Een website voor kleine bedrijven maken in 5 eenvoudige stappen (2020)

Hoe u een website voor kleine bedrijven maakt


Wilt u een website maken om uw kleine bedrijf te promoten? Een website maken voor uw bedrijf kan u helpen groeien op internet. Gelukkig kunt u zelf een website voor kleine bedrijven maken zonder een forse vergoeding te betalen aan een ontwikkelaar.

In dit artikel laten we u zien hoe u in vijf eenvoudige stappen een website voor kleine bedrijven maakt.

Waarom zou u een website maken voor uw kleine bedrijf??

Als bedrijfseigenaar wilt u uw producten en services met de wereld delen. Dit kan door een zakelijke website te maken. Een website maximaliseert uw bereik voor nieuwe klanten en helpt u uw bedrijf sneller te laten groeien.

Vroeger was het niet eenvoudig om voor een klein bedrijf een website te maken of een online winkel te creëren. Vroeger huurden mensen professionele ontwikkelaars in die hun websites maakten, en het was een enorme uitgave voor een kleine ondernemer. Nu is de technologie geavanceerd en kunt u uw eigen website bouwen zonder enige codeerkennis.

Bekijk ook ons ​​artikel over de beste WordPress-boeken, inclusief de boeken op WordPress-websites voor bedrijven.

Laten we eens kijken hoe u in vijf eenvoudige stappen een website voor kleine bedrijven kunt maken, zonder de hulp van een ontwikkelaar.

Stap 1: Een platform kiezen om uw website voor kleine bedrijven te maken

Eerst moet u het juiste platform kiezen waarmee u toegang krijgt tot alle functies die u nodig heeft om uw site te maken. De meeste beginners vinden het niet belangrijk, maar het is de basisfactor van uw website. Als u het juiste platform voor uw behoeften kiest, worden alle andere taken die u onderneemt eenvoudig.

We raden u aan WordPress te kiezen om uw kleine bedrijfswebsite te maken. Het is een bekende software die 31% van alle websites op internet ondersteunt.

WordPress is geweldig voor websites voor kleine bedrijven, omdat het wordt geleverd met tal van ingebouwde functies die uw werk eenvoudig maken. Het heeft honderdduizenden gratis sjablonen en extensies waarmee u uw website kunt maken zonder een enkele regel code te hoeven schrijven. Het beste van alles is dat u volledige controle heeft over uw site.

WordPress komt in 2 smaken: WordPress.com en WordPress.org. Voor uw website heeft u de door uzelf gehoste WordPress.org nodig, omdat deze geweldige functies heeft en toegang heeft tot gratis thema’s en plug-ins. Voor meer details leest u WordPress.com vs. WordPress.org.

Nu u weet welk platform u moet kiezen, kunt u het daadwerkelijke proces van het maken van uw website starten.

Stap 2: Domein kopen en hosting voor uw Small Business-website

Het eerste dat u nodig heeft, is een domeinnaam en webhosting om te beginnen met het maken van uw bedrijfswebsite met WordPress.

Dit kost geld en misschien wilt u een optie die in de beginfase van de ontwikkeling minder kost. Over het algemeen kost een domeinnaam u $ 14,99 per jaar en kost webhosting ongeveer $ 7,99 / maand, wat veel geld is als u een klein budget heeft.

We raden Bluehost-hosting aan voor uw site. Voor onze lezers bieden ze een gratis domeinnaam, een gratis SSL-certificaat en 60% KORTING op WordPress-hosting. Dit verlaagt uw kosten voor een domeinnaam en hosting tot $ 2,75 / maand.

Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding te claimen »

Als u eenmaal op de website van Bluehost bent, klikt u op de Begin nu knop om door te gaan.

maak een blog op bluehost

U wordt naar de prijspagina geleid. Je kunt in de Basic en Plus plannen. Deze abonnementen zijn betaalbaar en bieden goede services voor websites voor kleine bedrijven.

selecteer een bluehost-abonnement om een ​​blog te starten

Als je eenmaal hebt besloten, kun je op de Selecteer knop om uw plan te kiezen en door te gaan naar de volgende stap om uw domeinnaam te kopen.

bluehost domeinaankoop

Voor een website voor kleine bedrijven wordt aanbevolen om een ​​domeinnaam te kiezen die eenvoudig, kort en gemakkelijk uit te spreken is. Een domeinnaam moet relevant zijn voor uw bedrijf en potentiële klanten een idee geven waar uw merk om draait. Besteed wat tijd aan het zoeken naar de juiste domeinnaam, want dit kan een grote succesfactor zijn voor uw site. U kunt zelfs naar een domeinnaam zoeken met onze tool voor het genereren van domeinnamen.

