Hoe u een “Google Forms Style” -formulier maakt in WordPress

hoe u Google Formulieren-stijlformulieren maakt in WordPress


Wilt u ‘Google Forms-stijl’-formulieren maken voor uw WordPress-website?

Veel uitgevers kiezen Google Formulieren om een ​​enquête te maken omdat het een afleidingsvrije bestemmingspagina voor het formulier biedt.

Als u speciaal voor uw formulier een afleidingsvrije bestemmingspagina wilt maken, maar geen app van derden wilt gebruiken, zoals Google Formulieren, dan bent u hier aan het juiste adres.

In deze zelfstudie laten we u zien hoe u rechtstreeks vanuit uw WordPress-dashboard een ‘Google Forms-stijl’-formulier maakt met behulp van een plug-in genaamd WPForms.

Natively Het creëren van een “Google Forms Style” -formulier in WordPress

wpforms-contact-formulier-plug-in

WPForms is de beste plug-in voor contactformulieren op de markt die wordt geleverd met verschillende formulierlay-outs, waaronder een lay-out Formulierpagina’s. De Form Pages van WPForms is een goed alternatief voor Google Forms.

Het beste is dat u, in tegenstelling tot Google Forms, met WPForms het merklogo aan uw formulierpagina kunt toevoegen. Er wordt geen logo van derden weergegeven. Bovendien wordt de lay-out van de formulierpagina niet bepaald door uw WordPress-thema, dus u hoeft geen genoegen te nemen met middelmatige formulierlay-outs en lage formulierconversies

U kunt WPForms gebruiken voor het maken van bestemmingspagina’s op maat voor:

 • Leadgeneratie
 • Enquêtes
 • Siteregistraties
 • Aanmeldingen voor evenementen

en veel meer. Bekijk deze gedetailleerde beoordeling van WPForms.

Stap 1: WPForms installeren en activeren

installeer wpforms

De eerste stap is het installeren en activeren van de WPForms plugin op uw website.

Zodra dat is gebeurd, kunt u beginnen met het maken van uw formulierpagina voor uw WordPress-site.

Stap 2: de invoegtoepassing Form Templates-pakket installeren

De volgende stap is het installeren van de Formulierpagina’s toevoeging. Met deze add-on kunt u uw formulier eenvoudig omzetten in een aangepaste formulier-bestemmingspagina. Om deze plug-in te activeren, ga naar je WordPress-dashboard en klik op WPForms »Add-ons. Zoek nu met behulp van het zoekveld naar de add-on Form Pages.

Form Pages-add-on

Eenmaal gevonden, klik op de Installeer Addon knop om de add-on te laten werken.

Stap 3: een nieuw formulier maken met WPForms

Ga naar om een ​​nieuw formulier te maken WPForms »Nieuw toevoegen op uw WordPress-dashboard. U wordt dan naar een nieuwe pagina geleid waar u een sjabloon voor uw formulier kunt selecteren.

wpforms-sjablonen

Laten we de selecteren Eenvoudig contactformulier sjabloon. U wordt nu doorverwezen naar een nieuwe pagina waar u de formuliereditor aan uw rechterkant en de formuliervelden en andere instellingen aan uw linkerkant kunt zien.

WPForms Builder

U kunt de velden eenvoudig van links slepen en neerzetten in de formulierbouwer aan uw rechterkant. In tegenstelling tot Google Forms, krijg je ook de optie om je formulier te koppelen aan een e-mailmarketingservice en betalingsdiensten. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het maken van een eenvoudig contactformulier met WPForms.

Stap 4: een contactformulier omzetten in een formulierpagina

Zodra uw formulier met succes is gemaakt, is het tijd om het naar een formulierpagina te converteren. Daarvoor moet je naar Instellingen »Algemeen» Formulierpagina’s.

Hier vind je een optie genaamd Formulierpaginamodus inschakelen. Selecteer gewoon het selectievakje ernaast.

WPForms Builder vormt Pagesaddon

Hierdoor worden uw opties uitgebreid en ziet u verschillende velden worden toegevoegd. De meeste van deze velden spreken voor zich, dus u kunt ze invullen volgens uw wensen.

In de eerste 2 velden kunt u een formulierpaginatitel en een bericht toevoegen dat u aan uw gebruikers wilt overbrengen.

Bestemmingspagina-formulier

In de volgende 3 velden vindt u een permalink-optie (deze wordt automatisch gemaakt door WPForms, dus u hoeft hier niets te doen), een optie voor een koplogo waar u uw bedrijfslogo kunt uploaden en een kleurenschema-optie.

WPForms Builder-sjablonen pack add-on-instellingen, google formulieren gestileerd formulier

Ten slotte kunt u kiezen uit twee lay-outstijlen.

 • Modern: Deze heeft een bredere vorm met afgeronde hoeken. Het onderste deel van de achtergrond van uw pagina is donkerder dan de kleur die u kiest voor uw kleurenschema.
 • Klassiek: Deze optie geeft een smallere vorm weer met vierkante hoeken. Het onderste deel van de achtergrond van uw pagina is lichter dan uw kleurenschema.

klassiek en modern design

Selecteer degene die je het leukst vindt. Als je klaar bent, druk je op de Opslaan knop in de rechterbovenhoek van uw scherm. U kunt ook de Voorbeeldformulierpagina bekijken knop in de rechterbovenhoek om een ​​voorbeeld van uw wijzigingen te bekijken. En zo ziet het eruit.

Vooraf bekijken formulieren bestemmingspagina, google formulieren gestileerd formulier

Stap 5: Uw landingspagina voor formulieren publiceren

Zodra de bestemmingspagina van uw formulier gereed is, is het tijd om uw formulier te publiceren. Daarvoor kunt u naar elke pagina of post gaan waarin u uw formulier wilt weergeven. Klik nu op de + knop en zoek de WPForms keuze.

Publiceer wpforms, vorm in google formulieren

Klik er nu op. Kies in de vervolgkeuzepijl ernaast het formulier dat u zojuist heeft gemaakt.

Publsih wpforms landingspagina formulier, google formulieren gestileerd formulier

Raak nu de Publiceren knop aan de rechterkant om het formulier live te laten gaan.

En zo eenvoudig is het om een ​​formulier in Google Form-stijl te maken voor uw WordPress-website. We hopen dat je dit artikel nuttig vond. Als dat het geval is, wilt u misschien ook kijken hoe u een enquêteformulier met WPForms kunt maken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map