De 2020-gids voor het verplaatsen van een blog van Blogger naar WordPress (opgelost)

blogger naar wordpress


Wil je je blog migreren van Blogger naar WordPress?

Blogger is een goed startpunt voor beginners om aan de slag te gaan met bloggen. Aangezien Blogger.com een ​​gratis platform is, kiezen veel gebruikers het bij het starten als hun blogplatform. Maar het is absoluut niet waar je wilt verblijven als je echt serieus bent over bloggen.

Nu u de tekortkomingen van het Blogger-platform heeft ingezien, is het begrijpelijk dat u wilt overschakelen naar een betrouwbaar en het beste blogplatform, zoals door uzelf gehoste WordPress, ook wel bekend als WordPress.org

In tegenstelling tot Blogger is WordPress.org een volledig uitgerust contentbeheersysteem. WordPress geeft je volledige controle over je blog, laat je het uiterlijk en het gevoel ervan gemakkelijk aanpassen en meer functies toevoegen met plug-ins.

Lees onze gedetailleerde vergelijking tussen Blogger en WordPress voor meer informatie.

In dit artikel laten we u stap voor stap zien hoe u uw blog van Blogger naar WordPress kunt verplaatsen.

Hier is een lijst met de stappen die we in deze handleiding zullen behandelen:

 1. Meld u aan voor een webhostingaccount
 2. Aangepast domein in Blogger – DNS instellen
 3. Installeer WordPress
 4. Exporteer uw Blogger-blog
 5. Importeer Blogger naar WordPress
 6. Upload afbeeldingen automatisch
 7. Stel permalinks in op WordPress
 8. Stel Blogger in op WordPress-omleiding
 9. Verplaats andere inhoud naar WordPress

Blogger naar WordPress: begrijp de doelen

Voordat we beginnen, is het de moeite waard even de tijd te nemen om de doelen te onderzoeken die we moeten bereiken met uw Blogger-naar-WordPress-migratie.

Bewaar zoekrangschikkingen en verkeer:

Niemand wil natuurlijk een blog verplaatsen als zoekrangschikking en verkeer na migratie niet kunnen worden behouden. In onze tutorial zorgen we ervoor dat al uw Blogger-URL’s correct worden omgeleid naar de juiste WordPress-permalinks.

Zoek rankings

Op deze manier kunt u uw site of blog in alle rust migreren zonder u zorgen te hoeven maken over de zoekresultaten.

Stel een juiste mobiele omleiding in:

Als je mobiel op je Blogger.com-blog bladert, zul je zien dat Blogger automatisch wordt toegevoegd ?m = 1 aan uw blog-URL.

Zo ziet uw URL er bijvoorbeeld uit als u uw site opent vanaf een mobiel apparaat:

http://voorbeeld.blogspot.com/test-artikel.html?m = 1

U mag uw mobiele gebruikers niet achterlaten, dus het doel is ervoor te zorgen dat alle mobiele bezoekers ook worden omgeleid naar uw WordPress-site.

Verplaats Feed-abonnees op de juiste manier

We leggen ook uit hoe u uw feedabonnees correct kunt verplaatsen.

Wat te verwachten van deze overdracht?

Het is belangrijk om te begrijpen welke gegevens tijdens het proces automatisch worden overgedragen en wat u handmatig op de nieuwe WordPress-site moet instellen.

Migratie van Blogger naar WordPress

In het ideale geval verwacht u dat uw Blogger-site volledig moet bewegen en hetzelfde moet lijken op WordPress. Er zijn echter een paar dingen die u na de overdracht handmatig moet oplossen.

Hier is een lijst met dingen die u kunt overzetten met onze hulp hieronder:

 • Pagina’s
 • Berichten
 • Categorieën en tags
 • Mediabestanden
 • Auteurs
 • Opmerkingen
 • En meer…

Na een succesvolle overdracht moet je een thema voor je website selecteren dat overeenkomt met de oude Blogger-site. WordPress is zeer flexibel, wat betekent dat u gemakkelijk kleuren, lettertype en achtergrond naar keuze kunt toevoegen.

Laten we de onderstaande stappen eens bekijken om correct van Blogger naar WordPress te gaan.

Stap 1. Meld u aan voor een webhostingaccount

Om een ​​website op internet te laten draaien, moet je een domeinnaam en webhosting hebben.

Een domeinnaam is het webadres van uw blog, zoals IsItWP.com of Google.com. En webhosting is waar uw site wordt gehost en uw sitebestanden worden opgeslagen.

