Hoe maak je een website vanaf nul in 2020 (stap voor stap)

hoe je een website maakt


Bent u op zoek om een ​​website helemaal opnieuw te bouwen? Het bouwen van een zakelijke website of een persoonlijke website was in het verleden nogal een uitdaging, vooral als je geen technisch onderlegde persoon was. Het goede nieuws is dat, met alle verschillende opties die tegenwoordig op internet beschikbaar zijn, het starten van een website uiterst eenvoudig is geworden, zelfs voor niet-technisch onderlegde gebruikers. Hallelujah!

Als je weet hoe je moet lezen, wijzen en klikken met je muis, dan kun je in minder dan 60 minuten een website maken.

Door helemaal opnieuw een website te maken, kunt u uw bereik uitbreiden naar een breder publiek en contact maken met gelijkgestemde mensen over de hele wereld. Met de juiste strategieën kan uw website u ook helpen een gestage stroom van online inkomsten op te bouwen.

In dit artikel laten we u stap voor stap zien hoe u een website kunt starten zonder technische kennis.

Voor uw gemak hebben we onze ultieme gids voor het maken van een website onderverdeeld in 10 verschillende hoofdstukken:

Contents

Hoofdstuk 1: Waarom een ​​website vanaf nul bouwen?

hoofdstuk 1 waarom een ​​website helemaal opnieuw bouwen

Met duizenden websites die elke dag worden gemaakt, vraagt ​​u zich misschien af, waarom een ​​website starten? Er zijn er al zoveel, hoe zou je kunnen concurreren? Maar het is belangrijk om te onthouden, zelfs als uw website niet de meest populaire is, kan deze nog steeds grote voordelen voor u hebben.

Enkele voordelen van het starten van uw eigen website zijn:

 • Maak contact met nieuwe mensen – Een eigen website kan u helpen contact te leggen met andere gelijkgestemde mensen van over de hele wereld.
 • Deel uw passie – Als je ergens een passie voor hebt, kun je een website maken om die passie met anderen te delen.
 • Help anderen – Wil je jouw expertise delen om anderen te helpen? Een website kan je daarbij helpen.
 • Een nieuwe baan krijgen – Veel werkgevers zoeken online kandidaten. Door een professionele website te maken, kunt u uw eerdere werk laten zien, wat u helpt een nieuwe baan te vinden.
 • Extra geld verdienen – Met advertenties, affiliate marketing of het online verkopen van producten, kunt u een website bouwen om wat extra geld bij te verdienen.
 • Promoot uw bedrijf – Als u een bestaand bedrijf heeft, kunt u een website starten om uw bedrijf te promoten en nieuwe klanten online te krijgen.

Bovendien is het tegenwoordig heel eenvoudig om een ​​website te starten. Dus niets weerhoudt u ervan uw eigen website te maken, of het nu voor zaken of voor de lol is.

↑ Ga terug naar de inhoudsopgave

Hoofdstuk 2: Typen websites

verschillende soorten websites maken

Voordat u een website maakt, moet u beslissen welk type website u moet maken. Het type website dat u wilt maken, is een belangrijke stap om erachter te komen hoe uw website eruit moet zien en wat u op uw website nodig heeft.

Er zijn verschillende soorten websites. We zullen er hieronder een paar bespreken om u te helpen beslissen welk type website u wilt maken.

Online winkel
Een online winkel, ook wel bekend als een eCommerce-website, is waar mensen producten rechtstreeks van uw site kunnen kopen. Je hebt waarschijnlijk al een aantal eCommerce-websites bezocht, de meeste grote merken hebben ze zoals Walmart, Amazon, Beste koop, enzovoorts.

het maken van amazon e-commerce website

U kunt deze websites bezoeken, online een product kopen en het naar u laten verzenden. Maar online winkels zijn niet alleen voor grote merken, kleinere bedrijven kunnen ze ook hebben.

Op een eCommerce-website moet u de producten vermelden die u te koop heeft, inclusief een afbeelding, productbeschrijving en prijs. Je hebt ook een winkelwagentje en een betaalpagina nodig waar bezoekers hun betalingsgegevens kunnen invoeren om een ​​aankoop te doen.

Dus als u van plan bent producten op uw website te verkopen, wilt u een online winkel maken.

Blog
Een blog is een informatieve website met regelmatig bijgewerkte berichten / artikelen geschreven in een informele, gemoedelijke stijl die in omgekeerde chronologische volgorde worden gepresenteerd (nieuwste blogberichten eerst). Toen blogs voor het eerst werden geïntroduceerd, gebruikten mensen ze voornamelijk als een soort online dagboek waarin ze konden delen wat ze aten voor het ontbijt, wat ze die dag deden, hun gedachten deelden, enzovoort.

Maar tegenwoordig zijn blogs veel meer dan dat. Blogs zijn niet alleen meer voor de lol, je kunt ook echt geld verdienen met een blog door advertenties en gelieerde links toe te voegen. Bovendien kunnen mensen blogwebsites bezoeken, niet alleen om te lezen over iemands leven, maar ook om te leren over een breed scala aan onderwerpen. Enkele populaire blogniches zijn:

 • Levensstijl
 • Tech
 • Ondernemerschap
 • Voedsel / recepten
 • Ouderschap
 • Gezondheid / fitness
 • Reizen
 • Financiën / budgettering

Enkele populaire voorbeelden van blogs zijn onze eigen, IsItWP, evenals WPBeginner, Snuifje Yum, TechCrunch, en Huffington Post.

blog website

Als u uw kennis over een bepaald onderwerp wilt delen, moet u ervoor kiezen om een ​​blogwebsite te starten.

Voor meer gedetailleerde informatie, bekijk ons ​​bericht over wat een blog is en de verschillen tussen een blog en een website.

Forums
Een forumwebsite is een online discussiesite waar mensen gesprekken kunnen voeren in de vorm van geposte berichten. Dit verschilt van een live chat-website omdat forums bijna nooit live zijn en de berichten op elk moment door iedereen op de website kunnen worden gelezen.

Een forumwebsite, ook bekend als een prikbord, is een kans voor gelijkgestemde mensen om samen te komen om een ​​breed scala aan onderwerpen te bespreken. Forums zijn meestal georganiseerd en onderverdeeld in verschillende onderwerpen, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.

Sommige populaire forumwebsites bevatten Quora en Reddit.

het bouwen van een reddit-forumsite

Als u een online community wilt maken waarin gebruikers een onderwerp of een verscheidenheid aan onderwerpen kunnen bespreken, overweeg dan om een ​​forumwebsite te maken.

Niche sociaal netwerk
We hebben allemaal gehoord van sociale netwerksites zoals Facebook en Twitter, platforms met miljarden gebruikers. Maar een gespecialiseerde sociale netwerksite richt zich alleen op een bepaald segment van de algemene bevolking.

Op een sociaal nichenetwerk kunnen gebruikers verbindingen aangaan met anderen die op zichzelf lijken of geïnteresseerd zijn in dezelfde onderwerpen. U kunt bijvoorbeeld een sociaal nichenetwerk creëren voor hondenbezitters of voor professionele muzikanten.

Enkele populaire niche sociale netwerken zijn onder meer Klasgenoten, Last.fm, en Ontmoeten.

klasgenoten niche sociaal netwerk

Wil je een hechte riddergemeenschap creëren waarin gelijkgestemde mensen met elkaar in contact kunnen komen? Start een niche sociale netwerksite.

Lidmaatschapssite
Een lidmaatschapssite is een gated website waar alleen de mensen die zich hebben geabonneerd toegang hebben tot de inhoud achter de gate. De “poort” is simpelweg een barrière die u op de voorkant van uw website plaatst, waar gebruikers moeten inloggen om toegang te krijgen tot uw exclusieve inhoud, speciale aanbiedingen of om met de gemeenschap te communiceren. Een lidmaatschapssite kan worden betaald, gratis of een beetje van beide.

U kunt van elke website eenvoudig een lidmaatschapssite maken met een WordPress-plug-in zoals ProfilePress of MemberPress.

Sommige populaire lidmaatschapssites bevatten Verlanglijst Insider, Stille speculatie, en Autoriteit door CopyBlogger.

wishlist-insider-membership-site

Als u een website met een VIP-gevoel wilt maken, overweeg dan om een ​​lidmaatschapssite te maken.

Statische bedrijfssite
Een ander populair type website is een statische bedrijfssite. Een statische bedrijfssite is een onveranderlijke, zelden bijgewerkte website die een specifiek bedrijf vertegenwoordigt en promoot. Dit type website bestaat zodat mensen uw bedrijf online kunnen ontdekken en een voorbeeld kunnen bekijken van wat u te bieden heeft.

Een statische bedrijfssite kan het adres van uw bedrijf, uw telefoonnummer, een contactpagina en een overzicht van wat uw bedrijf doet, bevatten. Ze bevatten meestal ook een pagina Over zodat uw potentiële klanten u en uw inloggegevens kunnen leren kennen, een lijst met de diensten die u aanbiedt, bedrijfsfoto’s en recensies of getuigenissen.

Enkele voorbeelden van statische bedrijfssites zijn: Geweldig motief en kleine zakelijke websites zoals Nieuwe eco-landschappen.

geweldige-motief-website

Dus, als u een online aanwezigheid voor uw kleine bedrijf wilt creëren en geen producten wilt verkopen online, kies dan een statische bedrijfssite.

Hopelijk heb je nu besloten welk type website je moet maken. De volgende stap is om het te bouwen! Maar eerst moet u de juiste websitebouwer kiezen.

↑ Ga terug naar de inhoudsopgave

«Vorige: Hoofdstuk 1 – Waarom een ​​website vanaf nul bouwen?

