Hoe maak je een website zoals Reddit met WordPress (stap voor stap)

Hoe maak je een Reddit-achtige website met WordPress


Wil je een website zoals Reddit maken met WordPress?

Reddit is een van de meest populaire sociale netwerken om uw inhoud te delen en verkeer naar uw website te leiden. U kunt voor uzelf een vergelijkbare site maken met WordPress en een groter publiek betrekken.

In dit artikel laten we u zien hoe u een website zoals Reddit maakt met WordPress.

Essentiële functies voor een website zoals Reddit

Als u een website zoals Reddit bouwt, vindt u hieronder enkele functies die uw gebruikers zouden verwachten:

 • Mogelijkheid voor de geregistreerde gebruikers om verhalen in te dienen
 • Stem berichten of opmerkingen omhoog of omlaag om de beste inhoud naar de top te helpen stijgen
 • Reageer op elk bericht om deel te nemen aan de gesprekken.

Vereisten voor het maken van een Reddit-achtige website

Om een ​​website als Reddit te bouwen, heb je het volgende nodig:

 • Een domeinnaam: Dit is het URL-adres dat gebruikers in hun browser typen om toegang te krijgen tot uw website (bijvoorbeeld google.com of isitwp.com)
 • Web hosting: Hier slaat u uw websitebestanden op, inclusief foto’s.
 • WordPress: Het is een platform waarmee u eenvoudig verbluffende websites kunt bouwen zonder dat u een ontwikkelaar hoeft in te huren of code hoeft te schrijven
 • Een WordPress-thema dat de look en feel van Reddit geeft: Een WordPress-thema of -sjabloon is de skin van uw website. Het bevat ook functies en opties die het doel van de site ondersteunen.

Een website zoals Reddit maken met WordPress

Reddit is een populaire website voor het samenvoegen en beoordelen van inhoud. Het is een platform voor gebruikersbetrokkenheid dat door marketeers wordt gebruikt om inhoud te delen en hun websiteverkeer te vergroten.

Als je een Reddit-achtige website wilt bouwen, dan zijn er veel website-bouwers op de markt met verschillende tools. De meest aanbevolen oplossing is WordPress.

Waarom WordPress? Bekijk de volledige WordPress-recensie voor meer informatie!

Er zijn twee soorten WordPress-websites die beginners kunnen verwarren. WordPress.com, een gehoste oplossing, en WordPress.org, een zelfgehost platform. Lees voor meer informatie onze complete gids over het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org.

Om een ​​website als Reddit op te zetten, moet je zelf gehoste WordPress.org gebruiken, die flexibeler is en geweldige functies biedt.

Laten we ingaan op het stapsgewijze proces om een ​​website zoals Reddit met WordPress te maken.

Stap 1: Koop een domeinnaam en webhosting

Het eerste dat u moet doen, is een domeinnaam en webhosting kopen.

We raden aan Bluehost te gebruiken. Het is een van de meest populaire webhostingproviders en een officiële WordPress-hostingpartner.

Voor IsItWP-gebruikers bieden ze ook een gratis domeinnaam, een gratis SSL-certificaat en een geweldige korting op webhosting.

Bluehost-beoordeling

Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding te claimen »

Misschien wilt u ook deze volledige Bluehost-recensie bekijken!

Bezoek de Bluehost-website en klik op de Begin knop. Vervolgens wordt u gevraagd een hostingplan te kiezen. Voor een Reddit-achtige website, laten we het basisplan selecteren terwijl je net begint (het bevat een gratis domeinnaam en een gratis SSL-certificaat). U kunt later altijd upgraden naarmate uw site groeit.

Selecteer een Bluehost-abonnement

Nu moet u de domeininformatie invoeren. U kunt doorgaan met een bestaand domein dat u bezit of gratis een nieuw domein kopen. Selecteer de beste optie die bij uw situatie past.

Bluehost Kies domein

Nadat u een domeinnaam heeft gekozen, moet u uw accountgegevens invoeren. Voor eenvoudige registratie kunt u inloggen met Google en de installatie met een paar klikken voltooien.

Bluehost-account maken

Blader vervolgens naar beneden totdat u het pakketinformatievak vindt. Je kunt kiezen voor het basisplan voor 12 maanden, 24 maanden of 36 maanden. Het laat ook zien dat een paar add-ons vooraf zijn geselecteerd, wat de totale prijs bij elkaar optelt. We raden u aan de add-ons uit te vinken omdat u deze niet meteen nodig heeft. Je kunt ze altijd later kopen wanneer je maar wilt.

Als u het plan van 36 maanden kiest, krijgt u de beste waar voor uw geld.