Blogger.com is een gratis gehost platform, wat betekent dat uw blog gratis wordt gehost op de hostserver van Blogger. Wanneer u echter naar WordPress verhuist, moet u WordPress-hostingruimte kopen om uw blog te hosten.

Nu vraagt ​​u zich misschien af: “hoeveel kost het om een ​​domeinnaam en webhosting te kopen?”

Een domeinnaam kost normaal gesproken ongeveer $ 14,99 per jaar en webhosting kost $ 7,99 per maand. Wanneer u begint met WordPress, kunnen de gecombineerde kosten van domein- en webhosting behoorlijk veel lijken.

maak een blog op bluehost

Daarom hebben we een deal gesloten met Bluehost om onze gebruikers een gratis domeinnaam, gratis SSL en 65% korting op WordPress-hosting te bieden.

Met onze Bluehost-deal kun je je blog starten voor slechts $ 2,75 per maand. Lees onze gids over Bluehost-betalingen voor meer informatie over besparen op webhosting.

Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding te claimen »

Bluehost is een van de grootste hostingbedrijven ter wereld. Ze zijn ook een officieel aanbevolen hostingprovider door WordPress.org.

Bekijk voor meer referenties deze deskundige selectie van de beste bloghostingbedrijven.

Stap 2. Verplaats aangepast domein – Blogger naar WordPress

Deze stap is ALLEEN voor gebruikers van een aangepast domein. Je kunt deze stap overslaan als je GEEN aangepast domein gebruikt in Blogger.

Dit is een aangepast domein: example.com. Dit is GEEN aangepast domein: example.blogspot.com

Als je een aangepaste domeinnaam gebruikt op je Blogger-blog, zoals http://example.com in plaats van http://example.blogspot.com, wil je je domeinnaamservers updaten. Domeinnaamservers zijn meestal een aantal URL’s, zoals de onderstaande, die u krijgt van uw nieuwe webhost.

ns1.hostname.com

ns2.hostname.com

De stappen voor het wijzigen van domeinnaamservers verschillen per domeinprovider; het basisconcept is echter hetzelfde. We laten u dus zien hoe u DNS-naamservers kunt wijzigen met Domain.com

Log eerst in op uw Domain.com-account. Zoek het domein dat u wilt bijwerken en klik op Beheren knop.

nameservers beheren

Klik vervolgens op DNS & Naamservers.

change-dns-en-nameservers

Klik op om de naamservers te wijzigen Bewerk naast Nameservers.

naamservers bewerken

Vul vervolgens uw nieuwe naamservers in die door uw nieuwe webhost zijn geleverd en klik op Opslaan knop.

Vervolgens moeten we ook het aangepaste domein verwijderen dat is ingesteld in je Blogger.com-account.

Log in op uw Blogger.com-account en ga naar Instellingen »Basis. Klik onder het gedeelte Publiceren op het kruisje om de omleiding te annuleren.

removeredirect

Notitie: Zorg ervoor dat u de DNS-cache van uw computer na deze stap leegmaakt. Anders kunt u uw oude Blogger.com-blog nog steeds vinden wanneer u probeert toegang te krijgen tot uw domeinnaam vanuit uw browser.

Om de DNS-cache in Windows 10 te wissen, kunt u zoeken naar de opdrachtprompt in Windows, er met de rechtermuisknop op klikken en Uitvoeren als beheerder selecteren.

Voer vervolgens de volgende opdracht uit:

ipconfig / flushdns

Klik op Mac op Toepassingen »Hulpprogramma’s» Terminal en voer vervolgens de volgende opdracht uit:

sudo killall -HUP mDNSResponder

Stap 3. Installeer WordPress

Nadat je je hebt aangemeld bij Bluehost, is de volgende stap het installeren van WordPress.

Bij het kiezen van een hostingplanabonnement, moet u een WordPress-thema selecteren. U kunt tijdens deze stap zo ongeveer alles kiezen, omdat u uw thema later altijd kunt wijzigen (we laten u zien hoe u dit moet doen in een latere stap van deze tutorial). Het belangrijkste is om een ​​blog te starten, dus ga je gang en kies voorlopig een thema om je op weg te helpen.

kies een thema

Vervolgens wordt u gevraagd de naam en slogan voor uw blog te kiezen.

maak een nieuwe WordPress-blog

Klik na het specificeren van de details op De volgende. Bluehost installeert nu automatisch WordPress voor u. Als het klaar is, wordt er een scherm als dit weergegeven:

WordPress installatie geslaagd

U kunt inloggen op uw site door bij te voegen wp-admin aan uw URL. Dit is hoe uw WordPress-inlog-URL eruit zou moeten zien:

http://example.com/wp-admin

U kunt nu inloggen op uw WordPress-blog met de inloggegevens die naar uw e-mailadres zijn gestuurd.