Hoofdstuk 3: Een websitebouwer kiezen

het kiezen van een websitebouwer voor het starten van een site

Vroeger was het bouwen van een website moeilijk. Als u uw eigen website wilde, zou u deze helemaal opnieuw moeten bouwen, wat een deskundig niveau van codeervaardigheden vereist. Of u moet een webdesigner inhuren om het voor u te bouwen, wat behoorlijk duur kan zijn. Gelukkig is dat niet meer het geval.

Er zijn een aantal websitebouwers op de markt waarmee u in een mum van tijd eenvoudig een website kunt bouwen. Maar niet alle websitebouwers zijn gelijk gemaakt. En met zo veel om uit te kiezen, hoe weet u welke websitebouwer het beste bij u past?

In het volgende gedeelte bespreken we enkele van de beste websitebouwers. We bespreken hun functies, gebruiksgemak, prijs en meer om u te helpen beslissen welke websitebouwer de beste optie is om uw website te bouwen.

3.1. Beste showdown voor websitebouwers

De volgende websitebouwers zijn allemaal beginnersvriendelijk, dit betekent dat u met een van deze opties binnen enkele uren een website helemaal zelf kunt maken. We bespreken ze allemaal om u te helpen beslissen welke websitebouwer het beste bij u past.

Wix
wix-website-builder

Wix is ​​een websitebouwer met slepen en neerzetten waarmee u eenvoudig elk type website kunt maken. U kunt uw eigen website ontwerpen, te beginnen met een lege lei of u kunt kiezen uit meer dan 500 door ontwerpers gemaakte sjablonen die uw website in een oogwenk een professionele uitstraling geven. U kunt ook eenvoudig video-achtergronden, animaties en meer toevoegen.

Voordelen:

 • Vrij – Met Wix kunt u gratis een website maken. Met hun gratis abonnement kunt u een eenvoudige website met slepen en neerzetten maken met beperkte functies.
 • Reagerend ontwerp – Elke website die u met Wix maakt, wordt geoptimaliseerd voor mobiel, tablets en desktops. Dit betekent dat het niet uitmaakt welk apparaat uw websitebezoekers gebruiken, uw website zal zich dienovereenkomstig aanpassen.
 • Geavanceerde functies – Met Wix kunt u eenvoudig geavanceerde functies integreren, zoals het toevoegen van een eCommerce-winkel. Wix biedt ook SEO-tools en handleidingen om uw site te helpen optimaliseren voor organisch verkeer.

Nadelen:

 • Wix-branded advertenties – Wix geeft merkadvertenties weer op uw website met het gratis abonnement, u moet upgraden naar een premium abonnement om advertenties te verwijderen.
 • Beperkte aanpassing – Maatwerk is beperkt met Wix. Je moet upgraden naar een premium abonnement om toegang te krijgen tot meer functies, en zelfs dan is het nog steeds beperkt in vergelijking met andere websitebouwers. Als u bijvoorbeeld online betalingen op uw website wilt accepteren, moet u upgraden naar een bedrijfsplan vanaf $ 20 per maand.
 • Geen export – Wix biedt geen manier om uw websitegegevens te exporteren. Dus als u uw website in de toekomst naar een ander platform wilt verplaatsen, is er geen gemakkelijke manier om dit te doen.

Prijs:
U kunt gratis een eenvoudige website bouwen met Wix. Maar om toegang te krijgen tot krachtigere functies en advertenties met het Wix-merk te verwijderen, moet u upgraden naar een betaald websiteplan. Deze abonnementen variëren van $ 5 / maand – $ 29 / maand. Zoals we eerder al zeiden, als je een eCommerce-website met Wix wilt starten, moet je upgraden naar een bedrijf & eCommerce-abonnement, variërend van $ 20 / maand – $ 35 / maand.

GoDaddy Website Builder
godaddy-website-builder

GoDaddy is een bekende domeinregistreerder en hostingserviceprovider, maar ze bieden ook een eenvoudige websitebouwer met slepen en neerzetten. Ze bieden een aantal sjablonen voor websitebouwers om u op weg te helpen. Bovendien zijn die sjablonen gemakkelijk aanpasbaar met behulp van hun mix-en-match-secties.

Voordelen:

 • Marketinghulpmiddelen – GoDaddy Website Builders wordt geleverd met een aantal marketingtools, waaronder SEO en e-mailmarketing om uw online aanwezigheid te vergroten.
 • Website type opties – Met deze websitebouwer kunt u een aantal verschillende soorten websites maken. U kunt eenvoudig een blog of eCommerce-etalage aan uw site toevoegen.
 • Mobielvriendelijk – Alle websites die op GoDaddy Website Builder zijn gemaakt, zijn mobielvriendelijk.

Nadelen:

 • Beperkte aanpassing – Deze websitebouwer biedt minder ontwerpopties en minder functies voor uw site dan andere opties.

Prijs:
Er wordt geen gratis abonnement aangeboden bij deze websitebouwer. U kunt aan de slag met GoDaddy Website Builder voor slechts $ 5,99 / maand met hun persoonlijk abonnement. Als u echter online betalingen of donaties met PayPal op uw website wilt accepteren, moet u voor $ 9,99 / maand upgraden naar het bedrijfsplan.

Wil je een e-commerce site maken met GoDaddy Website Builder? Dan moet u het duurste abonnement, Online Store, kiezen, dat u $ 29,99 / maand kost.

Shopify
shopify-website-builder

Shopify is een populaire website-bouwer gericht op eCommerce-websites. Met deze webgebaseerde websitebouwer kunt u in een mum van tijd een online winkel maken zonder dat u met enige code te maken krijgt. Ze bieden een heleboel gratis en betaalde, aanpasbare thema’s om uw online winkel in een oogwenk een professionele uitstraling te geven.

Voordelen:

 • Online betalingen – Je kunt betalingen op Shopify accepteren zonder accounts van derden. Bovendien integreren ze naadloos met meer dan 100 betalingsgateways van derden.
 • Geavanceerde marketingtools – Shopify biedt geavanceerde marketingtools zoals SEO-tools en ingebouwde blogs. Bovendien bieden ze marketingdashboardrapporten, zodat u de prestaties van uw online winkel in de gaten kunt houden.
 • Mobielvriendelijk – Uw online winkel ziet er geweldig uit, ongeacht op welk apparaat gebruikers uw site bekijken.

Nadelen:

 • Transactiekosten – Als u een externe betalingsgateway gebruikt, worden er flinke transactiekosten in rekening gebracht, variërend van 0,5 tot 2%.
 • Dure apps – Apps voor integratie van sociale media, live chat, flash-verkoop en meer moeten afzonderlijk worden gekocht. Dit kan het aanpassen van uw online winkel erg duur maken.

Prijs:
Je kunt aan de slag met Shopify voor $ 29 / maand met het basisplan, dit is inclusief 3% transactiekosten. U kunt upgraden naar het op één na hoogste plan, $ 79 / maand, om de transactiekosten tot 1% te verlagen. Als u de transactiekosten tot 0,5% wilt verlagen en toegang wilt krijgen tot alle geavanceerde functies die u nodig heeft om uw online winkel te runnen, moet u upgraden naar het duurste abonnement dat $ 299 / maand kost.

Squarespace
squarespace-website-builder

Squarespace is een andere populaire websitebouwer die wordt geleverd met alles wat u nodig heeft om een ​​persoonlijke of zakelijke website te bouwen. Ze bieden een reeks verbluffende sjablonen die zijn ontworpen voor verschillende industrieën en niches om uw website in een oogwenk te transformeren. Bovendien wordt elke sjabloon geleverd met een aantal aanpasbare functies.

Bekijk ook onze stapsgewijze handleiding over het overschakelen van Squarespace naar WordPress.

Voordelen:

 • Bandbreedte & Opslag – Met al hun plannen krijg je onbeperkte bandbreedte en onbeperkte opslag.
 • Geen transactiekosten – U ontvangt geen transactiekosten voor eCommerce-transacties met hun eCommerce-basis- of geavanceerde abonnementen.

Nadelen:

 • Geen gratis abonnement – Squarespace biedt geen gratis abonnement, in tegenstelling tot andere websitebouwers. Bovendien is hun startplan ook duurder dan andere websitebouwers.
 • Geen apps van derden – Squarespace staat geen apps of extensies van derden toe.

Prijs:
Het persoonlijke plan voor Squarespace kost $ 12 / maand, inclusief de mogelijkheid om onbeperkt pagina’s te bouwen. Als u een eCommerce-etalage aan uw website wilt toevoegen, moet u upgraden naar hun bedrijfsplan, dat $ 18 / maand kost met 3% transactiekosten. Als u transactiekosten wilt verwijderen, moet u voor $ 26 / maand upgraden naar hun standaard online winkelabonnement.

WordPress.org
wordpress-website-builder

WordPress.org is de meest populaire websitebouwer aller tijden en heeft meer dan 30% van alle websites op het web. Met WordPress, ook wel zelf-gehoste WordPress genoemd, kunt u eenvoudig elk type website bouwen dat u wilt, waaronder een blog, een website voor een klein bedrijf of een zakelijke onderneming, een eCommerce-winkel, portfolio en meer.

Voordelen:

 • Eindeloze aanpassing – Met WordPress krijg je toegang tot duizenden gratis en betaalde thema’s om het uiterlijk van je website te transformeren. Bovendien kunt u uw thema op elk gewenst moment gemakkelijk wijzigen. U krijgt ook toegang tot duizenden gratis en betaalde plug-ins om uw website aan te passen en extra kracht te geven. Een volledig op maat gemaakte website maken is eenvoudig en betaalbaar met WordPress.
 • Controle – Wanneer u WordPress gebruikt, heeft u volledige controle over uw website.

