Hoe maak je een WordPress-website mobielvriendelijk in 2020


Wilt u uw WordPress-website mobielvriendelijk maken??

De realiteit is dat een mobielvriendelijke website niet langer een ‘nice-to-have’ is. Het is een absolute aanrader.

Aangezien meer dan 55% van al het webverkeer afkomstig is van mobiele apparaten, moet uw website mobiel-responsieve functies ondersteunen en prachtig worden weergegeven op schermen in alle soorten en maten.

Daarom laten we u in dit artikel zien hoe u een WordPress-website mobielvriendelijk maakt.

Waarom zou u uw WordPress-website mobielvriendelijk maken??

Als uw WordPress-website niet volledig responsief of mobielvriendelijk is, laat u tonnen verkeer door de kieren vallen. Niet overtuigd?

Hier zijn een paar redenen waarom uw WordPress-website volledig mobiel moet zijn.

Zoekmachines: Als je wilt scoren in zoekmachines, dan is het verplicht om je WordPress-website mobielvriendelijk te maken. Zoekmachines zoals Google moedigen mobiele responsieve websites aan en ontmoedigen niet-responsieve sites.

Weergave en zichtbaarheid: Een mobielvriendelijke WordPress-website ziet er beter uit op kleine schermen en tablets. Als uw site niet reageert, is de kans groter dat uw bezoekers meteen vertrekken en stijgen uw bouncepercentages. Dit heeft een negatieve impact op uw SEO-inspanningen.

Gebruik: Zoals we eerder al zeiden, komt meer dan de helft van al het webverkeer in de wereld van telefoons en tablets. U moet uw WordPress-site mobielvriendelijk maken om verbinding te maken met een breder publiek.

Nu u het belang kent van een responsieve website, gaan we kijken hoe u een WordPress-website mobielvriendelijk kunt maken.

Methode 1: Gebruik een mobiel responsief WordPress-thema

De eenvoudigste manier om uw WordPress-website mobielvriendelijk te maken, is vanaf het begin een mobiel-responsief thema te kiezen. Maar wat moet u doen als u al een niet-responsief thema gebruikt?

In dat geval is het zeker de moeite waard om een ​​upgrade uit te voeren of over te schakelen naar een ander mobielvriendelijk WordPress-thema.

Maak WordPress-website mobielvriendelijk

Gelukkig zijn de meeste nieuwe WordPress-thema’s standaard volledig responsief. En veel andere niet-responsieve thema’s werken hun services bij om gebruikers een mobielvriendelijke omgeving te bieden.

Voor onze gebruikers hebben we de beste WordPress-thema’s met de hand gekozen. Kijk eens…

1. Divi – wordt geleverd met meer dan 100 vooraf gemaakte themapakketten

Divi-thema

Divi is het populairste WordPress-thema ter wereld. Afgezien van vooraf gemaakte themapakketten, komt Divi ook bundels met Divi Builder, een paginabuilder met slepen en neerzetten.

Dat betekent dat je, ongeacht je vaardigheden, een blog kunt bouwen zoals jij dat wilt.

2. WP Astra – gratis thema van WordPress.org

Astra-thema

WP Astra is een van de populaire gratis thema’s in de WordPress.org-repository. Het werkt naadloos samen met alle WordPress-paginabouwers en past goed, vooral voor degenen met een beperkt budget.

Elk van deze thema’s is mobielklaar en reageert vanaf het begin volledig. Dat betekent dat uw website klaar is om uw mobiele verkeer te ondersteunen met weinig tot geen inspanning van uw kant.

Heeft u al een thema maar overweegt u een wijziging? Als je je huidige thema wilt wijzigen in een thema dat mobielvriendelijk is, bekijk dan dit artikel op hoe u een WordPress-thema op de juiste manier kunt wijzigen.

Methode 2: Gebruik plug-ins om uw WordPress-website mobielvriendelijk te maken

WPTouch Pro is een premium WordPress-plug-in met krachtige instellingen om uw website mobielvriendelijk te maken.

U moet een account op WPTouch Pro maken met uw e-mailadres en de premium-plug-in downloaden. Jouw Licentiesleutel verschijnen in het dashboard, dat u later nodig heeft.

Daarna moet u de WPTocuh Pro-plug-in installeren en activeren. Maak je geen zorgen als je nog nooit een plug-in hebt geïnstalleerd. Bekijk deze stapsgewijze zelfstudie over het installeren van een WordPress-plug-in.

Zodra uw plug-in is geactiveerd, moet u op de klikken WPTouch Pro tabblad in uw WordPress-beheergebied. Het toont u een installatiewizard waarmee u kunt beginnen door een taal te selecteren:

Selecteer taal

Daarna moet u het e-mailadres toevoegen dat u heeft gebruikt om uw WPTouch Pro-account aan te maken. Vervolgens voert u de licentiesleutel in vanaf uw WPTouch Pro-dashboard.

Wanneer u die informatie heeft ingevoerd, klikt u op de Activeer licentie knop en vervolgens op de De volgende pijlknop:

Licentiesleutel toevoegen

Je ziet nu meerdere thema’s voor een website, blog of online winkel. U kunt een thema kiezen dat het beste bij uw website past en op de klikken De volgende pijlknop:

Selecteer thema

Om tijd te besparen, kunt u alle andere opties overslaan en direct naar het laatste gedeelte gaan, waar u op kunt klikken Configureer instellingen knop:

Configureer instellingen

Dit zal u automatisch doorverwijzen naar de WPTouch Pro »Instellingen» Algemeen bladzijde. De instellingen omvatten sitetitel, selectie van bestemmingspagina’s en de mogelijkheid om meerdere opties in of uit te schakelen:

WPTouch-instellingen

Van daaruit kunt u de Site Compatibiliteit tabblad om de instellingen voor shortcodes, caching en actieve plug-ins te beheren:

Site Compatibiliteit

Hiermee kunt u ook actieve plug-ins voor uw mobiele site in- of uitschakelen.

Nu kunt u naar de Apparaten tabblad om mobiele apparaten en browsers voor uw mobiele website in of uit te schakelen:

Apparaten

Daarna kunt u op de klikken Menu-instellingen tabblad om de opties voor het navigatiemenu van uw mobiele site te beheren:

Menu-instellingen

Om het navigatiemenu van uw website aan te passen, gaat u naar de Uiterlijk »Menu’s pagina in uw WordPress-beheergebied:

Uiterlijk menu's

Je moet naar de Menu Locaties tabblad om uw mobiele sitemenu toe te voegen aan de WPTouch Pro-koptekstmenu Oppervlakte.

Als u geen apart menu heeft, kunt u een nieuw navigatiemenu maken voor uw mobiele site. U kunt ook elk ander menu gebruiken voor de mobiele weergave.

Menu Mobiele site

Als u het thema van uw mobiele site wilt aanpassen, gaat u naar WPTouch Pro »Instellingen bladzijde. Vanaf daar moet je naar toe Thema’s »Thema aanpassen tabblad en klik op de Ga naar de Customizer knop:

Thema aanpassen

Dit brengt u naar de WordPress-aanpasser waar u een live preview van uw website kunt zien. U kunt eenvoudig de titel, kleuren, achtergrond en andere aangepaste instellingen van uw site beheren.

En dat is het!

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je een WordPress-website mobielvriendelijk maakt. Misschien wil je ook ons ​​artikel lezen over de beste WordPress-thema’s voor mobiele apps en software.

Als je dit bericht leuk vond, laat het ons dan weten in de comments hieronder, we horen graag van je!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map