Hoe u een afspraakboekingssysteem maakt met WordPress

hoe boekingssysteem voor afspraken te maken


Wilt u een online reserveringssysteem voor afspraken bouwen? Het beheren van afspraken voor uw services kan lastig zijn. Door een reserveringssysteem voor afspraken in te stellen, kunt u uw klanten de mogelijkheid geven om eenvoudig afspraken op uw website te plannen zonder dat u er iets voor hoeft te doen.

In dit artikel laten we u zien hoe u een afspraakboekingssysteem maakt met WordPress.

Een plug-in voor het boeken van afspraken kiezen voor WordPress

Met alle verschillende plug-ins voor het boeken van afspraken die er zijn, is het eenvoudig om een ​​afspraakboekingssysteem met WordPress te maken. Voor de beste resultaten kunt u kiezen voor BirchPress of WPForms voor het plannen van afspraken.

BirchPress is de beste keuze als u een complete plug-in voor het boeken van afspraken nodig heeft voor uw site. Hiermee kunt u uw afspraken rechtstreeks vanuit uw WordPress-dashboard beheren.

Je kan kiezen WPForms als u uw afspraken wilt integreren met uw favoriete standalone boekingsplatform voor afspraken. WPForms is een complete online formulierbouwer. Met de Zapier-integratie kunt u uw boekingsformulier voor afspraken koppelen aan elke webapplicatie die Zapier ondersteunt.

Hier is een tutorial over hoe u een klantboekingsformulier maakt met WPForms en beheer bijvoorbeeld uw afspraken met Google Agenda.

In onze tutorial gebruiken we BirchPress voor het maken van een afspraakreserveringssysteem met WordPress.

Aan de slag met een afspraakboekingssysteem

Om een ​​website voor het boeken van afspraken met WordPress op te zetten, moet u een domeinnaam en webhosting aanschaffen.

Een domeinnaam is het adres van uw website op internet, zoals Google.com en IsItWP.com en webhosting is waar uw website-inhoudsbestanden online worden opgeslagen.

We raden u aan uw website te starten op Bluehost, een van de beste hostingproviders ter wereld. Ze zijn ook een officieel aanbevolen hostingprovider door WordPress zelf.

We hebben een deal gesloten met Bluehost om onze gebruikers een GRATIS domeinnaam en meer dan 60% korting op webhosting te bieden. Met Bluehost kunt u uw website starten vanaf slechts $ 2,75 per maand.

Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding te claimen »

Stap 1: Installeer en configureer BirchPress

Het eerste dat u moet doen, is de BirchPress-plug-in installeren en activeren. Ga na de activering naar de plugin-instellingen door naar te navigeren Afspraken »Instellingen en begin met het configureren van uw boekingssysteem.

algemene instellingen - afspraak boeken

Op de instellingenpagina vind je een paar verschillende secties:

 • Algemeen: Pas algemene opties aan, waaronder tijdzone, valuta, standaard kalenderweergave, enzovoort.
 • Formulierbouwer: Hier kunt u uw afspraakformulieren aanpassen.
 • Kennisgevingen: Stel een melding in bij serviceproviders en uw klanten. E-mails worden verzonden wanneer een afspraak wordt geboekt, verzet of geannuleerd.
 • Betalingen: Op het tabblad Betalingen kunt u uw betalingsinstellingen configureren. Met BirchPress kunt u betalingen via PayPal innen. Voor meer betalingsgateways moet u WooCommerce-integratie installeren.
 • WooCommerce: Schakel WooCommerce-integratie in deze sectie in.
 • Aangepaste code: Voeg aangepaste code toe aan uw BirchPress-plug-in.

Stap 2: voeg uw locaties toe

Als u uw service op meerdere locaties aanbiedt, kunt u afspraken voor al uw locaties beheren vanuit uw WordPress-beheerder. Het enige wat u hoeft te doen is locaties toevoegen in BirchPress en gebruikers de juiste locatie laten kiezen wanneer ze een afspraak boeken.

Ga naar om een ​​locatie toe te voegen Afspraken »Locaties. Dan klikken Voeg locatie toe.

Algemene instellingen

Vervolgens kunt u meer details over uw locatie specificeren, waaronder telefoonnummer, adres, postcode, enz.

Bekijk ons ​​artikel over de beste zakelijke telefoondiensten en -systemen.

Stap 3: Voeg serviceproviders toe

Vervolgens wilt u serviceproviders of uw medewerkers toevoegen. Ben je een solopreneur, dan hoef je alleen jezelf als dienstverlener toe te voegen.

Als u afspraken voor uw hele bedrijf wilt beheren voor bijvoorbeeld uw belastingadviesbedrijf, moet u elke consultant toevoegen aan uw boekingssysteem.

Aanbieders toevoegen aan uw boekingssysteem is eenvoudig. Navigeren naar Afspraken »Aanbieders en specificeer de details van uw providers.

diensten toewijzen voor provider

In de editor kunt u de naam en beschrijving van elke provider specificeren. Wijs vervolgens de services toe die elke provider kan uitvoeren in het vak Services. Wanneer u naar beneden scrolt, ziet u verschillende metaboxen, als volgt:

 • Extra informatie: Specificeer het e-mailadres van de provider.
 • Agenda-integratie: BirchPress werkt met de kalenders die je al hebt, waaronder Google, iCal, iPhone, Android en Outlook. U kunt uw afspraken automatisch importeren en synchroniseren.
 • Vrije dagen: Specificeer uw vrije dagen in de kalender
 • Werkrooster: Kies een stad en voeg een schema toe voor elke provider.

Stap 4: voeg uw services toe

Om een ​​dienst in BirchPress toe te voegen, ga naar Afspraken »Diensten en specificeer uw gegevens. Aan de rechterkant kunt u de locaties specificeren waar u deze service gaat uitvoeren en de providers die ermee kunnen omgaan.

service-instellingen

Blader vervolgens naar beneden op de pagina en pas uw service-instellingen aan uw behoeften aan.

Stap 5: Publiceer uw boekingsformulier

Nu u alle details over uw services heeft ingesteld, is het tijd om uw boekingsformulier voor afspraken te publiceren.

Een boekingsformulier kan via shortcode worden ingesloten in een paginapost en widgets. Zodra het is gepubliceerd, kunnen uw klanten eenvoudig uw beschikbaarheid controleren en gemakkelijk online afspraken boeken.

Maak een nieuwe pagina in WordPress om een ​​boekingsformulier te publiceren. Voeg vervolgens de volgende shortcode toe aan de editor waar u het formulier ook wilt insluiten: [bpscheduler_booking_form]

Je kunt ook rechtstreeks vanuit je WordPress-dashboard een afspraak toevoegen door naar te gaan Afspraken »Nieuwe afspraak.

Zo ziet een voorbeeldboekingsformulier eruit:

afspraak boekingsformulier

U kunt ook de kalender bekijken om uw boekingen te bekijken en te beheren door naar te gaan Afspraken »Kalender.

kalender berkenpers

Dat is het!

We hopen dat deze gids u heeft geholpen bij het maken van een afspraakboekingssysteem met WordPress. Voor meer plug-ins kunt u onze gids raadplegen over de beste plug-ins voor het boeken van afspraken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map