Nadelen:

 • Lichte leercurve – Leren hoe WordPress te gebruiken kost wat tijd. Maar er zijn plug-ins die u kunt gebruiken om het proces eenvoudiger te maken, zoals paginabuilders met slepen en neerzetten.
 • Kan geen gratis website maken – Je kunt geen gratis website maken met WordPress.org, je moet betalen voor hosting en een domeinnaam.

Prijs:
Hoewel de WordPress-software gratis te gebruiken is, moet je nog steeds wat geld uitgeven om een ​​website te maken. Je moet een domeinnaam en webhosting kopen, maar maak je geen zorgen, deze kunnen zeer betaalbaar zijn, afhankelijk van de providers die je kiest. Bovendien bespreken we verderop in deze handleiding hoe u een domeinnaam en webhosting kunt kopen.

3.2. Waarom raden we WordPress.org aan?

WordPress is verreweg de beste keuze voor het bouwen van een website. Het is niet voor niets de meest populaire website builder. U kunt WordPress gebruiken om elk type website te bouwen dat u wilt, of het nu gaat om een ​​bedrijfswebsite, blog, lidmaatschapssite, forumsite, eCommerce-site, enzovoort. Bovendien krijg je met WordPress direct toegang tot elke functie die je nodig hebt om je website succesvol te maken.

Bekijk ook ons ​​artikel over de beste WordPress-boeken voor meer bronnen over WordPress.

Laten we snel de redenen bespreken waarom WordPress.org de beste websitebouwer is:

 • Vrij – WordPress is gratis te gebruiken. U moet een domeinnaam en webhosting kopen, maar zelfs met die kosten is WordPress nog steeds een van de meest betaalbare website-bouwers die er zijn.
 • Populair – Met meer dan 30% van alle websites online is WordPress verreweg de meest gebruikte website builder. Er is veiligheid in cijfers.
 • Gemeenschap – Er is een enorme WordPress-community online. Telkens wanneer u een probleem heeft of een antwoord op een vraag nodig heeft, kunt u talloze artikelen, tutorials en discussies online vinden om u te helpen.
 • Thema’s & Plug-ins – Bij andere websitebouwers moet u extra betalen om toegang te krijgen tot plug-ins die meer kracht en maatwerk aan uw website toevoegen. Maar met WordPress krijg je direct toegang tot duizenden gratis plug-ins. Niet alleen dat, maar ze bieden ook duizenden gratis thema’s.
 • Makkelijk te gebruiken – Hoewel WordPress even wennen is, is het eigenlijk heel eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Het installeren van WordPress zelf kost ook geen tijd, veel hostingproviders bieden 1-klik WordPress-installatie.

Dus over het algemeen raden we aan WordPress te gebruiken om uw website te bouwen. Zelfs complete beginners kunnen in een mum van tijd een volledig op maat gemaakte website maken met WordPress.

Laat WordPress.org echter niet verwarren met WordPress.com. We raden je aan je website te bouwen met WordPress.org omdat je volledige controle krijgt over je website, onbeperkte aanpassingsmogelijkheden en het is ook goedkoper. Bekijk voor meer informatie ons artikel waarin WordPress.com wordt vergeleken met WordPress.org.

↑ Ga terug naar de inhoudsopgave

«Vorige: Hoofdstuk 2 – Typen websites

Hoofdstuk 4: Uw website instellen met WordPress – de technische gids

hoofdstuk 4 start een site

WordPress is het meest populaire website builder-platform dat beschikbaar is op internet. Het beheert vandaag meer dan 30% van alle websites.

WordPress maakt het ongelooflijk eenvoudig om een ​​geheel nieuwe website te bouwen. U kunt het uiterlijk en de functies van uw site eenvoudig aanpassen door respectievelijk het juiste thema en de plug-ins (apps) te installeren.

Het beste is dat u geen code hoeft te kennen of technisch onderlegd hoeft te zijn. We helpen je om je WordPress-website in minder dan een uur operationeel te krijgen. Het enige dat u hoeft te doen, is de onderstaande stapsgewijze handleiding volgen.

4.1. Een platform kiezen – Self Hosted WordPress

Omdat er heel veel verschillende websitebouwers zijn om uit te kiezen, wordt u gemakkelijk overweldigd. Hoewel veel websitebouwers gratis te gebruiken zijn, raden we altijd aan om een ​​website te starten op een door uzelf gehost WordPress-platform.

wordpress

Met een gratis website builder kun je geen aangepaste domeinnaam instellen. U kunt bijvoorbeeld geen aangepast domein krijgen, zoals:

www.mycoolwebsite.com

In plaats daarvan zit je vast met zoiets als:

www.freewebsitebuilder.com/mycoolwebsite.com.

Dat is niet zo professioneel en het is voor uw bezoekers moeilijker om te onthouden. Een gratis websitebouwer geeft ook irrelevante advertenties weer, waardoor uw website er ook onprofessioneel uitziet en uw bezoekers kan irriteren. Als u een aangepaste domeinnaam wilt instellen en hun advertenties wilt verwijderen, moet u voor bijna elke websitebouwer zich abonneren op een premiumplan dat vrij duur is.

Een ander nadeel is dat de interface van de meeste websitebouwers wordt geleverd met veel opgeblazen opties die je waarschijnlijk nooit nodig zult hebben. Dit maakt het maken van een website een vervelende taak voor beginnende gebruikers.

Aan de andere kant geeft een door uzelf gehost WordPress-platform u volledige controle over uw site. De interface is netjes en u kunt de functies van uw site eenvoudig uitbreiden door eenvoudig de plug-ins te installeren die u nodig heeft. Bovendien biedt WordPress duizenden gratis plug-ins, waarmee u uw site kosteloos krachtiger kunt maken.

Bovendien kunt u duizenden gratis WordPress-thema’s vinden in de officiële thema-opslagplaats waarmee u eenvoudig het uiterlijk van uw site kunt aanpassen zoals u dat wilt.

4.2. Koop een domeinnaam en een hostingaccount

Om een ​​website te starten op zelf-gehoste WordPress.org, moet je een domeinnaam en een webhostingaccount hebben.

Domeinnaam: Uw domeinnaam is het adres (URL) van uw website op internet, zoals Google.com of IsItWP.com. Dit is wat uw klanten in hun browser typen om toegang te krijgen tot uw website. Een domeinnaam kost meestal rond de $ 14,99 per jaar.

Verwant: Beste website naam generator tool (helemaal gratis)

web hosting: Uw webhostingaccount is waar de inhoud en bestanden van uw website online worden opgeslagen. Zie het als het fysieke huis van uw website. Wanneer een bezoeker toegang probeert te krijgen tot uw website door uw webadres (domeinnaam) in te voeren, wordt hij naar de website geleid die u op uw webhostingserver heeft ingesteld. Webhosting kost doorgaans $ 7,99 per maand.

De gecombineerde kosten van een domeinnaam en hosting kunnen behoorlijk duur zijn, vooral als je net begint.

Daarom hebben we een deal gesloten met Bluehost om onze gebruikers een GRATIS domeinnaam en meer dan 60% korting op webhosting te bieden. Het is een geweldige deal om aan de slag te gaan.

Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding te claimen »

Bluehost is een van de grootste hostingbedrijven ter wereld. Ze werken sinds 2005 met de WordPress-community en ze zijn door WordPress zelf een officieel aanbevolen hostingprovider. Lees onze Bluehost-recensie voor meer informatie.

Opmerking: wij geloven in volledige transparantie. Als u hosting aanschaft via onze verwijzingslink, krijgen we een kleine commissie zonder extra kosten voor u. Je krijgt eigenlijk korting op hosting + een gratis domeinnaam + gratis SSL. We kunnen een commissie krijgen van zowat elk hostingbedrijf, maar we raden producten aan waarvan we echt geloven dat ze waarde geven aan onze lezers.

Om uw WordPress-website te starten, gaat u naar de Bluehost-website en klikt u op de Begin nu knop.

maak een website op bluehost

Op de volgende pagina wordt u gevraagd een plan te kiezen. Aangezien u net begint, moet u het basisplan kiezen. Het bevat een gratis domeinnaam en een gratis SSL-certificaat. U kunt later altijd upgraden naarmate uw site groeit.

selecteer een bluehost-plan om een ​​website te starten

Op het volgende scherm wordt u gevraagd om een ​​bestaand domein te kiezen dat u bezit of u kunt gratis een nieuw domein kopen. Ga je gang en koop een nieuwe omdat deze gratis is.

bluehost domeinaankoop

U wordt nu gevraagd uw accountgegevens in te voeren. Voor eenvoudige registratie kunt u met een paar klikken inloggen bij Google.

Bluehost-account maken

Blader na het invoeren van uw gegevens naar beneden op de pagina totdat u het pakketinformatievak vindt. U kunt het basisplan kiezen voor 12 maanden, 24 maanden of 36 maanden. Je kunt ook zien dat een paar add-ons vooraf zijn geselecteerd, wat de totale prijs bij elkaar optelt. We raden u aan de add-ons uit te vinken omdat u deze niet meteen nodig heeft. Je kunt ze later altijd kopen als je behoeften veranderen.

Als u het plan van 36 maanden kiest, krijgt u de beste waar voor uw geld.

bluehost pakketinformatie

Als u klaar bent met het kiezen van uw plannen, bladert u verder naar beneden op de pagina om uw betalingsgegevens in te voeren. U moet akkoord gaan met hun Servicevoorwaarden en vervolgens op Verzenden klikken.

Dat is het!

U bent met succes geabonneerd op een hostingplan. Je wordt gevraagd een wachtwoord voor je account te maken.