WordPress login

Stap 4. Exporteer uw Blogger-blog

Om je blog vanuit Blogger te exporteren, log je in op je Blogger.com-profiel en navigeer je naar Instellingen »Overige. In de import & back-up sectie, klik op de Maak een back-up van inhoud knop.

export-blogger-blog

Er wordt een modale pop-up geactiveerd waarin u wordt gevraagd een back-up van uw blog te maken. Klik op de Opslaan op uw computer knop.

sla blogger exportbestand op

Stap 5. Importeer Blogger naar WordPress

Nadat je het exportbestand van Blogger hebt gedownload, is de volgende stap het importeren van het bestand naar je nieuwe WordPress-site.

Log in op uw WordPress-dashboard, ga naar Hulpmiddelen »Importeren. Klik net onder de Blogger-optie op Installeer nu. Dan klikken Voer Importer uit.

install-blogger-importer

Kies vervolgens het bestand dat je zojuist hebt gedownload van Blogger. Importeer het vervolgens in uw WordPress-site.

importeer blogger-bestanden in wordpress

Als de bestandsgrootte de uploadlimiet overschrijdt, zie je een foutmelding. Om dit probleem op te lossen, kunt u een van de volgende methoden gebruiken:

 1. U kunt de maximale bestandsgrootte voor uploads verhogen in WordPress. We hebben een complete stapsgewijze handleiding voor het vergroten van de maximale bestandsupload.
 2. Je kunt het grote XML-bestand opsplitsen in meerdere kleine bestanden en ze uploaden om Blogger naar WordPress te importeren.

De gemakkelijke manier om grote XML-bestanden te importeren, is door de maximale bestandsgrootte voor uploaden in WordPress te verhogen.

Nadat u de bestanden heeft geïmporteerd, wordt u gevraagd of u nieuwe gebruikers op uw site moet maken of de berichten aan uw bestaande gebruikers moet toewijzen.

import blogger wijs auteurs toe

U kunt auteurs één voor één toewijzen en op de klikken Verzenden knop.

Stap 6. Upload automatisch afbeeldingen

WordPress-importeur importeert uw Blogger-afbeeldingen niet. U kunt dit oplossen door de te installeren en te activeren Afbeeldingen automatisch uploaden plugin in WordPress.

Afbeeldingen automatisch uploaden

Deze plug-in vindt automatisch afbeeldingen in uw berichten en pagina’s. Vervolgens worden ze opgeslagen in uw mediabibliotheek en worden ook de nieuwe afbeeldings-URL’s bijgewerkt.

U kunt ook een nieuwe aangepaste URL kiezen voor afbeeldingen, aangepaste bestandsnamen, maximale breedte en hoogte, en meer.

Stap 7. Stel Permalinks in op WordPress

Een permalink of permanente link is de volledige URL naar de afzonderlijke pagina’s van uw WordPress-blog.

Bij het migreren van uw blog van Blogger naar WordPress is het essentieel om uw permalink-structuur identiek te houden voor een goede omleiding.

Met WordPress kunt u de permalink-structuur van uw voorkeur kiezen voor uw blog. Ga naar om de structuur van uw permalinks te kiezen Instellingen »Permalinks. In de Aangepaste structuur veld, specificeer uw structuur als volgt:

permalinks structuur

/%jaar%/%monthnum%/%postnaam%.html

Door de bovenstaande configuratie zien uw permalinks eruit als die van Blogger.com. Maar voor een goede omleiding moeten we onze permalinks maken identiek.

Dit is bijvoorbeeld hoe je post-URL eruitzag op Blogger:

http://example.blogspot.com/2018/06/the-unconventional-guide-to-home-tech.html

Als u de permalinks niet identiek maakt, ziet u hier hoe dezelfde post-URL eruitziet nadat u bent verhuisd naar WordPress.

http://example.com/2018/06/the-unconventional-guide-to-home-tech-gadgets-for-beginners.html

Om uw Blogger-post-URL identiek te maken in WordPress, hoeft u alleen maar een eenvoudige teksteditor-applicatie te openen, zoals Kladblok of TextEdit. Kopieer de onderstaande code naar uw teksteditor en sla deze op als een PHP-bestand. Geef een naam aan uw bestand zoals fix.php. Upload het bestand vervolgens naar uw WordPress-map, die ook bekend staat als de hoofdmap.

