Hoe maak je een Micro Job Site zoals Fiverr (stap voor stap)

maak een micro-jobsite


Wil je een Fiverr-achtige website maken met WordPress? Als je weet hoe Fiverr werkt, heb je al een idee over de achtergrondprocessen. Een micro-jobsite, zoals Fiverr, verzorgt 2-weg communicatie tussen de werkgever en de werknemer / freelancer. U bent echter de derde partij die een commissie verdient voor elke klus die via uw website wordt gedaan.

In dit artikel laten we u zien hoe u een microjob-site zoals Fiverr maakt en hoe u er inkomsten mee kunt genereren.

Een Micro Job-website bouwen vanuit Scratch

Voordat we beginnen, moet u ervoor zorgen dat u alles heeft wat nodig is om een ​​microjob-website te maken. Omdat je het op WordPress bouwt, heb je een domeinnaam, webhosting, een SSL-certificaat en het MicrojobEgnine WordPress-thema nodig.

Met WordPress bedoelen we de zelf-gehoste WordPress.org. Bekijk ons ​​volledige artikel voor een diepgaande vergelijking tussen WordPress.com en WordPress.org.

De meeste websites voor kleine bedrijven zoeken naar goedkopere opties. Maar wanneer u zoekt naar een domeinnaam en webhosting, vindt u mogelijk opties die tussen de $ 25 en $ 30 / maand kosten.

We weten dat het veel geld is om te beginnen. Maar maak je geen zorgen!

Er zijn veel goedkope hostingproviders die u ook kunnen helpen bij het registreren van een gratis domeinnaam. We raden echter aan Bluehost te gebruiken omdat:

 • Wij gebruiken ze.
 • Ze zijn een van de grootste hostingbedrijven ter wereld en zijn officiële hostingpartners met WordPress.
 • Ze bieden een gratis domeinnaam, een gratis SSL-certificaat (kost normaal $ 69 / jaar) en 60% korting op hosting voor IsItWP-gebruikers.

Dit betekent dat de werkelijke startkosten worden verlaagd tot $ 2,75 / maand. Geweldig toch?

maak-een-wordpress-account-op-bluehost

Na het verkrijgen van uw domeinnaam en webhosting, is het volgende dat u moet doen, een website maken met WordPress.

Nu bent u klaar om te beginnen met het installeren van het WordPress-thema microjob.

Het Micro Job Theme installeren

Nadat u uw website met WordPress heeft gemaakt, moet u het MicrojobEngine-thema installeren en activeren. Als je hulp nodig hebt, bekijk dan onze gids over het installeren van een thema in WordPress.

Nadat je het thema hebt geactiveerd, wordt je gevraagd een licentiesleutel toe te voegen op de welkomstpagina van het thema. U kunt deze licentiesleutel verkrijgen via de EngineThemes-accountpagina.

Welkom scherm

Eenmaal geverifieerd, kunt u op de knop ‘Demo installeren’ klikken. Hiermee importeert u alle demo-inhoud en maakt u een demosite voor u.

We bespreken hieronder het vervangen van de demo-inhoud door uw originele tekst. Het is gemakkelijker dan alles zelf helemaal opnieuw in te stellen, en je krijgt het uiterlijk van een goed gebouwde microjob-website.

Het volgende dat u moet doen, is een skin (sjabloon) voor uw website selecteren. Standaard zijn er twee skins beschikbaar waaruit je kunt kiezen om je site te starten.

Voorbeeldgegevens

Als u klaar bent, gaat u naar uw microjob-website om te zien of alles werkt zoals u dat wilt.

Betaalmethoden toevoegen aan uw Micro Job-website

Deze website verwerkt betalingen tussen meerdere mensen die de website gebruiken voor vacatures en freelancen. De standaard betalingsgateways zijn PayPal en 2Checkout. Maar u kunt ook premium-extensies kopen voor betalingen zoals Stripe, PayU, Authorize.net, enz.

Ga naar de om een ​​betalingsmethode in te stellen Motorinstellingen »Betalingsgateways pagina in WordPress.

Betaling Gateways

Er zijn twee manieren waarop u kunt verdienen met uw microjob-website:

De standaardmethode is om voor elke taak een commissie in rekening te brengen. U kunt echter ook een vast bedrag instellen, wat betekent dat uw gebruikers voor elke taak (zoals Fiverr) alleen hetzelfde of minder in rekening kunnen brengen en u een vaste commissie krijgt.