Vervolgens ontvang je een e-mail met informatie over hoe je kunt inloggen op je webhosting-configuratiescherm (cPanel) waar je alles kunt beheren, van het hosten van bestanden tot e-mails en ondersteuning.

4.3. Installeer WordPress op uw webhost

Met Bluehost hoeft u geen apart WordPress-installatieproces te doorlopen, omdat Bluehost nu standaard WordPress installeert. Het enige wat u hoeft te doen is uw WordPress-thema te kiezen, de naam en slogan voor uw website op te geven en u bent klaar om aan de slag te gaan met WordPress.

Nadat u zich heeft geabonneerd op uw hostingplan, wordt u gevraagd een WordPress-thema te kiezen. U kunt tijdens deze stap gewoon alles kiezen, omdat u uw thema later altijd kunt wijzigen (we laten u zien hoe u dit doet in een latere stap van deze tutorial). Het belangrijkste is om te beginnen met het bouwen van uw site, zodat elk thema het voorlopig goed doet.

kies een thema

Vervolgens wordt u gevraagd de naam en slogan voor uw website te kiezen.

maak een nieuwe WordPress-website

Klik na het specificeren van de details op De volgende. Bluehost zal WordPress nu voor je installeren en, als je klaar bent, je een scherm als dit laten zien:

WordPress installatie geslaagd

U kunt inloggen op uw site door toe te voegen wp-admin aan uw URL. Dit is hoe uw WordPress-inlog-URL eruit zou moeten zien:

http://example.com/wp-admin

U kunt nu inloggen op uw WordPress-website met de inloggegevens die naar uw e-mailadres zijn gestuurd.

WordPress login

4.4. Wijzig uw WordPress-thema

Met WordPress kunt u eenvoudig het uiterlijk van uw website wijzigen. Het enige wat u hoeft te doen is het juiste WordPress-thema te vinden en het op uw WordPress-website te installeren.

Het standaard WordPress-thema is goed, maar als je een andere look en feel voor je site wilt, dan kun je een alternatief thema vinden in de officiële themamap en het op je site installeren. Door het perfecte thema te vinden, kunt u de site echt van u maken en het een persoonlijk ‘u’-gevoel geven.

Het wordt ten zeerste aanbevolen om onze toplijst met WordPress-thema’s te bekijken voordat je erin duikt en een willekeurig thema installeert.

Als u een premium-thema kiest, moet u dit downloaden van de site van de themafabrikant en uploaden naar uw WordPress.

Als u besluit om te gaan met een gratis WordPress-thema uit de officiële thema-opslagplaats, dan kunt u het rechtstreeks vanaf uw WordPress-dashboard installeren zonder een handmatige download van uw computer.

Navigeer naar om een ​​gratis thema te installeren Uiterlijk »Thema’s in uw WordPress-dashboard. Klik vervolgens op de Nieuw thema toevoegen doos.

nieuw thema toevoegen

Dit toont je enkele uitgelichte thema’s in je dashboard. Voordat u gaat installeren, kunt u zelfs het voorbeeld en de details bekijken door op de afbeelding te klikken.

U kunt ook thema’s filteren op basis van lay-outs, functies en de niche van uw website door op te klikken Functiefilter knop.

themafunctiefilter

Typ in de rechterhoek de naam van het thema in de zoekbalk. Zodra u het perfecte thema heeft gevonden, plaatst u de muisaanwijzer op de afbeelding en klikt u op de Installeren knop. Klik vervolgens op de Activeren knop om het uiterlijk van uw website te wijzigen.

thema installeren

4.5. Maak uw eerste pagina

Nadat u het uiterlijk van uw site heeft gewijzigd, is het tijd om een ​​nieuwe pagina op uw site te maken.

In het linkermenu van je WordPress-dashboard vind je twee vergelijkbare opties die vaak verwarrend zijn voor beginners: Berichten en Pagina’s.

Kiezen Pagina’s als u op zichzelf staande pagina’s op uw WordPress-website wilt maken, zoals een pagina Over ons, Contactpagina, Servicevoorwaardenpagina, enz.

Kiezen Berichten als u een blogbericht wilt maken dat in omgekeerde chronologische volgorde (nieuwere eerst) op uw WordPress-website wordt weergegeven. Berichten zijn ook georganiseerd in categorieën en tags. Je kunt het lezen verschil tussen categorieën en tags voor meer informatie hierover.

Om uw eerste pagina te maken, gaat u naar uw pagina-editor door op te klikken Pagina’s »Nieuw toevoegen. Je ziet de editor waar je kunt beginnen met het maken van je pagina. U moet een titel voor uw pagina toevoegen voordat u inhoud gaat schrijven in de pagina-editor. Klik nu op de ’+’ knop om een ​​blok toe te voegen.

Je ziet hier verschillende opties. Selecteer nu het blok op basis van wat u aan uw pagina wilt toevoegen. Als u een alinea wilt toevoegen, selecteert u de alineaoptie; voor afbeeldingen selecteert u de afbeeldingsoptie en uploadt u vervolgens een afbeelding vanaf uw lokale computer of selecteert u er een uit de bibliotheek enzovoort.

4.6. Stel een statische homepage in

Standaard toont WordPress de laatste berichten van je blog als je startpagina in plaats van een statische pagina. Als u een aangepaste pagina als uw startpagina wilt instellen, volgt u gewoon de onderstaande stappen.

Ga na het maken van een pagina naar Instellingen »Lezen op uw WordPress admin-dashboard. In de Uw startpagina wordt weergegeven optie, moet u kiezen Een statische pagina en selecteer de pagina die u wilt weergeven als uw voorpagina in het vervolgkeuzemenu. Als je klaar bent, klik je op Wijzigingen opslaan knop.

statische homepage

4.7. Voeg een navigatiemenu toe

Uw navigatiemenu blijft boven aan uw website hangen, zodat uw bezoekers gemakkelijk de belangrijkste pagina’s en links kunnen vinden, zodat u uw site gemakkelijk kunt verkennen.

Om een ​​navigatiemenu toe te voegen, moet u naar gaan Uiterlijk »Menu’s in je WordPress admin. Geef een menunaam op in de Menunaam veld (dit is vooral handig als uw thema meerdere navigatiemenu’s ondersteunt). Dan klikken Menu maken.

menu maken in WordPress

U kunt nu kiezen uit uw bestaande pagina’s, berichten, aangepaste links en categorieën. Nadat je hebt geselecteerd wat volgens jou het verdient om te worden vermeld, klik je op Toevoegen aan menu. Met slepen en neerzetten kunt u de structuur van het menu positioneren. Vervolgens moet u de weergavelocatie specificeren en klikken Menu opslaan.

positie menustructuur

4.8. Voeg uw widgets toe en pas ze aan

Op uw WordPress-website kunt u eenvoudig widgets toevoegen in uw zijbalk en andere widget-ready locaties zoals de voettekst, koptekst, enz..

Door een widget toe te voegen, kunt u aangepaste / dynamische inhoud toevoegen. Hiermee kunt u dingen zoals menu’s, kalenders, contactformulieren, galerijen en andere handige items toevoegen aan de zijbalk of voettekst van uw website.

U kunt een widget toevoegen door naar te gaan Uiterlijk »Widgets en maak een keuze uit de beschikbare widgets. U sleept eenvoudig uw favoriete functies naar het widgetgebied van uw WordPress-site.

voeg widgets toe in wordpress

4.9. Pas WordPress aan met plug-ins

Het mooie van WordPress is dat u eenvoudig de mogelijkheden van uw site kunt verbeteren door simpelweg de juiste plug-ins te installeren. Beschouw plug-ins als apps voor uw website (d.w.z. contactformulier, galerij, enz.).

Net als WordPress-thema’s, kunt u gemakkelijk gratis plug-ins vinden en installeren vanuit de WordPress-plug-insrepository in uw WordPress-dashboard.

Het enige wat je hoeft te doen is een bezoek brengen Plugins »Nieuw toevoegen. Gebruik het zoekvak in de rechterhoek om een ​​plug-in te vinden en klik op Installeer nu knop. Zodra het is geïnstalleerd, klikt u op de Activeren knop om het te laten werken.

installeer een plug-in

↑ Ga terug naar de inhoudsopgave

«Vorige: Hoofdstuk 3 – Een websitebouwer kiezen

Hoofdstuk 5: Uw website-instellingen configureren

site-instellingen configureren

Vervolgens wilt u uw website-instellingen configureren. Het configureren van de basis WordPress-instellingen is belangrijk voor hoe uw site functioneert. Er zijn een paar belangrijke website-instellingen waarop u zich moet concentreren, we zullen die hieronder bespreken.

5.1. Maak uw site zichtbaar voor Google

Eerst moet je ervoor zorgen dat je website zichtbaar is voor Google. Hierdoor kan uw website worden gerangschikt in de resultaten van zoekmachines, waardoor gebruikers u gemakkelijker op internet kunnen vinden.

Ga in het WordPress-dashboard naar Instellingen, dan naar de Lezing sectie. Zorg ervoor dat in het gedeelte Zoekmachinezichtbaarheid het vakje is uitgeschakeld.

aanpassen-wordpress-instellingen

5.2. Stel de Permalink Structure in

Vervolgens wilt u de permalink-structuur instellen. Een permalink is het webadres dat wordt gebruikt om naar uw inhoud te linken. WordPress stelt standaard de permalink-structuur in, maar deze is niet de meest geoptimaliseerde. In plaats daarvan wilt u een permalink-structuur waarmee zoekmachines en bezoekers van uw website uw inhoud gemakkelijk kunnen begrijpen.

