Een aangepast Airtable-formulier maken in WordPress

airtable form, wp airtable form, wpforms and zapier


Wilt u een aangepast Airtable-formulier maken op uw WordPress-website?

Airtable is een cloudservice waarmee u aangepaste spreadsheet-apps kunt bouwen zonder dat u een regel code hoeft te schrijven. Airtable-formulier maakt het gemakkelijk om de informatie van uw gebruiker op te slaan in een Airtable-basis.

In dit artikel laten we u zien hoe u een aangepast Airtable-formulier voor WordPress maakt.

Waarom een ​​aangepast Airtable-formulier maken in WordPress?

Airtable-formulieren zijn geweldig voor websites die quizzen en polls houden, klantinformatie verzamelen, productplanning doen, contentkalenderplanning, enz..

Airtable maakt het gemakkelijk om informatie in lange tabellen te verzamelen.

Kortom, u kunt visueel verbluffende spreadsheets maken die kunnen worden gebruikt voor het opslaan van informatie in uw database. Alle gegevens in deze formulieren moeten echter handmatig worden ingevoerd, wat natuurlijk een vervelende taak is. Om dit probleem aan te pakken, kunt u een WordPress-formulier maken en dit integreren in uw Airtable-account.

Een aangepast Airtable-formulier maken in WordPress

De beste manier om een ​​aangepast Airtable-formulier op uw WordPress-site te bouwen, is door de WPForms-plug-in. WPForms is de beste en de meest populaire plug-in voor het maken van WordPress-formulieren waarmee u binnen enkele minuten elk formulier kunt maken.

WPForms

Het biedt verschillende prachtige sjablonen die meteen kunnen worden gebruikt. U kunt deze formulieren ook gebruiken om betalingen te innen, spam-inzendingen te voorkomen, geolocatie toe te voegen en nog veel meer. Lees onze recensie op WPForms voor meer informatie.

Een van de functies van deze plug-in is om u het formulier te laten verbinden met uw Airtable-account via Zapier. Zapier is een app die verbinding maakt met meer dan 1.500 applicaties op internet, waaronder Airtable, Google Calendar, Slack, Gmail, enz.

Zodra u uw formulier aan Airtable koppelt, wordt alle informatie in het formulier automatisch toegevoegd aan uw Airtable-account. Is dat niet een snelle en eenvoudige manier om je informatie op te slaan? Laten we dus eens kijken hoe u een aangepast Airtable-formulier kunt maken in WordPress.

Stap 1: een WordPress-formulier maken met WPForms

Om te beginnen met het maken van uw formulier, moet u eerst de. Installeren en activeren WPForms-plug-in op uw website. Ga na activering naar WPForms »Nieuw toevoegen om een ​​formulier te maken.

Selecteer nu de Eenvoudig contactformulier keuze. U kunt ook een naam aan uw formulier toevoegen in het formuliernaamveld.

WPForms Builder, Airtable-formulieren

Het eenvoudige formulier heeft enkele basisvelden zoals naam en e-mailadres. U kunt meer velden aan dit formulier toevoegen door de velden aan de linkerkant van uw scherm te slepen en neer te zetten. Als je meer informatie wilt, bekijk dan onze gids over het maken van een eenvoudig contactformulier.

Zodra u klaar bent met het aanpassen van uw formulier, kunt u wijzigingen aanbrengen in de meldings- en bevestigingsinstellingen van dit formulier. Klik ten slotte op de Opslaan knop zodat je je instellingen niet kwijtraakt.

Stap 2: de Zapier-add-on installeren voor airtable-integratie

In de volgende stap moet je installeer de Zapier-add-on. Met Zapier kun je jouw formulier koppelen aan meer dan 2 apps tegelijk.

Hier gebruiken we Zapier om ons formulier te koppelen aan Airtable. Ga naar om Zapier te installeren WPForms »Add-ons. Gebruik nu het zoekveld om naar de add-on te zoeken.

Eenmaal gevonden, klik op de Installeer Addon knop. Ga nu naar de instellingenpagina van WPForms en klik op de Integratie tabblad. Hier vindt u uw Zapier API-sleutel, die zal worden gebruikt om uw WPForms aan uw Zapier-account te koppelen.

Op deze pagina ziet u het Zapier-logo. Klik erop om de API-sleutel te vinden. Houd deze pagina open. We hebben deze API nodig in de volgende stap.

Zapier API

Stap 3: de Zap maken

Een Zap is een geautomatiseerde taak waarin u tegelijkertijd twee of meer online apps kunt uitvoeren en verbinden. Maar om dat te laten gebeuren, moet je eerst een Zapier-account aanmaken. Open een nieuw tabblad en maak een Zapier-account aan.

Ga daarvoor naar de Zapier officiële website en klik op Aanmelden. Vervolgens kunt u zich met uw e-mailadres aanmelden.

Zapier, wpforms integratie, airtabe formulieren

Zodra u zich in uw Zapier-dashboard bevindt, klikt u op de Maak een Zap knop.

Nu moet je twee dingen configureren:

  • Configureer de Trigger-app
  • Configureer een actie-app

Laten we ze stap voor stap bekijken.

Stap 4: De Trigger-app configureren voor Airtable

Zap heeft een trigger nodig voor elke specifieke actie die moet plaatsvinden. Hier moeten we WPForms configureren als de trigger-app. Wanneer u op de klikt Maak een Zap knop wordt u naar een nieuw scherm geleid. Op deze pagina kunt u het zoekveld gebruiken om naar WPForms te zoeken. Eenmaal gevonden, klik erop om door te gaan naar de volgende stap.