Na het verkrijgen van uw domeinnaam kunt u op de De volgende knop. Nu moet u uw persoonlijke gegevens toevoegen, zoals uw naam, e-mailadres, adres, enz.

bluehost pakketinformatie

Op dezelfde pagina worden enkele add-ons weergegeven die u bij uw hostingplan kunt opnemen. Schakel ze gewoon uit en blijf de totale prijs zien, selecteer uw betalingsmethode en voltooi de aankoop.

Notitie: Als u een van deze hosting-add-ons later wilt, kunt u ze toevoegen vanuit uw hostingdashboard.

Stap 3: WordPress installeren op uw hostingaccount

Nadat u zich heeft geabonneerd op uw hostingplan, wordt u gevraagd een WordPress-thema te kiezen. U kunt in deze stap elk thema kiezen, omdat u uw thema later altijd kunt wijzigen (we laten u zien hoe u dit doet in een latere stap van deze tutorial).

kies een thema

Vervolgens wordt u gevraagd de naam en slogan voor uw website te kiezen.

maak een nieuwe WordPress-website

Klik na het specificeren van de details op De volgende. Bluehost zal WordPress nu voor je installeren en, als je klaar bent, je een scherm als dit laten zien:

WordPress installatie geslaagd

U kunt inloggen op uw site door toe te voegen wp-admin aan uw URL. Dit is hoe uw WordPress-inlog-URL eruit zou moeten zien:

http://example.com/wp-admin

U kunt nu inloggen op uw WordPress-website met de inloggegevens die naar uw e-mailadres zijn gestuurd.

WordPress login

In uw WordPress-beheergebied kunt u algemene instellingen wijzigen, pagina’s maken en uw hele website beheren.

Deze WordPress-installatie heeft een basisthema dat automatisch wordt geïnstalleerd en geactiveerd. U kunt de standaardsjabloon wijzigen in een thema naar keuze. Er zijn honderdduizenden gratis en premium-thema’s beschikbaar op internet.

U kunt deze verzameling van de beste en meest populaire WordPress-thema’s bekijken voor uw kleine bedrijfswebsite. Kies gewoon een WordPress-thema met een geweldig ontwerp dat overeenkomt met de functies die u nodig heeft voor uw site.

Nadat je een thema hebt gekozen, kun je het eenvoudig binnen WordPress installeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-thema voor meer informatie.

Alle WordPress-thema’s hebben verschillende functies en opties om het uiterlijk en het gevoel van uw site aan te passen. Je kunt altijd naar de Uiterlijk »Aanpassen pagina in uw WordPress-beheergebied om de instellingen van uw thema te bewerken.

Pas het uiterlijk van de site aan

Op deze pagina kunt u menu’s maken, websitekleuren wijzigen, een koptekstafbeelding toevoegen en meer. Als u klaar bent met de instellingen, kunt u op de klikken Publiceren knop om deze veranderingen in actie te zien.

Hoewel het gemakkelijk is om een ​​WordPress-thema te vinden dat zich aanpast aan uw workflow, zijn de aanpassingsopties voor de meeste thema’s beperkt. Tenzij u een ontwikkelaar bent, kunt u geen belangrijke wijzigingen aanbrengen in uw themaontwerp.

Als u zelf een op maat gemaakt ontwerp voor uw site wilt maken, kunt u een plug-in voor het slepen en neerzetten van WordPress installeren. De meest populaire zijn Beaver Builder en Divi Theme, omdat ze u allebei veel opties bieden om eenvoudig een prachtige zakelijke website te maken.

Stap 4: Uw websitepagina’s maken

Nadat je je thema hebt geactiveerd, moet je een paar pagina’s maken en informatie over je bedrijf toevoegen. Websites voor kleine bedrijven zijn niet geladen met inhoud, dus u kunt eenvoudige websitepagina’s maken met basisgegevens voor uw gebruikers.