Dus ga naar Instellingen, dan naar Permalinks. Onder Veelvoorkomende instellingen, selecteer de Plaats naam keuze.

wordpress-permalinks

5.3. Opmerkingen en meldingen

Als u een blog start of op uw website blogt, wilt u ook de instellingen voor opmerkingen voor uw website configureren.

Elke blog moet gebruikers in staat stellen om op berichten te reageren, dit verhoogt de betrokkenheid op uw website, verhoogt de tijd die gebruikers op de pagina doorbrengen en moedigt aan om uw website opnieuw te bezoeken.

Ga naar om de opmerkingen te configureren Instellingen, dan Discussie. Hier kunt u kiezen of u mensen wilt toestaan ​​op nieuwe artikelen te reageren en koppelingsmeldingen van andere blogs (pingbacks en trackbacks) op nieuwe artikelen wilt toestaan.

wordpress-comments-meldingen

U kunt ook beslissen of u wilt dat commentatoren hun naam en e-mailadres moeten invullen voordat ze reageren of dat ze geregistreerd en ingelogd zijn om te reageren. Bovendien kunt u ervoor kiezen om een ​​e-mailmelding te ontvangen wanneer iemand op uw blog reageert.

5.4. Werk uw tijdzone bij

Je moet er ook voor zorgen dat je WordPress-site is ingesteld op de juiste tijdzone. Geplande activiteiten en plug-ins verlopen tegen de tijd dat uw WordPress is ingesteld.

Dus, als u ervoor wilt zorgen dat uw WordPress-website is ingesteld op de juiste tijdzone, ga dan naar Instellingen en dan naar Algemeen.

wordpress-tijdzone

Kies in het vervolgkeuzemenu naast de tijdzone een stad in dezelfde tijdzone als jij of een UTC-tijdzone-offset.

↑ Ga terug naar de inhoudsopgave

«Vorige: Hoofdstuk 4 – Een website maken – Technische gids (stap voor stap)

Hoofdstuk 6: Essentiële WordPress-plug-ins & Tutorials (basis)

hoofdstuk 6 essentiële plug-ins en tutorials

Ongeacht het type website dat u wilt maken, u moet dezelfde essentiële functies toevoegen (zoals de mogelijkheid om een ​​contactformulier te maken, de mogelijkheid om eenvoudig SEO-tags toe te voegen, enzovoort).

Met WordPress kunt u die functies eenvoudig toevoegen zonder een ontwikkelaar in te huren of een enkele regel code te schrijven. Het enige dat u hoeft te doen, is de juiste plug-in vinden en deze op uw site installeren.

We leggen uit …

 1. Hoe u een contactformulier aan uw website kunt toevoegen
 2. Hoe u uw bezoekers kunt volgen met Google Analytics
 3. Hoe u de SEO van uw website kunt verbeteren

6.1. Hoe u een contactformulier aan uw website kunt toevoegen

Ongeacht de niche, grootte en het doel van uw site, het toevoegen van een contactformulier is essentieel. Wanneer u contactformulieren heeft toegevoegd, kunnen uw bezoekers eenvoudig rechtstreeks vanaf uw website contact met u opnemen zonder in te loggen op hun e-mailaccount.

WPForms is de beste plug-in voor contactformulieren voor WordPress-beginners. Hiermee kunt u contactformulieren maken met een drag-and-drop-builder en kunt u de formulieren die u maakt overal op uw site gemakkelijk publiceren.

Nog een paar voordelen van het gebruik van WPForms:

 • Maak probleemloos elk type online formulier, zoals contactformulieren, donatieformulieren, registratieformulieren, aanmeldingsformulieren en meer …
 • Alle formulieren die u met WPForms maakt, zijn 100% responsief, wat betekent dat ze werken op mobiele, tablets en desktopbrowsers.
 • Integreer uw formulier naadloos met uw favoriete e-mailmarketingtools of webapps van derden.
 • En meer…

Lees de volledige WPForms-recensie voor meer informatie.

Om een ​​formulier op je blog te maken, moet je WPForms installeren door naar te navigeren Plugins »Nieuw toevoegen. Zoek naar de WPForms-plug-in en klik op wanneer deze verschijnt Installeer nu, en klik dan op Activeren.

installeer wpforms

U wordt nu doorverwezen naar de prachtige welkomstpagina voor WPForms. U kunt op de klikken Maak uw eerste formulier knop of klik WPForms »Nieuw toevoegen om uw eerste formulier te maken.

maak je eerste formulier

Vervolgens wordt u gevraagd een sjabloon te kiezen. U kunt een van de vooraf gemaakte sjablonen selecteren of beginnen met een leeg formulier. Als je wilt, kun je een aangepaste naam geven aan je eerste contactformulier.

kies een formuliersjabloon

WPForms maakt het eenvoudig om een ​​formulier te bouwen met slepen en neerzetten. Klik op de juiste formuliervelden in het linkerdeelvenster om ze aan uw formulier toe te voegen. U kunt ze ook gemakkelijk herschikken of zelfs onnodige velden verwijderen. Klik na het aanbrengen van de nodige wijzigingen op Opslaan.

maak een eenvoudig formulier

Ga vervolgens naar je dashboard en klik op WPForms »Alle formulieren. Je ziet nu alle formulieren die je hebt gemaakt. Net naast uw formuliernaam ziet u de shortcode van het formulier. Kopieer deze shortcode.

WPForms

Ga nu naar de post of pagina waar u uw formulier wilt toevoegen en klik op de ‘+’ teken in de linkerbovenhoek van uw Gutenberg-editor.

Zoek in het zoekveld naar Korte code. Selecteer het wanneer gevonden. U zult het volgende op uw scherm zien.

Plak nu de shortcode die je eerder hebt gekopieerd en plak deze in het gegeven veld en druk op Publiceren knop aan uw rechterkant.

Dat is het! U heeft nu met succes een contactformulier gepubliceerd.

Wilt u eenvoudig een contactformulier maken? Ga vandaag nog aan de slag met WPForms.

Wilt u in plaats daarvan beginnen met de gratis versie? Proberen WPForms Lite.

6.2. Hoe u uw bezoekers kunt volgen met Google Analytics

Als u uw websiteverkeer wilt laten groeien, moet u eerst begrijpen hoe mensen uw website vinden en wat ze doen wanneer ze daar aankomen.

De eenvoudigste manier om gebruikersinteracties op uw site bij te houden, is door Google Analytics te gebruiken. Google Analytics is de beste trackingoplossing voor websites en het is volledig gratis te gebruiken.

De MonsterInsights-plug-in maakt het u gemakkelijk om Google Analytics op uw WordPress-website in te stellen. Bovendien kunt u gebruikmaken van het volledige potentieel van Google Analytics-tracking, zoals het bijhouden van bestandsdownloads, het volgen van advertenties, het volgen van formulierinzendingen, het volgen van eCommerce-transacties, enz. Zonder dat u een enkele regel code hoeft aan te raken.

Lees de volledige MonsterInsights-recensie voor meer informatie.

Ga naar om Google Analytics op uw site in te stellen Plugins »Nieuw toevoegen. Zoek naar MonsterInsights en klik op wanneer de plug-in verschijnt Installeer nu en dan, activeren.

installeer monsterinsights

Ga naar Insights »Instellingen om uw site te verifiëren met Google Analytics. Klik Verifieer met uw Google-account knop.

klik op authenticeren met uw Google-account

Selecteer op het volgende scherm uw Google-account.

kies een Google-account voor analyse

Laat MonsterInsights vervolgens uw account beheren.

sta monsterinsights toe om analyses te beheren

Selecteer ten slotte het juiste websiteprofiel voor uw site en klik op Voltooi authenticatie.

verifieer monsterinsights

Na authenticatie kunt u gemakkelijk ontdekken hoe uw website het doet door naar te gaan Insights »Rapporten.

wordpress google analytics met monsterinsights

Ga vandaag nog aan de slag met MonsterInsights om Google Analytics eenvoudig op uw site in te stellen.

Wilt u in plaats daarvan beginnen met de gratis versie? Proberen MonsterInsights Lite.

6.3. Hoe u de SEO van uw website kunt verbeteren

Wilt u een gericht publiek naar uw website trekken? De beste manier om gerichte bezoekers aan te trekken, is door meer zoekmachineverkeer te genereren, ook wel organisch verkeer genoemd, door de SEO van uw website te verbeteren.

Volgens OptinMonster, SEO is de praktijk van het verhogen van uw websiteverkeer door ervoor te zorgen dat uw webpagina’s hoger scoren in de resultaten van zoekmachines. Bezoekers die via zoekmachines op uw site terechtkomen, worden organisch verkeer genoemd.

SEO kan technisch en ingewikkeld worden, maar dankzij gratis SEO-plug-ins is het vrij eenvoudig geworden verbeter uw WordPress SEO, zelfs voor beginners.

Hoewel je heel veel verschillende SEO-plug-ins kunt vinden, gebruiken en raden we Yoast SEO aan. Het is de meest populaire SEO-plug-in voor WordPress (met goede reden!).

Met Yoast SEO kunt u gemakkelijk metatags en titels toevoegen aan uw WordPress-blogposts en -pagina’s. Het dwingt u ook om een ​​focuszoekwoord te kiezen voor uw blogposts en pagina’s om ervoor te zorgen dat u het trefwoord op de juiste manier op die pagina gebruikt.

Ga in je WordPress-dashboard naar Plugins »Nieuw toevoegen. Zoek naar Yoast in de zoekbalk in de rechterbovenhoek. De Yoast SEO-plug-in is nu op uw pagina verschenen. Klik Installeren, en dan Activeren.

yoast seo installeren

Op je WordPress-dashboard vind je nu het SEO-menu in de linker taakbalk. Klik er gewoon op. Als de plug-in SEO-fouten detecteert, kunt u deze oplossen door de gegeven suggesties te volgen.

