Hoe maak je een WordPress-formulier met een datumkiezer

hoe maak je een wordpress-formulier met een datumkiezer


Wil je een datumkiezer toevoegen aan je contactformulier? Een datumkiezer is vereist wanneer u wilt dat uw gebruikers een datum en tijd in het formulier selecteren.

In dit artikel delen we hoe je een WordPress-formulier maakt met een datumkiezer.

Wanneer en waarom u een datumkiezer moet toevoegen in WordPress-formulieren?

Veel contactformulieren hebben eenvoudige velden zoals naam, e-mail, telefoon en bericht. Deze informatie is voldoende om in contact te komen met uw gebruikers. Als u echter een afspraak met uw gebruikers wilt plannen, moet u een datumkiezer aan uw formulier toevoegen.

Als u een eCommerce-winkel heeft en u wilt dat klanten hun beschikbaarheidsdatum voor levering toevoegen, dan kunt u een datum- en tijdveld toevoegen aan het contact- of bestelformulier.

Er zijn veel andere redenen waarom u uw gebruikers zou moeten vragen om hun datum en tijd met hun basisgegevens op te geven. Laten we eens kijken hoe u eenvoudig een WordPress-formulier kunt maken met een datumkiezer.

Een WordPress-formulier maken met een datumkiezer

Het eerste dat u moet doen, is de installeren en activeren WPForms inpluggen. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Na activering moet je naar de WPForms »Nieuw toevoegen pagina om een ​​formulier in WordPress te maken. Het start het WPForms-configuratiescherm waar u meerdere vooraf gebouwde sjablonen vindt om eenvoudig een nieuwe vorm naar keuze te maken. U kunt ook een leeg formulier selecteren om helemaal opnieuw te beginnen.

Om te beginnen, kiezen we de Eenvoudig contactformulier sjabloon.

Maak een nieuw formulier

Een eenvoudig contactformulier wordt geladen met de basisvelden naam, e-mail, commentaar, enz. U kunt aan de linkerkant meer velden zien en een voorbeeld van uw nieuwe formulier aan de rechterkant van het scherm. Sleep een willekeurig veld van de linkerkant naar uw nieuwe formulier aan de rechterkant.

Aangezien u een datumkiezer wilt toevoegen, moet u de slepen en neerzetten Datum Tijd veld van linkerkolom naar uw formulier. U kunt de datumkiezer boven of onder elk veld op het WordPress-formulier plaatsen.

Datumkiezerveld slepen en neerzetten

Het formulier is volledig flexibel, wat betekent dat u de volgorde van de velden gemakkelijk kunt herschikken of een veld kunt aanpassen vanuit het voorbeeldgedeelte van uw formulier aan de rechterkant.

Wijzig de veldvolgorde

Zodra u op een veld in het voorbeeld van het formulier klikt, worden de instellingen voor dat specifieke veld aan de linkerkant weergegeven. Als u bijvoorbeeld op de klikt Datum Tijd veld dat u zojuist aan uw formulier heeft toegevoegd, ziet u deze instellingen om aan te passen:

 • Etiket: Het is de titel van het veld Datum / tijd in uw formulier.
 • Formaat: In deze vervolgkeuzelijst kunt u een indeling selecteren voor datum, tijd of beide.
 • Omschrijving: Hiermee kunt u instructies voor gebruikers onder het veld toevoegen.
 • Verplicht: Als u deze optie aanvinkt, kan een gebruiker het formulier niet verzenden zonder een datum / tijd in dit veld te selecteren.

Afgezien van deze basisinstellingen, zijn er geavanceerde opties om het ontwerp en de stijl van het datum- / tijdveld aan te passen.

Formulier veld instellingen

Enkele van de geavanceerde opties zijn:

 • Veld grootte: Er zijn verschillende weergaveformaten beschikbaar voor het datum- / tijdveld.
 • Datum: Het is een tijdelijke aanduiding. De tekst die u hier toevoegt, wordt standaard weergegeven voor de gebruikers. Daarnaast kunt u ook het formaat voor de datum selecteren.
 • Type: U kunt een type selecteren voor de datumkiezer. Er zijn 2 soorten: Datumkiezer en Datum dropdown
 • Tijd: Dit is een andere tijdelijke aanduiding voor tijd. U kunt ook een formaat kiezen van 12 uur of 24 uur.

Er zijn veel andere aangepaste instellingen zoals interval, labels verbergen en meer.

Geavanceerde mogelijkheden

Bekijk ook deze gids op hoe u aangepaste CSS aan uw formulier toevoegt voor meer gedetailleerde instructies.

Zorg ervoor dat u op de klikt Opslaan knop om uw wijzigingen op te slaan.

Instellingen voor bevestiging en meldingen

Als u tevreden bent met de velden, moet u de bevestigingsinstellingen en e-mailmeldingen voor uw formulier beheren. Bezoek gewoon de Instellingen »Bevestiging pagina in de WPForms-builder. Van daaruit kunt u een aangepast bericht voor uw gebruikers toevoegen dat ze zullen ontvangen nadat ze het formulier hebben verzonden. U kunt ook het bevestigingstype wijzigen om gebruikers om te leiden naar een bedankpagina.

Formulierbevestigingsinstellingen

Daarna kunt u naar de Instellingen »Meldingen pagina om e-mailmeldingen voor formulierinzendingen te beheren. Je kunt ook meerdere meldingen sturen op verschillende e-mailadressen. Bekijk deze gids op hoe u meerdere meldingen kunt maken in WPForms.

Voor geavanceerde instellingen kunt u toevoegen voorwaardelijke logica in uw formulier om specifieke meldingen naar gebruikers te sturen. Leren hoe u voorwaardelijke formuliermeldingen kunt maken in WordPress-formulieren.

Ten slotte moet u op de klikken Opslaan knop om uw contactformulier in actie te zien.

Toon het formulier op uw WordPress-site

U kunt eenvoudig het contactformulier toevoegen aan uw WordPress-pagina’s, berichten, zijbalken en andere widgetgebieden.

Om het formulier op een pagina toe te voegen, moet je naar gaan Pagina’s »Nieuw toevoegen in WordPress. Klik eenvoudig op de knop Formulier toevoegen boven de teksteditor.

Formulier op pagina toevoegen

Er verschijnt een pop-up waarin u het door u gemaakte formulier kunt selecteren. Klik na het kiezen van het juiste formulier op de Formulier toevoegen knop. Dit proces is hetzelfde voor de WordPress-berichten. Publiceer de pagina / post om het contactformulier met datumkiezer op uw WordPress-site te zien.

WordPress-formulier met datumkiezer

Als u het formulier echter aan uw zijbalk of een ander widgetgebied wilt toevoegen, ga dan naar Uiterlijk »Widgets om de WPForms-widget naar de zijbalk te slepen en neer te zetten. In de instellingen van de widget kun je het formulier selecteren dat je hierboven hebt gemaakt en op klikken Opslaan knop.

Dat is alles. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het leren maken van een WordPress-formulier met een datumkiezer. Misschien wilt u ook onze gids over het maken van een bestandsuploadformulier in WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map