Een afbeeldingengalerij maken in WordPress (met en zonder een plug-in)

beeldgalerijen in wordpress


Wilt u een afbeeldingengalerij maken op uw WordPress-website?

Een afbeeldingengalerij zorgt ervoor dat uw afbeeldingen er georganiseerd en netjes uitzien. Met afbeeldingsgalerijen kunt u meerdere afbeeldingen op uw site weergeven in de vorm van een rasterlay-out met meerdere rijen en kolommen.

WordPress-afbeeldingsgalerijen toevoegen: 2-methoden

Het goede nieuws is dat het met WordPress eenvoudig is om een ​​afbeeldingengalerij toe te voegen. U kunt op twee manieren een afbeeldingengalerij toevoegen: met een plug-in of zonder een plug-in.

Out of the box, WordPress wordt geleverd met een standaard galeriefunctie, die veel beperkingen met zich meebrengt. Als je alleen een basisgalerie nodig hebt, kun je de standaard WordPress-galerij gebruiken om je foto’s te laten zien. Maar als u verder wilt gaan, wilt u misschien kiezen voor een WordPress-galerij-plug-in, zoals Envira Gallery.

In dit artikel bespreken we beide manieren om afbeeldingsgalerijen toe te voegen aan WordPress. We laten u ook zien welke methode de beste is en waarom.

Methode 1: Een WordPress-afbeeldingsgalerijen toevoegen met een plug-in

Met zoveel geweldige plug-ins beschikbaar in de WordPress-repository, is het super eenvoudig om nieuwe functies aan uw site toe te voegen. En het maken van een afbeeldingengalerij is geen uitzondering. Vooral met een plug-in zoals Envira Gallery .

Envira-galerij

Envira Gallery is een geweldige galerij-plug-in voor WordPress waarmee je super eenvoudig mooie en responsieve galerijen kunt toevoegen om je afbeeldingen weer te geven. Hiermee kunt u uw afbeeldingen op een verbluffende manier presenteren door ze te openen in een pop-upvenster, diavoorstelling en meer. Bekijk hier onze volledige Envira-galerij.

Stap 1: afbeeldingen uploaden met Envira Gallery

Om deze plug-in te gebruiken, moet je eerst Envira Gallery downloaden en installeren op je WordPress-website. Als je klaar bent, ga je naar Envira Gallery aan de linkerkant van je scherm en klik je op Nieuw toevoegen.

Envira Gallery

Geef uw galerij nu een naam en afhankelijk van de bron van waaruit u uw afbeeldingen wilt uploaden, gebruikt u de opties om uw afbeeldingen toe te voegen.

Terwijl u uw afbeeldingen toevoegt, ziet u een potloodpictogram op de miniaturen. Klik op het pictogram om uw foto’s te bewerken. U kunt nu uw trefwoorden, bijschrift, alt-tags enz. Toevoegen. U heeft ook de mogelijkheid om de afbeeldingen in een nieuw venster te openen wanneer uw gebruikers erop klikken.

Stap 2: de instellingen van uw afbeeldingengalerij configureren

Als je klaar bent, klik je op het tabblad Configuratie net onder je galerij. Je kunt hier aan de instellingen van je galerij werken. U kunt het aantal galerijkolommen instellen, lui laden inschakelen, de hoogte van uw afbeeldingen, hun grootte en afmeting selecteren, enz. Breng, afhankelijk van uw vereisten, de nodige wijzigingen aan.

Zodra de wijzigingen zijn aangebracht, klikt u op de Lichtbak tabblad. Nu kunt u een lightbox-thema selecteren, beslissen of u de afbeeldingstitel wilt weergeven of verbergen, de afbeeldingsgrootte selecteren en nog veel meer doen.

Envira Gallery lightbox instellingen, afbeeldingengalerij wordpress

Klik vervolgens op de Mobiel tabblad. Op dit tabblad kunt u uw galerij responsief maken voor mobiele apparaten. U kunt de lay-outafmeting, de breedte van de galerijminiatuur en al het andere selecteren om uw afbeeldingen er fantastisch uit te laten zien op mobiele apparaten.