Ga naar om een ​​nieuwe pagina te maken Pagina’s »Nieuw toevoegen in uw WordPress-beheergebied.

Nieuwe pagina in WordPress

U kunt zoveel pagina’s maken als u nodig heeft voor uw site. Als u informatie op de gepubliceerde pagina’s wilt toevoegen of bijwerken, kunt u deze eenvoudig bewerken vanuit uw WordPress-beheergebied.

Voeg alle belangrijke pagina’s toe die nodig zijn voor een kleine bedrijfswebsite zoals over ons, services, producten, ondersteuning (indien beschikbaar) of andere nuttige pagina’s worden gemaakt.

Zodra u begint, kunt u meer pagina’s toevoegen, zoals een blogpagina, afzonderlijke merkpagina’s voor elk product en meer. Houd het voorlopig simpel.

Stap 5: Functies toevoegen aan uw website

WordPress wordt geleverd met duizenden plug-ins (apps) om het u gemakkelijk te maken. U kunt deze plug-ins gebruiken om ongelooflijke functies aan uw site toe te voegen zonder een enkele regel code te bewerken.

Pagina met plug-ins

De WordPress-repository heeft meer dan 50.000 gratis plug-ins die u kunt gebruiken om functies aan uw site toe te voegen. Installeer en activeer gewoon degene die u wilt, en u bent onderweg.

Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Daarnaast raden we je aan om dit artikel te lezen over hoe je een micro-jobsite zoals Fiverr kunt maken.

Dingen om te doen direct na het maken van uw WordPress-website

Zodra uw website gereed is, moet u een paar taken uitvoeren die nodig zijn om uw zakelijke website goed te laten werken op internet. Verbeter bijvoorbeeld de positie van zoekmachines om meer bezoekers te krijgen, controleer de spamreacties op uw site, verhoog de laadsnelheid van uw pagina, beveilig uw website tegen hackers en malware en voeg een contactformulier toe.

Laten we eens kijken naar de stappen die u onmiddellijk na het bouwen van uw kleine bedrijfswebsite moet nemen.

 • Contact Formulier: Voeg een contactformulier toe aan uw bedrijfswebsite. Misschien wilt u ook onze deskundige keuze bekijken voor de beste WordPress-contactformulier-plug-ins. Uw gebruikers kunnen via deze formulieren contact met u opnemen.
 • Google Analytics-tracking toevoegen: Voeg Google Analytics-tracking toe aan uw kleine bedrijfssite door de MonsterInsights-plug-in. In de beginfase is elke bezoeker belangrijk, en MonsterInsights kan dat voor je regelen.
 • WordPress beveiliging: Beveilig uw WordPress-site door enkele van de beste WordPress-beveiligingsplug-ins te installeren. We raden Sucuri aan, een populaire WordPress-beveiligingsplug-in en we gebruiken deze op al onze websites.
 • Verbeter WordPress SEO: Verhoog uw SEO door de beste WordPress SEO-plug-ins te gebruiken. We raden u aan de Yoast SEO-plug-in te gebruiken.
 • WordPress back-up: Plan een back-up van uw WordPress-site met de beste WordPress-back-upplug-in. U kunt ook deze handleiding raadplegen over hoe u eenvoudig een back-up kunt maken van uw WordPress-site.
 • WordPress prestaties: Verbeter de prestaties van uw bedrijfssite door de beste WordPress caching en andere WordPress-prestatie-plug-ins te installeren.
 • Voorkom spamreacties: Voorkom spamreacties door de Akismet-plug-in op uw site te installeren.
 • Laat uw website groeien: Laat uw bezoekers en klanten groeien door de beste WordPress-plug-ins voor het genereren van leads te gebruiken.
 • Zakelijke telefoondienst: Sta gebruikers toe om met u in contact te komen door een zakelijke telefoondienst aan uw website toe te voegen.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om in vijf eenvoudige stappen te leren hoe u een website voor kleine bedrijven kunt maken. En lees ook onze deskundige antwoorden over hoeveel een website kost voordat u uw website start.

Lees voor meer gedetailleerde stappen hoe u een WordPress-website helemaal opnieuw start (stap voor stap).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map