Het instellen van Yoast SEO is eenvoudig met behulp van de configuratiewizard. Klik gewoon op de configuratiewizard starten.

yoast seo configuratiewizard

In de eerste stap wordt u gevraagd of u Yoast SEO zelf wilt configureren of een expert wilt inhuren om het voor u te doen. Selecteer CONFIGUREER YOOST SEO om het zelf te doen.

configureer seo

In de volgende stap wordt u gevraagd of uw site klaar is om te worden geïndexeerd. U kunt kiezen voor optie A. Klik vervolgens op De volgende.

yoast seo indexering

In de lijst vindt u veel verschillende soorten websites. Zorg ervoor dat u het juiste type kiest en klik vervolgens op De volgende.

yoast seo site type

Voor de kennisgrafiekaart van Google wordt u gevraagd of de site wordt beheerd door een persoon of een merk. Als Persoon is geselecteerd, moet je de naam van de persoon specificeren. Als Bedrijf is geselecteerd, moet u ook het logo toevoegen. Dan klikken De volgende.

yoast seo bedrijf of persoon

U kunt nu uw sociale media-profiel-URL invoeren in het daarvoor bestemde veld. Dan klikken De volgende.

yoast seo sociale profielen

In de zichtbaarheidsstap van zoekmachines hoeft u de standaardinstellingen niet te wijzigen, omdat ze zijn ingesteld om uw berichten en pagina’s te indexeren. Klik gewoon De volgende.

yoast seo zichtbaarheid van de zoekmachine

Auteursarchieven kunnen dubbele inhoudsproblemen veroorzaken voor zoekmachines. Om dit te voorkomen, kun je het uitschakelen als je blog niet meerdere auteurs heeft.

yoast seo meerdere auteurs

Vervolgens wordt u gevraagd uw website te verbinden met Google Search Console, een gratis tool die u gedetailleerde inzichten geeft in hoe uw blogcontent wordt gezien door Google.

yoast seo google zoekconsole

Vervolgens kunt u de titel voor uw blog instellen en vervolgens op klikken De volgende.

yoast seo titelinstellingen

U kunt de configuratiewizard nu afsluiten omdat andere stappen alleen voor promotionele doeleinden zijn gemaakt (zoals aanmelden voor de nieuwsbrief van Yoast).

Ga vandaag nog aan de slag met Yoast SEO om de SEO van je blog te verbeteren.

Wilt u in plaats daarvan beginnen met de gratis versie? Proberen de gratis Yoast SEO.

Als je op zoek bent naar meer aanbevolen plug-ins voor je website, kijk dan hieronder:

 • Maak contactformulieren met WPFormsPro | Vrij
 • Verbind uw site met Google Analytics via MonsterInsightsPro | Vrij
 • Verbeter uw SEO met Yoast SEOPro | Vrij
 • Voeg een extra beveiligingslaag toe met Sucuri
 • Maak regelmatig back-ups met Updraft PlusPro | Vrij
 • Verbeter de prestaties van WordPress met W3 Totale cache
 • Voorkom spamreacties met Akismet – Pro | Vrij
 • Laat uw abonnees en verkopen groeien OptinMonster

↑ Ga terug naar de inhoudsopgave

«Vorige: Hoofdstuk 5 – Uw website-instellingen configureren

Hoofdstuk 7: Verbeterde functies toevoegen aan uw website (geavanceerd)

hoofdstuk 7 voegt meer functies toe

Afhankelijk van uw behoeften, wilt u misschien verbeterde functies aan uw website toevoegen. WordPress is extreem uitbreidbaar, dus u hoeft alleen maar de juiste plug-in te vinden waarmee u verbeterde mogelijkheden aan uw site kunt toevoegen zonder deze zelf te hoeven maken of een professionele ontwikkelaar in te huren.

Laten we eens kijken hoe gemakkelijk het is om verbeterde functies aan uw WordPress-website toe te voegen.

 1. Begin met bloggen
 2. Voeg een eCommerce-etalage toe
 3. Voeg een discussiebord / forum toe
 4. Maak uw website in meerdere talen beschikbaar

7.1. Begin met bloggen

Het toevoegen van een blog aan uw website is een geweldige manier om verkeer naar uw nieuwe website te leiden en het voor gebruikers gemakkelijker te maken u online te ontdekken. U wilt dus een blog starten op uw nieuwe WordPress-website.

Bepaal eerst waarover je gaat bloggen. De blogposts die u schrijft, moeten overeenkomen met het doel van uw website. Als u bijvoorbeeld een kleine bedrijfswebsite voor uw hoveniersbedrijf start, kunt u bloggen over tips voor gazononderhoud voor uw klanten. Als je een online winkel maakt, kun je bloggen over cadeau-aanbevelingen om je producten te promoten. Als je een lifestyle-blog begint, wil je natuurlijk schrijven over lifestyle-onderwerpen.

Stap 1: maak een blogbericht
Om uw eerste blogpost te maken, klikt u in het WordPress-dashboard op Berichten, en dan Nieuw toevoegen. Dit brengt u naar de WordPress-editor waar u kunt beginnen met het schrijven van uw bericht. Typ gewoon de titel van uw blogbericht in en begin met het typen van de hoofdtekst van het bericht eronder.

begin met bloggen

In je blogposts kun je blokken toevoegen zoals afbeeldingen, koppen, audio, galerij, citaten, lijst, video en meer. Om een ​​nieuw blok toe te voegen, klik op het (+) pictogram in de linkerbovenhoek. De meest voorkomende blokken verschijnen als eerste. Klik gewoon op het blok dat u in uw blogpost wilt toevoegen.

add-blokken

Stap 2: voeg categorieën en tags toe
Bij het maken van een blogpost wil je ook categorieën en tags toevoegen. Categorieën en tags houden de bloginhoud op uw website geordend en zorgen ervoor dat bezoekers van uw site gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.

Categorieën zijn bedoeld als brede groepen. Op een receptenblog heb je bijvoorbeeld brede categorieën zoals ontbijtrecepten, lunchrecepten, dinerrecepten en dessertrecepten.

Om een ​​categorie aan je blogpost toe te voegen, ga je naar het tandwielpaneel aan de rechterkant. Onder de Categorieën sectie, klik Voeg een nieuwe categorie toe.

wordpress-blog-categorieën

Geef de categorie een naam in het daarvoor bestemde tekstveld en klik op Voeg een nieuwe categorie toe knop eronder. Zodra uw nieuwe categorie is gemaakt, wordt deze weergegeven met een blauw selectievakje.

add-categorieën

U kunt zoveel categorieën en subcategorieën toevoegen als u wilt.

Tags zijn bedoeld om specifieke details van uw bericht te beschrijven en kunnen worden gebruikt om uw berichten op micro-categorieën in te delen. Een blogpost voor een spaghettirecept kan bijvoorbeeld in de categorie ‘Dinerrecepten’ staan ​​en tags bevatten zoals ‘spaghettirecept’ en ‘zelfgemaakte pasta’.

Om een ​​tag toe te voegen, ga naar het paneel aan de rechterkant van de WordPress-editor. Onder de Tags sectie, typ je tag in en druk op enter om een ​​tag aan je bericht toe te voegen.

blog-post-tags

Als je klaar bent met het schrijven van je blogbericht en het toevoegen van categorieën en tags, klik je op het blauw Publiceren knop in de rechterbovenhoek om uw blogpost live op uw website te plaatsen.

7.2. Voeg een eCommerce Storefront toe

De e-commerce-industrie is booming en de toekomst van de detailhandel is e-commerce. Met WordPress is het toevoegen van een eCommerce-winkel aan uw site net zo eenvoudig als het installeren van een plug-in.

Hoewel je tientallen eCommerce-plug-ins kunt vinden, verslaat WooCommerce alle concurrentie en blijft het de concurrentie voor met zijn unieke functies en gebruiksgemak.

woocommerce-e-commerce

WooCommerce is de beste eCommerce-plug-in voor WordPress. Hiermee kunt u eenvoudig een winkelpui integreren met uw bestaande website en kunt u betalingen via PayPal accepteren. Dat gezegd hebbende, is het in uw eigen belang om ervoor te zorgen dat uw WordPress-thema compatibel is met WooCommerce.

Een paar kenmerken van WooCommerce zijn:

 • Hiermee kunt u eenvoudig fysieke of digitale goederen op uw website verkopen.
 • Voeg eenvoudig meer betalingsgateways toe met add-on-plug-ins.
 • Ondersteun tonnen gratis en premium add-on-plug-ins om uw winkel te verbeteren.
 • Als u ontwikkelaars moet inhuren om aangepaste functies aan uw site toe te voegen, is het gemakkelijk om ze te vinden omdat WooCommerce de meest populaire eCommerce-oplossing voor WordPress is.

Lees de volledige WooCommerce-recensie voor meer informatie.

Wilt u een online etalage integreren met uw site? Ga vandaag nog aan de slag met WooCommerce.

7.3. Voeg een discussieruimte / forum toe

Het toevoegen van een discussiebord of forum op uw WordPress-site is handig om een ​​betrokken community te laten groeien. WordPress maakt het gemakkelijk om discussieforums met threads te bieden waar uw gebruikers zich kunnen mengen en samen kunnen werken met een groter publiek.

bbDruk op is een van de beste plug-ins voor WordPress-forums en is gemaakt door dezelfde mensen achter WordPress.org.

bbpress

Enkele van de coole voordelen van het voeden van uw website met bbPress-forums zijn:

 • Er zijn honderden add-on-plug-ins beschikbaar waarmee u uw forum gemakkelijk kunt verbeteren.
 • Maakt het gemakkelijk om uw forums met slechts een paar klikken aan de gang te krijgen.
 • Wordt geleverd met een volledige set functies, waaronder uitgebreide profielen, groepsforums, meldingen en activiteitenregistratie, enz.