Integreer WPForms in zapier

Selecteer in de volgende stap de Doorgaan met knop.

integreer wpfrms in zapier

Je ziet nu een nieuw scherm waar je moet inloggen op je WPForms-account. Door op de te klikken Log in bij WPForms knop ziet u een pop-up met een nieuw venster waarin u uw websiteadres en de API-sleutel die we nodig hebben in stap 2 kunt invoeren. Na het invoeren van deze gegevens klikt u op de Ja, doorgaan knop.

U zult zien dat uw WPForms-plug-in is toegevoegd aan de Selecteer WPForms-account bladzijde. Klik nu op de knop Test op uw scherm om te controleren of het Zapier-account correct is geïntegreerd in uw WPForms-plug-in.

Als u een succesbericht ontvangt, moet u op de knop Opslaan + doorgaan klikken om door te gaan. Nu heeft Zapier toegang tot uw WPForms-plug-in en kan alle formulieren ophalen die u met uw account heeft gemaakt. Selecteer met behulp van de vervolgkeuzepijl het formulier dat u eerder heeft gemaakt en klik op de Doorgaan met knop.

Nu haalt Zapier alle gegevens van uw formulier op. Selecteer een van de formuliervermeldingen zodat deze kan worden gebruikt voor het testen van de verbinding tussen WPForms en Airtable. Klik op de Doorgaan met knop om door te gaan.

Stap 5: de actie-app configureren

Deze stap is een vervolg op de vorige en we gaan de actie-app hier configureren. Klik daarvoor op de link in de onderstaande schermafbeelding.

Zapier-instellingen

U kunt nu de Airtable-app kiezen met behulp van de vervolgkeuzepijl.

Kies een airtable actie-app

U wordt nu gevraagd om de actie Airtable te selecteren. Je hebt hier verschillende opties. Selecteer de optie die je nodig hebt. Laten we hier de optie record maken selecteren. Beëindig de stap door op de te klikken Opslaan + doorgaan knop.

Druk in de volgende stap op Maak een account aan knop om uw Airtable-account aan Zapier te koppelen. Er verschijnt nu een pop-upvenster op uw scherm waarin u wordt gevraagd uw Airtable API-sleutel in te voeren. Om uw Airtable API te krijgen, opent u een nieuw tabblad en logt u in op uw Airtable-account. U vindt uw API onder Accountoverzicht. Klik gewoon op je profielfoto in de rechterbovenhoek en klik op account overzicht.

API Airtable

U kunt de API bekijken door op het tekstvak te klikken. Kopieer en plak nu deze API in uw Zapier-venster.

Als je klaar bent, druk je op Ja, doorgaan knop. Je ziet nu dat je Airtable-account wordt toegevoegd aan de Selecteer Airtable Account bladzijde. U kunt nu op de klikken Test knop om de verbinding tussen uw Zapier- en Airtable-accounts te testen.

Stap 6: De airtable-sjabloon instellen en testen

De laatste stap is het opzetten en testen van de Airtable-sjabloon. U kunt de Airtable-sjablonen vinden door op het tabblad Sjablonen bovenaan uw Airtable-account te klikken.

airtable sjablonen

Om een ​​sjabloon te selecteren, moet je eerst een basis selecteren. Laten we selecteren Gebruikersonderzoek als basis voor deze tutorial. Zo ziet onze sjabloon eruit.

luchtdichte basis voor wordpress

Zapier haalt de gegevens uit uw Custom Airtable-formulier voor de velden. Elk van deze velden is bewerkbaar. Als je klaar bent, scroll je naar beneden en klik je op Doorgaan met knop. In de volgende stap kunt u uw WPForms en Airtable-verbinding controleren door op te klikken Stuur test naar Airtable knop.

Er wordt nu een nieuw contact gemaakt met het testformulier in uw Airtable-account. U kunt inloggen op uw Airtable-account om te bevestigen of de contactpersoon is aangemaakt. Als het klaar is, kun je terugkeren naar je Zapier-account en op Af hebben knop om het proces te voltooien. Blader door je scherm en verwissel de Jouw Zap optie aan. Je kunt ook een naam aan je Zap toevoegen.

zap naam

Telkens wanneer een formulier door een gebruiker wordt ingediend, wordt de informatie automatisch toegevoegd aan uw Airtable-account.

Stap 7: Airtable Form insluiten in WordPress

Zodra het formulier gereed is, kunt u het eenvoudig op uw website insluiten. Je kunt het insluiten in je berichten, pagina’s of je zijbalken. Ga naar om uw formulier in te sluiten Pagina’s »Nieuw toevoegen. Voeg nu een naam toe aan uw formulier en klik op de ‘+’ teken om een ​​blok toe te voegen. Selecteer nu WPForms in de meest gebruikte blokkensectie.

wpforms insluiten

Klik hier op de vervolgkeuzepijl en selecteer het formulier dat u zojuist hebt gemaakt met de WPForms-plug-in.

Uw formulier wordt nu toegevoegd aan de pagina-editor. De laatste stap is het publiceren van uw formulier. Om dat te doen, drukt u gewoon op de knop Publiceren en uw formulier is meteen live.

Formulier publiceren, WPForm

Dus dat is het. Uw aangepaste Airtable-formulier is met succes gemaakt. We hopen dat dit artikel nuttig voor je is. Misschien wilt u ook eens kijken hoe u een e-mailnieuwsbrief maakt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map