<?php
required_once (‘wp-load.php’);
$ res = $ wpdb->get_results ("SELECTEER post_id, meta_value VAN $ wpdb->postmeta WHERE meta_key = ‘blogger_permalink’");
$ wpdb->print_error ();
foreach ($ res as $ row) {
$ slug = exploderen ("/",$ rij->meta_value);
$ slug = exploderen (".",$ slak [3]);
$ wpdb->vraag ("UPDATE $ wpdb->posts SET post_name = ‘" . $ slug [0] . "’WAAR ID = $ rij->post_id");
$ wpdb->print_error ();
}
echo "GEDAAN";
?>

U kunt het PHP-bestand uploaden vanuit uw cPanel-account.

Log in op uw cPanel-account. In de Bestandsbeheer sectie, moet u de bezoeken public_html map.

Als uw site zich in het hoofddomein bevindt, is dit uw hoofdmap. Klik op de Uploaden knop in het bovenste navigatiemenu en blader door de fix.php bestand om het te uploaden.

Upload PHP-bestand

Na het uploaden van het bestand in de juiste directory, kunt u het script uitvoeren door de URL vanuit de browser te openen: http://example.com/fix.php

Bij het uitvoeren van het script is de enige uitvoer die u kunt zien Gedaan.

Stap 8. Stel Blogger in op WordPress Redirection

Nu je permalinks voor je WordPress-blog hebt ingesteld, gaan we je blogger-posts omleiden naar WordPress. Voor het omleiden van uw Blogger-blog naar WordPress gebruiken we een gratis plug-in, Omleiding van Blogger naar WordPress.

Installeer en activeer de plug-in op uw nieuw geïnstalleerde WordPress-site. Ga dan naar Hulpmiddelen »Blogger naar WordPress Redirection.

U wordt doorverwezen naar de configuratiepagina van de plug-in. Klik op de Configuratie starten knop om de code voor Blogger.com te genereren.

omleiding van blogger naar wordpress

Je kunt nu een lijst met blogs vinden van waaruit je inhoud hebt geïmporteerd. Klik Code ophalen naast de juiste blog en kopieer de code.

blogger naar wordpress code ophalen

Ga nu terug naar je Blogger.com-profiel en klik op HTML bewerken knop.

html blogger bewerken

Plak de gekopieerde code en klik op Thema opslaan.

Blogger.com leidt uw mobiele bezoekers standaard om naar de mobielvriendelijke versie van uw blog door? M = 1 toe te voegen aan de URL. Voor een goede mobiele omleiding moeten we deze functie uitschakelen.

Klik op om de functie uit te schakelen Terug knop op uw HTML-pagina bewerken. Je kunt nu een tandwielknop vinden onder de mobiele preview van je Blogger-thema.

mobiele omleiding van bloggers

Het toont u een modale pop-up waarin u wordt gevraagd of u een mobiele versie van uw thema wilt weergeven. Selecteer Nee en klik Opslaan.

kies mobiel thema

De plug-in Blogger naar WordPress helpt bij het omleiden van verkeer, wat betekent dat u deze plug-in op uw site moet bewaren zolang uw Blogger-site volledig uit zoekmachines verdwijnt.

Stap 9. Verplaats andere inhoud naar WordPress

Nadat u uw blogposts heeft verplaatst, kunt u doorgaan en uw pagina’s en andere inhoud naar WordPress verplaatsen.

Pagina’s:

Ga naar je WordPress-dashboard en maak een nieuwe pagina. Kopieer de HTML-code van uw Blogger-pagina en plak deze in de nieuw gemaakte pagina op WordPress.

Op Blogger zag de URL van je pagina er als volgt uit: example.com/p/pagina.html

Op WordPress ziet u hier hoe dezelfde pagina eruit ziet na migratie: example.com/pagina

Om uw pagina’s correct om te leiden, kunt u de gebruiken Omleidingsplug-in in WordPress.

Widgets:

Als u uw Blogger.com-widgets in WordPress wilt behouden, moet u de HTML-code kopiëren en in de zijbalk-widgets van uw WordPress-site plakken door naar Uiterlijk »Widgets.

Feeds:

Ga naar om uw feeds om te leiden Instellingen »Overige in uw Blogger.com-profiel. Klik op de Toevoegen optie naast Omleidings-URL voor postfeed. Geef vervolgens uw WordPress-feed als volgt op: http://example.com/feed

post feed redirect url

Wat is de volgende stap na migratie??

