Een podcast op de juiste manier starten in 2020 (stap voor stap)

hoe je een podcast maakt met wordpress


Wil je podcasts publiceren op je WordPress-site? Podcasts kunnen u helpen nieuwe doelgroepen te bereiken. U kunt uw sitebezoekers aanmoedigen zich op uw serie te abonneren en regelmatig naar hen te luisteren. Op die manier kunt u een langdurige relatie opbouwen met uw luisteraars en deze mogelijk omzetten in leads en klanten.

In dit artikel laten we u in een paar snelle en gemakkelijke stappen zien hoe u een podcast start. Laten we beginnen.

Stap 1: Podcasting maken in WordPress: Aan de slag

Het hebben van een blog zou een extra voordeel zijn als je een succesvolle podcastserie wilt draaien. Bloggen is meer dan alleen een aanvulling op de podcast. Het is zelfs toegankelijker dan podcasts zelf, vooral als je ze transcripteert en publiceert op je blog. Bovendien kan bloggen je ook een enorme boost geven in je geloofwaardigheid.

Een belangrijke stap bij het opzetten van uw WordPress-blog is het selecteren van een domeinnaam en een goed hostingplatform.

Een domeinnaam is het adres van uw blog op internet, zoals Google.com of IsItWP.com. Webhosting is waar mensen de inhoud en bestanden van hun blogs opslaan.

We raden u aan om te kiezen voor BlueHost, een van de toonaangevende webhostingproviders op de markt. Bluehost is ook een officieel aanbevolen webhostingprovider door WordPress.org.

Wanneer u een nieuwe blog wilt starten, kunnen de gecombineerde kosten van domein en hosting behoorlijk veel lijken.

Daarom hebben we een deal gesloten met Bluehost om onze gebruikers een gratis domeinnaam, gratis SSL en meer dan 60% korting op WordPress-hosting te bieden.

Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding te claimen »

Als u nog geen blog heeft, vindt u hier een handleiding voor het starten van een WordPress-blog (stap voor stap).

Stap 2: Stel een mediahost in om podcasts te maken

Over het algemeen zijn uw podcasts enorme mediabestanden die op een betrouwbaar platform moeten worden gehost. Dus uw volgende stap zou zijn om een ​​goed mediahostingplatform te selecteren. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom je een aparte host voor je mediabestanden nodig hebt en daar geen Bluehost voor gebruikt.

Welnu, dat komt omdat u niet wilt dat uw website vertraagt ​​en niet meer reageert vanwege het verbruik van een enorme hoeveelheid serverbronnen. Mediahostingplatforms zorgen daarvoor en zorgen ervoor dat uw website altijd sneller presteert.

Blubrry-hosting, podcast-hosting

Om de beste resultaten te krijgen, kunt u kiezen voor Blubrry, een podcast-specifieke mediahost. Blubrry biedt ook een uitstekende plug-in genaamd Blubrry PowerPress die het proces van het verwerken en beheren van je podcasts vanuit WordPress vereenvoudigt.

Stap 3: De juiste apparatuur kiezen

Nu je klaar bent met je podcasthosting, is het tijd om de juiste apparatuur te selecteren voor je podcastconfiguratie. De belangrijkste uitrusting voor podcasters is een microfoon van goede kwaliteit.

Als u een instapoplossing nodig heeft, kunt u deze kopen Samson CO1U (USB). Dit is de eerste USB studio condensatormicrofoon in de branche, die u helpt podcasts van hoge kwaliteit op te nemen door deze rechtstreeks op uw computer aan te sluiten via een USB-poort.

Als alternatief kunt u gebruiken Heil PR-40 (XLR-aansluiting, niet USB), dat is wat professionals gebruiken. Hiervoor moet je ook een audiomixer kopen.

Anders dan dat, heb je nodig –

 • Microfoonarm
 • Shock Mount
 • Pop-filter
 • Hoofdtelefoons

Als je alle benodigde apparatuur als een bundel wilt kopen, overweeg dan om Rode Podcaster Booming Kit te kopen, die wordt geleverd met een Podcaster, PSA1-arm en PSM1-schokdemper, allemaal samen verpakt.

Laten we nu de volgende stap bekijken.

Stap 4: uw eerste podcast opnemen

Om te beginnen met het opnemen van je eerste podcastaflevering, heb je audio-opnamesoftware nodig. Audacity is een van de meest populaire opnamesoftware die u kunt gebruiken.