Lees de volledige bbPress-recensie.

Op zoek naar een discussiebord / forum integreren met uw site? Ga vandaag nog aan de slag met bbPress.

7.4. Maak uw website in meerdere talen beschikbaar

Wilt u een breder publiek bereiken door uw website in meerdere talen beschikbaar te maken? Het maken van een meertalige website en het bereiken van een wereldwijd publiek is eenvoudig met WordPress dankzij de verschillende soorten vertaalplug-ins die op de markt beschikbaar zijn.

Met WordPress kunt u tal van verschillende plug-ins vinden waarmee u eenvoudig een meertalige website kunt maken.

Hoewel sommige plug-ins zich richten op gebruiksgemak en u in staat stellen eenvoudig uw meertalige website te maken en te beheren, helpen andere plug-ins u bij het leveren van geautomatiseerde vertalingen op basis van de voorkeuren van gebruikers. Je kunt ook plug-ins vinden die je helpen
maak verbinding met professionele vertalers vanuit uw WordPress-dashboard.

Om gemakkelijk een meertalige website te maken, raden we aan om te gebruiken Polylang, een van de meest populaire WordPress-vertaalplug-ins in de plug-in-directory.

polylang

Met Polylang kunt u zoveel talen gebruiken als u wilt, wat zoekmachinevriendelijk is en ook compatibel is met de WooCommerce-plug-in.

Ga vandaag nog aan de slag met Polylang.

↑ Ga terug naar de inhoudsopgave

«Vorige: Hoofdstuk 6 – Essentiële WordPress-plug-ins & Tutorials

Hoofdstuk 8: Promoot en laat uw website groeien

hoofdstuk 8 site promoten

Voordat u tijd en middelen gaat investeren in het promoten van uw site, is het de moeite waard even te kijken of uw website waarde biedt voor uw bezoekers. Ongeacht hoeveel u uitgeeft aan websitepromotie, uw bezoekers blijven niet hangen, tenzij het een bepaalde waarde biedt.

Als uw site bijvoorbeeld een online winkel is, wilt u misschien nuttige video’s publiceren die uw producten demonstreren en hoe u ze kunt gebruiken. U kunt ook enorme kortingen bieden voor nieuwe klanten en gebundelde aankopen.

Evenzo, als u een inhoudswebsite heeft, kunt u pijlercontent maken die goed scoort op Google, zodat deze nieuwe bezoekers en backlinks trekt.

Zodra u een systeem op uw website heeft gebouwd, zoals pijlercontent die uw bezoekers een bepaalde waarde biedt, kunt u beginnen met het investeren van uw tijd en middelen om verkeer te genereren.

Houd er rekening mee dat zonder deze systemen uw bezoekers niet blijven hangen, waardoor uw marketinginspanningen minder effectief worden.

8.1. Leid verkeer naar uw website

Verkeer is het leven van elke website en zonder deze website is uw website waardeloos.

Een paar verschillende manieren om verkeer naar uw blog te leiden, zijn:

 • Gast posten: Publiceer uw gastartikelen in een populaire blog en voeg een backlink naar uw site toe. Afgezien van het genereren van verkeer, helpt het u om uw expertise in uw niche te demonstreren en uzelf als een autoriteit te vestigen.
 • E-mailbereik: Maak een lijst met bloggers in uw nichecirkels. Start een e-mailcampagne om contact op te nemen met de bloggers en hen te vragen een backlink naar uw site te plaatsen. Met de juiste strategieën is deze tactiek effectief bij het opbouwen van backlinks en het genereren van verkeer.
 • Zoekmachineoptimalisatie (SEO): SEO stelt u in staat uw websiteverkeer te laten groeien door ervoor te zorgen dat uw blogposts hoger scoren in zoekmachines. Met onsite en offsite SEO-tactieken kunt u gerichter organisch verkeer naar uw site leiden.
 • Sociale media: Moedig uw lezers aan om uw blogposts te delen op sociale media. Dit kan u helpen gebruikers van sociale media naar uw site te leiden.

8.2. Meer manieren om uw website te promoten

Promotiestrategieën zijn niet beperkt tot het genereren van direct verkeer. Als u zich alleen richt op winst op korte termijn, is de kans groot dat u snel achterop raakt.

Vraagt ​​u zich af op welke promotiestrategieën u voor de lange termijn kunt vertrouwen? Laten we er een paar hieronder bekijken.

1. Start een e-maillijst:

Een van de beste manieren om uw bezoekers dichtbij uw merk of website te houden, is door een e-maillijst te maken. Er is zelfs vastgesteld dat 70% van de nieuwe bezoekers nooit meer naar uw site terugkeert als ze eenmaal zijn vertrokken. Met een e-maillijst kunt u echter een verbinding met uw bezoekers opbouwen door hen regelmatig bij te werken over wat er op uw website is gebeurd en ze uiteindelijk terug te brengen naar uw site.

U kunt zich aanmelden voor een tool voor het maken van lijsten zoals Constant Contact, AWeber of MailChimp en uw e-maillijst laten groeien door een aanmeldingsvak aan uw blog toe te voegen.

2. Laat uw lijst exponentieel groeien:

De meeste standaard aanmeldingsformulieren die u maakt via e-mailmarketingservices zijn saai. Dit maakt leadgeneratie minder effectief, wat ook de groei van uw e-maillijst aanzienlijk vertraagt.

Met OptinMonster, u kunt eenvoudig prachtige optin-formulieren maken waarvan is bewezen dat ze meer aanmeldingen genereren. Het wordt ook geleverd met tientallen targetingopties, zodat u het formulier op het juiste moment op de juiste locatie van uw site aan de juiste gebruiker kunt weergeven zonder ze te frustreren.

OptinMonster helpt u ook het verlaten van de winkelwagen te verminderen met tijdgevoelige, op gedrag gebaseerde aanbiedingen, die superhandig kunnen zijn voor online retailers.

3. Leads en klanten verwerven:

Investeren in online advertenties is een van de beste manieren om bezoekers, leads en klanten te werven. In tegenstelling tot traditionele advertenties, helpen online advertenties u om uw potentiële klanten te targeten. Hierdoor kunt u uw advertentiebudget efficiënt besteden en er meer omzet mee genereren.

Facebook-advertenties: Adverteren op Facebook is waarschijnlijk de gemakkelijkste, maar effectief genoeg om uw gerichte klanten naar uw websites te leiden. Het wordt geleverd met tal van targetingopties waarmee u uw advertenties kunt weergeven aan het juiste segment van Facebook-doelgroepen die eerder uw klanten worden.

Google AdWords: Als het goed is gedaan, is Google AdWords de meest betrouwbare advertentiemethode waarmee u meer leads en klanten kunt genereren voor uw online bedrijf. U kunt uw advertenties net boven de zoekresultaten van Google plaatsen om bezoekers naar uw site te trekken en uw producten te verkopen.

↑ Ga terug naar de inhoudsopgave

«Vorige: Hoofdstuk 7 – Verbeterde functies toevoegen aan uw website

Hoofdstuk 9: Checklist vóór lancering

hoofdstuk 9 voordat de checklist wordt gestart

Een website maken is een serieuze zaak. Als u uw website aan de wereld laat zien voordat deze klaar is, kan dit uw reputatie beïnvloeden en toekomstige klanten kosten. Dus voordat u uw website start, moet u ervoor zorgen dat u alles in orde heeft.

Om te voorkomen dat u uw website start voordat deze gereed is, kunt u hier een checklist voor de lancering volgen. Bekijk de onderstaande lijst en voordat u uw website live maakt, moet u elke stap afvinken.

 1. Bouw uw website – Bouw uw website en zorg ervoor dat u alle belangrijke pagina’s heeft, zoals een startpagina, over, contactpagina, enz.
 2. Bereid je voor met een Binnenkort Pagina – Zorg ervoor dat uw publiek enthousiast is over uw website voordat deze zelfs maar wordt gelanceerd door een binnenkort-pagina toe te voegen aan uw site. U kunt dit eenvoudig doen met behulp van een WordPress-plug-in die binnenkort verschijnt SeedProd.
 3. Controleer op fouten – Controleer uw website op kleine fouten zoals spelfouten. Zorg ervoor dat het gemakkelijk te lezen is door lettertypen en kleuren te controleren.
 4. Controleer afbeeldingen – Controleer of uw afbeeldingen op uw site worden weergegeven, dat ze zijn geoptimaliseerd en dat ze alt-tekst bevatten.
 5. Links testen – Test alle links op uw website om er zeker van te zijn dat ze werken en naar de juiste plaats leiden. Dit omvat uw sitenavigatie evenals alle knoplinks of links binnen de inhoud.
 6. Configureer WordPress-instellingen – Configureer WordPress-instellingen zoals zichtbaarheid van zoekmachines, permalink-structuur, opmerkingen en meldingen en tijdzone.
 7. Installeer Analytics – Maak een Google Analytics-account en gebruik MonsterInsights om uw websitegegevens te volgen. Test om er zeker van te zijn dat het nauwkeurig wordt bijgehouden voordat u uw site start.
 8. Test voor mobiel – Zorg ervoor dat uw website mobielvriendelijk is.
 9. Controleer Browsercompatibiliteit – Zorg ervoor dat uw site correct wordt weergegeven in alle verschillende browsertypes met behulp van een tool zoals BrowserShots.
 10. Test de prestaties van uw site – Test de snelheid en prestaties van uw website om ervoor te zorgen dat deze is geoptimaliseerd voor gebruikers. U kunt onze gratis Website Speed ​​Test Tool gebruiken om uw site te testen en suggesties voor verbeteringen te krijgen.
 11. Optimaliseer uw site voor SEO – Installeer een plug-in zoals Yoast SEO om uw website te optimaliseren voor SEO.
 12. Beveilig uw site – Installeer een beveiligingsplug-in voor uw site zoals Sucuri. Zorg ervoor dat u een back-upplug-in zoals Updraft Plus gebruikt en spamopmerkingen met Akismet voorkomt.