Als u meer instellingsopties wilt, kunt u de gebruiken Diversen tabblad ook. Je kunt dit tabblad ook overslaan als je wilt. Het is helemaal aan jou.

Nu ben je klaar om de galerij te publiceren. Gebruik de Publiceren knop aan de rechterkant om uw galerij gemaakt met Envira Gallery live te laten gaan.

Stap 3: uw galerij invoegen in WordPress

De volgende stap is om deze galerij in te voegen in de post of pagina waar u deze wilt weergeven. Maak een nieuw bericht of bewerk een bestaand bericht. Klik nu in de linkerbovenhoek van uw concept op de + keuze. Je hebt verschillende opties, waaronder Envira Gallery. Selecteer deze optie.

Gebruik nu de vervolgkeuzepijl om naar de galerij te zoeken die u zojuist met Envira bij de naam hebt gemaakt. Eenmaal gevonden, selecteert u de galerij om deze toe te voegen aan uw bericht of pagina.

De plug-in uploadt de galerij nu automatisch naar uw bericht. Je kunt nu de Bijwerken knop aan je rechterkant om de galerij in je bericht te zien verschijnen. Hier ziet u hoe de galerij wordt weergegeven in ons voorbeeldbericht.

Dat is het! Zo voeg je een afbeeldingengalerij toe aan je WordPress-berichten of pagina’s met behulp van een plug-in. Laten we nu eens kijken hoe u een galerij zonder plug-in kunt toevoegen.

Methode 2: een afbeeldingengalerij toevoegen zonder plug-in

In WordPress kunt u eenvoudig een afbeeldingsgalerie toevoegen, zelfs zonder een plug-in toe te voegen. Dit is de beste keuze voor u als u een basisgalerij op uw site nodig heeft.

Stap 1: uw afbeeldingengalerij toevoegen aan een bericht of pagina

Eerst moet je het bericht bewerken waar je de afbeeldingengalerij wilt laten zien. Klik nu net als in de bovenstaande stap op de + optie en selecteer Galerij.

afbeeldingengalerij zonder plug-in

U kunt nu uw afbeeldingen uploaden via het tabblad Uploaden. Dit kan vanaf uw computer of uw mediabibliotheek. U kunt één foto tegelijk selecteren of meerdere foto’s tegelijk selecteren door op de Ctrl-toets op uw toetsenbord te drukken.

Stap 2: Afbeeldingsinstellingen en uw galerij publiceren

U kunt het aantal kolommen aan de rechterkant net onder de wijzigen Publiceren knop. Je hebt ook de mogelijkheid om een ​​bijschrift toe te voegen voor je hele galerij. Als je klaar bent met het aanbrengen van de wijzigingen, klik je op de knop Update. Je galerij zou nu live moeten zijn.

Welke methode is beter voor het toevoegen van afbeeldingsgalerijen in WordPress

Nadat u beide resultaten hebt gezien, vraagt ​​u zich misschien af ​​waarom u Envira Gallery moet gebruiken als u hetzelfde resultaat kunt krijgen, zelfs zonder. Het antwoord is simpel. Door een galerij toe te voegen met een plug-in, heb je de mogelijkheid om controle te krijgen over elk klein detail dat daarmee verband houdt. U kunt de instellingen gebruiken om uw afbeeldingsafmetingen, hoogte en breedte van uw galerij aan te passen en zelfs het mobiele uiterlijk aan te passen.

Als u echter alleen een basisafbeeldingsgalerie nodig heeft, kunt u de ingebouwde WordPress-galeriefunctie gebruiken.

En dat gaat allemaal over het toevoegen van een afbeeldingengalerij in WordPress. We hopen dat dit artikel nuttig voor je is. Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in het weten hoe u aangepaste afbeeldingsformaten kunt toevoegen aan het dialoogvenster Media toevoegen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map