Bluehost-pakketinformatie

Ten slotte moet u naar beneden scrollen naar de pagina en uw betalingsgegevens invoeren. U moet akkoord gaan met hun Servicevoorwaarden en vervolgens op de klikken Verzenden knop.

Dat is het!

U bent met succes geabonneerd op een hostingplan. Ga je gang en maak een wachtwoord voor je account.

Daarna ontvang je een e-mail met informatie over hoe je kunt inloggen op je webhosting-configuratiescherm (cPanel), waar je alles kunt beheren, inclusief webbestanden, e-mails en ondersteuning.

Stap 2: Stel WordPress in voor een Reddit-achtige website

Met WordPress is het eenvoudig om een ​​website als Reddit op te zetten.

Bluehost biedt 1-klik WordPress-installatie op hun dashboard. U moet uw Bluehost-account bezoeken en uw websitegegevens invoeren. Het zal WordPress binnen een paar minuten installeren.

Met Bluehost hoeft u geen handmatig WordPress-installatieproces te doorlopen. Dit bespaart u tijd en moeite. Voeg uw websitenaam en slogan toe, selecteer een thema en u kunt direct aan de slag met WordPress.

U kunt alle instellingen later wijzigen via uw WordPress-beheerdersdashboard.

Stap 3: Selecteer een WordPress-thema dat de look en feel van Reddit biedt

Je hebt een thema nodig dat de look en feel van een Reddit biedt. Hoewel je veel verschillende WordPress-thema’s kunt vinden die het uiterlijk van Reddit bieden, onderscheidt het UpVote-thema zich van de rest. Dit thema verandert uw website in een sociaal upvoting-platform dat ook gebruikersregistratie accepteert. Uw gebruikers kunnen zich aanmelden en hun URL of verhaal op uw website indienen. De gebruikers kunnen zich ook aanmelden om verhalen en links te stemmen. Alle functies zijn hetzelfde als Reddit.

Het eerste dat u moet doen, is het UpVote-thema installeren en activeren. Raadpleeg voor meer informatie onze handleiding over het installeren van een WordPress-thema.

Na de activering kunt u bezoeken Instellingen »UpVote van uw WordPress-beheerder. Onder de Algemeen tabblad, hiermee kunt u de pagina’s selecteren en andere instellingen beheren.

UpVote Algemene instellingen

Het UpVote-thema heeft veel aanpassingsopties voor kleuren en typografie. Je kan bezoeken thema opties vanuit het linker menu in je WordPress admin dashboard en verander instellingen voor fonts, kleuren, linkkleuren, etc.

Thema aanpassen

Nu is uw website zoals Reddit klaar. De gebruikers kunnen hun verhalen en URL’s vanaf de front-end indienen nadat ze zich hebben aangemeld bij uw site.

Verhaal indienen

Handige WordPress-plug-ins voor uw Reddit-achtige website

WordPress-plug-ins voegen meer functies en functionaliteit toe aan uw website. Het UpVote-thema is zeer compatibel met alle populaire plug-ins.

Bekijk onze complete gids over de beste WordPress-plug-ins.

Enkele van de aanbevolen plug-ins voor uw website zoals Reddit staan ​​hieronder vermeld:

 • WPForms: Het is de meest beginnersvriendelijke plug-in voor WordPress-contactformulieren. U kunt WPForms gebruiken om een ​​gebruikersregistratieformulier toe te voegen, een enquête / poll te maken en meer.
 • MonsterInsights: Het is de beste Google Analytics WordPress-plug-in. Met deze plug-in kunt u uw gebruikers volgen, gebruikersgedrag volgen en gedetailleerde inzichten zien in uw WordPress-dashboard.
 • Sucuri: Het is de beste WordPress-beveiligingsplug-in. Aangezien uw website veel inzendingen van gebruikers behandelt, creëert deze plug-in een firewall om deze te beschermen tegen malware, kwaadaardige inhoud en hackers.
 • Yoast SEO: Het is een populaire WordPress SEO-plug-in. U kunt deze plug-in gebruiken om uw website te optimaliseren voor zoekmachines en uw ranking te verbeteren.
 • TrustPulse: Het is de beste social proof plug-in voor WordPress. U kunt deze plug-in aan uw website toevoegen om uw potentiële gebruikers te laten zien hoe populair uw website is.
 • AdSanity: Het is de beste WordPress-plug-in voor advertentieplaatsing. Met deze plug-in kunt u advertentiebanners weergeven op de verschillende secties van de website en uw gelieerde partners promoten.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het leren maken van een website zoals Reddit met WordPress. Misschien wilt u ook onze stapsgewijze handleiding bekijken over het maken van een binnenkort te verschijnen pagina in WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map