Hoe maak je een formulier voor het indienen van een gastbericht in WordPress

Een aanmeldingsformulier voor gasten plaatsen


Ben je geïnteresseerd om te leren hoe je een aanmeldingsformulier voor een gastpost kunt maken? Dat is een geweldig idee!

Als je een blog bezit maar niet de tijd hebt om het consistent bij te werken, dan is het tijd om je virtuele deuren te openen voor gastposters. U krijgt de inhoud die u nodig heeft, de gewenste belichting en u kunt heel gemakkelijk aan de slag.

In dit artikel laten we u stap voor stap zien hoe u een formulier voor het indienen van een gastpost kunt maken voor uw website.

Het kiezen van een plug-in voor het aanmaken van een gast-inzendingsformulier

Zodra u uw inschrijfpagina voor schrijven heeft opgemaakt, hoeft u alleen maar gastschrijvers een manier te geven om hun werk in te dienen. Het is echter nooit een goed idee om eenvoudig uw e-mailadres op uw website te schrijven. En een eenvoudig contactformulier biedt u niet de functies die u nodig heeft om te slagen.

Daarom raden we aan WPForms, de beste plug-in voor WordPress-formulieren.

wpforms

Met WPForms beschikt u niet alleen over de beste tool voor het maken van formulieren op de markt, maar heeft u ook toegang tot de speciale add-on Post Submissions. Deze add-on is speciaal gebouwd voor het indienen van gastposts.

In plaats van een eenvoudig contactformulier waarmee u mogelijk ongewenste e-mail in uw inbox zou doorzoeken, kunt u met de Add Submissions-add-on een gastpostinzendingsformulier maken met verschillende velden die zijn ontworpen om schrijvers vanaf het begin te onderzoeken.

Schrijvers kunnen hun concepten uploaden, die vervolgens rechtstreeks op uw WordPress-dashboard worden opgeslagen. Geen rommel meer in je inbox! U kunt ervoor kiezen om hun stukken al dan niet rechtstreeks vanuit uw website te publiceren.

Beste van alles? IsItWP-lezers kunnen 10 procent korting krijgen op hun aankoop van WPForms met behulp van de couponcode BESPAAR 10.

Nadat u uw plug-in hebt geïnstalleerd en geactiveerd, volgt u de onderstaande stappen om aan de slag te gaan!

Stap 1: Activeer de Add Submissions Addon

Nadat je WPForms met succes hebt geactiveerd, is het tijd om de add-on Post Submissions te activeren!

Begin door naar te gaan WPForms »Add-ons op uw WordPress-dashboard. Eenmaal op de Addons-pagina scrolt u omlaag totdat u de ziet Inzendingen plaatsen toevoeging.

post inzendingen add-on

Klik Installeren op de add-on. Zodra het is geïnstalleerd, klikt u op de Activeren wisselen. U ziet een groene ‘actieve’ status op de add-on (weergegeven in de bovenstaande foto) wanneer u daarin bent geslaagd.

Stap 2: Maak een formulier voor het verzenden van gasten

Ga verder naar WPForms »Nieuw toevoegen op uw WordPress-dashboard. Geef uw nieuwe formulier een naam die u maar wilt, scrol vervolgens door de sjablonen en kies Inzendingsformulier blogpost.

blogbericht submissonformulier

Nu verschijnt er een formuliersjabloon voor een basisformulier voor het indienen van gastposts.

sjabloon voor het indienen van blogposts

Dit formulier bevat 2 secties: Details van de auteur en een blogbericht maken.

Auteur Details omvat:

 • Naam
 • E-mailadres
 • Auteur Bio

En Create a Blog Post bevat:

 • Titel van bericht
 • Plaats inhoud
 • Uitgelichte afbeelding (met een optie voor het uploaden van bestanden)
 • Post uittreksel
 • Categorie

Als je het formulier “as is” leuk vindt, klik dan op Opslaan en ga verder met de volgende stap. Of, als u meer velden wilt toevoegen, sleept u ze gewoon vanuit het linkergedeelte naar uw formulier.

Persoonlijk raden we aan een Captcha veld wanneer u een formulier voor het indienen van een gastbericht maakt, omdat dit ervoor zorgt dat bots u geen berichten sturen.

U vindt de Captcha-optie in het gedeelte Fancy Fields aan de linkerkant. Pak het gewoon vast en sleep het naar uw formulier.

captcha veld

U kunt ook een toevoegen GDPR-overeenkomst checkbox naar uw formulier op dezelfde manier. Sterk aanbevolen!

GDPR-overeenkomst

Ten slotte raden we ook aan om aanbevolen afbeeldingen te uploaden in uw mediabibliotheek voor gebruiksgemak. Klik hiervoor op de Uitgelichte afbeelding veld op uw formulier. Van daaruit scrolt u omlaag naar Geavanceerde opties aan de linkerkant en zorgt u ervoor dat het vakje dat zegt Bestand opslaan in WordPress Media Library is nagekeken.

opslaan in mediabibliotheek

Vergeet niet te klikken als u klaar bent Opslaan.

Stap 3: Stel uw instellingen voor het indienen van berichten in

Ga naar terwijl u zich nog in de WPForms-editor bevindt Instellingen »Inzendingen posten. Zorg er vanaf daar voor dat de optie voor het indienen van berichten is ingeschakeld.

post inzendingen op

Zorg er vervolgens voor dat alle vervolgkeuzemenu-items overeenkomen met de titel van het formulierveld boven elk vervolgkeuzemenu. De titel van het bericht moet bijvoorbeeld ‘Titel van het bericht’ zeggen in de vervolgkeuzelijst. Tenzij u bij het maken van uw formulier nieuwe velden hebt gewijzigd of toegevoegd. In dat geval moet u ze matchen met de bijbehorende aangepaste velden die u heeft gemaakt.

Klik op wanneer u klaar bent Opslaan.

Stap 4: Voeg een formulier toe aan uw gastpagina voor inzendingen

Je bent bijna klaar! Het enige dat u hoeft te doen, is uw nieuw gemaakte formulier toevoegen aan uw pagina en vragen om het indienen van gastposts.

Kies vanuit uw WordPress-dashboard de pagina die u wilt bewerken. Of ga naar Pagina’s »Nieuw toevoegen om een ​​nieuwe pagina te maken.

Eenmaal op de pagina waaraan u uw formulier wilt toevoegen, klikt u eenvoudig op de Formulier toevoegen knop boven uw schrijfwerkbalk.

vorm toevoegen

Selecteer vanaf daar het formulier dat u hebt gemaakt in het vervolgkeuzemenu. Dan klikken Formulier toevoegen.

formulier invoegen

Dat is het! Druk op Update of Publiceer op je pagina en je bent helemaal klaar.

We hopen dat dit bericht je heeft geholpen om te leren hoe je een formulier voor het indienen van een gastbericht kunt maken.

Als je deze tutorial leuk vond, vind je onze stapsgewijze handleiding over het maken van een formulier met meerdere pagina’s in WordPress misschien ook leuk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map