Nadat u elke stap in deze checklist vóór de lancering heeft afgevinkt, is het tijd om uw website live te maken!

↑ Ga terug naar de inhoudsopgave

«Vorige: Hoofdstuk 8 – Promoot en laat uw website groeien

Hoofdstuk 10: Handige bronnen en veelgestelde vragen

hoofdstuk 10 wordpress resources

Om een ​​website te kunnen runnen en deze op een WordPress-platform te laten groeien, is het beheersen en verbeteren van je WordPress-vaardigheden essentieel. Hoewel u geen programmeertalen hoeft te leren, zou u enkele veelvoorkomende technische problemen zelf moeten kunnen oplossen. Het wordt aanbevolen om enkele van de beste WordPress-bronnen op internet te volgen.

Enkele van de beste gratis WordPress-bronnen die u nuttig vindt, zijn:

 • IsItWP: Bij IsItWP publiceren we regelmatig WordPress-tutorials, WordPress-thema- en plug-inrecensies, productrondes, WordPress-deals en nog veel meer.
 • WPBeginner: WPBeginner is de grootste gratis WordPress-bron op internet voor WordPress-beginners. Ze publiceren regelmatig nuttige WordPress-tutorials, video’s, deals voor WordPress-producten en nog veel meer.
 • WPForms-blog: Wilt u uw online bedrijf laten groeien met behulp van het WordPress-platform? Dan moet u het WPForms-blog volgen, waar u best practices en WordPress-aanbevelingen kunt ontdekken om alle soorten WordPress online formulieren te bouwen.
 • MonsterInsights-blog: De MonsterInsights-blog is een uitstekende bron die u kunt volgen om grip te krijgen op de praktische tips en tips van Google Analytics.

We hebben duizenden gebruikers geholpen bij het starten van websites, maar we hebben gemerkt dat mensen vaak steeds dezelfde vragen stellen. Daarom hebben we een lijst samengesteld met de meest gestelde vragen, zodat u uw website gemakkelijk aan de praat kunt krijgen.

Kan ik een website maken zonder WordPress?

Ja, u kunt een website bouwen met HTML, CSS of met elke websitebouwer. We raden u echter altijd aan om een ​​website met WordPress te starten, omdat de meeste gratis website-bouwers hun advertenties op uw gratis website weergeven, waardoor deze er onprofessioneel uitziet. Ze laten je ook niet eens toe om een ​​aangepaste domeinnaam voor je site te kiezen, tenzij je je abonneert op een premium abonnement. Als u een van hun voorwaarden schendt, kunnen ze uw website ook zonder waarschuwing afsluiten.

Aan de andere kant krijg je met WordPress volledige vrijheid over je site. Bovendien kunt u extra functionaliteiten toevoegen zonder een ontwikkelaar in te huren (zoals contactformulieren, een online winkel, enz.).

Kan ik een website maken op WordPress zonder codering?

Met WordPress kan iedereen zonder technische kennis een website maken. U kunt gemakkelijk kiezen uit tal van verschillende WordPress-thema’s waarmee u het uiterlijk van uw websites kunt veranderen. WordPress heeft ook verschillende slepen & laat paginabouwers zoals Beaver Builder en Divi vallen, waardoor het super eenvoudig voor u is om volledig aangepaste websites te maken.

Wat is het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org (zelf-gehoste WordPress)?

WordPress.com is een gratis blogplatform waarmee u eenvoudig een website kunt starten. Het komt echter met veel beperkingen, zoals beperkte beschikbaarheid van thema’s en beperkte opslagruimte. Bovendien kunt u met het gratis platform geen inkomsten genereren met uw website met externe leveranciers (zoals Google AdSense).

WordPress.org, ook bekend als door uzelf gehoste WordPress, vereist dat u een domeinnaam en een hostingaccount bezit om een ​​site te runnen. Met een door uzelf gehost platform krijgt u volledige controle over uw site, kunt u er geld mee verdienen zoals u dat wilt, en het biedt onbeperkte thema- en aanpassingsopties en onbeperkte opslagruimte, afhankelijk van uw hostingprovider.

Hoeveel kost het om een ​​website te starten?

Om een ​​website op zelf-gehoste WordPress te starten, moet je een domeinnaam kopen voor $ 14,99 per jaar en een hostingaccount, dat ongeveer $ 7,99 per maand kost. Al met al kost het starten van een site slechts $ 110,87 per jaar.

U kunt duizenden gratis thema’s en plug-ins voor uw site vinden. Als u echter de voorkeur geeft aan premium thema’s en plug-ins, kunnen de lopende kosten van uw website stijgen.

Lees ook het advies van onze expert over hoeveel een website kost om een ​​diepgaand antwoord te krijgen.

Hoe maak je een website mobiel responsive?

Het kiezen van een responsief thema voor uw website is de gemakkelijkste manier om uw website mobiel responsief te maken, zodat deze werkt op alle apparaten, waaronder desktops, mobiele telefoons en tablets.

Hoe maak je een website Google doorzoekbaar?

Als u wilt dat uw potentiële gebruikers uw site op Google ontdekken, moet u uw SEO (zoekmachineoptimalisatie) verbeteren. SEO is de praktijk van het verhogen van uw websiteverkeer van zoekmachines door ervoor te zorgen dat uw webpagina’s hoger scoren in de resultaten van zoekmachines.

Kan ik anoniem een ​​site starten?

Als je een site wilt publiceren maar anoniem wilt blijven, zorg er dan voor dat je je domein beschermt met WHOIS-privacy ingeschakeld. Voor anonieme sites gebruiken mensen meestal een pseudoniem / bijnaam om onder te schrijven. U kunt zelfs een unieke e-mail maken om de site te beheren.

Hoe verdienen websites geld??

Er zijn veel verschillende manieren om geld te verdienen met uw website en er geld mee te verdienen. Sommige ervan zijn:

 • Adverteren: Verkoop advertentieruimten rechtstreeks aan potentiële adverteerders of via een externe leverancier zoals Google AdSense.
 • Affiliate marketing: Promoot producten op uw website en genereer inkomsten wanneer uw bezoekers producten kopen via uw gelieerde links.
 • Product verkoop: Voeg een etalage toe aan uw website en begin met het verkopen van uw producten aan de bezoekers van uw site.
 • Verkoop diensten: Bied een service aan uw klanten en genereer er inkomsten mee.

Kan ik een blog toevoegen aan mijn website?

Met WordPress is het eenvoudig om een ​​blog aan uw website toe te voegen. Het enige dat u hoeft te doen, is artikelen maken door naar te navigeren Berichten »Nieuw toevoegen, en publiceer ze door op de te klikken Publiceren knop.

Zorg er daarnaast voor dat u een link naar uw blog toevoegt in uw navigatiemenu, zodat uw bezoekers deze gemakkelijk kunnen ontdekken.

Kan een website door veel gebruikers worden beheerd??

Ja. WordPress wordt geleverd met 5 standaard gebruikersrollen waarmee u de rollen en rechten voor elke gebruiker van uw site kunt beheren: beheerder, redacteur, auteur, bijdrager en abonnee.

Wat zijn categorieën en tags in WordPress?

De inhoud van uw WordPress-blog is gerangschikt op categorieën en tags.

Categorieën zijn in feite een brede groepering van uw blogposts. Zie het als algemene onderwerpen die u behandelt of een inhoudsopgave voor uw blog. Omdat categorieën hiërarchisch zijn, kunt u zoveel subcategorieën hebben als u maar wilt.

Tags zijn bedoeld om specifieke details van uw bericht te beschrijven. Ze kunnen worden gebruikt om uw inhoud op micro-categorieën in te delen en ze zijn niet hiërarchisch. Beschouw deze als het indexgedeelte van een boek.

Hoe kan ik meer leren over WordPress-terminologieën?

Raadpleeg dit WordPress Woordenlijsttermen voor beginners wanneer je verbaasd bent over vreemde WordPress-termen of afkortingen.

Hoe maak ik mijn website sneller?

Het kiezen van een betrouwbare webhost zoals Bluehost is een van de aanbevolen manieren om uw website sneller te maken. Enkele andere methoden zijn:

 • Verklein de afbeeldingen die u op een enkele pagina gebruikt of laad ze lui als u er veel op een enkele pagina wilt gebruiken.
 • Verbeter de prestaties van uw site met behulp van een cacheplug-in, zoals W3 Totale cache.
 • Gebruik een Content Delivery Network (CDN).

Hoe beveilig ik mijn website?

Om uw website te beveiligen, wordt aangeraden om regelmatig een back-up te maken en een beveiligingsplug-in te gebruiken, zoals Sucuri, zodat u deze kunt scannen en eventuele problemen kunt oplossen zodra ze worden gevonden.

We hopen dat deze gids je heeft geholpen om te leren hoe je een WordPress-website kunt starten zonder een ontwikkelaar in te huren.

Als je dit artikel leuk vond, bekijk dan onze gids over hoe je een podcast op de juiste manier start.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map