Auteurstracering instellen in WordPress met Google Analytics

hoe u het bijhouden van auteurs in Google Analytics instelt


Wilt u uw blogauteurs volgen met Google Analytics? Als je meerdere auteurs hebt die inhoud op je blog schrijven, moet je ze afzonderlijk volgen om de beste artiesten te ontdekken en vice versa.

In dit artikel laten we u zien hoe u het bijhouden van auteurs in WordPress instelt met Google Analytics.

Installeer MonsterInisghts voor het volgen van auteurs in Google Analytics

Standaard zijn er geen instellingen in Google Analytics om uw blogauteurs bij te houden. U moet aangepaste instellingen toevoegen om het bijhouden van auteurs in te schakelen.

De … gebruiken MonsterInsights-plug-in is de gemakkelijkste manier om het volgen van auteurs op uw WordPress-site in te schakelen. MonsterInsights is de beste Google Analytics-plug-in voor WordPress.

Zodra je de tracking hebt ingeschakeld, krijg je geweldige rapporten over de paginaweergaven, het bouncepercentage en de populairste auteur van je blog. U kunt ook andere aangepaste dimensies toevoegen om de auteurs in WordPress te volgen.

Auteurstracering instellen in WordPress met Google Analytics

Het eerste dat u moet doen, is de installeren en activeren MonsterInsights Pro inpluggen. Zie onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een plug-in in WordPress voor meer informatie.

Ga na activering naar Inzichten »Add-ons om de te installeren en te activeren Dimensies toevoeging.

Nu moet je Google Analytics verbinden met WordPress.

Ga gewoon naar uw MonsterInsights-account en kopieer de licentiesleutel. Ga vervolgens naar Insights »Instellingen in uw WordPress-blog.

In de Licentiesleutel veld, plak de sleutel en klik op de Sleutel verifiëren knop.

Licentiesleutel

Klik na verificatie op de Volgen tabblad in het bovenste gedeelte. Vanaf daar moet je bezoeken Aangepaste afmetingen in het linkermenu.

Aangepaste dimensies - auteur volgen

Klik op deze pagina op de Voeg nieuwe aangepaste afmetingen toe link en er wordt een vervolgkeuzelijst weergegeven. In deze vervolgkeuzelijst moet je selecteren Auteur als uw aangepaste dimensie.

Selecteer Auteur-auteur volgen

Klik op de Wijzigingen opslaan knop om deze instellingen op te slaan.

Log vervolgens in op uw Google Analytics-account en open uw bloglink om aangepaste dimensies toe te voegen voor het volgen van auteurs.

Uw website in Google Analytics-account

Eenmaal geopend, moet je naar de beheerder tabblad in het linkermenu. Onder de kolom Aangepaste definities moet u op Aangepaste afmetingen klikken.

Klik op aangepaste afmetingen - auteur volgen

Klik nu op de Nieuwe aangepaste dimensie knop in de tabel.

Nieuwe aangepaste dimensie: auteurstracking instellen

Het opent het formulier om een ​​nieuwe aangepaste dimensie te creëren. In het veld Naam moet je toevoegen Auteur en klik op de Creëer knop. Houd alle andere instellingen zoals ze zijn.

Ten slotte moet u het indexnummer van Google Analytics matchen met Aangepaste dimensie-ID die beschikbaar is in uw WordPress MonsterInsights-instellingen.

U kunt het indexnummer voor Auteur zien onder de Inhoudsopgave kolom in Google Analytics. Noteer gewoon dit indexnummer.

Auteur volgen

Bezoek nu de Insights »Instellingen pagina in uw WordPress-beheergebied. Onder de Volgen tabblad, moet u vanuit het linkermenu naar Aangepaste afmetingen gaan.

Als de aangepaste dimensie-ID hetzelfde is als het indexnummer in Google Analytics, hoeft u niets te doen. Als de ID anders is, zorg er dan voor dat u hetzelfde nummer invoert dat u heeft genoteerd in de indexkolom van Google Analytics voor de dimensie Auteur en klik op de knop ‘Wijzigingen opslaan’.

Aangepaste afmetingen-ID

Nu moet u een aangepast rapport toevoegen aan uw Google Analytics-account om de blogauteurs correct te volgen. In Google Analytics moet je naar Maatwerk »Aangepaste rapporten vanuit het linkermenu. Kijk voor de Inhoud rapporteren velden en definieer de metrische groepen.

Je moet toevoegen Auteur in de Dimension Drilldowns en klik op de Opslaan knop.

Aangepaste rapporten

Het geeft het verkeersrapport voor uw auteursdimensie weer. U kunt de paginaweergaven en bouncepercentages volgen volgens de blogauteurs.

Rapport van de auteur

Selecteer om meer aangepaste auteursrapporten te bekijken Auteur als secundaire dimensie in Google Analytics.

Eerst moet je bezoeken Gedrag »Site-inhoud» Alle pagina’s. Kies hier een primaire dimensie (bijvoorbeeld: Paginatitel) en ga naar de Secundaire dimensie dropdown eronder.

Klik onder de aangepaste afmetingen op de Auteur optie om de aangepaste rapporten met andere primaire dimensies te bekijken.

Secundaire dimensie

Het voegt de nieuwe auteurskolom toe en geeft de auteursnaam weer naast elke blogtitel. Op die manier kunt u meer gepersonaliseerde rapporten voor auteurs bekijken.

Aangepast auteursrapport

In Google Analytics heeft u verschillende opties om de instellingen te wijzigen en indien nodig aangepaste rapporten te bekijken. Met Google Analytics kunt u uw rapporten ook exporteren als spreadsheets.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je auteurstracering instelt in WordPress met Google Analytics.

Als je dit artikel leuk vond, kun je ook genieten van onze gids over het instellen van downloadtracering in WordPress met Google Analytics.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map