Hoe Facebook-verkeer effectief te volgen met Google Analytics

Facebook-gebruikers volgen in Google Analytics


Wilt u uw Facebook-verkeer volgen in Google Analytics? Het kennen van het gedrag van Facebook-gebruikers op uw site is belangrijk omdat het u helpt uw ​​site te optimaliseren om meer Facebook-verkeer en inkomsten te genereren.

In dit artikel leggen we uit hoe u uw Facebook-gebruikers in Google Analytics nauwkeurig kunt volgen.

Facebook-gebruikers volgen in Google Analytics

Met meer dan een miljard actieve maandelijkse gebruikers is Facebook een betrouwbaar platform waarmee u uw bereik kunt uitbreiden naar een nieuw publiek dat zeker geïnteresseerd is in wat u te bieden heeft. Zonder te weten wat uw Facebook-fans op uw website doen, kunt u onmogelijk weten of uw inhoud echt werkt.

Het is echter belangrijk om Facebook-gebruikers te volgen om hun activiteiten en gedrag te achterhalen. Het zal u helpen inkomsten te genereren met die bezoekers en de conversies te verhogen.

Facebook biedt ook rapporten over gebruikersklikken, maar u moet weten dat deze inzichten verschillen van de trackingresultaten in Google Analytics.

Facebook Insights richt zich op activiteiten die plaatsvinden op uw Facebook-pagina en toont statistieken zoals paginaweergaven, pagina-likes, bereik, pagina-volgers en meer. Deze inzichten laten zien hoeveel gebruikers op uw links klikken. Maar u weet nooit wat er gebeurt nadat de gebruikers uw website hebben bezocht.

Hier komt Google Analytics in actie. U kunt Facebook-gebruikers en hun gedrag volgen op Google Analytics om uw pagina’s te verbeteren voor een betere gebruikersbetrokkenheid.

Als u Google Analytics nog niet heeft verbonden, bekijk dan hoe u Google Analytics met WordPress instelt.

Conversies en bijgedragen sociale conversies van Facebook volgen

Facebook is meer een sociaal kanaal waar gebruikers met elkaar communiceren en inhoud delen waar ze om geven dan een conversiekanaal. Als u Facebook alleen gebruikt om directe conversies te genereren, doet u het waarschijnlijk verkeerd. Het beschouwen van Facebook als verkoopplatforms zal zelfs een negatieve impact hebben en ervoor zorgen dat uw profielen er spamachtig uitzien.

Om te slagen in Facebook, is het essentieel dat u uw Facebook-ROI analyseert. Over het algemeen is Facebook ROI de som van alle acties die waarde voor uw bedrijf opleveren in vergelijking met de middelen die u in Facebook investeert. Eigenlijk, het berekenen van de ROI vertelt u of de tijd en het geld dat u op Facebook doorbrengt de moeite waard zijn.

Als u eCommerce-tracking al hebt ingesteld met WordPress, kunt u terecht op Aankoop »Sociaal om conversies te leiden, sociale conversies bij te dragen en meer.

Bezoek de Overzicht sectie om de gegevens van alle sociale netwerken te analyseren en de verkeersverdeling in percentage te zien.

Sociaal overzicht

Klik op de Conversies categorie om het aantal conversies van elk sociaal netwerk te bekijken. Het toont ook de conversiewaarde van alle sociale kanalen.

Conversiewaarde

Daarna kunt u de Sociale verwijzingen categorie. Deze categorie geeft het aantal sessies, paginaweergaven, gemiddelde sessieduur en meer weer.

Sociale verwijzingen

Gebruikersinteractie volgen van Facebook met Google Analytics

Bezoek Overname »Alle verkeerskanalen en je ziet meerdere verkeersbronnen zoals organisch zoeken, direct, verwijzing, sociaal, enz.

Acquisitie van Google Analytics

U moet op de klikken Sociaal link om de lijst te zien van alle sociale netwerken die verkeer naar uw website leiden. Deze lijst bevat ook gegevens van Facebook die u kunt vergelijken met andere sociale netwerken zoals YouTube, Twitter, enz.

Google Analytics sociaal

De gegevens tonen u het totale aantal bezoeken, bouncepercentage, gemiddelde sessieduur, pagina’s / sessies en meer. Het is een uitgebreid analyserapport voor alle sociale kanalen, inclusief Facebook.

Klik op om het rapport voor de bestemmingspagina te bekijken Facebook link om gedetailleerde rapporten te bekijken.

Om de pagina’s te bekijken waar uw Facebook-gebruikers op uw site terechtkomen, moet u op klikken Andere link en typ ‘Bestemmingspagina’s’ in het zoekvak.

Bestemmingspagina's volgen

Selecteer de Bestemmingspagina’s optie, en nu ziet u de pagina’s die uw gebruikers vanaf Facebook op uw site plaatsen.

Google Analytics-statistieken

Google Analytics toont u volledige informatie, inclusief nieuwe gebruikers, sessies, bouncepercentage, enz., Zodat u kunt zien wat uw conversiepagina’s zijn en zo uw bezoekersaantallen. Als u eCommerce-tracking heeft ingesteld, ziet u een gedetailleerd eCommerce-conversierapport dat afkomstig is van Facebook.

U kunt ook de conversiecategorie wijzigen op basis van de doelen die u in Google Analytics heeft gemaakt door op te klikken Conversies dropdown en verander het naar elk doel zoals formulierconversies.

Conversie van doelen

Met MonsterInsights Forms-add-on, u kunt eenvoudig uw formulierweergaven, inzendingen en meer volgen.

Dat is alles.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het leren volgen van Facebook-gebruikers in Google Analytics. Misschien wilt u ook onze deskundige selectie van de beste WordPress-plug-ins voor sociale media bekijken voor betrokkenheid.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map