Hoe maak je een quote-calculator in WordPress (stap voor stap)

hoe maak je een quote calculator in wordpress


Wil je een offerte calculator maken in WordPress?

Met een offertecalculator kunnen uw klanten de producten / diensten selecteren die ze willen om direct een offerte of prijs te krijgen.

In dit artikel laten we u stap voor stap zien hoe u een offertecalculator in WordPress maakt zonder code te schrijven.

Een offertecalculator maken met WordPress

Met een offertecalculator kunnen uw klanten verschillende producten of diensten selecteren en filters toepassen om de prijzen te controleren voordat ze hun bestellingen plaatsen.

Om een ​​offertecalculator te maken, moet u de Formidable Forms-plug-in gebruiken.

Hoewel er veel verschillende plug-ins zijn die u citaatberekening bieden, zijn hier een paar manieren waarop Formidable Forms zich onderscheidt van hen.

 • Maak een complexe offerteformulier of bestelformulier eenvoudig bij te veel variabelen.
 • Maak een standalone bestelformulier en toon direct de totale prijs.
 • Integreer met WooCommerce om een ​​naadloze winkelervaring te creëren.

De Formidable Forms-plug-in wordt geleverd met meerdere formuliersjablonen die u kunt gebruiken om snel elk formulier te maken. Deze formuliersjablonen zijn eenvoudig aan te passen dankzij de drag and drop builder. U kunt ook de lege sjabloon gebruiken om aangepaste velden toe te voegen en een formulier in te stellen dat u bevalt.

Bekijk onze volledige beoordeling van Formidable Forms voor meer informatie.

Laten we eens kijken naar deze stapsgewijze handleiding voor het correct maken van een offertecalculator in WordPress.

Stap 1: Maak een offerteformulier

Het eerste dat u natuurlijk moet doen, is Formidable Forms op uw site installeren. Het biedt een sjabloon die u kunt gebruiken om direct uw offerteformulier te maken.

Maar voordat u dat doet, moet u ervoor zorgen dat u de producten / diensten die u wilt verkopen heeft toegevoegd en hun kosten specificeert. Er zijn meerdere manieren om de prijsopties op uw formulier weer te geven. U kunt keuzerondjes, selectievakjes of vervolgkeuzevelden gebruiken om de producten toe te voegen.

Selectievakjes en keuzerondjes

Gebruik de formulierbouwer voor slepen en neerzetten om veldtypen toe te voegen om uw opties weer te geven.

Vervolgens kunt u op een willekeurig veld klikken om de opties aan de linkerkant van het scherm te zien. De standaardopties zijn ‘Optie 1’, ‘Optie 2’, enzovoort. U kunt doorgaan en de tekst vervangen door uw productnamen.

Controleer nu de Gebruik afzonderlijke waarden optie om prijzen toe te voegen naast elk product. Voel je vrij om meer opties aan de lijst toe te voegen als je wilt.

Gebruik afzonderlijke waarden

Deze waarden zijn handig om de totale prijzen voor geselecteerde producten automatisch te berekenen.

U kunt de geavanceerde opties gebruiken om de stijlinstellingen voor verschillende velden aan te passen.

Stap 2: Voeg een alleen-lezen veld toe om de totale prijs weer te geven

Vervolgens moet je een toevoegen Aantal veld op uw formulier om de totale prijs weer te geven. Dit nummerveld moet worden ingesteld op alleen-lezen, zodat de gebruikers de totale prijs niet kunnen wijzigen.

In de Geavanceerde mogelijkheden sectie, vindt u een Standaardwaarde keuze. U moet op het calculatorpictogram klikken en vervolgens op het menupictogram.

Geavanceerde mogelijkheden

Het zal de Bereken de standaardwaarde opties. In deze sectie moet u decimalen toevoegen. De voorgestelde waarde is ‘2’ voor het berekenen van de prijs.

Standaardwaarde

In de Lijst met velden hieronder kunt u doorgaan en de velden zoeken die u in het formulier wilt berekenen. Selecteer de naam of id van de velden om ze aan de lijst toe te voegen.

U kunt een voorbeeld zien van hoe de plug-in de totale prijzen weergeeft op basis van de productselectie van de gebruiker.

Totale prijsberekening

Telkens wanneer de gebruiker producten of categorieën wijzigt, wordt de prijs automatisch bijgewerkt in de offertecalculator.

Stap 3: Voeg betalingsmethoden toe in uw offertecalculatorformulier

Na het berekenen en weergeven van de totale prijs, moet u de betalingsmethode toevoegen zodat gebruikers de aankoop kunnen voltooien. De Formidable Forms-plug-in wordt geleverd met meerdere add-ons om betalingsopties toe te voegen, waaronder Stripe, Authorize.net, PayPal, enz..

U kunt een betalingsmethode selecteren. De meeste van deze methoden gebruiken creditcards als een optie om de betalingen online te innen.

Kredietkaart

Voeg het creditcardveld toe en pas het aan in de Veldopties sectie.

Stap 4: Publiceer en toon de quote-calculator in WordPress

Nu is uw offerte calculatorformulier klaar. Je kunt het publiceren en weergeven op elke productpagina in WordPress.

Om het formulier in de Gutenberg-blokeditor te publiceren, kunt u een nieuw blok toevoegen en Formidable Forms kiezen. Vervolgens kunt u uw offertecalculatorformulier selecteren.

Als je de klassieke editor gebruikt, klik dan op het Formidable-pictogram boven de editor. Er wordt een pop-up geopend en u kunt het formulier voor de offertecalculator selecteren. Klik op de Invoegen knop om het formulier op uw pagina toe te voegen.

Dat is alles.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je een offertecalculatorformulier maakt in WordPress. Misschien wilt u ook onze handleiding raadplegen over het indienen van een formulier zonder paginavernieuwing in WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map