Hieronder staan ​​enkele essentiële dingen die u onmiddellijk na migratie op uw WordPress-blog moet doen:

 • Geef uw site een unieke uitstraling met het perfecte WordPress-thema
 • Installeer Google Analytics in WordPress
 • Voeg een contactformulier toe aan uw WordPress-site
 • Bied kogelvrije beveiliging door enkele van de beste WordPress-beveiligingsplug-ins te installeren
 • Verbeter WordPress SEO met de beste WordPress SEO-plug-ins

Hier is een lijst met populaire WordPress-plug-ins die u mogelijk nuttig vindt.

Dat is het!

Als je ooit van plan bent om van domein te wisselen, bekijk dan deze handleiding over hoe je WordPress correct kunt verplaatsen naar een nieuwe domeinnaam.

We hopen dat deze gids je heeft geholpen om je blog van Blogger naar WordPress te verplaatsen. Als je dit artikel leuk vond, bekijk dan onze handleidingen over hoe je WordPress kunt overzetten van een lokale server naar een live site en moet WordPress-plug-ins hebben voor zakelijke websites.

Blogger naar WordPress – veelgestelde vragen

Hier zijn een paar vragen die u mogelijk in gedachten heeft bij het migreren van uw blog van Blogger naar WordPress. Laten we eens kijken.

1. Krijg ik dezelfde look voor mijn website of blog nadat ik ben gemigreerd van Blogger naar WordPress?

Als u de exacte look wilt hebben, dan wilt u misschien een professionele WordPress-ontwikkelaar inhuren om het voor u te ontwerpen.

Als je geen geld wilt uitgeven aan het inhuren van een ontwikkelaar, kun je beter een WordPress-thema kiezen dat het beste bij je past.

2. Kan ik een nieuw WordPress-thema gebruiken of moet ik een aangepast thema maken dat overeenkomt met mijn Blogger-website?

Hoewel WordPress je een thema laat hebben zoals jij dat wilt, hoef je naar onze mening geen aangepast thema te maken dat overeenkomt met je oude Blogger-blog, vooral als je de oudere niet professioneel hebt ontworpen.

De meeste Blogger.com-bloggers kiezen bijvoorbeeld een gratis Blogger-sjabloon en passen deze zelf aan, die er uiteindelijk amateuristisch uitzien, vooral als ze geen ontwerpers zijn. Als dit op jou lijkt, zou je naar onze mening niet de moeite moeten nemen om een ​​aangepast thema te bouwen dat bij je Blogger-blog past.

Met WordPress kun je zelfs duizenden gratis blogthema’s vinden die veel beter zijn dan die van Blogger.com.

Voor een nog betere professionele uitstraling, kunt u ook een premium WordPress-thema zoals Divi kiezen waarmee u uw site zelf kunt ontwerpen met slepen en neerzetten zonder een ontwikkelaar in te huren.
3. Mijn afbeeldingen zijn niet correct gemigreerd. Wat kan ik doen?

Als je onze exacte stappen hebt gevolgd, moeten de mediabestanden automatisch worden overgezet van Blogger naar WordPress. Als u echter merkt dat sommige afbeeldingen ontbreken, kunt u de gebruiken Mediabestand Renamer inpluggen. Deze plug-in werkt op magische wijze om al uw afbeeldingen te hernoemen, zodat ze correct worden weergegeven.

Je kunt de naam van afbeeldingen ook vergrendelen zodat ze niet verder veranderen en de afbeeldingen blijven op je WordPress-site verschijnen.

4. Moet ik de URL’s in WordPress wijzigen na de migratie?

In tegenstelling tot Blogger.com kunt u met WordPress verschillende soorten URL-structuren kiezen. Dat betekent echter niet dat u met verschillende structuren moet experimenteren.

Als je een nieuwe WordPress-blog begint, kun je elke gewenste structuur kiezen. Maar aangezien u een bestaande blog migreert van Blogger naar WordPress, is het in uw eigen belang om de URL-structuur hetzelfde te houden als wat we in deze zelfstudie hebben aanbevolen, zelfs na migratie voor het behouden van zoekresultaten en verkeer.

5. Hoe verplaats ik mijn abonnees van Blogger naar WordPress?

Je kunt je WordPress-feed toevoegen aan de instellingen van je Blogger-account, waardoor de feedabonnees naar de nieuwe site worden verplaatst. Volg stap 9 voor meer details.

6. Heeft de blogmigratie invloed op mijn Adsense-account?

Nee. Als u migreert naar WordPress, kunt u uw AdSense-advertenties eenvoudig beheren met behulp van een plug-in, zoals AdSanity. Bekijk onze Adsanity-recensie.

Houd er rekening mee dat u de nieuwe website-URL aan uw AdSense-account moet toevoegen als u het subdomein met Blogger gebruikte (zoals voorbeeld.blogspot.com).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map