De fout oplossen bij het tot stand brengen van een databaseverbinding in WordPress (stap voor stap)

Hoe fout op te lossen bij het tot stand brengen van een databaseverbinding in WordPress


Komt u een fout tegen bij het tot stand brengen van een databaseverbinding op uw WordPress-site? Deze fout kan meerdere oorzaken hebben. Soms verschijnt het onverwacht en vraagt ​​u zich misschien af ​​wat er op uw site is veranderd om dit probleem te veroorzaken.

Vraag me niet langer af! In dit artikel laten we zien hoe u de fout bij het tot stand brengen van uw databaseverbinding in WordPress kunt oplossen door alle mogelijke redenen op te lossen.

Fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding – wanneer en waarom?

Normaal gesproken treedt deze fout op omdat uw website geen databaseverbinding kan maken. Maar de reden waarom het geen databaseverbinding maakt, kan voor iedereen anders zijn. Hier zijn een paar redenen:

 • Uw webserver reageert niet op uw verzoek.
 • De server krijgt te veel verzoeken en reageert niet meer.
 • De inloggegevens van uw database zijn onjuist of verouderd.
 • Uw database is beschadigd met malware.
 • Uw database is beschadigd door een codewijziging of door een automatische WordPress-update.

Meestal krijg je deze foutmelding als er een probleem is met je webhostingserver. Hoewel er ook veel andere redenen kunnen zijn. Het kan moeilijk voor u zijn om problemen op te lossen omdat u niet weet waarom het op uw site gebeurt. We begeleiden u stap voor stap om het probleem te vinden en op te lossen.

De fout oplossen bij het tot stand brengen van een databaseverbinding

Voordat we beginnen, moet u meerdere back-ups van uw database maken en deze op verschillende locaties opslaan. Als u deze fout niet kunt volgen of oplossen, kunt u teruggaan naar het hoofdprobleem door de back-up te uploaden en het opnieuw te proberen met een nieuwe aanpak.

We raden je ook aan om je WordPress-site, thema’s en plug-ins up-to-date te houden, zodat de kans kleiner is dat je een foutmelding krijgt. Maak ook regelmatig een back-up van uw WordPress-site, zodat u deze indien nodig kunt herstellen.

Uw aanmeldingspagina voor WordPress-beheerders controleren

U moet de aanmeldingspagina van uw WordPress-beheerder controleren om te zien welke fout daar wordt weergegeven. Als deze fout vergelijkbaar is met de fout aan de voorkant van uw site, gaat u naar de volgende stap.

Als er een andere fout is op de / wp-admin / pagina zoals ‘Een of meer databasetabellen zijn niet beschikbaar. De database moet mogelijk worden gerepareerd ”, dan moet je je wp-config.php-bestand bewerken om een ​​regel code toe te voegen.

Om wp-config.php te bewerken, kun je inloggen op je WordPress-site met een FTP-client. Je moet deze code toevoegen voor de “Dat is alles, stop met bewerken! Gelukkig bloggen ” regel in wp-config.php.

definiëren (‘WP_ALLOW_REPAIR’, waar);

Zorg ervoor dat u dit bestand goed opslaat.

Ga naar nadat u de code in het wp-config.php-bestand hebt toegevoegd http://www.uwsite.com/wp-admin/maint/repair.php (vervangen www.uwsite.com met uw website-URL) om de instellingen te zien om uw database te herstellen.

U hoeft niet ingelogd te zijn op uw WordPress-beheerdersaccount om toegang te krijgen om de database te herstellen. Als u de code correct toevoegt in het wp-config.php-bestand, helpt het u het databaseprobleem op te lossen. Na reparatie kunt u doorgaan en de code verwijderen uit uw wp-config.php-bestand.

Als het probleem zich nog steeds voordoet, kunt u deze handleiding verder lezen om naar een andere oplossing te zoeken.

Uw WP-Config.php-bestand bewerken om het probleem te vinden

U weet misschien dat het bestand wp-config.php het hoofdbestand is dat uw WordPress-website met uw database verbindt. Het heeft uw inloggegevens voor de database. Als je het root-wachtwoord of het databasegebruikerswachtwoord hebt gewijzigd, moet je deze gegevens ook bijwerken in je wp-config.php-bestand. Als u de details in het wp-config-bestand niet wijzigt, krijgt u een foutmelding bij het tot stand brengen van uw databaseverbinding.

