koopt via uw verwijzingslinks.

Bekijk voor meer informatie hoe u een beoordelingswebsite maakt.

3.2 Maak een Amazon Affiliate Store

Amazon, ‘s werelds grootste online winkel heeft een aangesloten systeem waarmee u Amazon-producten kunt aanbevelen aan het publiek van uw website en een aangesloten commissie kunt verdienen.

U kunt zelfs een aangesloten winkel maken, wat in feite een e-commerce winkel is die speciaal is gebouwd voor het verkopen van Amazon-producten.

Bekijk voor meer informatie hoe u een Amazon-filiaalwinkel maakt.

Stap 4: Affiliate-links integreren met uw inhoud

Nu u lid bent geworden van een aangesloten netwerk, een aantal producten heeft gevonden om te promoten en wat inhoud op uw site heeft gemaakt, is de volgende stap het integreren van uw gelieerde links in uw inhoud.

Zodra u lid bent geworden van een netwerk, ontvangt u voor elk product een partnerlink. Wanneer een gebruiker op deze link klikt en een aankoop doet via de website van de verkoper die u promoot, kan het aangesloten netwerk deze volgen als uw verwijzing.

Hulpmiddelen en plug-ins voor partnerbeheer

Hier zijn enkele van de tools en plug-ins die uw marketing- en beheerinspanningen kunnen vereenvoudigen.

1. Beheer uw affiliate links met mooie links

Pretty Links is een plug-in voor partnerbeheer waarmee u al uw partnerlinks op één plek in uw WordPress-dashboard kunt beheren.

Pretty Links helpt je om de affiliate links die je promoot op je website te camoufleren.

Partnerlinks zijn doorgaans lange, lelijk ogende URL’s zoals deze:

http://example.com/products/?product_id=123&affiliate_id

Pretty Links helpt u dergelijke gelieerde links te camoufleren en ze korter en netter te maken:

http://www.uwsite.com/refer/productnaam

2. Nog een plug-in om uw affiliate-links te beheren: ThirstyAffiliates

dorstige affiliates

ThirstyAffiliates is nog een andere plug-in voor partnerbeheer waarmee u uw partnerlinks probleemloos kunt vinden, vervangen en beheren. Net als Pretty Links, koppelt ThirstyAffiliate ook lelijk ogende URL gemakkelijk naar mooie links.

3. Partner Link Tracker: MonsterInsights

monsterinsights, gebruikerslogin en registratieplugins

Met MonsterInsights, u kunt eenvoudig uw affiliate-links volgen en zien welk product beter converteert op uw website. Het werkt bovenop Google Analytics en stelt u in staat uw marketingprestaties van partners rechtstreeks in uw WordPress-dashboard te bekijken.

Bekijk hier de MonsterInsights-recensie.

Lees ook hoe u gelieerde links in Google Analytics bijhoudt.

4. Plug-in voor affiliate-banners: AdSanity

AdSanity

Met AdSanity kunt u snel en eenvoudig advertentie- en partnerbanners op uw website maken.

Met deze plug-in kunt u uw advertenties ook invoegen in WordPress-berichten, pagina’s, zijbalken en widgets.

Dus dat is het. We hopen dat je dit artikel nuttig vindt.

Misschien wilt u ook de beste AdSense-alternatieven bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map