Met Audacity kunt u eenvoudig uw bestanden opnemen en ze ook bewerken. Zodra je het hebt geïnstalleerd, open je het software »Bestand» Start een nieuw project. Dat is het. U kunt nu op de klikken Vermelding knop en begin met het opnemen van uw podcast.

Neem op met Audacity, podcasting met WordPress

U kunt uw bestand bewerken en verfijnen voor uw luisteraars. Verwijder lastige pauzes, hoesten, niezen of iets waarvan u denkt dat het niet nodig is.

Je kunt ook wat achtergrondmuziek toevoegen als je wilt. Ga voor het toevoegen van achtergrondmuziek naar Bestand »Importeren. Je kunt dan door je muziekbestanden bladeren en degene toevoegen die je leuk vindt.

Omdat Audacity een tool is met een uitgebreide lijst met functies, is het niet mogelijk om de functies ervan in deze tutorial te behandelen. Je kunt er echter doorheen gaan wiki-tutorials om een ​​gedetailleerd inzicht te hebben.

Na het opnemen is het volgende dat u moet doen, uw bestand exporteren. Over het algemeen worden podcasts-bestanden geëxporteerd in MP3-formaat. Hierdoor worden de bestanden beveiligd in superieure kwaliteit en in kleinere bestandsgroottes. Geef uw bestand een naam en sla het op uw computer op.

Stap 5: uw podcast publiceren met WordPress

Om uw podcast op uw WordPress-website te publiceren, logt u eerst in op uw admin-gebied. De tweede stap is om naar toe te gaan Plugins »Nieuw toevoegen» PowerPress Podcasting-plug-in van Blubrry.

PowerPress is een gratis plug-in die het publiceren van podcasts op uw WordPress-site supergemakkelijk maakt. Zodra de plug-in is geïnstalleerd en geactiveerd, gaat u naar uw PowerPress-dashboard »Instellingen. Klik nu op de Configureer Blubrry-statistieken en hostingservices knop.

PowerPress-instellingen, podcast maken met wordpress

Je krijgt het volgende venster op je scherm. Hier moet u uw Blubrry-hostingaccountgegevens invoeren.

Verbind Blubrry met wordpress

Als u verder naar beneden op de pagina scrolt, ziet u meer opties. Vul deze velden in. De plug-in gebruikt de informatie in de RSS-feed van je podcast. Vervolgens wordt deze informatie door iTunes gebruikt om uw podcast aan hun directory toe te voegen.

Sla de wijzigingen op die u zojuist heeft aangebracht. Je website is helemaal klaar om je podcasts nu te publiceren.

Stap 6: Mediabestanden toevoegen aan uw Podcast-hosting

U bent niet klaar om uw podcasts te publiceren tenzij uw opgenomen bestanden worden geüpload naar uw mediahostingservice. Om uw bestanden te uploaden, log in op uw Blubrry-hostingaccount »Podcaster-dashboard» Upload nieuwe mediabestanden.

Je hebt nu de mogelijkheid om nieuwe media te uploaden. Klik erop en begin met het uploaden van de bestanden die u eerder op uw computer hebt opgeslagen.

Stap 7: uw eerste podcast toevoegen aan WordPress

Het is nu tijd om de podcast toe te voegen aan je WordPress-website. Dus ga naar je WP-dashboard »Berichten» Nieuwe pagina toevoegen. Voeg een pakkende titel en beschrijving toe aan je podcast. Je moet ook een nieuwe categorie maken voor je podcasts.

Blader nu naar beneden en vind de optie Podcast-aflevering.

Upload podcast mediabestanden naar WordPress

Je ziet een optie genaamd de Media-URL. Gebruik het pictogram naast deze optie om de mediabestanden te uploaden die u zojuist hebt geüpload naar uw Blubrry-media. Als u een andere hosting gebruikt, kunt u op uw URL klikken in het lege veld. Raak nu de Publiceren knop aan uw rechterkant.

Dat is het! Je podcast is nu live.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het starten van een podcast op je WordPress-site. Als je meer wilt weten over meer WordPress Podcast-plug-ins, lees dan ons bericht over 12 beste WordPress Podcast-plug-ins vergeleken (gratis & Premie)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map