U moet er zeker van zijn dat de inloggegevens voor de database hetzelfde zijn in het wp-config.php-bestand als u ze instelt voor uw WordPress-database.

definiëren (‘DB_NAME’, ‘databasenaam’);
definiëren (‘DB_USER’, ‘database-gebruikersnaam’);
definiëren (‘DB_PASSWORD’, ‘database-wachtwoord’);
definieer (‘DB_HOST’, ‘localhost’);

In deze code vertegenwoordigt DB_Name uw databasenaam, DB_User is uw gebruikersnaam van de database, DB_Password is het databasewachtwoord en DB_Host is de hostwaarde.

U kunt DB_Host-waarde toevoegen als localhost als uw WordPress-hostingprovider BlueHost, HostGator, etc. is. Voor andere hostingbedrijven kunt u contact opnemen met hun ondersteuningsteam of deze handleiding raadplegen op Configuratietrucs voor WordPress om andere hostwaarden te vinden.

We kwamen er ook achter dat als u uw WordPress-site op een lokale server zoals XAMPP of MAMP uitvoert, u de DB_Host-waarde van localhost naar IP kunt vervangen om deze fout te herstellen.

definieer (‘DB_HOST’, ‘127.0.0.1:8889’);

Dit IP-adres kan verschillen voor online webhostingbedrijven. Misschien wil je ook deze handleiding bekijken over hoe je WordPress kunt overzetten van een lokale server naar een live site.

Als uw probleem nog steeds niet is opgelost, lees dan hieronder verder om andere mogelijke oplossingen te vinden die u op het serveruiteinde kunt toepassen om de fout op te lossen.

Op zoek naar uw webhostingserver

Soms krijg je onverwacht veel verkeer en reageert je webhostingserver niet meer op de verzoeken. Ten eerste vertraagt ​​het uw website en wordt vervolgens een fout weergegeven bij het tot stand brengen van een databaseverbinding met de gebruikers die uw website proberen te bezoeken. Dit gebeurt meestal op gedeelde of VPS-hostingomgevingen.

U kunt rechtstreeks contact opnemen met de ondersteuningsafdeling van uw webhost en dit probleem controleren. Voor beheerde hostingbedrijven zoals WPEngine en Siteground, zal het ondersteuningsteam u snel helpen de fout op te lossen.

Als u deze fout zelf aan de serverzijde wilt oplossen, raden we u aan een paar dingen op uw MySQL-server te controleren om het probleem op te sporen.

Ten eerste moet u proberen toegang te krijgen tot andere websites op dezelfde server en kijken of ze goed werken of niet. Als andere websites dezelfde fout ook weergeven, is uw MySQL-server beschadigd.

Als je geen andere websites op dezelfde server hebt om te testen, dan moet je naar phpMyAdmin in je cPanel gaan en verbinding maken met je database. Als je verbinding hebt gemaakt, moet je controleren of je voldoende toestemming hebt of niet. Voeg eenvoudig een nieuw bestand toe, testconnection.php, en voeg deze code toe:

<?php
$ link = mysqli_connect (‘localhost’, ‘gebruikersnaam’, ‘wachtwoord’);
if (! $ link) {
die (‘Could not connect:’. mysqli_error ());
}
echo ‘Succesvol verbonden’;
mysqli_close ($ link);
?>

U moet de gebruikersnaam en het wachtwoord vervangen door uw inloggegevens voor de database. Eenmaal verbonden, betekent dit dat er geen probleem is met toestemmingen, en je kunt doorgaan en je wp-config.php-bestand opnieuw controleren om te zien of er spelfouten zijn in de gebruikersnaam of het wachtwoord.

Als uw verbinding mislukt, is de kans groot dat uw server problemen heeft. Er kan echter niet worden gezegd dat uw MySQL-server niet werkt. Het is mogelijk dat uw databasegebruiker niet voldoende toestemming heeft om toegang te krijgen tot de server.

U kunt contact opnemen met uw webhostingprovider en hen om toestemming vragen. Op die manier kunt u controleren op fouten en het probleem oplossen.

Er zijn nog veel meer redenen waarom u deze fout zou kunnen krijgen en u moet op verschillende manieren problemen met uw website oplossen. Als uw oplossing anders is dan de hierboven beschreven methoden, deel deze dan in de onderstaande opmerkingen. Anderen die deze fout ervaren, zouden baat hebben bij uw waardevolle advies!

We hopen dat deze gids u heeft geholpen bij het oplossen van uw fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding in WordPress. U kunt ook kijken hoe u zonder downtime van de ene webhost naar de andere kunt overschakelen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map