Het wordt aanbevolen om in het begin geen beperkingen toe te voegen, zodat u meer gebruikers naar uw microbaansite kunt lokken. Wanneer uw website verkeer begint te ontvangen, kunt u de instellingen wijzigen en het aantal beperken om spam te voorkomen.

Ga gewoon naar Motorinstellingen »Thema-opties. Vanaf hier moet je naar ‘Betaalmethode’ in het hoofdmenu gaan.

Betalingswijze

In de vacature-instelling ‘Gratis indienen’ kunt u gratis vacatures voor werkgevers in- of uitschakelen. Als u dit inschakelt, kunnen werkgevers elke prijs voor een baan bepalen. Bij het uitschakelen moet u een vast bedrag toevoegen of pakketten toevoegen voor uw gebruikers.

Uw merk en tekst bijwerken

Nu moet je de website personaliseren door het merk en de tekst bij te werken. Hiervoor moet je naar de Uiterlijk »Aanpassen pagina in uw WordPress-beheergebied en vervang de demo-inhoud.

Breng alle benodigde wijzigingen aan en ze verschijnen in de live preview aan de rechterkant van je scherm. Als je klaar bent met bewerken, klik je op de knop ‘Publiceren’ om je echte site in actie te zien.

Tests uitvoeren en uw website beheren

Uw microjob-website is klaar!

Nu moet je ervoor zorgen dat alles goed werkt. Dit is mogelijk door uw website te testen en deze als gebruiker te bekijken. U kunt een advertentie plaatsen, een dienst inhuren, een baan aannemen, betaling intrekken, enz. Om de processen te controleren.

Micro job website

Profielpagina’s

Al uw gebruikers hebben een eigen profielpagina. Hier kunnen ze persoonlijke informatie, projecten enz. Toevoegen. Profielpagina’s hebben beoordelingen voor elke gebruiker die worden gegeven door de werkgever of freelancer met wie ze hebben gewerkt.

Gebruikersdashboard

Uw gebruikers hebben een account op uw website om hun gesprekken, banen en statistieken op te slaan. Ze kunnen hun profiel vanuit dit account beheren.

E-mail notificaties

Terwijl u uw website test, moet u e-mails naar meerdere adressen sturen om te controleren of de meldingen correct werken. Als er problemen zijn met e-mailmeldingen, kun je dit artikel volgen op hoe WordPress te repareren door geen e-mails te verzenden.

Jobs beheren

U kunt bestellingen en vacatures beheren vanuit uw WordPress-beheergebied. Bezoek gewoon Motorinstellingen »Orders om alle bestellingen en jobs op uw site te zien. Vanaf hier kunt u ook taken accepteren, verifiëren en weigeren.

Bestellingen

Opname van betaling

De gebruikers kunnen pas geld van uw website opnemen na uw verificatie. Op de Taakverificatie pagina, moet u hun status updaten naar ‘Goedgekeurd’.

U kunt de opnamestatus ook controleren via de Motorinstellingen »Geldopname bladzijde.

Lees gesprekken

Zodra uw website populair begint te worden, kunt u gesprekken tussen de gebruikers (werkgevers en freelancers) in stilte lezen. Op die manier kunt u eventuele geschillen oplossen door het verhaal te kennen.

Als u gesprekken leest, krijgt u ook inzicht in wat voor soort deals er plaatsvinden en wat de verborgen bedoelingen van uw gebruikers kunnen zijn (zoals u afsnijden en uw klanten terzijde schuiven, enz.).

Zodra alle tests en beheertaken zijn voltooid, kunt u uw microjob-website op de markt brengen.

Hoe u inkomsten kunt genereren met uw Micro Job-website

Het bouwen van een microbaansite is niet moeilijk, maar je moet er geld mee verdienen voor ultieme duurzaamheid. Hoe meer projecten worden afgesloten, hoe meer je verdient.

U moet onze gids volgen om uw websiteverkeer te laten groeien. Zodra u de juiste doelgroep heeft bereikt, kunt u succesvolle vacatures ontvangen.

We raden u aan een blog te starten en het doel van uw microjob-website te promoten. Leg uit hoe je de werkgevers en freelancers wilt helpen. Je moet je er ook op richten om je website uniek te maken van de andere microbaansites online.

Dat is alles. We hopen dat deze gids je heeft geholpen bij het leren maken van een micro-vacaturesite zoals Fiverr. Misschien wilt u ook ons ​​artikel lezen over het maken van een beoordelingssite in WordPress die geld verdient.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map